Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    nuaerdetmintur skrev 2019-01-02 18:39:54 följande:

    God fortsättning allihopa :)

    Idag fick vi äntligen tid för RUL, 24e Januari, kommer då vara i v18+6, har inte sett pärlan sedan VUL 12/11 v8+3 och jag längtar så mycket! Jag har mått bra hela tiden, lyckos mig? Men jag är så orolig, känner dock till och från en mindre växtvärk och tyckte mig idag känna ett litet fladder, men man vet ju såklart inte, det är det som gör mig orolig, men jag har inte blött något eller så, så jag får lugna mig med det. Jag såg kenzas video precis och hon är så otroligt stark som berättar om allt detta som offentlig person, tusen tummar uppför henne! Ps jag grät också igenom hela videon ! Kram på er alla!


    Detsamma till dig:) Kul med RUL snart! Ni gjorde inte kub eller liknande? Tycker inte du ska oroa dig som sagt du har inte blött eller något så allt är nog super där inne! Skönt att du mår så bra, bara att njuta av det:)) Tycker du tiden går fort eller långsamt? Börjat vänja dig vid tanken at du faktiskt är gravid?
  • jaktenpaflow

    Måste bara fråga alla hur ni mår hormonellt? Känner ni några upp och nedgångar? Jag känner mig till och från som ett psykfall som ör superkänslig och känner mig typ ensam och övergiven. Vill konstant få bekräftelse och bli daltad med(hehe)! Har även fått ett sjukt kontrollbehov och ?nesting känsla?. Att jag måste göra om saker hemma och få allt perfekt. Allt från väggfärg till gardiner till nytt lekrum och tvättstuga, filtar. Ja ni hör ju, det är ju inte normalt! Blir typ så uppstressad att jag inte kan sova och får kort stubin... Någon annan som känner igen sig lite eller kan tala vett i mig?

  • jaktenpaflow
    Kallamakka skrev 2019-01-02 23:53:05 följande:

    Är förvånad över att tiden går rätt fort :) kanske är det för att man inte har nåt att googla på, eftersom man läst allt redan kring veckorna, så man får snällt dryga ut tiden med annat :)

    Jag mår bra. Och det är skrämmande. Vill gärna känna nåt som tyder på graviditet istället, min hypotyreos kom tillbaka denna graviditet, med råge(alldeles för högt värde)- så ska börja medicinera mot det igen, sköldkörteln ger sina symtom som blir svåra att avgöra om det är den eller graviditet som känns.. ska bli skönt att börja jobba igen så man får tankar på annat fram till ultraljudet.


    Precis sen är man ju lite knäpp efter IVF där allt gick så hiiiimla långsamt, all väntan på att få komma igång, äggplock, återförande, ruva ja allt! Usch märker du av att du har höga värden? Hur påverkas du? Ja jag håller med om att det ska bli litw skönt att börja jobba samtidigt som du säger så går det ju skrämmande fort!
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-01-03 11:23:05 följande:

    Först gick hon igenom min rygg å hållning osv. Sen fick jag lägga mig på sidan å hon använde en massage apparat för å mjuka upp musklerna vilket var jätteskönt å sen massera hon med olja å grejer. Detta gjorde hon båda besöken jag va där. Så fick jag en del övningar. Ska dit på tisdag å längtar till den där massagen. Var så skönt :P usch då det låter inge kul med onda å svullna fötter! Kanske dags för stödstrumpor å så?

    Kram!


    Men åh så skönt, vilken dröm med massage haha! Vart bor du? Tänkte om du hade några tips på bra sjukgymnaster i Sthlm:) Nej inte alls kul, har faktiskt börjat med stödstrumpor och högläge på kvällar. Funderar på att köpa hålfotsinlägg, känner mig som en gamling haha!
  • jaktenpaflow
    nuaerdetmintur skrev 2019-01-03 18:57:32 följande:

    Vi har inte blivit erbjuden någon typ av foster diagnostik, jag frågade om KUB men i.o.m att jag är 29 år och det erbjuder bara de till de som är äldre än 35 år :( så det känns väldigt långt mellan gångerna.. hittills har ändå tiden gått rätt fort då man har längtat till att berätta för familj och vänner om den glada nyheten och att det dessutom vankades jul och nyår :) antar att tiden kommer gå långsammare nu fram till RUL. Jag börjar tänka att det faktiskt kommer gå vägen men som sagt, längtar som bara den tills vi får se bebisen i magen på ultraljudet! Hur har det känts för dig? Vet ni kön? Vi har bestämt att inte ta reda på kön, jag ville men inte min man, jag förstår att det kommer vara ett sätt att få tiden att gå snabbare men eftersom jag är väldigt planerande av mig så känns det som att vi kommer få dubbeljobb med att ta fram namnförslag, just nu har vi bara ett flicknamn som vi båda gillar that?s it :)


    Okej så man får inte ens göra det även om man ber om det? Så mycket man inser är olika beroende på vart man bor... Hur reagerade vänner och familj på beskedet? Har du vänner som har barn? Åh jag förstår det, jag längtar också, vi funderar på att göra ett extra 3 och 4-d ultraljud. Sen har vi ett extra ultraljud v 32. Skulle så gärna vilja ha det på film och bara titta:) Innan det gjorde vi NIPT med ul v 11 och RUL v 20. Tyckte tiden mellan de veckorna gick superfort! Nu är jag i v 25! Vi ska ha en pojke!! Typ en av två pojkar i denna flicktråd haha! Känns märkligt men så kul och spännande, har en liten tjej sen innan.. så svårt med namn, vi har ett pojknamn vi båda gillar sen har vi ett favoritnamn som inte är godkänt av den andra haha:) Vill du dela med dig av dina namnförslag eller vill ni hålla det för er själva ?:)
  • jaktenpaflow
    Mjbo skrev 2019-01-03 14:14:56 följande:

    Som jag skrev ovanför här nyss så väntar vi en liten flicka <3 vi har ganska klart för oss vilka namn vi gillar mest när det gäller flicka, så de handlar nog mest om vilket vi ska välja av de vi gillar mest :D

    Vi köpte en klänning, en body och ett par byxor, sån känsla att få köpa det till OSS!! Det var inte en present till någon annan utan till oss!!! Man kan inte förstå <3 allt såg bra ut för övrigt och vi har fortfarande samma datum kvar. Gick in i vecka 20 idag :)

    Hade förresten moderkakan i framvägg, förklarar varför jag inte känner jätte mycket än, känner bebisen imallanåt men det är inte ofta.. Men om ett par veckor har det ingen betydelse sa hon, utan de är mest nu i början. Så snart kännet jag lika mycket som alla andra:)

    Är du nervös för måndag? :)


    Men åh så kul!! Grattis till lyckat RUL och en fin liten flicka!!):)) vilken känsla att köpa kläder till den lilla! Ocj skönt att ni har så många namn som ni båda gillar!:) har själv sånna problem med pojknamn!! Flicknamn hade vi några stycken men killnamn är så svårt. Alla runt oss har fått pojkar så många namn är ?upptagna? haha!
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-01-03 08:44:50 följande:

    Heeej!! Å gott nytt år på er alla här inne :) Spännande med RUL idag - jag ska på mitt vid kl 14!! Kul att ni får reda på könet nu! Låter ju som en toppenidé att köpa lite kläder när ni vet senare idag då :) vi har fortfarande inte köpt något - blev sugen på att köpa fina baby-uggs häromdagen men eftersom bebisen kommer på sommaren kan det kanske bli lite fel som första grej haha =)

    Mår du bra? Har själv vart i väg på golfsemester nu i 8 dagar och gått otroligt mkt så fått ont i ena höften - annars känns allt bra och magen är inte särskilt stor även om det åtminstone syns att man är gravid nu äntligen! 

    Åh hör av dig efter rul!!!

    Kram


    Tack detsamma! Åh så skönt att komma iväg men jobbigt med ont i höften! Var det bra väder där ni var? Hur gick RUL idag? Ni visste kön va sen innan?
  • jaktenpaflow
    mammsen79 skrev 2019-01-03 18:16:39 följande:

    Hej alla hoppar in i denna tråd fick pluss på stickan den 28/12 efter andra ivf vi är super lyckliga. Nu är det trötthet o illamående o känsligheten som är värst. Fick min första ultra den 14/1 ska bli spännande få se. När gjorde ni er första ultraljud? Från vilken v kan man få reda på könet? När är era bf beräknade? Kram till er alla.


    Hej och välkommen! Kul att du hittat hit:) Stort grattis till plusset, är det första barnet? Vi gjorde första VUL i V8+3 typ. Sen NIPT i v 10+0 där fick vi även reda på könet men tittade inte på det provsvaret. Det gjorde vi först på RUL i v 20:)) BF 21 april men blir eventuellt snitt då min moderkaka ligger i fram och underkant. Ska tillbaka v 32 för att ett besked hur det blir. När har du BF? Stor kram
  • jaktenpaflow
    mammsen79 skrev 2019-01-03 21:50:01 följande:

    Detta är min sambos o mitt första barn jag har två flickor sedan innan som är 12 och 16 år. Vill veta könet så man kan ställa in sig mentalt :)


    Vad kul med en bebis igen! Hur känns det att ?börja om?? Ja jag håller med dig, ville också veta kön:)
  • jaktenpaflow
    Mjbo skrev 2019-01-04 07:35:55 följande:

    Taack. Det känns helt magiskt, man svävar på moln av lycka. Och tacksamhet. Blir sådär löjligt blödig och tänker på allt man gått igenom för att nå hit, och tänker på att för bara ett tag sedan trodde man att man aldrig skulle komma hit... Vi är så glada och tacksamma för Sverige och för vården och för allting som gjort detta möjligt för oss :')

    Vi hade tvärt om, massa pojknamn, men nu har vi släppt dom och hittat massa tjejnamn istället. Här är det tvärt om, alla i princip får tjejer så det är rätt svårt att hitta ett namn som man både gillar och som jag som gillar lite ovanligare namn vill inte att för många heter lika. Hur är du, gillar du klassiska, gamla, ovanliga eller nya namn? :)


    Ja håller verkligen med dig i allt du skriver!<3 Tänk när vi har bebisen i vår famn!! Vad kul att ni har så många namn! Vill du dela med dig av några, haha:)

    De namn vi gillat/gillar är väldigt olika inget samband förutom att de är lite mer internationella

    Pojk

    Benjamin

    Adrian

    Julian

    Francis

    Maximilian

    Liam

    Charlie

    Oliver

    Tjej

    Avina

    Lily

    Isabella

    Minou

    Lou

    Alina

    Men alla förutom tre pojknamn är upptagna haha:)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF