Inlägg från: gammelpysen |Visa alla inlägg
  • gammelpysen

    Vi som blivit gravida efter IVF

    askyfullofstars skrev 2018-11-04 17:34:22 följande:

    Hej!

    Blev inbjuden till tråden av en användare här.

    Jag är en kvinna på 29 år som blivit gravid efter andra inseminationsförsöket pga manlig faktor. Är tidigt gravid i v.5 (4+2). Plussade redan på bim -4 (CB digital 1-2 veckor gravid).

    Har inte känt något illamående alls- är detta vanligt i den här veckan? Däremot har jag fått gratis silikonbröst och ryggont samt mensvärk i den nedre delen av magen. Nu är jag även öm i ljumsken och har ?träningsvärk? i högra ben/rumpa...

    Vilka symtom hade ni som plussa?


    Välkommen

    Jag fick mig första riktiga symptomen runt vecka 6, en fruktansvärd trötthet kombinerat med illamående. Ett tag stupade jag i soffan när jag kom hem och orkade absolut ingenting, fick be maken komma med mat och dricka.

    Sedan har jag varit kissnödig och hungrig mitt i natten. Ett tag vaknade jag konstant mitt i natten och var tvungen att äta något. Tack och lov har det blivit bättre nu.

    Tror dock att det finns de som haft betydligt värre i tråden...
  • gammelpysen
    askyfullofstars skrev 2018-11-04 17:58:43 följande:

    Så dina symtom kom i v.6? När gjorde du första VUL? :)


    Tror de kom då ungefär. Första VUL blev privat v 7+1, och på IVF-kliniken i v 8+0. Gjorde KUB i vecka 13+0 och nästa UL är inte förrän vecka 20+0.
  • gammelpysen
    Seb81 skrev 2018-11-07 19:03:09 följande:

    Nu har vi fått veta nipt testet!

    Allt såg bra ut & HAN verkar vara en frisk liten pojke! Nu hoppas jag att allt ser bra ut på tisdag, att hjärtat slår!! Detta blir min 4:e pojke haha. Lilla myran är redan så älskad! <3


    Grattis blir ju lite nyfiken på att veta själv nu...
  • gammelpysen
    nuaerdetmintur skrev 2018-11-12 17:30:52 följande:

    Hej! Nu vågar jag mig in i denna grupp också, gjorde idag vårt första vul och de såg ett hjärta ticka! Nu längtar jag till inskrivning 27/11 hos bm. Är just nu i v 8+3 ! Grattis till allesammans !


    Stort grattis och välkommen har ni försökt länge?
  • gammelpysen
    Sommarhopp skrev 2018-11-15 20:37:51 följande:

    Ikväll har vi varit på ultraljud igen. Och allt såg bra ut den här gången! Förra gången så var Mini lite för liten och jag blev jätteorolig eftersom det är så mina tidigare missfall börjat. Men nu hade mini spurtat i tillväxten och var perfekt storlek för den dagen jag är i. Så glad!! Nästa vecka är det dags för nipt.


    Grattis! Vad roligt! Skönt att allt ser bra ut
  • gammelpysen

    Hej alla,

    Idag fick Vi komma in på extrakoll eftersom magen ömmat senaste veckorna. Precis som alla skriver på alla forum så var det ingen fara. Moderkakan ligger framtill så det lär dröja innan jag känner något.

    Tänkte att det kunde vara skönt att höra eftersom jag ligger några veckor innan de flesta här

  • gammelpysen
    jaktenpaflow skrev 2018-11-16 18:49:05 följande:

    Vad skönt att höra!!! Har du känt någonting litet eller ingenting alls? Ibland känns det som att bebis ligger väldigt långt ut och magen blir helt spänd och ibland är den helt ?slapp? har du upplevt ngt liknande? När ska ni på RUL? Borde vara rätt snart va:) Hur känns det?


    Tack! Vet inte om jag känt något. Tror att jag gör det ibland men vet inte riktigt, så det är skönt att veta att bebisen mår bra. Nu räknar jag ju dessutom med att det dröjer lite längre.

    Har bakomliggande livmoder så har inte känt av bebisen så heller. RUL har vi tyvärr inte förrän 10 december så det var väldigt skönt att veta att allt bra bra.

    Kram!
  • gammelpysen
    Kumminsilver skrev 2018-11-16 19:50:25 följande:

    Okej då är jag inte ensam om det. Började nämligen fundera på om det kanske var en cysta men det kanske faktiskt är ligamenten då. Eller växtvärk/nerv i kläm som nämndes ovan. 

    Jag mår bra, men är så orolig hela tiden. Försöker ju slappna av men det går sådär får jag väl säga. Har svårt att sluta nojja över allt hela tiden. Ultraljudet är den 29 november, så inte ens två veckor bort men det känns ändå som det är så länge kvar. Går och räknar ner dagarna :D Hur mår du själv?


    Säkert inget att oroa sig för. Som sagt, var på koll igår. Helt normalt. Jag trodde att jag hade både urinvägsinfektion och en massa andra tråkigheter på gång, säger lite hur känslan varit...
  • gammelpysen
    Mjbo skrev 2018-11-17 07:28:42 följande:

    Skönt att höra! Får ja fråga hur det ömmat? Vart i magen och på vilket sätt? Upplever lika nämligen, har väldigt ofta ont i magen. Flera gånger i veckan.. Inte bara molvärk utan ont ont.

    Hittills har allt varit som de ska på ul varje gång, så inget jag egentligen tänker så mycket på, men kan inte låta bli att tänka att ska de verkligen vara så?... Men så länge mini är frisk och kry där inne så spelar det väl egentligen ingen roll.

    Skönt att allt va ok med din lilla i magen iallafall! Hur många veckor före ligger du?


    Har haft ont i nedre delen av magen samt sidorna. Inte som mensvärk utan mer ömhet. Har även känt av det när jag tryckt men det kan ju också bero på träningsvärk.

    För två helger sedan trodde jag att jag hade urinvägsinfektion eller svamp på gång. Sprang på toaletten konstant. Också ont när jag kissade men inte direkt svidande känsla. Har även känt av det som förmodligen är ligament, mer stramande kort smärta samt även hugg i sidan när jag reser mig upp. Googlade en massa och hittade fullt av trådar ned tjejer som kände detsamma. Är i vecka 16+5 idag, och du?

    Hörde av mig efter nästan två veckor. Då hade jag sovit så pass dåligt pga oro samt mådde illa att jag inte orkade jobba full dag.
  • gammelpysen

    Det är nog ingen fara. Jag är ju några veckor innan dig och magen kan ju bete sig annorlunda under graviditeten också. Och vad mysigt med kub... man ser så mycket!!

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF