Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Sommarhopp skrev 2018-10-09 18:42:03 följande:

    Får jag hoppa in här? Är gravid efter en FET. Livrädd för missfall, men än så länge är jag iaf gravid och jag hoppas på tredje gången gillt. Beräknad bf 18 eller 19 juni


    stort grattis och välkommen hit!!! =)

    här är du aldrig ensam om dina nojor kan jag lova, vi avverkar dem på löpande band i den här gruppen hehe!! Nu är du gravid tills motsatsen bevisats! underbart med en liten midsommarbaby!
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-09 16:16:52 följande:

    Jag var inne å gjorde ett ul! Fick se ett tickande hjärta <3 helt ofattbart. Men man såg knappt nånting den var ju väldigt liten. Men e ju bara i 6+1. Den mätte till 6+1 också. Så hoppas det går vägen <3 tack för stöd


    vad härligt att du slapp vänta när du var orolig! grattis till hjärtslagen =)! kram!
  • Inalina
    170909 skrev 2018-10-09 13:12:20 följande:

    Nu kan jag hänga här med gott samvete, jag var på ul igår och fick se det lilla hjärtat picka. Så nu kan jag tro att jag är gravid och borde berätta för sambon som är pappa till det lilla pickande hjärtat. 
    Jag är väl omkring v7-8 så där äggplock 31 aug återförande 2sept iaf.


    Grattis ;) hehe fast det är inte första gången jag skriver det till dig i denna graviditeten, men härligt med hjärtpickningen =)!!
    hur reagerade sambon Skrattande??
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-10 07:44:57 följande:
    Tack :) känns bra. Idag när jag vakna var illamåendet på en helt ny nivå. Brukar gå över efter jag ätit frukost men det håller i sig fortfarande! Men bara å jobba på :)
    känner igen det där med illamåendet Obestämd- men kom ihåg att symptomen kan ändra sig dag för dag också - så i morgon kan du må bra igen Glad

    igår var det tufft när mannen hade vart ute på middag och druckit några öl och kom hem och ville ge mig en godnattpuss - alkoholångorna var INTE nådiga! det var första gången jag på riktigt höll på att kräkas, hua!! han fick minsann ligga o andas åt andra hållet i natt - här vill man inte förgiftas Flört och jag som brukar älska att ta ett glas vin på kvällen har verkligen vart sjukt osugen de senaste veckorna. är mest sugen på mat om egentligen - typ husmanskost som köttbular o falukorv...Drömmer
  • Inalina
    Ellencassandra skrev 2018-10-10 08:34:08 följande:

    Haha ja det kan man hoppas :)

    Haha åh nej! Förstår dig precis xD usch då! Tur att du inte spydde! Men ibland kanske det vore bäst egentligen så kanske man mår bättre sen hehe! Jag är exakt likadan! Jättesugen på husmanskost också! Konstigt! Kanske kroppens sätt att se till så vi äter rätt å så när vi väntar smått. Fast häromdan var allt jag ville ha en mcfeast på donken. Allt annat fick mig å må illa haha så skumt! Hopppas man inte får det som cravings då lär det bli en rejäl viktuppgång :P

    Men du klarar av å äta ordentligt å så iallafall?


    Jag har också suktat efter hamburgare och även ätit det till lunch förra veckan för första gången på 5 år typ! Magiskt gott var det haha!! :) är glad att jag kan äta- aptiten är det inget fel på trots illamående- väldigt märkligt..

    I morgon kommer min svärmor och hälsar på och ska bo hos oss en vecka- blir nog att berätta för henne eftersom jag är så trött hela tiden och inte mig själv. Hon är van att jag alltid har mkt energi och är så glad o positiv så annars tror hon nog att jag blivit deprimerad. (Vilket det känns som inland iofs..) men då vill jag ju ringa min mamma o berätta också så det inte blir orättvist...

    vet dina nära o kära om graviditeten?
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-10 10:28:57 följande:

    Vet att inte detta meddelande va menat till mig, men jag måste bara få flika in lite grann och säga att guuuud va kul att få berätta!


    Längtar såå tills vi ska berätta för folk oxå, speciellt familjen.. Ska bli så himla kul! Vi har tänkt vänta till vecka 12 minst, men det är mest för min man vill det, hade jag fått bestämma så hade jag berättat nu efter ul när man sett att den lever och faktiskt existerar <3 
    Stort lycka till med berättandet, och meddela oss gärna hur hon reagerar! :D 


    hihi det var nog menat till dig precis lika mycket :)

    min man vill ju också vänta egentligen men han inser nog att med tanke på hur jag mår kommer det bli jättekonstigt och i princip omöjligt att inte berätta för henne. nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra med min mamma och min syster (de är ju de viktigaste i mitt liv - och som kommer bli gladast misstänker jag) jag känner att jag vill ringa dem en o en - kanske får försöka få till det under dagen. I'll keep you posted ;)
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-10-10 11:19:03 följande:
    Jag förstår.. det blir nog lite konstigt annars om du inte alls är dig själv, jag hade nog känt likadant som du gör.. Lika bra att berätta då.

    Är din svärmor och din mamma/syster kompisar eller har gemensamma vänner? Tänkte om du tror att dom kommer få reda på det bakvägen om du låter bli att berätta för dem nu?
    jag vill nog mest berätta för att jag tycker det är lite 'orättvist' att svärmor kommer få reda på det men inte mina närmaste. jag vill liksom bestämma på vilka som får veta först känns det somGlad

    annars har de ingen kontakt med varann och bor på helt olika orter så ingen kommer få reda på något av svärmorFlört
    Egenltigen hade jag en jättefin idé hur jag skulle berätta för min syster då jag kommer träffa henne i slutet på nov när jag ändå är på 'säkra' sidan av v 12 - hade tänkt göra en bok till henne med en dikt och bilder och så till hennes födelsedag - och även där skriva att hon ska bli moster... men nu kan jag inte bestämma hur jag ska göra. Kanske inte hela världen om bara svärmor vet - men vill egentligen inte att hon ska ha det priviligiet framför min mamma Flörthehe svåra beslut!
  • Inalina
    LillaAw skrev 2018-10-10 17:09:55 följande:

    Imorgon ska jag på mitt första ultraljud på kliniken. Är så nervös att de inte ska hitta något tickande hjärta eller bara en tom hinnsäck :/ känns som jag saknar vissa symtom som kissnödighet och illamående. Har bara varit illamående en dag och då va jag dålig i magen så kan lika bra ha varit det. Puh! Massa tankar som sätter igång nu när det är så nära :)


    Stort lycka till! Vad spännande- alla var vi nog lika nervösa inför första vul i den här tråden.. men det har ju gått bra vad jag förstått!! Kram o försök tänka positivt eller åtminstone neutralt- du kan inte påverka resultatet men du kan må så bra som möjligt nu <3
  • Inalina
    Kallamakka skrev 2018-10-10 22:00:32 följande:

    Hej allihopa!

    Var hos bm idag, tog en hel del prover. Allt verkar tipp topp förutom att jag förmodligen håller på att få urinvägsinfektion, så nu blir det till att hälla i sig vatten och citron. :)

    Vi bestämde oss för att utföra KUB som väntas bli inom 2 veckor förmodligen, kul att få se bebisen igen! :)


    härligt att allt verkade bra! Och ja urinvägsinfektion är ju inte kul - hoppas verkligen du slipper det!!

    spännande med KUB, jag ska själv boka in ett sånt där NIPT test - är ju 34 år så förmodligen lite högre risk för kromosomavvikelser tror jag. NIPT kan man göra från v 9+0  så om lite mer än en vecka! så jag tror vi kör på det direkt trots att vi får betala från egen ficka. 
  • Inalina
    Kallamakka skrev 2018-10-11 14:56:19 följande:
    Jag funderade också på nipt. Men mest för att vi inte var överens om inom vilka ramar vi tycker det är oroligt eller inte, alltså om de säger att det är en risk på 5000,hur tolkar vi det? Osv. Men nu har vi landat i vart vi står om vi får olika tänkbara svar, så därför valde vi KUB ändå.

    Det är i vilket fall skönt att kolla så att det är som det ska, så tidigt som möjligt. Får man svar på nipt där och då eller efter en viss tid? :)
    Ok, ja huvudsaken är ju att båda är överens. Jag förstår också att många inte gör KUB eller NIPT så det är ju olika. 

    jag tror man får svar här inom några dagar efter blodprovet - och då även kön vilket skulle vara spännande och roligt också tycker jag Glad ska ni ta reda på kön? 
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF