Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-10-01 18:51:14 följande:
    Tack för länken. Ska kolla upp det. Jag räknade utifrån ägglossning vilket jag tycker man borde göra vid ivf, men kliniken så att jag va i den dagen som ja är nu, fast för några veckor sen då, du förstår :p så de är väl bara att lyssna på dem.

    Skönt att allt efter v 12 ingår iallafall. Hade blivit dyyyyrt annars:p

    Ja jag hoppas oxå vi får se lilla hjärtat ticka på fint på ul, så spänd så ja dör.. vill att veckan ska gå fooooort:)
    ja det är kanske inte så noga en dag hit eller dit heller :) jo vi ska göra NIPT - hur ska ni göra? jag tycker kub verkar så osäkert ändå och när det finns mer säkrare metoder så väljer jag hellre dem (men det kostar ju förstås...Obestämd)
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-02 09:40:41 följande:
    Jag vet faktiskt inte hur vi ska göra. Tror nästan inte vi ska göra nått av det faktiskt. Har inte diskuterat det "på riktigt" än dock, men det låter då så på oss när vi pratat om det hittills. Det hinner väl ändras dock. Får se :)

    Först ska vi klara oss till ul och förbi det med goda resultat, det är steg 1 ;)

    Hur mår du idag? :)
    ok nä skönt att alla är olika och gör som man tycker :) hehe ja jag vet att man tar allting i etapper - det kommer gå bra nästa vecka!!

    jag mår faktiskt ganska dåligt - sitter på jobbet just nu med världens illamående och min chef några stolar bort som givetvis inte vet något. försöker att inte tänka på det men vet snart inte hur jag ska bete mig. har dessutom fobi för att kräkas så får ångest av att tänka på det. Men men - jag är ju också tacksam över symptomen såklart men försöker ta till alla husmorsknep som bara går för att det ska bli bättre ;) just nu sitter jag o dricker iskallt vatten med citron - får gå och köpa ingefära på lunchen sen tror jag... 

    hur mår du själv :)?
  • Inalina
    monn skrev 2018-10-01 16:33:38 följande:
    4/9 verkar ha varit en bra dag! Grattis!

    Jag har rätt svårt att tro på det :)

    Ja typ samma symptom som sist, förutom att brösten inte är ömma denna gången! Vi ska på ultraljud på kliniken på måndag, ser allt bra ut då så är det nog dags att kontakta MVC! Overkligt!!!
    tack =) detsamma Flört 

    men hade ni inte precis varit på ultraljud och sett hjärtslagen? eller hur var det? när hade ni tänkt berätta för nära och kära?
  • Inalina
    monn skrev 2018-10-02 10:19:57 följande:
    Jo vi såg hjärtat på ultraljud i söndags! Men det vart ett privat ultraljud som vi bokade på annan klinik för jag kunde inte vänta, vart tvungen att veta att allt stod rätt till! :)

    Alla vet typ redan, vi har varit väldigt öppna med vår resa!

    Min arbetsgivare vet ju klart inte än..

    Hur tänker ni med att berätta?:)
    Aha då förstår jag :) ja man är ju väldigt nyfiken på den här resan Drömmer vad roligt att ha så många att dela de glada nyheterna med redan!

    vi vet inte riktigt när vi ska berätta - känns fortfarande väldigt tidigt och då våra föräldrar inte bor här så är det liksom ingen som undrar. (vi bor i schweiz jag o min man och ingen vet att vi gör ivf). kanske väntar vi till v 12 eller så - tänkte ju att tiden skulle gå väldigt fort nu framöver Flört
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-02 10:31:11 följande:

    Okej, va jobbigt att ha det så med illamåendet. Jag mår inte illa nånting nån gång, inte ens på morgonen.. Det är ganska skönt att slippa av alla symptom man kan ha ;)

    Förstår att det är tufft på jobbet framförallt,  har du någon plan för när du tänk berätta? Jag tänker mig att om allt ser bra ut på ul på måndag så skall jag berätta för min chef. Vi är ett medelstort företag men där jag är en enda som sköter ekonomin och allt som har med ekonomi och bokföringen att göra, så jag har ingen ersättare eller inhoppare som kan ta "pass" åt mig om jag mår dåligt eller så. utan jag gör allting oavsett, är jag sjuk så kan ja ta med datorn hem och göra det dom krävs när ja vill/kan osv.. Så ja tänker att de krävs nog en hel del planering för hur min mammaledighet skall gå till, om vi nu kommer hela vägen dit... 
    Mitt mående är helt okej. Brösten är ömma än, men inte lika illa idag som de va i helgen.. men känns om man trycker på dem.. Däremot så känner jag mig så TJOCK!! hemskt va svullen ja blivit sen igår.. Känns som ja exploderat och gått upp 10kg. Vet att de är normalt men är ändå lite "besvärligt", är smal annars så det är jätte konstigt med mage som pekar rätt ut :P Är väl säkert tarmarna som bråkar, läste det någonstans.. 


    och rejält mycket större hoppas jag ju såklart den blir sen :D  Känner du av någon svullnad?


    ja jag vet inte om det har med o göra om man blir lätt åk eller sjösjuk - men det hjälper ju inte att veta ändå ;)

    på jobbet väntar jag nog ganska länge med att berätta - vet ju inte när det kommer börja synas men tänkte nog vänta till efter jul kanske. (om jag inte råkar gå o kräkas på någon stackars kollega/chef innan dess..!) 
    jag förstår hur du tänker dock - man har en tendens att alltid känna ett ansvar för hur saker och ting ska lösa sig när man själv inte är på plats...

    jag vet inte heller hur länge jag kan vara på mammaledighet då Schweiz bara erbjuder 4 mån kostandsfritt sen skickar många föräldrar sina bebisar till dagis..
    och det vill jag inte göra med en sån liten. Dagis kostar dessutom hutlösa summor (det är därför många är hemmafruar i Schweiz) så jag ser det hellre som att vara hemma med bebisen minst 1-1,5 år och sen fundera på att skaffa hjälp på något sätt. 
    har ni funderat nåt på mamma/pappaledighet och fördelningen? (man får ju TÄNKA på det även om man inte är där ännuTungan ute)

    hehe nä jag känner ingen svullnad direkt - är också smal naturligt så jag hoppas verkligen att mitt illamående håller sig utan några incidenter för jag har ingen plan på att gå ner i vikt!!
  • Inalina
    monn skrev 2018-10-02 11:53:57 följande:
    Ja jag är så rädd för MA, har haft det innan, och då vill jag upptäcka det så tidigt som möjligt!

    Då kan ni ju vara hemliga länge:) får man bekosta IVF själv i schweiz?:)
    ja vi kan vara hemliga jättelänge haha! har förmodligen en resa till sverige planerad i november så kanske kan passa bra att överraska familjen då :) 
    vill såklart också dela med mig av de trevliga nyheterna med de närmaste!

    vi gör vår ivf i Prag då det skulle kosta över 100 000kr här i schweiz för en insättning. i Prag betalar vi ca 2500 euro per gång istället och de verkar ligga långt fram med icsi, embryo glue, medicinering och jag fick 2 tillbaka nu på senaste försöket.   
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-02 12:26:43 följande:

    Är det inte knäppt att jag får en illamående attack om Dan exakt typ samma tid varje morgon? Går över på 5 min å sen blir det inget förrän nästa dag! Skumt :p

    Jag tycker det e jätte jobbigt å jobba just nu. Jobbar inom vården och jag är så fruktansvärt trött, svullen å spänd över magen å värk i ryggen. Man vill bara ligga å sova :p

    Hopppas ni andra mår bra :)


    jo den inre klockan eller vad det är verkar väldigt punktlig! men jag har själv tänkt samma tanke - jag har ganska konstant illamående hela dagen men får alltid en riktig attack på kvällen vid 22 tiden - som tur är lägger det sig en stund senare så jag kan sova! så länge jag äter något (typ konstant) mår jag inte illa men slutar jag kommer det smygande...

    måste vara tufft att vara inom vården om du mår dåligt - svårt att gå i väg och vara för sig själv dåObestämd känner mig rätt yr och trött emellanåt också vilket gör att motivationen på jobbet inte heller är på topp.. får se hur allt utvecklar sig då...Kyss
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-02 12:17:58 följande:
    Okej, ja de är väl egentligen skönt att vänta så länge som möjligt, men de är nog så jag kommer göra iallafall. men får se, de hinner väl ändras de med kanske ;)

    Idag fick ja en sån där dum tanke igen.. Att de inte kommer synas nå hjärtslag på ul.. Ja tror de är kopplat till att mina bröst inte värker lika mycket. Försöker koppla bort tankarna men får typ panik när dom kommer. Hur FAN skulle man orka med det igen?? Ja dör inombords av bara tanken... Usch.. Jag vill bara spola fram tiden, eller typ ringa och boka en akut tid för ul, men det lär man väl inte få :/

    Va jobbigt med så kort mammaledighet där! :O Va jobbigt ändå att känna att man måste i princip va rik för att få va hemma med sitt barn. Vilken press. Jag hoppas ni kommer fram till något som passar er familj :) 
    ja man är ju tyvärr inte immun mot dumma tankar ännu...Obestämd du har ju fått tiden för att de mer eller mindre garanterat ska kunna se något på vul, så risken finns ju att du blir ännu mer orolig om du går dit för tidigt - men jag tror du klarar att härda utGladHjärta!

    försök hitta tillbaka till lugnet du hade innan helgen och tänk positiva tankar om myran!

    ja det är ett märkligt land - att skaffa barn är lite av en klassfråga, det sätter stor press på männen som måste jobba och försörja hela familjen själv. det kommer nog en förändring men de är rätt konservativa i sitt sätt att tänka. jag o min man är ändå glada att kunna bo här då vi älskar livskvaliten och årstiderna. man märker att svenskar tar väldigt mkt för givet när det kommer till barnomsorg medan ni faktiskt är ensamma i världen om ett så fantastiskt bra system!Glad
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-02 14:17:25 följande:
    Tack för pepp, ska försöka hitta tillbaka till mitt positiva tankesätt! :) 

    Ja, det är nog sant de du säger att man tar mycket för givet här i sverige när det gäller vården och omsorgen både barnomsorg och "vanlig" omsorg..  
    jag har aldrig varit i schweiz. men låter definitivt som att ett besök där skall hinnas med innan man dör :D 
    Ja du verkar vara en väldigt positiv person - men alla har vi dippar ibland!

    ja en skid eller vandringsresa till schweiziska Alperna med myran om några år blir ju perfekt! misstänker att du bor norrut i landet så ni kanske har bra ställen i närheten där också?

    kallar ni 'bebisen' för nåt där hemma? Här har det blivit grodan av någon anledning - kändes mest könsneutralt haha!

     
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-02 14:33:30 följande:
    Ja men verkligen! Men så skumt att den är så punktlig haha. Men kanske bra då är man ju förberedd iallafall ;) du har sluppit å spy iallafall?

    Ja det e rätt jobbigt för har redan problem med ryggen pga jobbet så nu värker det mer än vanligt när man e så trött :P men ska nog gå bra!

    Jag förstår det! Det är inte lätt just nu när ingen vet, speciellt om man kanske Har humörsvängningar å så också :P vad jobbar du inom?
    ja än så länge har jag sluppit det.. själv då?

    jag har ett mer administrativt jobb så får väl vara i fred rätt mkt på kontoret och kan även jobba hemifrån ibland så ska absolut inte klaga...;) måste ju finnas vissa jobb som måste vara fruktansvärt jobbiga - typ kock, förskollärare, eller vissa vårdyrken där man blir utsatt för äckliga lukter o dyl...Tyst 
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF