• Äldre 15 Sep 14:30
    226312 visningar
    3525 svar
    3525
    226312

    Vi som blivit gravida efter IVF

    gammelpysen skrev 2018-09-15 11:51:12 följande:
    Håller helt med vad gäller andra forum. Började läsa lite i en annan ankomstrgupp men det var så mycket tjat om hur fort det gått att jag insåg att det inte var någon idé att stanna kvar. Jag Kan bara tänka mig hur det låter sen när man börjar få symptom. För egen del mår jag illa. Spydde första gången i morse, vecka 7+5. Slocknade direkt när jag kom hem från jobbet igår och maken fick passa upp med juice och knäckebröd. Hade jag inte varit igenom 7 ivf (färsk+frys) hade jag nog också gnällt. Nu är jag bara överlycklig.
    hehe ja jag tror inte heller IVFare gnäller lika mkt över sina symptom - så jag skulle också hålla mig borta! (har väl i och för sig lite problem med alla typer av människor som klagar på allt hehe!)
    Har själv kräkfobi så vi får ju se hur det går för mig till slut - här ska man härdas minsann!! Flörtroligt att du är överlycklig - har ju läst överallt att illamående är ett jättegott tecken på att babyn mår bra så du får köra det mantrat när det är som värst....Hjärtaär i v 5 idag så en liten milstolpe har passerat antar jag - känner inga speciella symptom men intalar mig att det är väldigt tidigt - lite ont i magen ibland o så men herregud det kan ju vara vadsomhelst ;) 
    man blir så glad när människor man haft kontakt med i olika trådar skriver o frågar hur det gått trots att de själva redan är långt framme i sina graviditeter - man blir som brevvänner här ju =)
  • Äldre 15 Sep 22:21
    #62
    jaktenpaflow skrev 2018-09-15 11:42:54 följande:

    Åh suck! Precis kommit hem från akuten med penicillin mot lunginflammation!! Har för bara någon vecka sedan avslutat en penicillinkur mot UVI. Innan det låg jag på sjukhus pga överstimulering... Stackars bönan i magen, hur klarar den sig med alla infektioner och penicillinkurer?? Känns inte alls bra:(


    men herregud vilken otur du har med hälsan :( nu tror jag lycka kommer vara på din sida härefter =)! kram och ta hand om dig och pyret!Solig
  • Äldre 15 Sep 22:23
    #63
    Kallamakka skrev 2018-09-15 19:52:40 följande:
    Hej!

    Man nojar lite när man mår normalt, men de får jag nog tillbaka. Har bestämt mig för att få bebis, så nu är jag lycklig i onödan om det skulle skita sig. Men känns bra att vara glad och förväntansfull :)

    Stopp i sädesledaren är anledningen till att vi inte kan få barn naturligt. Vet ni anledning?

    Förstår vad du menar med appar, känns som om man vill läsa allt om allt hela tiden. Allt är så spännande! :)
    du verkar ha en sund inställning tycker jag! reagerade på att du skrev 'vara lycklig i onödan' - det gör ju verkligen ingenting - vi ska ju vara lyckliga så mycket det bara går! skiter det sig så får vi ta det då! kraaam - bra skrivet!!Hjärta
  • Äldre 15 Sep 22:24
    #64
    Långväntanefterdig skrev 2018-09-15 19:52:59 följande:
    Tack! Jag är i vecka 16 nu, har sett bebis 2 gånger och känslan är helt magisk !! Vilken vecka är du i ?
    Ååh vad spännande och vad verkligt att se den lilla på ultraljud!! kommer ihåg dig från tidigare tråd - jättehärligt att höra att allt går bra för dig Glad!!
  • Äldre 18 Sep 10:22
    #80
    Seb81 skrev 2018-09-14 19:19:03 följande:
    Ja ok! Vilken vecka tog du dessa tester?

    Jag vet inte vad de testar men jag har läst att de kan kolla hcg under en viss tid för att se det stiger. Men jag har säkert fel :)

    Ska ringa bm på måndag & boka tid för första möte! :D
    Hej! Hade du fått tid för första VUL nu?? jag ska ringa i eftermiddag och boka tid - hoppas jag får en tidig tid men tillräckligt sen för att det ska gå att se något.... =)
  • Äldre 18 Sep 13:27
    #83
    anina skrev 2018-09-18 11:22:34 följande:

    Hej kämpar. =) 

    Jag hoppar in här nu, har inte vågat innan. Känner ju igen en del av er. Grattis till er plus. =)
    Vi har försökt i 3 år, gjort IVF de senaste 2 åren. Känns som både kroppen och psyket är lite i botten. Plussade i maj och var superglad i 2 dagar tills jag fick missfall. Anledningen till IVF är att jag har endometrios och därmed ingen ägglossning. Läkaren för 2 år sen valde mellan IVF och ägglossningspiller. Han tyckte det var större chans att lyckas med IVF än med piller. Så här i efterhand inser man ju dock att man hade hunnit prova typ 24 månader med piller istället så chansen hade kanske varit större. 

    Nu är jag i vecka 7 (6+3) efter FET i stimulerad cykel. Har svårt att känna glädje denna gången (är ju egentligen skitglad). Tror faktiskt Lutinus ställer till med den del. Läste att man kan vara överkänslig mot det och få en graviditetsdepression av det. Och sen är jag supernojig för allt pga missfallet. Är hellre glad i "onödan" men det vill sig inte riktigt. Konstig känsla, tror inte jag riktigt ha fattat att jag är gravid. Blir nog bättre när jag varit på första vul som jag har i 8+4. =)

    Fysiskt sett så har jag en del illamående som kommer och går, brösten är ömma och lite hårda. Har börjat få lite hugg nere i magen. Förutom att jag nojar över symptom och avsaknad av symptom så har jag inget emot lite ont och illamående. =) Det gör istället att jag känner mig gravid de stunderna illamåendet kommer.
    Precis som du Inalina har jag emetofobi (kan inte ens skriva det där ordet), men det har gjort att jag fysiskt inte kan göra sånt där. Så jag mår istället superilla och så håller det i sig. Får se hur det blir nu med graviditeten. =) 

    Min sambo är 17 år äldre och har 2 barn på 19 och 14. Stora dottern har precis flyttat ut (tack och lov) och pojken bor hos oss varannan vecka. 

    Så långt det blev. På nåt vänster känner jag mig mer gravid nu än innan jag skrev detta, haha.

    Kram på er


    kul att se dig här! =) och kul att du känner dig lite gravid! du har ju kommit längre än flera av oss i den här tråden så klart du ska hänga med oss!! Solig

    låter som att vi har ganska lika historia (förutom att jag inte har endometrios) men fick ju också väldigt tidigt mf förra gången (i juni) och körde stimulerat FET med nu. och nu ska vi båda lyckas få en bebis i maj!!Kyss och det där med fobin ska vi inte ens nämna... hua...

    när började du känna av symptom med ömmande bröst och illamående?
  • Äldre 18 Sep 19:13
    Seb81 skrev 2018-09-18 17:36:29 följande:
    Men vad sjukt!! Då är vi på exakt samma stadie!! Jag ska på ul den 8/10, är i v 4+2 & bf den 25/5-2019!! Sjukt!!! Vad kul!
    Tänk vad häftigt om vi alla 3 får varsin bebis 25 maj! Min är beräknad 24 Flört!! så roligt att följas åt lääänge hoppas jag Kyss
  • Äldre 18 Sep 19:23
    Mjbo skrev 2018-09-18 15:14:00 följande:

    Hej igen allihopa.

    Nu har jag pratat med kliniken. har egentligen testdag på söndag den 23/9, men dom såg ingen anledning till att ja ska vänta tills dess med att säga till att jag är gravid, så dom tog så gärna emot mig redan nu :) 


    Jag hade dock räknat fel i längden graviditet, är i 4+2 idag enligt dem, inte 4+0 som ja trodde.. Så beräknad till den 25e Maj 2019 <3


    Fick tid för första UL den 8 oktober, kommer då vara i vecka 7+1 :) 


    skönt att kliniken förstår att du är otålig ;) hehe de är nog vana att folk är tjuvtestare Flört

     om de ser något på mitt VUL den 1 oktober så kan du vara trygg med att det borde vara något där den 8:e i alla fall, får se om de ringer upp mig och byter tiden - som sagt assistenten verkade lite förvirrad då det var ALLDELES för tidigt för mig att komma nästa v - dvs typ 28/9 - men den 1 okt gick det visst bra - ehm 3 dagar senare... Förvånad 
  • Äldre 18 Sep 19:26
    Seb81 skrev 2018-09-18 17:32:52 följande:
    Ja da, den 8/10 ska vi iväg! I vecka 7+1 då. Det måste vara minst 3 veckor efter testdagen! Fick du någon tid? Ska till barnmorskan på tisdag på inskrivning & hälsosamtal. Vill bara att tiden ska gå foooooort!!!
    OK!! jag fick tid den 1 okt - men funderar på att hänga på dig o mjbo och köra den 8 istället hahaFlört det blir ju i alla fall 3 veckor sedan plus den 1 okt  - men kanske är lite tidigt ändå.. får se hur jag gör ;)

     ja nu får vi gräva ner oss i jobb eller nåt så tiden springer i väg!!Drömmer
  • Äldre 18 Sep 19:36
    anina skrev 2018-09-18 15:49:09 följande:
    Ja det var dags nu. =) Är gärna kvar i den andra gruppen, men känns lite dumt att skriva för mycket om ens graviditet medan andra inte har kommit dit ännu. 

    Ja det var hemskt vad lika vi är. =) missfallet hade vi ju väldigt nära varandra också minns jag. Hjärta

    Mitt illamående började 6 dagar innan testdag faktiskt. Sen har det blivit starkare sen vecka 6. Brösten började ömma nån gång början på vecka 6 tror jag det var. Kanske nån dag tidigare. Känner du nåt sånt nu? Har för mig du sa att du mår lite illa? 
    håller med om att man vill vara kvar i den andra tråden också - men bättre med långa utläggningar om gravidsymptom o grejer här kanske =) 

    oj - det var ett tidigt illamående - är du en hormonell (haha) person i vanliga fall?
    för då kan jag tänka mig att man får mycket mer tidiga tecken.

    jag har exempelvis bara ont i ena bröstet innan mens vanligtvis och nu när jag känner efter är det samma bröstvårta som det ömmar lite i medan den andra är kolugn. illamående känner jag inte direkt än - mer lite konstig känsla/värk i magen till och från. kan ju hoppas att man blir en sån där strålande person som det lyser om och som inte har en enda gravidkrämpa i världen... Cool jo visst...
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF