Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tis 18 sep 2018 19:41 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av Inalina - Visa alla inlägg
 • Tis 18 sep 2018 19:41 #107
  Mjbo skrev 2018-09-18 19:29:33 följande:
  Men Va tokigt, de kanske ringer någon läkare sen som Undrar vad assistenten pysslat med och ställer allt till rätta :p

  Ja jag tror oxå att dom är vana att folk tjuvtestar, hon sa inget om det ens, hon bara gratulerade mig så mycket och så bokade vi in tiden. Hon sa dock att jag ska ta det lugnt, vila, sova och ta det lugnt. Blev lite fundersam eftersom förra gången ja plussade sa dom att jag skulle leva precis som vanligt. Så ja tänker att de kanske vill ta de säkra före det osäkra eller vad tror du?
  ja det skulle absolut kunna bli så.. å andra sidan får de ju betalt om jag kommer dit 2 ggr - så helt dum var hon kanske inte Flört jag kör också på 'ta det lugnt' varianten. Jag har inte tränat sen FET däremot vart ute på mycket promenader och yogat lite försiktigt - så det känns bra och jag vill inte riskera något. jag har inte vågat ha sex heller Obestämd  förra gången hade vi sex dagen efter jag plussade och sen fick jag mf 2 dagar senare - så jag avvaktar lite.. stackars mannen...
 • Tis 18 sep 2018 20:28 #117
  Seb81 skrev 2018-09-18 20:09:56 följande:
  Men vad konstigt...?? då är du i 6+2 då den 1/10? Men då borde man ju se hjärtat men det kan vara lite tidigt!? Ring & dubbelkolla tycker jag. På min klinik fick jag absolut inte göra tidigare än 3 v efter testdag, alltså den dagen man ska ta gravtestet. Men jag plussade ju redan rd 5 svagt & strakt rd 6 så jag skulle nog ocå kunna göra ul tidigare. Men jag berättade inte att jag testade så tidigt haha!

  Det gjorde du va? Vad sa dom då?
  ja det borde stämma med 6+2 den dagen =) behöver du betala för att göra VUL?

  för jag förstår att svenska kliniker har sina regler då kanske en del tjejer skulle behöva gå flera gånger om man gjorde det så tidigt som i v 6-7. Det är ju skattepengar det handlar om (om ni inte går privat)  så det är ju bra att de inte låter er göra det 'för tidigt' även om det finns stor chans att det skulle picka ett hjärta redan då.

  alltså till min klinik i prag berättade jag förra veckan att jag plussat - hon skrev tillbaka att hon håller tummarna att det ser bra ut på blodprovet igår (som jag får svar på i morgon). så de har sina rutiner. På min gyn här i Schweiz så berättade jag när jag hade senaste mens och även när jag hade FET och hon bokade ju in mig...Förvånad
 • Tis 18 sep 2018 23:21 #120
  Seb81 skrev 2018-09-18 20:54:49 följande:

  Jaha, du bor inte i Sverige? Nej då har dom nog sina egna rutiner :) men v 6 plus ska du ju kunna se hjärtat. Du är ju i v 7 då. Sverige är ju så jäkla petiga i allt. Jag bad att få mer Lutinus utskrivet då jag anser att det ökar chansen, men icke. Jag sa, det spelar ju ingen roll för er... men dom är benhårda. Dom säger att det inte spelar någon roll om man tar det längre än till testdagen, men det vet jag att det för. Det står till & med i FASS att om man gör ivf så ska man ta 3 om dagen till v 12. Tur jag att jag har kvar lite ;)


  Ja jag tycker också det är märkligt med progesteron-dosen folk tar på olika kliniker. Min IVFklinik i Prag är petnoga med att man minsann ska fortsätta ta fram till v 12, jag tar dessutom väldigt hög dos på 200mg 3 ggr om dagen!

  Vet egentligen inte vad som är bäst, men kanske spelar det inte så stor roll ändå..
 • Ons 19 sep 2018 08:09 #122
  anina skrev 2018-09-18 22:15:00 följande:

  Är det någon av er som går runt och smeker magen? Jag känner mig skittöntig haha. Embryot är ju så litet så magen inte har växt pga det utan snarare är lite svullen av andra anledningar. Är nog inte ens därför jag klappar den hela tiden. :)

  Förresten jag funderade på en sak. Jag brukar sjunga hos sångpedagog ibland och då blir det väldigt höga toner. Typ Whitney Houston eller upp emot opera. Då jobbar man ju jättemycket med magen, blir nästa som träning. Tror ni att det kan bara farligt? Kan jag stöta/trycka bort embryot? Snacka om nojig.

  Ringde mvc idag och berättade hur dåligt jag mår. Jag har inskrivningen typ v10 eller 11, men de hade ett återbud på torsdag så ska dit då. Hopps jag går göra ett tidigt ultraljud.


  jag klappar lite på min mage också - mest för att säga till den att hålla sig lugn och inte få för sig något dåligt ;) vad bra att du fick en tid på torsdag!!de borde ju kunna se hjärtslag nu då du är i v 7?? åh hoppas!!Hjärta
 • Ons 19 sep 2018 08:12 #125
  Bunny on speed skrev 2018-09-19 06:20:27 följande:
  Jag hade fått recept för 3 cykler så tog ut dem "på fulen ". Räckte inte till 3 ggr dag utan fasade ut till först 2 och sedan 1 gång om dagen...
  ja så kan man ju också göra =) förstår inte varför de är så restriktiva.. de är ju väldigt billiga också - jag har en hel låda full här hemma då jag fått det utskrivet (och hämtat ut) till 3 cykler också - men då inkl de 12 veckor per cykel ;)

  jag får dock nåt som heter Utrogestan och inte Lutinus men tror det innehåller samma preparat... och jag har inga konstiga biverkningar av dem vad jag vet heller - men kladdigt blir det juSkäms
 • Ons 19 sep 2018 08:20 #126
  Mjbo skrev 2018-09-18 20:00:38 följande:
  Haha ja kanske de, men jag hoppas att dom inte tänker så :p

  Nej nå sex har jag inte vågat mig på än heller. Egentligen borde de såklart inte ha någon betydelse, men man vill ju inte riskera, plus att man känner sig lagomt fräsch med lutinus klädd konstant och bindor stora som blöjor ;) så jag kan avvakta lite tror jag :p
  nä det är sant med kladdet från progesteronet också - sjukt ofräscht! jag kör rätt tjocka trosskydd också - kanske inte är så synd om mannen ändå hahaSkrattande
 • Ons 19 sep 2018 08:58 #128
  Mjbo skrev 2018-09-19 08:38:34 följande:

  haha! nej, vi kanske skonar dom fast vi tror att de är synd om dom :D 

  På tar om mannen, hur tar din man allting? Vågar han va glad ännu? :)


  Min man sa något som ja kände satte ord på precis min känsla.. Han sa att de va en "obehaglig lycka".. Han är såå glad, och pussas och kramas och säger hur mycket han älskar mig och hur glad han är, samtidigt som han säger att tänk om de inte går, och tänk om de blir som sist, osv..  Så de rör sig nog lite inom honom med.. Hur har din man reagerat? :)


  Han vågar nog inte heller vara lika glad denna gången men frågar hela tiden om hur jag mår och om allt är ok Hjärta  han är bra på att inte skuldbelägga någon av oss och han tycker det är bra att jag har er på FL att diskutera allt med!

  Han är inte någon direkt känslomänniska och har fått vara den starka i det här då jag brutit ihop många gånger över barnlösheten och IVF. så länge man respekterar varann och inte skuldbelägger vare sig sig själv eller den andra tror jag att förhållandet i slutändan stärks av såna här motgångar. Han vågar vara glad när jag vågar vara glad tror jag - och vi har båda kommit fram till att vi kan ju lika gärna hoppas och vara positiva istället för tvärtom, som sagt - fallet skulle bli lika hårt vilket som om det inte går vägen. Han är ju inte alls lika insatt i alla detaljer med mediciner etc men det känner jag att han inte behöver vara - han är dessutom spruträdd så jag låser in mig på toa via behandlingarna så han slipper få en chock och svimma av av alla Gonal F och Ovitrelle-sprutor haha!
 • Ons 19 sep 2018 15:22 #137
  Saner skrev 2018-09-19 12:11:49 följande:

  Hihi äntligen hittade jag er i denna nya grupp. Så kul. Jag har VUL om en vecka. Galet nervös. Hoppas så det är positivt besked.


  Hej! dej känner jag igen =)! så spännande med VUL! har du några gravidkänningar?

  du har ju kommit rätt mkt längre än mig, är bara i v 5 så fortfarande är man ju livrädd att det inte ska gå vägen.. men försöker ändå vara positiv när det går.. men då ska jag alltså förvänta mig nervositet ytterligare några veckor då Flört har fått boka in VUL 1 okt!
 • Ons 19 sep 2018 18:57 #143
  Seb81 skrev 2018-09-19 18:28:16 följande:

  Hej tjejer!

  Alltså... nu på em blev jag så svullen i magen... känns som en enda stor brakfis som vill ut. Ska det vara så? Hahaha någon mer som känner så? Bubblar & har sig!

  Hur många har lite smått värk i ländryggen & nedre delen av magen? Haft så hela tiden, vet att det är normalt. Men jag har oftast mer ?ont? på kvällen. Har ni så med?


  hej! jag har också ont i ryggen till och från hela tiden, och även magen - det är de enda tecken jag har egentligen - hade hellre haft ont i brösten så man vet att de börjar växa hahaFlört idag har jag haft mensvärk till och från igen och blir ju hypernervös när det känns som att något 'rinner till' och måste springa o kolla... herregud om man kunde tagga ner lite...Cool
 • Ons 19 sep 2018 19:00 #144

  Hej! fick svar på mitt blodprov på HCG från i måndags - och det låg på 999.. inte blev jag mkt klokare av det. Visst är det ingen annan här som tagit HCG prov? (min klinik i Prag ville att jag skulle göra det för att 'bekräfta' graviditet...) men de har inte svarat på mitt mail så vet inte vad ett bra värde är Obestämd

  man måste nog ta ett till blodprov några dagar senare för att se att det fördubblas som det ska.. men det är jag ju inte sugen på - tycker det gör ont Förvånad

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll