• Äldre 18 Sep 20:01
    225444 visningar
    3525 svar
    3525
    225444

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-09-18 19:13:06 följande:

    Tänk vad häftigt om vi alla 3 får varsin bebis 25 maj! Min är beräknad 24 !! så roligt att följas åt lääänge hoppas jag 


    Ja gud så häftigt!!! Girl power hihi!! Kul att följas åt, ska bli såååå spännande!
  • Äldre 18 Sep 20:09
    Inalina skrev 2018-09-18 19:23:10 följande:

    skönt att kliniken förstår att du är otålig ;) hehe de är nog vana att folk är tjuvtestare 

     om de ser något på mitt VUL den 1 oktober så kan du vara trygg med att det borde vara något där den 8:e i alla fall, får se om de ringer upp mig och byter tiden - som sagt assistenten verkade lite förvirrad då det var ALLDELES för tidigt för mig att komma nästa v - dvs typ 28/9 - men den 1 okt gick det visst bra - ehm 3 dagar senare...  


    Men vad konstigt...?? då är du i 6+2 då den 1/10? Men då borde man ju se hjärtat men det kan vara lite tidigt!? Ring & dubbelkolla tycker jag. På min klinik fick jag absolut inte göra tidigare än 3 v efter testdag, alltså den dagen man ska ta gravtestet. Men jag plussade ju redan rd 5 svagt & strakt rd 6 så jag skulle nog ocå kunna göra ul tidigare. Men jag berättade inte att jag testade så tidigt haha!

    Det gjorde du va? Vad sa dom då?
  • Äldre 18 Sep 20:13
    Bunny on speed skrev 2018-09-18 20:08:01 följande:

    Här kostar det ca 6000 och det görs bara privat OM INTE du har dåligt på kub, då får man det av landstinget . Kan göras från v 10.


    Ok, jag googlade & hittade en sida som man kunde beställa det i från.. då får man hem det i lådan, går till närmsta lab & skickar den in det... då kostade den ca 4800kr.

    Men ska till barnmorskan på tisdag så ska prata med henne. Könns som fostervattenprov är uteslutet, vågar inte mig på det.
  • Äldre 18 Sep 20:14
    Seb81 skrev 2018-09-18 20:13:08 följande:

    Ok, jag googlade & hittade en sida som man kunde beställa det i från.. då får man hem det i lådan, går till närmsta lab & skickar den in det... då kostade den ca 4800kr.

    Men ska till barnmorskan på tisdag så ska prata med henne. Könns som fostervattenprov är uteslutet, vågar inte mig på det.


    Alltså labbet skickar in det, inte jag.

    Skickar mer länken om någon annan vill läsa!

    iona-test.se/
  • Äldre 18 Sep 20:54
    Inalina skrev 2018-09-18 20:28:40 följande:

    ja det borde stämma med 6+2 den dagen =) behöver du betala för att göra VUL?

    för jag förstår att svenska kliniker har sina regler då kanske en del tjejer skulle behöva gå flera gånger om man gjorde det så tidigt som i v 6-7. Det är ju skattepengar det handlar om (om ni inte går privat)  så det är ju bra att de inte låter er göra det 'för tidigt' även om det finns stor chans att det skulle picka ett hjärta redan då.

    alltså till min klinik i prag berättade jag förra veckan att jag plussat - hon skrev tillbaka att hon håller tummarna att det ser bra ut på blodprovet igår (som jag får svar på i morgon). så de har sina rutiner. På min gyn här i Schweiz så berättade jag när jag hade senaste mens och även när jag hade FET och hon bokade ju in mig...


    Jaha, du bor inte i Sverige? Nej då har dom nog sina egna rutiner :) men v 6 plus ska du ju kunna se hjärtat. Du är ju i v 7 då. Sverige är ju så jäkla petiga i allt. Jag bad att få mer Lutinus utskrivet då jag anser att det ökar chansen, men icke. Jag sa, det spelar ju ingen roll för er... men dom är benhårda. Dom säger att det inte spelar någon roll om man tar det längre än till testdagen, men det vet jag att det för. Det står till & med i FASS att om man gör ivf så ska man ta 3 om dagen till v 12. Tur jag att jag har kvar lite ;)
  • Äldre 19 Sep 18:25
    LillaAw skrev 2018-09-19 15:21:37 följande:

    Jag har en dålig känsla i kroppen. Mina bröst känns inte spända längre. Ska ta en varm dusch nu. Började blöda den här dagen med ivf1 men då hade vi inte fått positivt test som den här gången. Det syns fortfarande två streck men hade kissat en timme innan så det va väldigt ljust urin. Orkar inte ett missfall.


    Fy fan.... lider med dig! Hur går det för dig? Har deg kommit nått mer? Jag vet att man kan bli känslig i slemhinnorna av Lutinus... sen är set ju inte ovanligt att man kan blöda lite även om man är gravid. När ska du ha din mens?
  • Äldre 19 Sep 18:28

    Hej tjejer!

    Alltså... nu på em blev jag så svullen i magen... känns som en enda stor brakfis som vill ut. Ska det vara så? Hahaha någon mer som känner så? Bubblar & har sig!

    Hur många har lite smått värk i ländryggen & nedre delen av magen? Haft så hela tiden, vet att det är normalt. Men jag har oftast mer ?ont? på kvällen. Har ni så med?

  • Äldre 19 Sep 19:14
    Inalina skrev 2018-09-19 18:57:35 följande:

    hej! jag har också ont i ryggen till och från hela tiden, och även magen - det är de enda tecken jag har egentligen - hade hellre haft ont i brösten så man vet att de börjar växa haha idag har jag haft mensvärk till och från igen och blir ju hypernervös när det känns som att något 'rinner till' och måste springa o kolla... herregud om man kunde tagga ner lite...


    Haha vad bra, då är jag inte ensam! Ja visst blir man nervös! För minsta lilla! Mina bröst är stora & gör as ont... de har växt jätte mycket sen i går & de gör ont nästan ut i armhålan. Vart ska detta sluta haha, har E kupa sen innan!

    Är du kissnödig mer nu än innan?

    Ja, jag längtar tills man kan börja tagga ner lite!!
  • Äldre 19 Sep 19:15
    Inalina skrev 2018-09-19 19:00:28 följande:

    Hej! fick svar på mitt blodprov på HCG från i måndags - och det låg på 999.. inte blev jag mkt klokare av det. Visst är det ingen annan här som tagit HCG prov? (min klinik i Prag ville att jag skulle göra det för att 'bekräfta' graviditet...) men de har inte svarat på mitt mail så vet inte vad ett bra värde är 

    man måste nog ta ett till blodprov några dagar senare för att se att det fördubblas som det ska.. men det är jag ju inte sugen på - tycker det gör ont 


    Oj, ingen aning! Har du kollat på nätet?
  • Äldre 19 Sep 20:12
    Mjbo skrev 2018-09-19 19:26:30 följande:

    Jag är som ja skrivit förut oxå sjukt svullen. Känns som ja gått upp 10 kilo ungefär, även om ja såklart inte har det, så är det den känslan i magen. Sååå svullen och värker/moler i mage och ländrygg. Inte hela tiden men större delen av dagarna iallafall.

    Nästan så de känns som att folk ska se redan, jag är smal annars och bär ofta tighta tröjor och byxor, men nu är de mest stora koftor som gäller med så svullen mage haha :)


    Alltså så är det verkligen för mig oxå. Magen har svällt enormt påvars två dagar. Värken i magen & ryggen har varit där hela tiden mer eller mindre. Men de se senaste två kvällarna känner jag till & med pulsen på ryggen när jag ligger ner haha!

    Ja, samma här. Känns som jag gått upp massa redan! Men det är ju som tur är helt normalt.
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF