• Äldre 23 Nov 17:19
    226547 visningar
    3525 svar
    3525
    226547

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej på er!

    Jag har börjat känna rörelser i magen, ALLTSÅ jag älskar den känslan <3 Kände för första gången för ca en vecka sen små pickningar och en dag ett fladder. Igår och idag känner jag det mer tydligt, i går rätt mycket! Det är en sån fantastisk upplevelse alltså! <3 Känner det när jag ligger still. Är nu i v 14+2.

    Hur mår ni?

  • Äldre 23 Nov 20:52

    [quote=79235698][quote-nick]jaktenpaflow skrev 2018-11-23 18:24:15 följande:[/quote-nick]Stort grattis till alla med fina KUB resultat!! Håller med inlägget tidigare, helt fantastiskt att vi alla kommit så långt!! Spännande att en del börjat känna lite rörelser, jag har känt lite grann men inte regelbundet... RUL är på tisdag och försöker att inte känna mig för orolig. Känner mig helt okej lugn:) Magen bara växer och växer, börjat synas ordentligt nu:) Är det någon som har börjar tänka på gravidförsäkring? Kram till er alla[/

    Ja men gud vad häftigt det är alltså!

    Jag tecknade försäkring i v 12, både den gratis och den som kostade 1200kr ca. Man var tvungen att teckna båda för att det ska gälla både mamman och barnet. Jag valde If! :)

    Vad spännande med RUL, längtar dit jag med... den 28/12 ska vi dit! Lycka till!

  • Äldre 23 Nov 20:55
    gammelpysen skrev 2018-11-23 17:58:26 följande:

    Härligt! Jag kände några buffar igår. Annars tycker jag mig känna när minipysen är vaken. Verkar vara en morgonpigg krabat vi väntar.

    Ang vaccin så tog jag det igår. Gratis om man tillhör en riskgrupp i Östergötland och kan tydligen bli riktigt dålig om man blir sjuk.


    Åh vad mysigt! Så härlig känsla!! Min verkar vara kvälls pigg, för både idag och igår har jag känt en hel del! Nästan så att jag slutar andas för att verkligen känna efter haha, för det är ju inga jätte knuffar jag känner! Helt magiskt är det ialf! :) :)

    Jag ska ta det på måndag tänkte jag, hoppas det är gratis här med! Hoppas inte du blir dålig!! Kram
  • Äldre 23 Nov 20:58
    Mjbo skrev 2018-11-23 19:44:52 följande:

    Åh men va underbart! Längtar tills jag oxå känner. Är i 13+1 idag så jag räknar med att få vänta några veckor till.

    Är det "fisksprattlet" du känner eller är det mer buffar? :)


    Ja sååå underbart!!!!! :D

    Ja precis, ?fisksprattel? och små buffar. :)

    Hoppas det kommer för dig snart oxå!
  • Äldre 23 Nov 21:03
    Kumminsilver skrev 2018-11-23 19:45:59 följande:

    Nej, lutinus är progesteron :) Jag menar östrogen. Finns olika märken men det jag tar är Progynon. Du har inte heller tagit sånt alltså?


    Ur FASS!

  • Äldre 24 Nov 17:07
    Hoppomliv skrev 2018-11-24 08:21:54 följande:

    Kände ni av några symtom eller fattade att ni var gravida innan testdag, när ni ruvade?


    Ja, jag fick värk och bröstvårtorna blev ömma. Plussade svagt svagt på ruvardag 4, ruvardag 5 var det starkare!!
  • Äldre 26 Nov 17:19
    Hoppomliv skrev 2018-11-24 17:20:17 följande:

    Värk i magen eller brösten?


    I nedre delar av magen :)
  • Äldre 8 Dec 21:11

    Hej på er alla!

    Nu var det längesen jag skrev här :)

    Jag hoppas alla mår bra och att magarna växer som bara den!! Här växer det och sparkar i magen för fullt. Jag fick aldrig veta lm jag har framvägg eller bakvägg, men jag tror att myran ligger framför eftersom jag känner så tydligt och började redan känna i v 14. Det är en livlig myra jag har i magen och kan redan nu märka av när han är vaken eller sover, vissa tider som jag märkt han är mest aktiv på! :)

    Hur går det för er? Känner ni något än?

    Helt sinnes att man snart har gått 18 veckor... halva tiden snart! Tiden har bara flugit fram, så tacksam för det!!

    Jag mår verkligen super bra nu och allt rullar på som vanligt. Dock har jag lite ont i underlivet, har fått åderbråck på blygdläpparna och det tynger nedåt. Idag när jag bajsade, hård i magen som jag är så tog jag i och då kom det blod från slidan. Blev såklart nojjig igen men jag antar att det är pga av trycket occh den ökande blodmägnden. Inte undra på att jag blöder lätt där nere :/

    Ni då? Några komplikationer? Ser att nån har hemsk foglossning :/ Fy vad hemskt!

    Kram!

  • Äldre 10 Dec 22:57
    anina skrev 2018-12-10 11:40:04 följande:

    Åh vad härligt det låter. =) Vad skönt att du mår så bra. Roligt att du känner så mycket. Jag känner ingenting, vecka 19 nu. Längtar efter att känna bebisen. Imorgon är det RUL iaf. =)

    Kram


    Heej!!

    Ja det är så mysigt!!! Snart så, så kommer de små sparkarna. Du kanske har din moderkaka framför henne så då är det inte ovanligt att man känner senare. Men snart så! :)

    Gud vad spännande!! Kolla så att könet stämmer nu oxå! :) lägg gärna ut en bild på pyret :)

    Jag tror att jag ocå börjar känna av foglossning. I vissa rörelser och speciellt när jag ska ta på mig strumpor, när jag står på ett ben så känner jag av det. Ömt lixom. Mer påtagligt mot em/kvällen. Sen bultar det lite lätt ut mot svansskotan och även i underlivet. Men det kan ju även oxå bero på mitt åderbråck som jag fått, super svullen på ena blygdläppen :/ Men nu när jag ligger i sängen som värker det i underlivet och ut mot ryggen... svårt men det blir bara värre och värre för varje dag som går.

    Hur mår du annars? Förutom foglossningen?

    Kram
  • Äldre 18 Dec 09:45

    Hej alla!

    Säger som andra här, tänker på er massa men jag har inte skrivit på ett tag :)

    Jag mår bra men jag har börjat få foglossning som är riktigt påtaglig.. får rulla ur soffan/sängen, sitta ner och ta på/av skor och kläder osv... gör ont i fogarna och ryggen, även ner på innerligen. Sen har jag jätte problem med åderbråcken, det trycker så nedåt så att det känns som allt ska komma ut. Jag börjar på riktigt bli rädd!!! Ska ringa bm i dag så dom får kolla på mig, står inte ut länge! Igår kväll låg jag i soffan och så kändes det som en bomb som sprängdes mellan benen, började störtblöda! Måste vara pga trycket! Blev såklart jätterädd men det slutade efter några timmar, nu bara brunt.

    När jag äntligen kände att livet vände så kommer detta! :/

    Går in i v 19 idag, så det är ju sjukt lång tid kvar!!

  • Äldre 19 Dec 15:28
    jaktenpaflow skrev 2018-12-18 22:50:22 följande:

    Men fy vad obehagligt! Jag har också fått ett åderbråck typ i ljumsken och ner mot låret. Ibland gör det tom ont! Är det samma för dig? Har börjat använda stödstrumpor nu, har hört att det ska hjälpa. Vet du något som hjälper? Läskigt med blod, det vill man ju inte vara med om! Har det slutar helt nu? Har ni varit på RUL?


    Varit hos gyn i dag, fått remiss till att prova ut stödstrumpbyxor... jag har sjukt ont av det. Som tur är trycket som jag har pga av åderbråcken och inte bebben som trycker nedåt! Det är så obehagligt :/ Stådstrumpor hjälper ju ytterlig lite eftersom de går bara upp till knäna! Men prata med din bm! Bloden kom från moderkakan, den ligger lite långt ner så nu vlir det extra kontroller. Blev sjuksskriven en vecka, måste vila!! Vi fick se lillen idag, så mysigt! Men RUL är den 28/1, längtar!
  • Äldre 28 Dec 21:03
    S91 skrev 2018-12-28 18:35:16 följande:

    Hej alla!

    Hoppas ni mår bra.

    Jag måste fråga.. är det någon här som illamåendet har avtagit för redan i vecka 9?

    Har ju mått jätteilla och kräkts fram till i förrgår men nu är det som om någon skruvat ner det rejält. Mår fortfarande lite illa men inte alls som innan. Har kvar mina andra gravtecken och ingen blödning..

    Är orolig för MA såklart men jag vet att det kan se så olika ut.. går in i vecka 10 på söndag.

    Hoppas någon kan lugna

    Kram


    Hej!

    Vill börja med att säga att är du minsta otrolig så ring till din klinik! Är dom snälla, som de brukar vara,så får du göra ett ultraljud.

    Sen är det just runt v 9 som symtomen kan försvinna, de kallas spökveckorna! Förstår att du är nojjig, det med all rätt. Hur mår du?
  • Äldre 28 Dec 21:13

    Hej tjejer!!

    I dag var det dags fär Rul för oss, allt såg så bra ut! Räknade ut i dag att vi sett han på ultraljud 6 ggr nu, en förra veckan ocå då jag började blöda.... igen..... moderkakan ligger för öppningen så jag får ultraljud i v 33 igen, för att se så inte moderkakan ligger för. En frisk & mycket livlig pojke låg ialf i magen hihi. Såååååå söt!!!! Det kan jag säga märks att han är livlig.... får herrevad vild han är i magen! Det är inte mycket han sover alltså! Han måste göra bullerbytta på bullerbytta, hela tiden haha! Idag var vi på bio, med massa bas. Det gillade han inte, det var nästan så jag blev orolig för han var konstant i gång i 2 timmar!!! Sen sov han i 30 min och sen var det full rulle igen! Har märkt att han sover korta stunder och sen är han i full gång! Moderkakan ligger bakvägg så jag känner extra mycket oxå, vilket är häftigt! Sambon fick sin första spark på handen på julafton så det var en fin julklapp till pappa :)

    Alltså, hur ofta kan en sådan liten vara vaken? Han kommer säkert vara hyper utanför... eller så kör han hårt nu och är förhoppningsvis lugn sen haha!

    Känner ni något?

    Här är bilden på vildingen :)

  • Äldre 1 Jan 23:08
    jaktenpaflow skrev 2018-12-30 01:15:54 följande:

    Åh stort grattis till lyckat ultraljud!! Så underbart att få se dem! Vår lilla gäspade medan vi tittade på ansiktet, man smälter ju på en gång!! Min känns som en riktig latmask förutom att han är en nattuggla och håller igång lite på natten haha men så härligt att känna dem:) Vilken fin bild ni fick till! Har ni pratat namn? Jag har också moderkakan lite undertill, sa de något om hur stor risk det var för snitt till dig?


    God fortsättning :)

    Ja det är så underbart alltså!! Vår lilla han gossade med örat och smaskade typ hela tiden haha. Så gullligt!!

    Ja det är helt magiskt att känna hur det rör sig och buffar. Tycker han är vaken mest hela tiden, hela dagarna känner jag han. Men nätterna märker jag inte av. Han är väldigt känslig för ljud har jag märkt, varje morgon när jag vaknar och öppnar munnen så vaknar han med. :)

    Ja vi har pratat namn i massor, vi har två namn... men inget som är spikat. Man vill ju även se vilket namn han passar i när han kommer ut!

    Nej ingen risk. De sa att den kommer förmodligen flytta på sig. Men eftersom jag har blött så ska jag inom några veckor på ultraljud igen, läkaren ringde i förrgår och sa det. Dom vill ha koll på moderkakan. Vad sa dom till er? Risk för snitt? Vet ni könet? Namn? :)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF