Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Lör 3 nov 2018 16:20 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av Seb81 - Visa alla inlägg
 • Lör 3 nov 2018 16:20 #1167

  Jag blir bara mer och mer nojjig över denna graviditet. Jag pallar fan knte av detta psykiskt. Jag mår skit rent ut av.

  Jag gjorde nipt test i v 10+0..... ivrig som jag är. Men de sa att från v 10+0 ska det inte vara några problem. Först fick jag ett Mail i förrgår att det blev misslyckat. Nu fick jag ett Mail om att det förmodligen misslyckas igen pga av för lite dna i mitt blod från fostret. Ja.... så nu sitter jag här, tänker att myran inte levde då och att det är därför. Att myran är död & jag sitter här med en växande mage med ett dött foster i mig. Men de sa att det kan ha varit för tidigt men att det egentligen ska gå att ta det i v 10+0. Vi såg ju myran på vul i v 9+2. Då var allt bra.... alltså vad fan ska jag göra? Jag går under snart. Jag har kub den 13/11 och jag orkar fan inte vänta.... vad ska jag göra????? Jag får panik. Min sambo säger akuten nu men det känns inte ok att åka in och kolla det där nu.... finns dom som verkligen behöver akut vård. Får väl ringa bm på måndag. Börjar min praktik på måndag oxå, jag orkar inte. Jag orkar fan inte med det...... vara social och tänka på allt. Fan... orkar inte må såhär!!!!!!!!! Den eviga ORO, tvi på den.

 • Sön 4 nov 2018 17:24 #1180
  170909 skrev 2018-11-03 21:55:24 följande:

  Jag tänker vara tvärtemot alla andra, åk inte in till akuten. Det är bara onödig tid.

  Din kropp och din graviditet kommer inte följa teorin det bara är så, så det är dumt att läsa saker och tro på dem och oroa sig i onödan. 

  Nipt görs ju från v10 men oftast i v12-13, så har du tur kan man se något i v10 men troligtvis inte utan chansen är mycket större i v12-13. 

  I ett annat land hade jag en gravid kompis där väntade de ganska länge med tester just för att få ett mer tillförlitligt resultat. 

  Myran lever alldeles säkert och Nipt har misslyckats för att helt enkelt är för tidigt för dig. Jag tror det är så enkelt. Ibland måste man ta ett djupt andetag och ta det lugnt även om det känns lättare att bestiga mount everest. 

  Jag förstår att det är påfrestande hela grejen, min förra graviditet och tiden efter var väldigt påfrestande både fysiskt och psykisk. Jag borde ha fått någon att prata med men fick inte det. De envisades med att vi båda föräldrar skulle prata med kurator/psykolog/terapeut och min sambo hade ju inget behov av det så det blev bara fel. Jag uttryckte även en önskan att få prata med någon själv men fick som sagt inte och orkade inte tjafsa om det då.


  Tack snälla för dina lugnande ord!!! Jag har inte åkt in. Har lugnat ner mig och även pratat med de på labb och de sa samma som du. Jag ska vänta ett par v till och se!

  Ja jag börjar fundera på om man ska gå och prata med någon, bara för att få ut sin oro och kanske kunna tänka klarare. För jag börjar känna mog deprimerad... vill inte umgås med nån eller göra något. Tänker konstant på myran. Sover inte heller... orkar inget. Sätter jag mig i soffan kommer jag inte därifrån. Jag är inte trött eller så, vill bara inte göra nått.

  Skulle ha börjat min praktik på 8 v i måndags, men sjukskrev mig pga av att jag blött. Men jag vill inte ens göra min praktik. Pluggar till tandsköterskan och är klar i januari. Känns som jag verkligen vill bli klar med detta. Jag orkar inte vara social. Jag vet inte vad jag ska göra :(
 • Sön 4 nov 2018 17:26 #1181
  gammelpysen skrev 2018-11-04 09:16:59 följande:

  Hej vännen!

  Åk INTE in. Som någon annan säger i tråden, de kan absolut inte göra något. I värsta fall inbillar jag mig att man får rykte om sig att vara för orolig. Det är i alla fall så jag resonerat hittills i detta lilla kaos som ivf innebär - bättre vänta tills det verkligen är kris.ringa bm på måndag låter som en bättre plan.

  Läste också Jilkas inlägg. Jilka, bad jag beundrar dig! Samtidigt känner jag igen ditt sätt att resonera.

  Seb81, lita på sjukvården och oddsen. Risken för att något hänt är MYCKET liten. Jag är själv i en situation då jag också oroar mig (nu inväntar jag sparkar) och är nervös för att något ska hända. Vi har inte nästa UL förrän v 20+0 vilket känns jättesent, men resonerar bara att om de hade ansett att det behövdes ett tidigare så hade de gjort ett.

  Vi Gjorde vårt KUB i v 13+0, vilket nästan är i senaste laget, men även här tänkte vi att vården vet bäst.

  Försök att slappna av. Jag förstår hur du känner. Vi är förmodligen jämngamla och för vår del var det i princip sista chanserna, men tänk på att det gått bra, att hjärtat slog förra veckan och att oddsen för att npgot ska vara fel är enormt små.

  Kram!


  TACK snälla för dina ord!!

  Stor kram!!!!
 • Ons 7 nov 2018 19:03 #1230

  Nu har vi fått veta nipt testet!

  Allt såg bra ut & HAN verkar vara en frisk liten pojke! Nu hoppas jag att allt ser bra ut på tisdag, att hjärtat slår!! Detta blir min 4:e pojke haha. Lilla myran är redan så älskad! <3

 • Tor 8 nov 2018 08:12 #1245
  Inalina skrev 2018-11-08 07:19:54 följande:

  Hej fina ni,

  Nu kommer ett sånt där lite jobbigt inlägg.. igår kväll när jag kissade började det rinna blod och det kom även blod på pappret när jag torkade mig. När jag var på toa en gång till senare var det samma sak, det droppade i toaletten som vid mens ungefär. I morse samma sak. Är i v 12-13 och såg det lilla livet på ultraljud förra veckan då allt såg bra ut men detta är ju absolut inte normalt. :(

  Har inte ont i magen men ligger ju o känner efter på helspänn och har mailat min klinik som alltid är fullbokad men hoppas kunna komma in där ändå idag. Så här ska det ju inte behöva vara :( någon som vet någon som haft likadant och som det gått bra för? Är inte i upplösningstillstånd utan vill ta reda på fakta först men oron skaver såklart.

  Kram på er och hoppas ni och era små mår bra!! <3


  Fy vännen :( Oron tar aldrig slut.... jag blödde så i lördags! Men då hade vi haft lite lite lite sex och det fullkomligt rann blod ur mig. Sköra slemhinnor är väldigt vanligt i början av graviditeten. Jag skulle tro att det är slemhinnorna eller att livmodern växer och därmed gör att det trycker på. Vi har ju väldigt mycket blod nu så det räcker med minsta lilla kärl som blir överansträngt så spricker det.

  När var det du såg bebben senast?

  Jag ber för dig älskade du <3
 • Tor 8 nov 2018 09:43 #1253
  Inalina skrev 2018-11-08 08:34:09 följande:

  tack för stöd och uppmuntrande ord.  jag vet ju att du blödit till och från också, förra gången jag fick en liten blödning var det bara 1 gång och när jag torkade mig kom lite färskt blod som sedan blev brunt i ett par dagar. Denna gången är det mkt mer och det ser liksom ut som mens. vågar knappt gå på toa nu då jag är så rädd att det ska komma klumpar eller börja störtblöda men ja som du säger - livmodern växer ju - griper i varenda halmstrå och har inte ont i magen (ännu). Fick en tid i eftermiddag. 

  Bebisen mådde bra i torsdags för en vecka sedan - förstår inte vad som skulle kunna ha hänt sedan dess, jag har tagit det lugnt och inte kört slut på mig själv. kram


  Blöder du igenom bindor eller är det när du sätter dig på toan som det kommer?

  Det har jag fått förklarat för mig, så lämge jag knte blöder igenom en binda på en timma & flera st sår det inte mycket blod. Men när man sätter sig på toan och kissar så ser det ut att vara mycket mer än vad det är.

  Säkert ingen fara!!! Jag håller allt nu och hör av dig så fort du vet nått! Lycka till! Kram
 • Tor 8 nov 2018 14:08 #1270

  [quote=79198405][quote-nick]Inalina skrev 2018-11-08 08:34:09 följande:[/quote-nick]tack för stöd och uppmuntrande ord.  jag vet ju att du blödit till och från också, förra gången jag fick en liten blödning var det bara 1 gång och när jag torkade mig kom lite färskt blod som sedan blev brunt i ett par dagar. Denna gången är det mkt mer och det ser liksom ut som mens. vågar knappt gå på toa nu då jag är så rädd att det ska komma klumpar eller börja störtblöda men ja som du säger - livmodern växer ju - griper i varenda halmstrå och har inte ont i magen (ännu). Fick en tid i eftermiddag. 

  Bebisen mådde bra i torsdags för en vecka sedan - förstår inte vad som skulle kunna ha hänt sedan dess, jag har tagit det lugnt och inte kört slut på mig själv. kram[/

  Hur gick det vännen?

 • Tor 8 nov 2018 14:12 #1271
  Seb81 skrev 2018-11-08 14:08:20 följande:

  [quote=79198405][quote-nick]Inalina skrev 2018-11-08 08:34:09 följande:[/quote-nick]tack för stöd och uppmuntrande ord.  jag vet ju att du blödit till och från också, förra gången jag fick en liten blödning var det bara 1 gång och när jag torkade mig kom lite färskt blod som sedan blev brunt i ett par dagar. Denna gången är det mkt mer och det ser liksom ut som mens. vågar knappt gå på toa nu då jag är så rädd att det ska komma klumpar eller börja störtblöda men ja som du säger - livmodern växer ju - griper i varenda halmstrå och har inte ont i magen (ännu). Fick en tid i eftermiddag. 

  Bebisen mådde bra i torsdags för en vecka sedan - förstår inte vad som skulle kunna ha hänt sedan dess, jag har tagit det lugnt och inte kört slut på mig själv. kram[/

  Hur gick det vännen?


  Nu såg jag!!! Tack gode gud för att allt såg bra ut! Vilket fint litet knyte! Kram
 • Tis 13 nov 2018 09:02 #1350

  Allt såg toppen ut och hon kunde se att det var en liten snopp, men inget är säkert sa hon..... inte ens nipt ska man lita på tydligen!

  En 7 cm lång liten myra, vi är överlyckliga!!!!!! Blev fram puttad 2 dagar till så går in i v 14 i morgon, wiiiiiiii!!!

  Här är lilla miraklet!

 • Sön 18 nov 2018 20:22 #1427

  Hej på er!

  Hur mår ni?

  I torsdag fick jag reda på att en nära vän till mig var gravid i v 10, blev överlycklig!! Idag vände det... hon har fått ma... hon var inne i fredags för att hon kände att något var fel. Bebben hade dött o v 6.... och hon har tagit tabletter för att framkalla mf. Jag dööör.... är så lessen för deras skull... för jag vet ju vad hon går igenom :( så tråkigt!!

  En roligare sak är att jag tror jag känner myra, för andra gången... i går kände jag ett fladder... idag några pick, på samma ställe och båda gångerna när jag suttit framåtlutad. Men jag vet inte.. är ju bara i v 14. Men jag kände ju i v 15 i min 3:e graviditet. Så det kanske är så? Eller så är det tarmarna haha. Men det känns lixom annorlunda. Så nu hoppas jag att jag känner nått igen snart! <3

  Magen växer så det knakar nu... hur är det för er? Kram

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll