• Äldre 6 Mar 19:31
    225358 visningar
    3525 svar
    3525
    225358

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Akira Öken skrev 2019-03-06 18:09:52 följande:

    Mm, tror inte han är riktigt där än. Och det är ju ingen panik. Ingen av oss har barn sedan tidigare. Han är glad och lycklig, men samtidigt har han även lyft en del oro för att han inte vet hur man tar hand om ett litet barn. Jag tänker att ingen vet det, men att man lär sig. Vi läser en bok tillsammans som handlar både om graviditet, förlossning och de första åren. Vi tänkte även gå någon av de kurser/föreläsningar som erbjuds.

    Skönt att det känns bra och att kroppen känns starkare (såvida det inte hänt något under gårdagen som jag inte hunnit läsa). Så imorgon får ni besked? Har förstått att ett kejsarsnitt även kan innebära många fördelar mot vaginal förlossning. Men trist förstås att kanske inte få möjlighet att välja.

    Jag tycker mig må rätt bra. Trött, halsbränna och har lite värk i magen till och från. Men det är väl inga konstigheter. Hela IVF-grejen ligger liksom bakom mig på sätt och vis. Här inte tänk så mycket på det utan har mer fokus på nu. Tänker på det när människor kring oss säger "ni har ju fått gå igenom så mycket". Då tänker jag på det. Hur tänker du kring hur det varit för er? Kram


    Jag känner igen oss i det där. Vi fick ju också kämpa väldigt länge innan vi lyckades och även om jag jättegärna vill ha fler barn om det går så är maken fortfarande omtumlad inför vad som komma skall.
  • Äldre 9 Mar 07:24

    Det verkar som om väldigt många är med i fbgruppen... vem var det man skulle Maila?

  • Äldre 9 Mar 07:27
    jaktenpaflow skrev 2019-03-09 07:24:00 följande:

    Haha är du också vaken såhär ?tidigt?:/ Har också sjukt ont, det funkar typ när jag inte rör mig men såfort jag ska vända mig... Har helt galet ont i blygdbenet, kunde knappt gå igår:( Magen börjar också bli så tung att varje vändning är verkligen ett projekt, och att ta sig ut sängen för att gå på toaletten. Hur är er säng i övrigt? Kanske är för mjuk/hård? Kan du ligga på rygg? Jag får andnöd och blir helt yr:o


    Fler morgonpigga här jag har börjat sitta och sova ibland. Hjälper lite. Sedan frågade jag ju en barnmorska om det där med sida och rygg och hon svarade att människan sovit i alla ställningar i alla tider. Vaknar jag mitt i natten brukar jag därför lägga mig på andra sidan numera för att slippa nöta ner vänster sida. Har också ont vid vänster höftkula, vissa dagar är det riktigt illa.
  • Äldre 10 Mar 08:46

    Samma tankar här. Hade sååååå gärna haft en stor familj, säg ett eller två barn till, men får nästan inse att det nog bara blir det här. Har hunnit komma upp i åldern med så ska vi ha fler barn är det bråttom.

    Att få barn naturligt är kört för vår del.

  • Äldre 12 Mar 15:18

    Jag var på tillväxtultraljud v 32 och tydligen är vikten ärftlig. BM tog helt enkelt snittet för min mans och min vikt när vi föddes jag är iofs född två veckor tidigare ned snitt pga sätesbjudning (precis som min dotter verkar vilja ha nu...) så var väl inte helt tillförlitligt.

  • Äldre 17 Mar 18:56
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 10:35:04 följande:

    Hej alla!

    Jag trodde aldrig att jag skulle få komma till denna tråd, det här är helt sjukt men idag har jag plussat för första gången i mitt liv! Efter 5 IVF-behandlingar och 78 ägg så verkar detta ha satt sig! Har gråtit hela morgonen, kan inte fatta att det är sant!


    Stort Grattis! Förstår känslan. 7 insättningar tog det för oss men nu är det ganska exakt 6 veckor kvar till bebis!
  • Äldre 18 Mar 21:43

    Såg er diskussion ovan angående försäkring.

    Vi valde trygg hansa, som jag även har som personförsäkring.

    Fick faktiskt ersättning nu när jag blev sjukskriven 50%! Visserligen "bara" 3000 kr via personförsäkringen men väntade mig inte något. Ringde mest in för att säga att jag var sjukskriven, ifall de ville veta Det, och vips tog de själva upp ersättning. Det kändes bra.

  • Äldre 18 Mar 21:43

    Såg er diskussion ovan angående försäkring.

    Vi valde trygg hansa, som jag även har som personförsäkring.

    Fick faktiskt ersättning nu när jag blev sjukskriven 50%! Visserligen "bara" 3000 kr via personförsäkringen men väntade mig inte något. Ringde mest in för att säga att jag var sjukskriven, ifall de ville veta Det, och vips tog de själva upp ersättning. Det kändes bra.

  • Äldre 21 Mar 17:51
    Akira Öken skrev 2019-03-21 17:23:06 följande:

    Det gick bra! Förutom att jag grät som ett barn på britsen då. :) Allt såg bra ut och jag var så lättad efteråt.


    Haha, det gjorde jag med! Allt släppte. Barnmorskan som gjorde ultraljudet fattade. Det måste vara väldigt speciellt för dem också.
  • Sun 7 Apr 2019 08:15
    Hoppomliv skrev 2019-04-06 20:16:30 följande:

    Hej igen! Jag fick missfall förra veckan och lämnar därför tråden. Hoppas på att snart vara tillbaka här hos er. Lycka till alla!


    Beklagar verkligen det inträffade. Hände oss också innan vi lyckades. Hoppas att du snart hittar hit igen. Ta hand om er.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF