• Äldre 5 Oct 13:50
    225490 visningar
    3525 svar
    3525
    225490

    Vi som blivit gravida efter IVF

    anina skrev 2018-10-05 13:25:32 följande:
    Åh neeej lilla vännen.

    Ring eller åk in till akuten. Har ni nån gynakut där? Vänta inte till måndag.

    Det finns nåt som heter spökveckor när symptomen försvinner. Kan magvärken bero på tarmarna? Jag får kramper i tarmarna ibland. Jag ska be för dig.

    Stoooooooor kram
    tack för stöttande ord Hjärta och lite skönt att höra att fler får ont i magen.

    jag tänker att jag inte vill göra ett vul för nära inpå utan om några dagar då jag hört om flera där det tagit några dagar innan MA kan konstateras.  
    det finns akuttider här hos gyn också så kan även ta en tid i morgon om jag ligger och våndas i natt.

    jo men spökveckorna tror jag brukar börja v 12 typ - inte v 8.. och jo visst kan det vara livmodern som växer eller trycker på tarmarna men att få så otroligt ont som jag fick kan absolut inte vara normalt. Får hoppas att jag bara har väldigt låg smärttröskel... man drar i varje halmstrå och söker solskenshistorier på alla sidor som finnsSkäms kram tillbaka!
  • Äldre 5 Oct 14:03
    gammelpysen skrev 2018-10-05 13:56:56 följande:
    Mina symptom lättade något enormt i vecka 8+1. Några dagar då jag mådde rätt bra. Nu sitter jag på dag 10+4 och mår pyton på jobbet. Var tvungen att lägga mig i vilrummet en stund efter maten. Mår skit. Så oroa dig inte utan njut av de dagar du mår bättre.

    Kan ju nämna att läkaren sa att många fick färre symptom just efter vecka 8 eftersom kroppen börjar vänja sig vid alla hormoner.
    Tack för värmande ord- skönt att höra någon som är 'gammal i gamet' Flört

    Ledsen dock att höra att du mår så dåligt igen !!!
    ja jag ska försöka njuta - idag är enda dagen på länge jag känner mig pigg i huvudet på jobbet! hoppas kroppen vant sig bara Glad
  • Äldre 5 Oct 14:22
    Seb81 skrev 2018-10-05 12:33:24 följande:
    Fy gumman, jag förstår din oro!! Ring in till dom & be att få komma in. :( Känns konstigt att du ska behöva gå över helgen och vara så orolig.

    Fy fan, jag vet vad du går igenom!!!

    Nej det kommer inte färskt blod utan mest brunt, som kan vara lite rosa i bland. Men det kanske är en matsked per dag som kommer nu... inte ens det. Det kommer ju massa Lutinus oxå, speciellt på morgonen när man klivet upp. Jag är skjukt nervös för att det har blivit nått... :( Idag tycker jag mina bröst inte är lika ömma som de varit.

    När jag hade ma i v 9+0 så sa de att det är väldigt vanligt att just runt denna tid så kan symtomen försvinna.

    Men som sagt, ring in så du får komma på ett vul. För visst är det till veckan som du ska kolla för största gången va? Eller har du gjort det?

    Kraaaaaaam
    Jag är så trött på den ständiga oron man känner - försöker intala mig att så länge det inte blöder är det lugnt - men egentligen är det ju bara att jag stoppar huvudet i sanden..:/

    jag hade mitt första vul i måndags (v 6+3) där hjärtat pickade så då levde den lilla krabaten i alla fall - åååh orkar inte springa och göra vul varje gång jag får en krämpa/inte känner några symptom. Skäms kanske lite knäppt i sammanhanget men varje vul får jag dessutom betala ca 1500kr för - så det svider också!

    tack för stöttning känns som en jäkla bergochdalbana som aldrig tar slutObestämd
  • Äldre 5 Oct 18:12
    Mjbo skrev 2018-10-05 17:25:42 följande:

    Hej hörrni.

    Har läst allt ni skrivit. Ville bara meddela att jag kommit ur min svacka litegrann. Den va inte rolig. Men, nu ska vi prata om roligare saker :)

    Fick mitt vul idag istället för måndag pga hur mitt mående var. Visade sig innan undersökningen att jag endast är i 6+2 idag enligt läkarens uträkningar med insättning osv, embryots ålder vid insättning osv.

    Vi fick iallafall se ett litet hjärta ticka, och den lilla va 6mm lång, precis som den ska va i 6+2 sa dom, helt underbart.. <3

    Men, eftersom det va så tidigt i graviditeten, eftersom sköterskan räknat fel åt mig första gången jag ringde när jag plussade, så fick vi en ny tid om 1,5 vecka igen. Kommer då precis gått in i v 9, 8+0.

    Känner mig lite lugnare. Klart man är orolig, men känns så skönt att den lever just nu, och den va så stor som den ska just nu, så det hade inte kunnat gå bättre:)

    Önskar er en trevlig fredag och helg! Nu blir det att fira med tacos och cola :D


    Åh men vad härligt!!! Ja vi trodde ju du låg några dagar efter mig- så bra ni redde ut det haha!! underbart att ni fick se hjärtat!!!:) grattis!

    Då får du ha en underbar helg och blir ju toppen med ett till tidigt vul inom kort så ni får följa utvecklingen :)!

    Kram!
  • Äldre 6 Oct 09:49
    Seb81 skrev 2018-10-06 09:19:39 följande:

    Hur mår du idag? <3


    Ingen bra dag, gråtit hela morgonen och inga symptom kvar här överhuvudtaget. Säker på att det är kört. Ska gå till gyn nu när de öppnar. Kram tack för att du frågar
  • Äldre 6 Oct 11:55

    Hej alla, förlåt om jag verkar vara en riktig Drama Queen det är normalt inte alls jag. Jag är så glad att jag har er här i tråden som peppar och stöttar i svåra tider!

    Nu gråter jag så tårarna sprutar av lycka istället - var precis på akutgyn som såg min lilla baby med ett tickande hjärta igen!!! :) den hade vuxit till sig till 8,2mm och gyn sa att allt såg bra ut.

    Tydligen kan man tappa ALLA symptom (förlåt att jag inte trodde på er..) utan att det är något fel. Jag har varit helt förstörd hela morgonen,legat i fosterställning och mannen försöker trösta, bröt totalt i hop i receptionen så receptionisten fick trösta mig när jag skulle berätta varför jag var där, och sen började tårarna spruta igen när jag såg att grodan lever.

    Nej nu ä det jag som slutar noja och börjar leva!!!jag mår ju faktiskt bra och är så fantastiskt glad över det! Jag hoppas ni alla får en fin helg- stor o varm kram på er allihopa!!! <3

  • Äldre 6 Oct 17:28
    gammelpysen skrev 2018-10-06 12:14:29 följande:

    Vad roligt! Ta nu och njut. Stor kram!


    Tack snälla! Ja idag har jag för första gången njutit av att vara gravid!! (Förutom de 5 min man fick se plusset första gången hehe!) kram!
  • Äldre 6 Oct 17:30
    anina skrev 2018-10-06 14:10:23 följande:

    Åh vad skönt. :) fantastiska nyheter. :) du får vara hur mycket drama Queen du vill, fast tycker dock inte du är det. Vi är alla nojiga här i gruppen. Så skönt att vi har varandra. :) kram


    Ja jag är så glad, det är dumt egentligen att jag blev så otroligt knäckt och kunde inte tänka att det kunde finnas en chans att den fortfarande levde. Ville inte ge mig sjölv några falska förhoppningar, fick nästan gynekologen att gråta av glädje också haha!)

    Stor kram ja så skönt att man kan ventilera här utan att någon dömer en.
  • Äldre 6 Oct 17:32

    [quote=79116111][quote-nick]Mjbo skrev 2018-10-06 15:22:32 följande:[/quote-nick]Kul!! Självklart stöttar vi varandra, alla är vi mer eller mindre drama queens emellanåt i denna karusell, med all rätt ;) <3[/

    Ja vi är nog det ;) tack för stöttande ord innan, känns så bra när man inte är helt ensam i det hela. Kram <3

  • Äldre 6 Oct 17:35
    BaKu skrev 2018-10-06 15:29:57 följande:

    Åh så roligt att höra! Haha, det är bara att vänja sig. Det är en livstid av oro vi har framför oss!


    Ja det är väl det ;) men nu var faktiskt första gången jag vågade vara riktigt lycklig över att få se hjärtslagen. När man varit nere i djupet o vänt blev det lättare att bli positiv igen. Så otroligt dumt att ta ut något i förskott för att man läser om folk som vart med om MA när alla symptom försvunnit tidigt. Nu är det min tur att njuta av graviditeten :)! Kram!!!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF