• Äldre 20 Sep 20:48
    226496 visningar
    3525 svar
    3525
    226496

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Kaffe81 skrev 2018-09-20 20:30:38 följande:

    Det var lika för mig när jag gjorde första ultraljudet i vecka 9: embryot var 8 dagar mindre än det borde men då vi också gjort ivf så visste vi ju att det var rätt datum. Blev också lite orolig trots att allt såg bra ut. På KUB och RUL har den också varit lika mycket mindre, dvs följer sin kurva och ca 8 dagar mindre. Nu senast när jag gjorde RUL sa barnmorskan att om det skiljer mindre än 12 dagar så är det normalt. Förstår inte varför de inte sa det redan på de två tidigare ultraljuden, hade besparat en del oro. Hon sa även att det nog kommer vara en lite mindre bebis som föds. Är nu i vecka 24 och känner sparkar dagligen. Så följer den bara sin egen kurva verkar det vara bra!


    Åh så himla härligt att känna sparkar och rörelser! Längtar! Vet ni vad som gömmer sig där inne? Första barnet?
  • Äldre 20 Sep 20:54
    Inalina skrev 2018-09-19 19:00:28 följande:

    Hej! fick svar på mitt blodprov på HCG från i måndags - och det låg på 999.. inte blev jag mkt klokare av det. Visst är det ingen annan här som tagit HCG prov? (min klinik i Prag ville att jag skulle göra det för att 'bekräfta' graviditet...) men de har inte svarat på mitt mail så vet inte vad ett bra värde är 

    man måste nog ta ett till blodprov några dagar senare för att se att det fördubblas som det ska.. men det är jag ju inte sugen på - tycker det gör ont 


    Hej jo jag gjorde många sånna iom min ÖS. Meeeen kommer inte riktigt ihåg vad det innebar haha. 0 är ju iaf inte gravid så du är ju väldigt gravid:) Några veckors gravid. Jag kommer ihåg att jag googlade på en tabell och jämförde med mina journaler. Fick du svar från dem?
  • Äldre 20 Sep 20:57
    Saner skrev 2018-09-19 12:10:46 följande:

    Stort grattis till fint Vul....jag ska göra mitt om 1 vecka. Sååå nervös. Va kul jag hittade er nya tråd. Kul du gjorde en ny.


    Tack snälla!!! Så kul att du hittade hit! Man har ju svårt stt släppa IVF trådarna men vill inte förvandla dem till en gravidtråd. Provade ett vanligt BF grupp men kändes inte så bra. Spännande med ditt ultraljud! Förstår att du är nervös, vilken v är du i då?
  • Äldre 21 Sep 18:43
    Mjbo skrev 2018-09-20 21:29:14 följande:

    Spännande!

    Ja precis, hörde de av barnmorskan jag pratade med igår att man gör dem med en veckas mellanrum, så de stämmer nog som du säger :)

    Jag mår inte jätte bra om ja ska va ärlig. Börjar få känslan av att de kommer skita sig. Vet inte varför, testen är starkare än nånsin men de är magkänslan som talar.. känner att ja ställt in mig på att den inte kommer leva vid ul. Tiden står stilla och ja håller på å klättrar på väggarna här hemma. Googlar på privata kliniker och funderar på om man kan göra vul tidigare nånstans men ja vet ju att då är de ju osäkert på om man ens ser nått så vet ju att det egentligen inte är någon mening med det.

    Försöker "förvarna" mannen om att de kanske inte blir nått och intalar mig själv det oxå. Jätte jobbigt :(

    Hur mår du?


    Det är inte konstigt att du mår dåligt och känner dig jätteorolig med tanke på att du faktiskt har en del dåliga erfarenheter! Man är ju så maktlös och ovetandes, värsta kombon någonsin!! Men du får ju också tänka att det oftast faktiskt går bra! Jag har en stark känsla av att det kommer gå bra för alla oss i gruppen! Vi har varit med om tillräckligt nu! Hur lång tid är det tills ditt ultraljud? Jag var också helt övertygad om att det inte skulle vara ngt på vul och fortfarande så tänker jag ?nej men jag är nog inte ens gravid, de har tagit fel? . Kan din man stötta dig? Hur känner han?

    Jo jag mår bra ändå, försöker njuta av att jag faktiskt blev gravid. Sen tänker man ju hela tiden varför skulle det gå bra hela vägen? Men jag försöker att bara tänka positivt och släppt allt med gravtest mm. Och då känns det faktiskt lite bättre. Förut kunde jag gå upp mitt i natten bara för att göra ett test..
  • Äldre 21 Sep 18:45
    Kallamakka skrev 2018-09-21 07:07:55 följande:

    Ja vi har två kvar, ni då?


    Samma två st i frysen:)
  • Äldre 21 Sep 18:49
    BaKu skrev 2018-09-21 11:15:04 följande:

    Det är ju extremt olika som sagt så försök att inte noja för mycket även om jag vet att det är omöjligt. Jag mådde illa i 3,5 månader. Men så kom det plötsligt dagar när det var som bortblåst... Då kändes det ju direkt som att något var fel. Men det var väl kanske bara så att kroppen var lite snäll mot en ibland.

    Nu är jag ju så långt att jag känner rörelser och så fort bebisen är lugnare så blir man ju nervös för det istället. Då blir det alla möjliga knep och den stackars bebisen får ingen vila :p

    Man slutar ju aldrig oroa sig och vi som kämpat så mycket är nog extra oroliga.

    Men häromdagen så insåg jag att jag faktiskt är riktigt glad och vi vågar köpa allt vi kan tänkas behöva. Och jag njuter för första gången på riktigt av det här. Hoppas alla ni andra snart är där.


    Precis allas bagage gör ju resan så mycket värre! Vet några i min omgivning som går och köper kläder i vecka 6, känns som att de tar så mycket för givet! Men så himla underbart när man kommer dit och tillåter sig själv att njuta och faktiskt våga glädjas åt att man är gravid! <3 Har ni börjat titta på vagn och sånt?:)
  • Äldre 21 Sep 19:00
    anina skrev 2018-09-21 11:33:21 följande:

    Helt ärligt mår jag riktigt skit. Tror det är en graviditetsdepression. Jag vill inte leva vissa dagar, och oftast önskar jag att jag aldrig vore född eller dog innan jag blev vuxen. Jag gråter ofta och ibland okontrollerat och ibland känner jag att jag måste få ut smärtan så då kastar jag iväg nåt eller slår armen hårt i nåt (ibland händer det att jag slår till mig själv i huvudet också). Jag är helt ur balans med andra ord. Sambon och mina föräldrar får mycket skäll. Innerst inne är jag ju såklart överlycklig över graviditeten, men jag känner inget av den glädjen. Och den känslan gör mig ännu mer ledsen. Den ger mig också dåligt samvete och får mig att tänka att jag inte är värd detta när jag inte kan glädjas som jag borde. Jag har en tid hos psykolog på måndag. 

    Ibland tänker jag att det finns nån mening med att gå igenom detta. Kanske kommer man i framtiden kunna hjälpa nån annan. Kanske borde man bli (om man bortser från toppbetyg och 5 års studier) psykolog på en kvinnoklinik. Nån mening måste det ju finnas iaf. Vi har iaf blivit smartare och starkare tycker jag. Nu ska jag kicka skiten ur den här depression, för den är inte mig. 


    Men fy vad jobbigt att du mår såhär!!! Har du erfarenhet av depression sen innan? Jag gick igenom en utmattning/depression i vintras. Kände precis som du jag sa till min läkare ?jag vill inte dö men jag vill inte leva heller?. Hon förstod mig så himla bra och beskrev det som att jag saknade livsglädje. Och det var exakt så jag kände. Jag började gå i KBT med mindfullness inriktning och det var så otroligt hjälpande. Kan varmt rekommendera det. Tror också det är viktigt att inte klanka ner på dig själv för att du känner som du gör. Det är helt ok att känna så! Tryck inte bort känslor, alla är välkomna! Låt dig känna så och acceptera den känslan. Brukar du träna eller ta promenader eller liknande! Hoppas verkligen det blir bättre för dig! Det har vi verkligen, förstå hur starka vi kommer bli:) Stor kram till dig!!
  • Äldre 22 Sep 19:15
    Mjbo skrev 2018-09-21 19:33:10 följande:

    Gud va härligt att du verkar kunna ta in glädjen litegrann iallafall. Hoppas det håller sig så åt dig <3


    Haha den var rätt kortvarig. Idag tyckte jag mig se två typ grå mörk gula droppar när jag tog Lutinus och var övertygad om att det var lite brunt och en början till MF. Ingenting brunt eller liknande har kommit men man blir ju helt förstörd. Såfort det känns som att man börjar slappna av så dyker det upp hjärnspöken. Denna bergochdalbana av känslor är så påfrestande!! Kommer behöva åka på rehab för att vila upp mig haha!
  • Äldre 22 Sep 19:17
    Kallamakka skrev 2018-09-21 07:07:55 följande:

    Ja vi har två kvar, ni då?


    Vi har också två kvar:) Ska ni göra KUB?
  • Äldre 22 Sep 19:17
    Kallamakka skrev 2018-09-21 07:07:55 följande:

    Ja vi har två kvar, ni då?


    Vi har också två kvar:) Ska ni göra KUB?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF