• Äldre 17 Sep 19:01
    226316 visningar
    3525 svar
    3525
    226316

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Bunny on speed skrev 2018-09-17 16:22:11 följande:

    Vår historia är att efter nästan 3,5 år av försök blev det ivf.

    Två äggplock, 19 ägg, 12 befruktade, 1 delade sig normalt. Det odlades 5 dagar innan jag gick tillbaka det, och nu är jag i v 15. För två veckor sedan fick vi veta att det var stor risk att vårt barn har kromosomfel ej förenliga med liv. Vi tog fler tester och har efter två vidriga veckor fått veta att det var downs. Så nu väntar vi spänt på att få se hen på rul om fyra veckor och förhoppningsvis få veta könet!


    Hej och välkommen!:) Men fy vilka jobbiga nyheter och behöva gå och vänta så länge på vilket typ av kromosomfel det var! Hur känns allt nu? Upptäckte ni det på KUB eller något annat test? Stort grattis till v.15 förstår att ni längtar till RUL! <3
  • Äldre 17 Sep 19:05
    #72
    Kallamakka skrev 2018-09-16 07:06:37 följande:

    O wow, låter som en stor och jobbig operation :/ men det är häftigt att det "går ändå"(även om IVF processen är som den är).. och OH, vad mysigt med ett syskon till lill tjejen. För oss är det första bebisen! :D


    Ja det är så otroligt häftigt, är så tacksam för vad man kan göra idag! Annars hade det inte blivit en bebis:( Ja och hon är väldigt bebiskär och tycker om att mata och pyssla med dem. Så det kommer bli kul att se hur hon reagerar! Åh första graviditeten är ju speciell... Ska du föra ngn dagbok eller liknande? Det ångrar jag att inte gjorde det. Ska göra det nu:)
  • Äldre 17 Sep 19:08
    #73
    Långväntanefterdig skrev 2018-09-16 07:43:13 följande:

    Ja precis, blivit några trådar genom tiden hehe. Å va härligt att allt såg bra ut! Lättnaden efter det är ju total!!

    Vi har bestämt att få en överraskning på förlossningen. Vi känner att allt annat med denna ivf har vart så planerat i minsta detalj att vi vill ha en överraskning. Hur ska ni göra ? :)


    Haha ja det blir lätt så! Själv har jag varit en trogen familjelivs läsare men aldrig skrivit förrän nu när jag påbörjade IVFn. Hade lixom inte ngn att dela det med riktigt. Vad coola ni är!! Önskar verkligen att jag också kunde låta bli att tjuvkika men jag är ju såå nyfiken!! Så vi kommer titta:)
  • Äldre 17 Sep 23:27
    #77
    Bunny on speed skrev 2018-09-17 19:32:02 följande:

    Vi är hemskt lättade! Ja det var kub. Nästa gång betalar bi istället för nipt direkt. Kub var fruktansvärt. Vi fick 1:6 på de allvarliga avvikelserna, men bara 1:15 på downs.


    Jag förstår det verkligen!! Vill ni tjuvkika på vad som gömmer sig där inne? Vi vill också göra KUB men sp otroligt dåligt planerat är vi utomlands i en månad från v 11+0-15+0. Så vi hinner inte göra KUB. Men jag var på inskrivning idag och de berättade om NIPT. Så otroligt dyrt bara, även om det är vört varenda krona!! Mår du bra annars i graviditeten? Är det första barnet?
  • Äldre 17 Sep 23:33
    #78
    Kallamakka skrev 2018-09-17 21:27:52 följande:

    Gud vad roligt, måste klia i fingrarna när man inte vill berätta för tidigt, men låter som en efterlängtad överraskning! Vill gärna höra sen hur reaktionen blev! :)

    Jag vet inte om jag kommer skriva, vi har gjort en bok där vi skrivit om hela vår resa till ett barn. Kanske fortsätter jag i den boken, får se. :) nu fick jag ju något mer att fundera på!


    Ja verkligen! Längtar så mycket! Hon pratar mycket om en lillasyster haha! Att Madicken har en lillasyster men inte hon mm. Vad fint! Även om det varit en tuff resa så blir man verkligen en erfarenhet rikare... vissa saker ör kanske lättare att läsa och bearbeta med en bebis i famnen! Har ni berättat för er omgivning?
  • Äldre 20 Sep 17:25
    Kallamakka skrev 2018-09-20 15:20:54 följande:

    Halloj gänget!

    Här är en till som var på ultraljud idag, hjärtat slog, allt var bra och den mättes också lite mindre, till typ vecka 6+6 men jag är i vecka 7+4. Fick konstaterat bf till 4 maj. Super skoj, och känns mer på riktigt nu! :)


    Vad härligt!! Stort grattis!:) Usch den där känslan när de precis ska börja undersöka, den gör mig typ illamående! Vad det på ivf kliniken ni gjorde ultraljudet?
  • Äldre 20 Sep 17:30
    anina skrev 2018-09-20 11:32:07 följande:

    Så många nya inlägg. Ska läsa dem efter lunch. =)

    Har varit på ultraljud på morgonen. Fick se det lilla hjärtat slå. =)

    Embryot var dock väldigt litet, 4 mm, vilket tyder på att jag skulle vara i vecka 6 istället för slutet på vecka 7. Men eftersom det är IVF så vet man ju hur långt man är. Den borde tydligen vara typ 12 mm nu. Och så tänkte jag på det du berättade Mjbo så nu är jag lika orolig som innan iaf. Skönt att få se hjärtat iaf. =) Läkaren sa att det är huvudsaken att det slår.

    Kram på er


    Vad härligt!! Det är ju verkligen det som är huvudsaken, att hjärtat pickar på! När jag var gravid med min dotter så blev jag tillbaka flyttat 7 dagar vid första tidiga ultraljudet, var ju iofs inte ivf men ändå:) Hur mår du i övrigt?
  • Äldre 20 Sep 18:26
    Mjbo skrev 2018-09-20 09:18:33 följande:

    Va roligt att du har någon att dela glädjen med, den lilla man vågar känna åtminstone ;) Hon blev förstås jätte lycklig för din skull förstår jag. Underbart med nära vänner att glädjas och sörjas med.. <3 

    Nej man gör inget ul fören RUL, vilket brukar va ca v 19 - 21.. Sen om man är osäker på hur långt gången man är eller om man tror att nått är fel kan man be om extra i tidigare skede, men annars skriver man in sig och allt är rosor fram till RUL och då får man se första gången.. Tänkte på de igår senast, så konstigt hur de är, ja menar vi som blivit gravida genom IVF har ju inte större chans att få missfall för att de är en IVF graviditet :)

    Ja prata med en barnmorska igår, hon frågade hur vi ställde oss till KUB. Ja känner nog att den lämnar så pass osäkert svar så ja tror inte vi skall göra den faktiskt.. Och så känner jag att eftersom de är så osäkert så oavsett om vi skulle fått "hög sannorlikhet" att den har downs eller någon liknande så skulle jag inte göra abort. Så för oss skapar det nog bara mer oro än nytta tror jag.. NIPT vet jag faktiskt inte vad det är, ska läsa på om det :) 

    Hur ställer ni er till dessa prover?


    Jag funderar också väldigt mycket på det just nu måste lämna svar Hur jag vill göra nästa vecka.. Vi är bortresta hela oktober och det är då kub ska göras. KUB ger ju ändå en sannolikhet på de olika sjukdomarna och har man höga sannolikheter får man göra NIPT. Men om kub inte visar några avvikelse så kan man väl lita på den hoppas jag? Om man inte kan det känns det ju väldigt onödigt att göra det.. Funderar på att göra NIPT men är ju så dyrt! 5600kr kostar det här.. Så svårt!
  • Äldre 20 Sep 20:44
    Kallamakka skrev 2018-09-20 19:47:45 följande:

    Ja den känslan är sådär!

    Ja de va där vi gjorde IVFen som vi gjorde ultraljudet, av samma läkare som varit med på hela resan. Kändes konstigt att säga hejdå, och hoppas på att det dröjer länge innan vi sätter foten där igen. :)


    Ja haha jag kände likadant efter vårt ultraljud, att slussas in i MVC helt plötsligt. Men man är ju bara så tacksam och lycklig för att man är gravid! Kan knappt fortfarande förstå det. Hade ni kvar några i frysen?
  • Äldre 20 Sep 20:46
    Mjbo skrev 2018-09-20 20:19:14 följande:

    Okej, ja jag tror väl att man måste kunna lita på det då.. Jobbigt att behöva bestämma dig så fort. Har du fått all info du känner att du behöver? Annars kanske du får ringa till din bm och be dom skicka lite info eller ta ett möte så snart som möjligt så du får lite mer att gå på.

    Hoppas du kommer fram till nånting du känner är ok för dig :)


    Ja det är lite stressigt! Vi måste ju göra KUB då utomlands och var fått tips om några kliniker men de har inte svarat. Har för mig att blodprovet ska göras en vecka och ultraljudet en annan. Ska prova ringa igen imorgon! Ja det gör jag nog haha:)

    Hur mår du annars?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF