• Wed 3 Apr 2019 16:52
    225464 visningar
    3525 svar
    3525
    225464

    Vi som blivit gravida efter IVF

    BaKu skrev 2019-04-02 19:31:36 följande:

    Har varit fullt upp här så tror jag missat någon fråga, ber om ursäkt för detta.

    Vi har nu gått igenom första besöken på akuten. Lillen har haft väldigt ont i magen och bajsat mängder. Antagligen en virusinfektion... Vi åkte in två dagar på raken så han är ganska väl genomgången. Det är ju verkligen hemskt att se sin ögonsten lida så mycket och den här oron är hemsk. Nu börjar det bli bättre. Inte lika mycket magont, färre bajsblöjor och en gladare kille.

    I övrigt rusar tiden iväg och det händer så mycket. Vi har en aktiv pojk som gärna vill vara med. Han är social och kämpar ofta för att hålla sig vaken för att få "prata" lite till. Så dagtid blir det sällan mer än ett par timmars sömn. Dock sover han desto bättre på nätterna. Fyra till fem timmar innan han måste äta, men somnar om direkt och sover runt fyra timmar till. Därefter ett blöjbyte och ytterligare ett matpass och sen sover han ofta en eller två timmar till och sen går vi upp.

    Nu håller vi på att planera dopet. Ett par veckor kvar och vi börjar få ordning på det mesta.

    Han växer fortfarande så det knakar, magsjuka till trots. Han passerar nog sju kilo den här veckan. Han ser snarare ut att vara 4-5 månader än sina 2.5.

    Det händer ju saker i utvecklingen varje dag. Idag fick vi äran att få höra det första riktiga skrattet. Sån lycka!


    Usch vad jobbigt med akutbesök! Gick det smidigt? Skönt att magen funkar bättre, den är ju så otroligt viktig! Även om man gärna vill att de ska sova mkt på dagarna så är det ju såå skönt att nätterna funkar bra! Sover han mellan er? Liggammar du?

    Åh vad underbart att följa utvecklingsstegen! Antecknar ni något? Jag ångrat så mkt att vi inte dokumenterade allt med dottern! Och graviditeterna, hade lovat att göra det nu men icke...:/ Så lat och slarvig!
  • Wed 3 Apr 2019 17:01

    [quote=79544530][quote-nick]tossaliten skrev 2019-04-03 13:02:14 följande:[/quote-nick]Tack för svar.

    Nä jag har moderkakan i framvägg och har haft varje gång. Jag är dock övertygad om att det är bebisen. Kanske är så att man är olika "Känslig". Jag har mkt "känsel" rent allmänt trots att jag har hög smärttröskel. Kanske två olika saker, men känner av väldigt små saker både med hörsel, lukt och känsel. Det känns nästan bara när jag sitter framåtlutad, typ som magen då kläms ihop och då känner jag det.

    Min mardröm är att förlossningen kommer igång både för att jag inte vill akutsnittas för barnets skull men även att jag inte vill få igång värkarna pga mina tidigare snitt och operationer. Ska som sagt prata med dom men det kommer ju inte bli förrän i sommar typ som jag får ett svar. Eller vilken vecka är du i nu?[/quote

    Det låter som att du är lyhörd och Känner din kropp väl så tror absolut det är bebis du känner!:) Jag kände exakt som du när jag lutade mig framåt och ibland om jag låg på rygg...

    Det är min mardröm också men har dock hört att det är bra för bebisen att få adrenalinpåslaget som det innebär nör värkarna kommer, att de ska vara mer redo. Vet inte alls om det ligger någon sanning i det men låter lite logiskt ändå för då vill ju bebis ut. Sen vill man ju själv inte bli uppstressad och att det hela ska bli en traumatisk upplevelse! Är det i sommar du vet om du får snitt? Hur många snitt har du gjort tidigare?

    Jag är i v 38! Så verkligen dags att få svar på om det blir snitt eller inte haha!

  • Fri 5 Apr 2019 11:07

    Oj oj oj tjejer! Jag är i chock! Det blir bebis idag!!

    Skulle ju till läkaren för att få slutbedömning om jag får föda vaginalt eller om det blir snitt. Fick först träffa en läkare som hade svårt att tyda ultraljudet och hur nära moderkakan låg utgången. Så hon kallade in överläkaren som även var specialist på ultraljud och han tyckte den var väldigt nära utgången och flyttade över oss till hans rum där det fanns en mer avancerad maskin.

    Där såg han att moderkakan nästan gick ända fram till kanten på inte livmodermunnen(där bebisen ska ut). Sen började de kolla blodkärl och blodtillförseln och då kunde de se att det fanns blodkärl från bebisen mellan bebisens huvud (som ligger ner och trycker på utgången) och själva utgången. Så om förlossningen skulle starta så finns risk att det börjar blöda och då i värsta fall att det börjar blöda från bebisen. Så där och då säger dem efter att de förklarat detta att ?Därför gör vi kejsarsnitt på dig idag och tar ut bebisen????????? Varpå jag börjar gråta av chock, glädje, rädsla ja ni kan ju tänka er alla känslor.

    Sen tar de in oss i ett rum och går igenom vad som kommer hända. Får fasta i 6 timmar sen gör de snittet. Hjälp haha!

  • Fri 5 Apr 2019 11:40
    tossaliten skrev 2019-04-05 11:16:09 följande:

    Åh spännande. Vilken vecka är du i?


    V37+4 så han är ju färdigbakad:) De kan ha lite problem med andningen i början men förhoppningsvis ska allt gå bra:)
  • Fri 5 Apr 2019 23:49

    Hej alla!! En liten update, idag kom lillebror med akut snitt i v 37+4. Bastant kille på 3100 Kg och 52 lång!! Allt har gått super och jag är så imponerad av alla läkare, barnmorskor sköterskor mm! De gjorde verkligen allt till en superfin upplevelse! Vi alla mår super och kan inte förstå att han är här!!:))

  • Sat 6 Apr 2019 20:13
    Jilka skrev 2019-04-06 09:18:58 följande:

    Grattis!!!


    Tack snälla!!:)
  • Sat 6 Apr 2019 20:22
    BaKu skrev 2019-04-06 16:05:41 följande:

    Stort grattis! Ser fram emot lite uppdatering om hur första tiden går :)


    Tack snälla du:) Allt går supersmidigt än sä länge. Jag har inte blött så mycket ca 8 dl under snittet och 1,5 första timmarna efter det. Sen har blödningarna minskat och nu är det ett ganska sparsamt avslag tycker jag. Först var han inte alls intresserad av amning, tydligen kan det ta längre tid för bebisar som fött med snitt men nu är han helt tokig haha! Han blir frustrerad för att mjölken inte runnit till än... pickar, suger på handen och är arg. Hans värden är superfina och mitt snitt könns bra än så länge så vi åker nog hem imorgon.. Ska bli skönt men skrämmande att åka hem och plötsligt ha två barn att ta hand om?! Samtdigt som jag är rätt rörelseförhindrad pga snittet... Hur mår ni?:)
  • Mon 13 May 2019 10:00

    Hej gänget! Hur mår ni alla? Hur går graviditeterna? Var ett tag sedan jag var inne, loggas ut och glömmer alltid bort mitt lösenord:) fick ju en liten pojke med akutsnitt 5 april, vad tiden går! Tänker på er massor!! Vad långt vi kommit, helt otroligt! Facebook gruppen är ju också väldigt aktiv för er som vill hoppa in där:)

  • Mon 13 May 2019 22:30
    Inalina skrev 2019-05-13 13:59:13 följande:

    Heej! vad roligt, tänkte på att det var längesen du skrev något och vill gärna ha en uppdatering på hur du och lillen mår =)! hur känns det hemma med en liten och hur tar storasyster det hela :)?

    jag mår rätt bra tycker jag, är i v 38+3 idag så börjar väl närma sig :) vi ser fram emot att träffa henne och har inget möte hos läkaren/barnmorskan förrän nästa måndag! kram!


    Ja jag har tänkt mkt på dig med!! Hur har det gått med tappen och alla sammandragningar? Äter du fortfarande medicinen? Otroligt att du är i v 38+ nu!!:)) Snart kommer hon!

    Här hemma rullar allt på! Han är 6 veckor redan! Tänker redan tillbaka till de första dagarna och saknar dem! De dagarna ör verkligen magiska! Även fast man såklart njuter av honom mer nu så är det verkligen en sån speciell känsla! Han kom ju i v 37+ lite chockerande så det tig ett tag innan vi landade! Han är väldigt lugn faktiskt, hade magknip i 1-2 veckor sen förkyld i några dagar och då blev det typ 3 timmars sömn per natt... Samt en 3 åring som ville sluta sova med blöja så blev massor spring där också haha! Då var det inte så kul att vara jag:) Hon tar det så bra och älskar verkligen sin lillebror!! Hon är så stolt och tar hand om honom hela tiden. Pussar ger nappen, berättar saga mm. Ibland får hin utbrott som man märker grundar sig i att hon får dela med sig av all uppmärksamhet men det är helt naturligt... Känns verkligen underbart med syskon och en härlig ålder att få ett syskon. Hon är lite självgående och man kan prata med henne samtidigt som de förhoppningsvis får utbyte av varandra. Redan nu tycker jag hon får det:)

    Hur könns allt, känner du dig klaf med att vara gravid?:) kram
  • Mon 13 May 2019 22:31
    LillaAw skrev 2019-05-13 20:35:30 följande:

    I lördags valde vår lilla flicka att komma ut i vecka 37+2 med räserfart. Låg och kollade lets dance fredag kväll och kände inget. Två timmar senare hade jag panikvärkar (6 på 10 min) åkte direkt in och öppnade mig 10 cm på 3 timmar och ut kom hon tidigt lördag morgon. Är lite chockad men så lycklig. Kom hem precis men ska dit imorgon igen då hon har lite gulsot :) tänk vad man längtat efter detta. Det är magiskt


    Vad underbart! Stort grattis till er! Har hon fått något namn?
  • Tue 14 May 2019 09:56
    Akira Öken skrev 2019-05-13 22:40:03 följande:

    Hej! Jag mår rätt bra och är i vecka 26 nu. Lider av halsbränna, ryggont och små sammanbrott för diverse saker. Magen börjar bli stor och jag känner mig obekväm och ibland ledsen över alla fysiska förändringar som kroppen går igenom.

    Hur mår du och hur har din kropp återhämtat sig?


    Vad tiden går, v.26 redan:) Åh saknar magen så ibland men Jobbigt med alla besvär du har, dem saknar jag inte! Förstår att de fysisks förändringarna är påfrestande, det kände jag verkligen också! Min kropp har återhämtat sig väldigt bra, tappat mycket muskler dock eftersom jag inte kunnat träna på 1 år. Mina tips för en snabb återhämtning är att träna och röra på sig så mkt och gott det går och försöka äta rätt under graviditeten. Sen försvinner det mesta förhoppningsvis rätt snabbt efter förlossningen men extra fett man samlat på sig får man jobba för att bli av med så det tar ju sin tid:/ Jag har kommit igång med mamma mage övningar och övningar som är bra efter kejsarsnitt. Sen tar jag minst 2 st 8 km promenader i veckan. Så sakta men säkert ska vi nog hitta tillbaka:)

    Har ni varit iväg på en weekend? Vart bar det av:)?
  • Tue 14 May 2019 13:38
    Inalina skrev 2019-05-14 10:21:21 följande:

    nej medicinen slutade jag med för 2 veckor sedan, har fortfarande mkt sammandragningar men uppenbarligen ingen bebis ännu, vem vet kanske var de mer placebo än nåt annat haha! känns skönt att inte ta någon medicin och jag känner mig lugn och redo för lillan nu (och mannen håller sig i närheten - inga fler golfresor hehe), men försöker också njuta av middagar med vänner, fikor och att kunna göra vad jag vill på dagarna innan hon kommer nu också :) 

    wow 6 veckor!!! helt fantastiskt! har han vuxit mkt? vad gjorde ni mot magknipen? hehe kan tro att det är ytterligare lite utmaning med en treåring - samtidigt som jag förstår att ni är glada att ni är en familj på 4 nu vilket låter fantastiskt! så roligt om man lyckats ge dem ett syskon känns ju ganska långt bort för oss, har inga ägg kvar i frysen utan får köra igång med hela karusellen igen i så fall. tror att drömmen för oss också är att få 2 barn men vill njuta av lillan först och se hur kroppen reagerar innan vi börjar fundera för mkt på fortsättningen ;)

    Kram!!


    Vad skönt att inte behöva äta någon medicin längre iaf! Bara en tidsfråga innan bebis kommer:)) Helt rätt att försöka njuta av egentid nu i slutet och bara få vara du:) Blir ju en otroligt härlig men intensiv tid som kommer.

    Vi har använt Sempers magdroppar och bifi baby plus droppar, magmassage, ligga mkt på mage, rapa efter och under måltider, studsa på pilatesboll med bebis i famn. Sen bytte vi Bvc d droppar mot holistic d droppar... Hmm ja det var nog allt haha! Ja han växer så det knakar från 2800g till 4500 gram på snart 6 veckor. Han är nu 55cm lång:)

    Ja underbart med syskon men tycker ni tänker helt rätt och njuter i nuet och ert mirakel! Den första tiden går ju så fort och de små förtjänar verkligen att få all uppmärksamhet!

    Ni måste ju ha underbart väder nu?!
  • Wed 15 May 2019 09:06
    mulin skrev 2019-05-14 12:05:19 följande:

    Herregud vad häftigt och roligt att få skriva i en gravidgrupp, första gången!

    Min resa började 2015, men hade då åldern emot mig så jag var tvungen att vänta på att fylla 25. Vi hade manlig faktor. För 6 månader sen hade jag åldern inne, i februari fick jag påbörja min första behandling och äggplocket slutade med totalfrys. Så den första insättningen blev 30/4 och jag trodde ALDRIG jag skulle ha sån tur att få ett plus på första försöket, men det fick jag. Så blandat med glädjen är nu oron hur allt kommer gå. Men jag är ändå såå lycklig då jag aldrig tidigare varit gravid <3


    Välkommen och stooort grattis till graviditeten! Känns som igår jag plussade och startade tråden samtidigt som det känns som ett helt annat liv! Underbart att ni lyckades på första insättningen. Vilken vecka är du i nu?
  • Wed 15 May 2019 09:11
    tossaliten skrev 2019-05-15 08:27:42 följande:

    Tiden går långsamt känns det som, är i v 23 nu, men samtidigt snabbt konstigt nog.

    Jag är fortfarande nojig över allt och tycker det är svårt att handla saker fast jag gärna vill... :( Rädd att man ska stå där med saker och så ingen bebis :( 

    Jag har bara gått upp 1-1,5 kg hittills och är lite rädd att det ska säga PANG så är det 20 kg +. Hur såg er viktuppgång ut?

    Någon här som varit på Ullared och handlat bebisprylar? Isf hur såg det ut, är det värt att åka dit? Har nästan 40 mil dit nämligen...


    Förstår att det känns som att tiden går långsamt, skönt att det är vår och sommar iallafall och inte mörkt och dystert:) Känner igen din noja och kan verkligen relatera till den. Samtidigt som man inte vill gå miste om att njuta av graviditeten och gå och köpa små saker, det är ju så mysigt och en del av allt man sett fram emot. Har du pratat med din barnmorska om oron?

    I denna grav gick jag upp snabbt sen stannade det av i förra hade jag som du bara gått upp ngt kilo i den veckan. Gick upp lika mkt i båda graviditeterna ca 11-13 kg:) Dock mer vätska och allmänt bredare med andra..

    Aldrig varit på Ullared men hört gott om det:)
  • Wed 15 May 2019 09:12
    BaKu skrev 2019-05-15 08:39:18 följande:

    Stort grattis och välkommen. Det betyder att du är nästan exakt där vi var för ett år sen. Vi hade beräknat 6 januari och hoppades också att vi skulle klara årsskiftet. Det gjorde vi med råge och han kom två veckor över tiden :p

    Så mycket spännande du har framför dig, men också mycket oro och då är den här gruppen toppen!


    Kapar ett inlägg här och skriver till dig haha:) Hur mår du och lillen:)? Hur går allt? Kram
  • Wed 22 May 2019 20:23
    Akira Öken skrev 2019-05-22 09:33:09 följande:

    Hur har ni andra tänkt inför förlossningen (både ni som har fött och som ska föda)? Har ni förberett er på något särskilt sätt? Läst böcker, gått profylaxkurs, annan kurs eller tagit del av bra råd?


    Jag läste boken ?Föda utan rädsla? rekommenderas starkt! Gick förlossnings/föräldrakurs på förlossningen och profylax första gången och amningskurs... Och gravidyoga haha! Gjorde allt tydligen:) Tycker alla iaf gav någonting, tycker om information:) Lyssnade på andras råd men tog det med en nypa salt. Alla upplever ju sina förlosningar så olika! Hur har du tänkt?
  • Wed 22 May 2019 20:27
    tossaliten skrev 2019-05-22 11:26:55 följande:

    Ni som har varit på kontroll v 24 (alltså v 24+?) hos barnmorskan. Vad hade ni för SF mått?


    Jag hade 24 med båda mina sen hade jag lite mindre genom hela första graviditeten än med andra:)
  • Wed 22 May 2019 20:30
    LillaAw skrev 2019-05-17 19:30:22 följande:

    Den 11 maj kom vår lilla flicka i raketfart i vecka 37+2. Anade inget när vi tittade på lets dance. När jag skulle gå och lägga mig brakade helvetet lös. 6 värkar på 10 min direkt. En halvtimme senare va vi i taxi till BB. Hade inte packat väskan utan slängde snabbt ner lite grejer. Då det var fullt fick vi vara på ett undersökningsrum. Väl där försökte de sakta ner förlossningen med bricanyl men utan effekt. 3 timmar senare var jag öppen 10 cm. Vi fick till slut ett rum och ut kom hon tidigt på morgonen. Hon har haft gulsot så vi har varit på sjukhuset varje dag sedan vi kom hem för att ta blodprover och har matat henne enligt schema. Nu får vi amma fritt och hon har passerat födelsevikten på 3.072 gram :) är så kär i henne.


    Men vilken sötnos!!!! Stort stort grattis till hela familjen!! Wow vilken raketstart på förlossningen, hur Köndes allt? Fick du en bra upplevelse? Vad långt vi kommit, förstår du att vi har små bebisar nu? Du vill inte joina FB gruppen?:)
  • Wed 22 May 2019 20:33
    mulin skrev 2019-05-15 13:08:10 följande:

    Tusen tack <3 kan förstå det, när tiden går så fort men att det har hänt massor under den tiden :)

    Ja Gud jag är så glad att vi förhoppningsvis får vara gravida under sommaren istället för att trampa och vänta att semesterstängningen på all ivf kliniker ska öppna.

    Jag är bara i vecka 5 . Så det kommer vara tre långa veckor till första tidiga ultraljudet :)


    Det förståe jag verkligen! Vi fick reda på i maj förra året att vi behövde göra IVF och fick panik över att alla hade semesterstängt! Hur kan man ha det lixom? Haha! Jag hade bokat ett startmöte med en klinik i Danmark tom för att jag inte ville vänta... Sen någon vecka innan vi skulle åka så hittade jag en IVF klinik i Uppsala, GynHälsan som hade sommaröppet! Så i juli började vi behandlingen:) och denna sommar får jag njuta av bebis:)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF