Inlägg från: gammelpysen |Visa alla inlägg
  • gammelpysen

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Aaaah, kiwi! Nu blev jag sugen!!! Tur att vi har hemma ...

    Jodå, de där 5 kilona man gått upp sen ivf märks tydligt. Jag som brukar träna en massa i vanliga fall... men så länge minipysen mår bra är jag glad. I alla fall vecka 12+0 i morgon och inskrivning på tisdag. Kub nästa måndag... ska bli så skönt. Hoppas allt ser bra ut så man kan börja berätta.

  • gammelpysen
    Florence123 skrev 2018-10-15 17:53:43 följande:

    Hej hej. Hoppar in här jag med efter positivt test i lördags på RD15, vecka 5 alltså. Väldigt tidigt och jag vågar inte ta ut någon seger i förtur - men ett steg på väg.

    )


    Grattis! Är det ditt första ivf?
  • gammelpysen
    Goingen skrev 2018-10-18 19:05:21 följande:

    Hej alla! Hoppas någon kan ge mig hopp...

    Har hela tiden legat i ne´derkant på allt- HCG, inget foster vid första VUL men nu idag 7+0 så var det ett tydligt tickande hjärta med hinnsäck och gulesäck.

    Dock kommer det ju återigen ett men...

    Han sa att fostret enbart var 3mm vilket är för litet för 7+0 och sa att jag inte kunde vara det. Men som sagt IVF är man rätt säker på tiden som jag förklarade. Han sa ändå att han var nöjd med vad han såg men att tiden inte stämde.

    Helt förvirrad så hörde jag med min mottagning livio i GBG under dagen och berättade om besöket.

    De säger att det inte är Jättelitet och att de inte ser någon anledning till oro. Ett tickande hjärta är alltid positivt och de bryr sig inte om mätning/storlek så tidigt- först i v12 man börjar mäta ordentligt isf.

    Så de ville inte kolla mig igen utan nu räknas jag som en vanlig gravid person som ska följa MVC.

    Inga blödningar men är så orolig då jag nu inte hittat en ända som haft så litet som mig där det gått bra...:(

    Har ni några erfarenheter av detta? Vill inte börja hoppas och tro på något som är dömt att inte lyckas från början...


    Ingen erfarenhet men skulle definitivt inte oroa mig utan lita helt på vad de säger. Är det något jag lärt mig så är det att läkarna snarare är alldeles för försiktiga än inger falska förhoppningar. Stående svaret på min oro har alltid varit att "man kan aldrig vara säker", "man kan aldrig svara 100%" osv. Så ta det lugnt!
  • gammelpysen
    Kallamakka skrev 2018-10-21 16:12:47 följande:

    Jaha. Firar att man är i vecka 13 med blod på pappret, känner mig lagom positiv för tillfället.

    Nej, det här var inte alls kul. :/


    Ring eller sök. Förmodligen ingen fara men kan vara skönt att få det kollat, framförallt så här sent.

    Har ni haft sex eller Så? Det kan ju tydligen få slemhinnorna att blöda. På vår gravidföreläsning sa de att det kunde småblöda i flera dagar, typ binda, utan att det betydde något.
  • gammelpysen

    Förstår det. Jag går in i 13+0 i morgon och ska göra kub. Är så nervös för att det ska visa att något hänt. Har gått hela fem veckor sedan vi gjorde vårt vul så det har gått ett tag... tänk om minipysen dött, tänk om vi får hög risk... Har två vänner som fick gå vidare med nipt men som visade ok. vi har tänkt berätta för släkten i morgon om allt ser bra ut. Tänk om det inte gör det??? Det enda vi kan tänka är att om våra bebisar klarat sig så här långt så brukar det gå bra.

  • gammelpysen

    Hej Alla, nu är kub över. Allt ser jättebra ut och det var riktigt häftigt att se minipysen splattra runt. Både armar och ben syntes. Grät så mycket att sköterskan hade svårt att ta bilden.

    Löjligt liten risk. För min ålder borde den ligga på 149, nu var siffran runt 2500 eller så.. minns inte ens detaljerna...

    Nu kan vi äntligen berätta för nära och kära. Är så glad.

  • gammelpysen
    Kallamakka skrev 2018-10-22 15:43:51 följande:

    Hej allesammans!

    Idag åkte jag in för ultraljud efter de fjuttiga dropparna med blod jag fick på pappret igår.

    I mitt fall betydde avsaknaden på symtom som försvann för några veckor sedan - på ma(missed abortion). Så imorgon ska jag framkalla en abort eftersom att kroppen tror att den är gravid fortfarande. Den dog i vecka 7+4 alltså fyra dagar efter det tidiga ultraljudet vi gjorde på IVF kliniken.

    Vi kanske ses i den här tråden någon annan gång. Men för vår del blev det ingen bebis denna gången. Nu ska vi sörja och förhoppningsvis komma tillbaka starkare..


    Jag är verkligen så ledsen för din skull. Så extremt orättvist.... Alla vi vet precis hur jobbig väg vi haft och vi förtjänar att kunna få glädjas. Hoppas verkligen att det går vägen nästa gång. Vi fick ett tidigt missfall förra gången så jag vet hur tomt det är och hur hårt och orättvist det känns. Alla mina tankar till er båda. Stor kram.
  • gammelpysen
    Ettnamn4sep skrev 2018-10-22 15:37:07 följande:

    Men åh vad kul! Stort grattis! Vilken känsla.

    Vill du berätta hur kub tar till? Tar man blodprov samma dag som ultraljud? Hur lång tid tar det innan man får besked om sannolikheten?


    Tusen tack.

    Det känns fel att skriva om detta efter kallamakkas inlägg jag hoppas verkligen att det går vägen för dem snart.

    Jag träffade bm förra veckan och lämnade blodprov. Viktigt att ta med papperet från ivfkliniken eftersom de behöver måtten för att mata in och matcha mot blodprov och puls.

    Idag började de med två mätningar av pulsen. Därefter fick vi komma in. Jag var extremt kissnödig och hin hittade minipysen snabbt. Jag hade tidigare sagt till om att jag var så pass nervös att jag mådde illa och att det var vårt 7e ivf... Hon började mäta och böja varpå minipysen verkade vakna och började sprattla. Här grät jag så mycket att hon fick svårt att få bra bilder... Hon mätte flödet till och från livmodern och vätskan, och till sist fick hon en bild av nacken. Hon tog tre bilder, kollade även hur det såg ut i övrigt (hjärnhalvor, mage osv) innan hon tog några sista bilder.

    Det tog några minuter att få svar på de sista siffrorna (risk för trisomi samt havandeskapsförgiftning) men hon sa att det var lågt. När vi frågade hur lågt var det riktigt lågt.

    Sammanlagt tog besöket cirka 1 timma om man räknar med blodtrycket innan samt ultraljudet.
  • gammelpysen
    Mjbo skrev 2018-10-22 18:09:25 följande:

    Va roligt, längtar till vårt kub! Vilken vecka är du i idag när kub gjorts?

    Stort grattis till fina resultat iallafall!! :)


    Idag är 13+0. Och tusen tack. Har åldern emot mig så var riktigt nervös innan. Nästa ultraljud blir inte förrän den 10 december.
  • gammelpysen
    Mjbo skrev 2018-10-25 12:59:24 följande:

    Är det bara jag som är i princip symptomfri?! Kissar inte längre på nätterna, somnar inte i soffan på kvällarna.. och jag känner mig inte som en zombie längre.

    Såå nervös att nått är fel.. :( Googlat massor såklart.. Men det ger ingenting. Vissa säger att de va början på deras missfall (och även mitt eget förra året).. Och vissa säger att det kallas spökveckorna. Att det är vanligt i dessa veckor.. 

    Men hur är det för ER? Är det någon som tappat sina symptom?! :( 


    Mina symptom har gått i vågor. Skrev ett svar för några veckor sedan åt någon annan som också var symptomlös. Ivf-läkaren påtalade att det från v9 är färre symptom eftersom kroppen vant sig vid hormonerna. Jag kunde börja träna mer och så från vecka 9. Nu har det svängt igen. Spydde i morse och gick faktiskt hem från jobbet idag för att jag mådde illa och kände att jag inte orkar hela dagen. V 13+3 idag.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF