Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Ellencassandra skrev 2019-01-04 08:26:14 följande:

    Haha aa verkligen! ;) jag bor i Stockholm :) jag går på söder, nära Medborgarplatsen. Fysiopraktiken Medborgarplatsen heter det :) hon som e specialist på gravida är jätte bra! Och populär verkar det som :)

    Hoppas dina fötter blir bättre. Men det e ganska vanligt va att dom svullnar upp?


    Åh jag had läst om dem! Kul att du hittat någon du är nöjd med:) Ska ta tag i det nästa vecka! Upptäckte idag att jag typ har ett åderbråck på insidan av låret upp mot ljumsken, vad är det som händer?! Blev 80 år på några veckor haha! Ja det är nog rätt vanligt men det värsta för mig är nog att de värker lite iom att hålfoten verkar bli tillplattad.... :O
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-01-04 09:17:28 följande:

    höften är redan bättre nu när jag inte vandrar upp och ner för bergen haha! det var kanonväder - vi var i Marbellatrakterna!

    RUL gick jättebra - min man var superglad efteråt då de sa att allt såg perfekt ut - så otroligt häftigt att se alla organ och hjärtammare och hjärtklaff! kändes som värsta biologilektionen =)

    japp -en liten flicka blir det. har rätt svårt med namn men har ett vi båda gillar i alla fall! du har kommit lite längre va? jag är i v 20+0 idag :)


    Oj ja det kan jag tänka mig haha! Åhh härligt, älskar marbella! Ja det är helt otroligt allt de kan se på ultraljudet! Dem är så duktiga! Vi har också ett båda gillar men vi får se. Vilken typ av namn gillar ni?
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-01-04 09:17:28 följande:

    höften är redan bättre nu när jag inte vandrar upp och ner för bergen haha! det var kanonväder - vi var i Marbellatrakterna!

    RUL gick jättebra - min man var superglad efteråt då de sa att allt såg perfekt ut - så otroligt häftigt att se alla organ och hjärtammare och hjärtklaff! kändes som värsta biologilektionen =)

    japp -en liten flicka blir det. har rätt svårt med namn men har ett vi båda gillar i alla fall! du har kommit lite längre va? jag är i v 20+0 idag :)


    Just det jag är i v 25 så lite längre:)
  • jaktenpaflow
    Mjbo skrev 2019-01-04 16:58:44 följande:

    Fina namn! Vi verkar va lite lika smak på namn ser det ut som :)

    De favoritnamn top 3 som stod på kill-listan var

    Kevin, Kian, Collin :)

    Har precis lagt en enooorm order på barnrums-saker! Kuddar, väggdekorarioner, posters, hyllor, mattor och sånt.. Åååh så kul detta är.. Älskar att inreda och fixa och dona, och ännu mer speciellt är det ju såklart nu till vår kommande dotter :')

    Hur har ni det med barnrum och sån planering? :)


    Men åh så kul haha gillade alla dem namnen men min kusin fick en son som döptes till Kevin, kian heter min mans kusin och Collin är min systers favoritnamn! Haha så vi har väldigt lika smak med namn!

    Jag håller verkligen med dig! Håller också på för fullt att inreda men dock ett lekrum till min dotter. Får utlopp för mina bygga bo känslor! Målade om väggar, möbler beställde lektält mm. Kollar nu på lampor och wallstickers men faller självklart för det dyraste... några tips? Vi kommer nog samsova eventuellt försöka med en sido baby crib till lillen och dottern sover o egen säng i vårt rum. Har inte hjärta att flytta på henne:o Får se om hon blir störd av lillen då får vi arrangera om det lite. Hon har ett eget sovrum som numera är ett avlastning och förrådsrum haha

    Helt sjukt att vi ens kan prata och planera sånt här? Lite roligare än vilken sprutdag man är på och när äggplock sker:)
  • jaktenpaflow
    LillaAw skrev 2019-01-04 21:53:30 följande:

    Igår var vi på RUL och fick se vår flicka. Allt var bra och hon växte som beräknat :) moderkaka i bakvägg så det är nog därför jag känner så tydliga sparkar. Man ser också sparkarna på utsidan vilket är lite roligt. Vi funderar på att göra ett 3D ultraljud om några veckor.

    Barnmorskan som gjorde vårt RUL var ganska otrevlig och körde runt med ultraljudet på magen snabbt så vi knappt hann se. Ville knappt svara på mina frågor heller så det var inte den trevliga upplevelsen som vi hade sett fram emot så länge. Är lite besviken faktiskt. Man hade längtat så. Först skulle vi inte ens få med några bilder så jag fick be om det. Någon som tänkte göra 3D ul eller gjort det? :)


    Men vad trist! Inte alls ok bemötande. Gjorde ni på samma ställe som BM är på? Vad häftigt att ha i bakvägg! Skulle också vilja vara med om det.. Vi är sugna på 3D och 4D. Där man får rörliga bilder och ljud:)
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-01-05 15:03:55 följande:

    Vi gillar svenska lite äldre namn men som ändå funkar internationellt.. tycker dock killnamn är mkt lättare nu när man ska få en flicka givetvis ;) sen föredrar jag namn där smeknamnet också blir fint, dvs ska det vara ett långt namn får det finnas naturliga smeknamn som också funkar :) men själv föredrar jag nog kortare namn av just anlendingen till fula smeknamn haha!

    jag gillade namnen du hade på listan, Oliver och Benjamin gillar jag - framförallt för att Benji blir ett fint smeknamn haha!  Jag gillar tanken på Leonora trots att det är 'långt' då Leo är ett fint smeknamn enligt mig. Tar hemskt gärna emot alla tips!!!


    Varför ör det alltid så att det ör svårare att hitta namn till könet på barnet i magen? Leonora är Supergulligt! Min man tänker som du helst korta namn då han inte gillar smeknamn eller en riktigt fin förkortning:) Vet inte om de är så svenska och gamla men andra fina namn är

    Maja/Maya

    Ellie

    Freja

    Ja älskar Benjamin, det är favoriten tillsammans med Maximilian..
  • jaktenpaflow
    Mjbo skrev 2019-01-06 18:42:05 följande:

    Oj haha ja då är de lite svårare om de flesta är upptagna:D säger till om de dyker upp nå mer i huvudet;)

    Ja samsova antar jag att vi med kommer göra i början, men göri ordning rummet nu innan ändå:)

    Jag tycker de har mycket fint på lekmer nu. Och hm har faktiskt oxå fått in mycket fint till barnrum.

    Hur gammal är din dotter? :) min dotter är 8år, hennes rum totalrenoverade vi i somras.. men dottern är så stor att hon har ju i princip fått välja helt själv hur de ska se ut där, så de va bara att lyda order och fixa ;)


    Ja tack, annars får vi helt enkelt byta vänskapskrets så det blir litw lättare haha;)

    Ja det är ju så mysigt att bara fixa och piffa till rummet lite. Åh bra tips med HM faktiskt inte tänkt på att de har inredning till barnrum, ska kika där:) Har hittat massor på Jollyroom! Min dotter är 2,5 så hade hon fått välja hade rummet gått i klarblå och svart haha. Vad roligt med en 8 åring, vad rycket hon om att få ett litet syskon? Kommer du ihåg mycket från din förra graviditet?
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-01-07 10:49:46 följande:

    Ja men det finns fina långa namn - jag gillar Zachary - för då blir det Zack som smeknamn - älskar det  även Elliott tycker jag är fint - då tror jag man kanske slipper smeknamn men vem vet haha!

    tack för fina tips! Min man är lite svår dock med namn som han tycker 'låter som smeknamn' från början. Typ Ellie, Ella, Li, etc. och jag tycker givetvis att de är jättefina! sen tänker vissa på att barnet själv ska kunna uttala sitt namn tidigt och det är ju väldigt svårt med vissa namn har jag förstått.. men där vet jag inte vilka som är svårare än andra...

    känner inte att jag kommer nånvart med namn-letandet - har 2 namn varav ett är Leonora men skulle ju vara rolitgt att ha 10 namn som båda gillar!!


    Ja precis, jag gillar också långa namn, Elliot är väldigt gulligt:) Haha typiskt, tänk att man är så osynkade ibland! Men oj så långt har jag aldrig tänkt. Tänker att de lär sig uttala namnet med tiden om inte annat.. sjukt mycket man ska tänka på... Huvudsaken är ju iaf att man har ett:) Såg i i lägget ovan att du tänkte på kurser, jag gick på alla kurser man kan gå nästan förta gången. Förlossningskurs, profylax, amningskurs, gravidyoga. Denna gång kommer jag nog bara gå på yoga. Kan tänka mig att ni har ett stort utbud av massor av olika kurser eller hur ser det ut3
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-01-07 15:37:55 följande:

    Verkar vara en riktig tjej tråd här hörni.. vi väntar också en flicka :D :D så overkligt! Är så lycklig just nu. Hade såklart blivit lika glad för en pojke! Bara att barnet är frisk är jag så glad över! :) nu känns det mer verkligt!


    Haha helt otroligt en till flicka till tråden! Så kul! Stort grattis till er att allt såg fint ut!!:)) Fick ni några fina bilder?
  • jaktenpaflow
    170909 skrev 2019-01-08 20:48:29 följande:

    Jag läser det mesta i tråden men skriver sällan av olika anledningar.

    Jag gjorde RUL i torsdags när "alla andra" i tråden gjorde det och det kändes inte alls bra. Har varit väldig ledsen och nere sen dess och vet inte vad det beror på. Hela grejen kändes som det gick åt skogen. Barnet lever och mår bra så inget sådant.

    Men jag undrar om hon mätte allt. Vad mättes på era ultraljud i ca v21?

    Funderar på om jag ska ringa och be om ett nytt eller om jag ska gå privat. Jag fick heller inga bilder och frågade inte heller om det hon sa ingenting om det iof sa hon nästan inget alls. 

    Sidan krånglar så inlägget kanske kommer fler än en gång


    Usch vad tråkigt att du fick en mindre upplevelse av RUL. Tycker absolut att du ska göra ett nytt ultraljud så att du kan fortsätta njuta av att vara gravid och känna dig glad! Dem mäter skallbenet och lårbenet främst tror jag och sen kollar de hjärnan hjärtat andra organ och försöker Se gom/läpp spalt. Så otroligt trist att du inte ens fick några bilder?! Tog ni reda på kön? Men bebis var frisk iaf? Kram
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF