Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Inalina

    Vi som blivit gravida efter IVF

    LillaAw skrev 2018-09-19 15:21:37 följande:
    Jag har en dålig känsla i kroppen. Mina bröst känns inte spända längre. Ska ta en varm dusch nu. Började blöda den här dagen med ivf1 men då hade vi inte fått positivt test som den här gången. Det syns fortfarande två streck men hade kissat en timme innan så det va väldigt ljust urin. Orkar inte ett missfall.
    Känner med dig men hoppas såklart att det inte är någon fara med dig och pyretHjärtaHjärtaHjärta stor kram! 
  • Inalina
    Seb81 skrev 2018-09-19 19:14:18 följande:

    Haha vad bra, då är jag inte ensam! Ja visst blir man nervös! För minsta lilla! Mina bröst är stora & gör as ont... de har växt jätte mycket sen i går & de gör ont nästan ut i armhålan. Vart ska detta sluta haha, har E kupa sen innan!

    Är du kissnödig mer nu än innan?

    Ja, jag längtar tills man kan börja tagga ner lite!!


    Oj att dina bröst växer så, mina är väldigt små så tar tacksamt emot något storlek extra :) nej inget vidare kissnödighet här ännu ;) lite konstig bubblig mage o ont på märkliga ställen i ryggen - blir spännande att se vad kroppen hittar på...
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-19 19:23:55 följande:

    Ingen aning heller tyvärr om hcg värdet, men de borde väl Google kunna ;)


    Ja gamle vän Google fick mig lite lugn nu då jag verkar ligga inom gränssnittet i alla fall :)

    Tänkte nog vänta till mitt VUL med nästa blodprov om 2 v, orkar inte springa o ta en massa prover hela tiden! Åh vad jag hoppas lilla pyret /pyrena ?? kommer stanna!!!

    Den här tiden går ju om möjligt långsammare än ruvartiden - aaaah!!!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-20 06:24:59 följande:

    Va skönt! :) då är ju allt som de ska!

    Jaa jag känner lika. Man hoppas ju sååå... <3

    Ja tänk om det är två för dig?! Vilken lycka. Hur känner du för det?


    Jag tror inte att båda har fastnat då det verkade som att den ena var i mycket långsammare/sämre? skick än den andra. Pratade med mannen om det i morse och han hoppas på två medan jag just nu hoppas på en- låter kanske konstigt men det är bara så överväldigande ändå :) men tror bara att jag inte är där i tanken - efter vul blir nog allt mkt verkligare och man kan ta till sig att det växer något därinne. Känns overkligt för mig fortfarande- har du samma känsla eller har du vågat vänja dig vid tanken att få barn?
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-20 08:43:14 följande:

    Okej, ja de är klart att de är ju en väldig omställning om man skulle få två helt plötsligt, men ja tror man skulle tycka de va minst lika underbart om man väl var där :) 


    Nja, alltså jag hoppas ju, och jag tänker tanken.. många gånger. Men, varken jag eller mannen vågar vara riktigt glada än. pratade om de senast igår att vi går i nå slags mellanläge. Man vill ju va glad och hoppa och säga till varenda människa. Men vi har valt att inte säga tilll någon alls, inte ens min mamma som annars vet mycket. Vi skall vänta till efter ul iallafall. 


    Hoppas hoppas verkligen att det kommer gå vägen denna gång. Kan inte låta bli att tänka på folk som blir gravida på naturligt sätt.. "Dom" plussar, sen är man glad direkt, och man antar att allting är OK fram till v 19-21 när man gör rul?! Inte ett ultraljud eller nått innan dess om man inte kräver det av speciella skäl.. Är inte de konstigt??  Eller tänker ja konstigt?


    ja självklart skulle det vara fantastiskt om det blir 2 - det kan det ju faktiskt bli för er med ;)

    jag berättade för en väninna igår då vi båda vart med om tidiga mf och känner att jag kan prata öppet med henne - sen ses vi rätt ofta och dricker vin i hop så skulle ju inte funka med lögner och svepskäl där heller ;) lite skönt att någon vet - men kommer inte berätta för någon förrän v 12 eller nåt sånt tänker jag.

    oj gör man inte nåt vanligt ultraljud i v 12?? vad har jag fått det ifrån..? eller är det kub jag tänker på kanske...  det låter ju jättemärkligt! tänkte ni göra sånt där blodprov som man får betala massa pengar för? NIPT? Vi kommer göra det, tror man gör det redan i v 10 eller så - lika bra veta tidigt om något är fel tänker jag..nu går jag händelserna i förväg igen ;) men lite måste man ju våga planera!
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-20 09:18:33 följande:

    Va roligt att du har någon att dela glädjen med, den lilla man vågar känna åtminstone ;) Hon blev förstås jätte lycklig för din skull förstår jag. Underbart med nära vänner att glädjas och sörjas med.. <3 


    Nej man gör inget ul fören RUL, vilket brukar va ca v 19 - 21.. Sen om man är osäker på hur långt gången man är eller om man tror att nått är fel kan man be om extra i tidigare skede, men annars skriver man in sig och allt är rosor fram till RUL och då får man se första gången.. Tänkte på de igår senast, så konstigt hur de är, ja menar vi som blivit gravida genom IVF har ju inte större chans att få missfall för att de är en IVF graviditet :)


    Ja prata med en barnmorska igår, hon frågade hur vi ställde oss till KUB. Ja känner nog att den lämnar så pass osäkert svar så ja tror inte vi skall göra den faktiskt.. Och så känner jag att eftersom de är så osäkert så oavsett om vi skulle fått "hög sannorlikhet" att den har downs eller någon liknande så skulle jag inte göra abort. Så för oss skapar det nog bara mer oro än nytta tror jag.. NIPT vet jag faktiskt inte vad det är, ska läsa på om det :) 

    Hur ställer ni er till dessa prover?


    Ja hon blev jätteglad för min skull - hon o hennes kille har inte försökt lika länge som oss, så det känns som att hon verkligen blev glad på riktigt - inte avundsjuk eller så :)

    Vissa gör KUB först för att sen göra NIPT för att se sannolikheten för att barnet har någon kromosomsjukdom. vi skippar nog KUB då NIPT ger ett mkt säkrare resultat. tror det kostar mellan 5000-8000kr dock att göra NIPT så det är ju inga småpengar direkt. 
    just nu går jag mest o väntar med spänning på eventuella symptom på graviditeten.. Visst satte vi tillbaka samma dag den 4 sep?
  • Inalina
    LillaAw skrev 2018-09-19 20:23:30 följande:

    Tack för er pepp <3 det har inte kommit något mer rosa/blod sedan vid lunch idag. Tog kvällens Lutinus och då va det inget på pinnen igen. Men är på Ruvardag 11 och det va då jag brukar få mens så känns typiskt. Kanske kommer igång inatt eller imorgon. Min mens brukar dock dra igång ganska omgående efter jag fått bruna flytningar.

    Kanske annorlunda när ett embryo har fäst.

    Har precis som många av er molvärk i just ländryggen och som ett bälte runt mage/rygg och har haft senaste ruvardagarna.


    jag förstår precis panik-känslan - fick också en gråare/rosa aktig flytning på RD 10-11 och höll på att bryta ihop men har inte fått det sen dess. Hoppas att du också slipper mer av det Hjärta skönt att man inte är ensam om molvärk i ryggen! (även om jag inte hoppas ni andra har för ont av det såklartFlört!)
  • Inalina
    Mjbo skrev 2018-09-20 10:16:10 följande:

    Nej jag fick utslag på ÄL stickan när du hade insättning :) Ja satt in min 5 dagars den 10/9. Har ju inte officiell testdag fören på söndag, trotts att jag plussade starkt redan för 4 dagar sen.. Konstigt :P 


    Okej, nä ja tror inte kommer göra nått utav det faktiskt.. känns som att de inte skulle ge oss något mer än oro, så jag tror vi skippar det. Nidå? Hur ska ni göra?


    Du har inga symptom alls? :)
    ja har haft sån mensvärk och ont i ländryggen och varit såååå sjukt trött. Idag är de dock borta, gör mig jätte nervös, trotts att ja vet att de kan variera från dag till dag såklart. Men sist när jag fick MA så försvann mina symptom helt och hållet ca 2 veckor innan UL, så ja är livrädd att de ska bli lika :( 


    Men just det ja - det var ju så konstigt det där med våra datum - jag fick sätta tillbaka mkt tidigare än dig i stimulerad cykel - trots att vi båda hade senaste mens 18 aug? tröttheten känner jag inte av så mkt alls, när jag fick MA var det enda jag kände att jag fick väldigt ont i ländryggen - men nu verkar ju det även vara ett symptom på graviditet istället så inget blir man ju klok på ;) har lite konstig mag och ryggvärk bara till och från och känner ev. liiite värk i ena bröstet (som jag brukar innan mens).
  • Inalina
    anina skrev 2018-09-20 11:28:05 följande:
    Glömde svara. =) Njae jag vet inte riktigt. Jag har ju ingen ägglossning så där vet jag inte. Mår dåligt vid mensen pga endometriosen. Kanske den som gör det? 

    Hehe skumt med ena bröstvårtan bara. =) 

    Vi lär nog få fler gravidkrämpor än de som luktar på kalsonger och blir gravida. Tror ni inte det? =)

    ingen fara, det går så fort i de här trådarna!
    haha om inte annat kanske man börjar må lite illa om jag går o lukta på gamla kallingar - då kan jag räkna det som ett gravidtecken! yes! Flört


    hoppas på lite snälla tecken här i alla fall så man får känna sig lite gravid - men mycket möjligt att man får äta upp den kommentaren snart...

  • Inalina

     


    anina skrev 2018-09-20 11:32:07 följande:

    Så många nya inlägg. Ska läsa dem efter lunch. =)

    Har varit på ultraljud på morgonen. Fick se det lilla hjärtat slå. =)
    Embryot var dock väldigt litet, 4 mm, vilket tyder på att jag skulle vara i vecka 6 istället för slutet på vecka 7. Men eftersom det är IVF så vet man ju hur långt man är. Den borde tydligen vara typ 12 mm nu. Och så tänkte jag på det du berättade Mjbo så nu är jag lika orolig som innan iaf. Skönt att få se hjärtat iaf. =) Läkaren sa att det är huvudsaken att det slår.

    Kram på er


    Hej! Så skönt att du fick se ett hjärta slåHjärtaGlad 

    Fick du någon uppföljande tid för att se om den 'växer till sig' ? jag har hört att frysta blastisar kan ta längre tid på sig - kan det vara så för dig kanske?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF