• Äldre 26 Sep 21:43
    225475 visningar
    3525 svar
    3525
    225475

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Saner skrev 2018-09-26 16:49:25 följande:

    Denna väntan är så seeeeg. Men väl värd väntan. Idag va vår väntan över. Va på SU och hade VUL. Allt såg helt normalt ut. Bönan va 2 cm lång och vecka 8+6. Hjärtat tickade på och hen rörde på sig till å med. Så snart är du där ska du se hihi


    Vad kul, grattis till de fina resultaten!:) När fick du BF? Hur mår du?
  • Äldre 27 Sep 17:53
    LillaAw skrev 2018-09-27 10:59:26 följande:

    Va precis på ultraljud i v 5+0 och såg en liten prick och fostersäck. Man kunde inte se fostret än eftersom det är så tidigt men man såg pricken tydligt och den låg på rätt plats i livmodern. Känner mig mycket lugnare nu även fast det inte innebär så mycket egentligen. Bara att få se att det fanns något där gjorde mig glad :)


    Vad härligt!! Bara att se någonting i ens livmoder är ju en härlig känsla och att den sitter på rätt ställe!:)
  • Äldre 27 Sep 21:37
    BaKu skrev 2018-09-27 19:51:37 följande:

    Ja det var väldigt lugnande och sen blev det lite tankeställare när de började kontrollera mina sammandragningar och fråga om jag var stressad. Det lilla livet i magen måste komma först och jag är så glad nu att jag valt att ta ledigt lite drygt en månad innan bf.

    Jag mår ganska bra faktiskt. Har problem med foglossning, men köpte ett foglossningsbälte och det är min räddning. Utan det hade jag nog varit sjukskriven för länge sen. Har varit en lång period utan illamående nu, men sista veckorna har jag ibland mått illa på kvällarna. Tror faktiskt det är kroppens sätt att berätta att jag gjort för mycket på dagen eller slarvat med maten.

    Nu börjar magen bli tung och i vägen så får hitta på sätt att underlätta. En sak som jag kan tipsa om är att köpa en gravidkudde. Skönt att kunna få lite extra stöd här och var. Jag har köpt en u-formad som även går att använda som stöd när man sitter och sen även som amningskudde.


    Ja det har du verkligen rätt i, har du varit stressad? Skönt med lite ledighet innan!! Usch jag är livrädd för foglossning, gick massor idag på jobbet i högt tempo och plötsligt så började det kännas som att jag sträckt ljumskarna och typ stickningar i venusberget eller vad man ska säga. Sen slog det mig att det kanske redan var foglossning!! Hade väldigt mkt i slutet på förra grav! Känner du av i höfterna?

    Ja gravidkudden är verkligen en livräddare och ett supertips!! Sover fortfarande med min och jag och min man bråkat om den haha! Smart med en U formad!
  • Äldre 27 Sep 21:42
    Ellencassandra skrev 2018-09-27 13:11:29 följande:

    Hej på er! Jag är egentligen skit rädd att ens skriva i en sån här tråd. Känns overkligt och som att jag ska få missfall bara för att jag skriver här. Dumt. Men känner ändå att jag vill skriva lite med andra som är i samma sits! Känns inte rätt å skriva om grav symptom osv i den andra gruppen där de fortfarande kämpar på!

    Känner iaf igen de flesta av er :) plussade ju i förrigår. Är i vecka 5 och ska på första ul den 15e oktober.. såå långt kvar. Hopps det e ok att jag hoppar in här :)


    Hej och välkommen!! Kul att det droppar in en efter en från IVF grupperna! Stort grattis till ditt plus! Är det första plusset? Förstår att det känns helt overkligt! Känner själv samma sak, som att någon ska säga ?Nej jag ser inga spår av en graviditet, vem har antytt det?? Men nu är det våran tur att få små bebisar! Vara känslan att få de ett positivt gravtest är ju underbart!
  • Äldre 27 Sep 21:48

    Vi har valt att göra NIPT då vi är bortresta veckorna för KUB. Imorgon är det dags, ultraljud och blodprov, är i v 10+4. Försöker att tänka positivt men man är ju så orolig, tänker att det kanske inte ens finns ngt, även fast vi gjorde VUL 8+2... Eller tänk om den stannat i utvecklingen... Vad mycket energi alla dessa tankar tar haha!

  • Äldre 1 Nov 10:13

    Hej alla underbara starka människor! Kul att se att det är en sån aktivitet i tråden och att nästan alla är kvar!:)) Nu är jag tillbaka efter en lång och välbehövlig paus... Behövde låta mig själv bara släppa allt ett tag och bara fokusera på mig sjölv, nuet och min familj. Hitta glädjen igen och få lite perspektiv. Jag har inte ens varit inne och läst så gissa om jag hade en hel del att ta igen haha! Det tog ett par timmar:) Kul att många börjar närma sig KUB så spännande!! Vi gjorde NIPT innan vi åkte utomlands en månad och inga avvikelser:) Vi har även svar på vilket kön det är men vi väntar till RUL. Är i v.16 nu och tiden går såå fort! Har sakta men säkert börjat tillåta mig själv att glädjas åt att det faktiskt är en bebis i min mage! Tror även att jag börjat känna en del fladder:) Fubderar på att köpa en doppler hehe... vad tror ni om det? Bidrar det till mer stress? Så kul att vara tillbaka i detta härliga gäng! Kanske dags för en hemlig FB grupp snart?:) kramar till er alla!!!

  • Äldre 1 Nov 21:51
    anina skrev 2018-11-01 10:53:52 följande:

    Hej.

    Välkommen tillbaka. :) får man fråga vart du har varit?

    Började bli lite orolig för dig så skönt att höra att allt är bra. :) har du mått bra under tiden? Grattis till ditt resultat på nipt också. :)

    Jag frågade bm om en sån doppler och hon rekommenderar inte det. Hon sa att det är lite strålning som barnet får varje gång.

    stor kram


    Tack snälla!! Absolut, vi var i Spanien:) Ja jag har mått okej, lite mycket psykiskt och smått illamående men annars bra:) Hur går allt för dig?

    Ojdå det lät ju inte bra, vill ju så gärna höra för att känna att allt är ok:(
  • Äldre 1 Nov 21:56
    BaKu skrev 2018-11-01 20:54:49 följande:

    Skönt att se dig här igen och att allt är bra!

    Jag skulle undvika doppler. Men det är jag det. Vet att jag hade använt det för mycket och bara stressat upp mig...


    Tack snälla!! Vilken vecka är nu i nu? Hur mår du? Ja det är lite så jag tänker också men använde det lite förra graviditeten och kände mig lugnare av det. Men är orolig för att det kommer vara värre denna gång och att jag vill lyssna hela tiden. Sen vill man inte använda det om det ör farligt såklart!
  • Äldre 2 Nov 23:22
    LillaAw skrev 2018-11-01 22:39:28 följande:

    Idag var vi på nipt och fick då även göra första ultraljudet på magen. Kändes skönt att slippa vaginalt ultraljud :) v 10+0 och den lille var 3,2 cm <3

    Om ca 2 veckor får vi veta svar på provet och även kön. Hoppas allt är bra. Könet spelar ingen roll alls för mig så länge barnet är friskt! :)


    Vad skönt att allt såg bra ut på ultraljudet iaf! Vi gjorde också NIPT, skulle de ringa er om det var några avvikelser eller får ni all info online? Hur mår du annars?:)
  • Äldre 2 Nov 23:27
    Inalina skrev 2018-11-02 09:34:02 följande:

    Hej på er!

    Igår var det dags för ultraljud och NIPT för mig - det gick superbra och vi gjorde både ett vaginalt ultraljud och ett på magen. Tyckte bilderna syntes mkt bättre med vul - men häftigt att det funkar på 'vanligt sätt' nu också :)

    Jag fick en bild men glömde fota av den!

    Bebisen var 4,2 cm lång och av någon anledning flyttade min gyn mig tillbaka till v 10+2 (jag trodde jag var 10+6) men men spelar ju ingen roll. Fick nytt bf 28 maj istället. Häftigt att se både armar o ben och hon visade även en 3D bild där man fick se babyns ansikte med ögon o näsa - jättehäftigt!!

    Hon skrev in mig som 'högrisk-graviditet' - vilket betyder att jag nu får göra ett ultraljud varje gång jag är där för besök utan att betala något extra :)

    (högrisk pga IVF tror jag...)

    Ang NIPT så ska vi fortsätta fundera på om vi ska ta reda på kön... bfår svar på blodproverna om 10 dagar och då kommer de även fråga om vi vill veta...

    Ha en fin fredag allihopa :)!! kram


    Heej och grattis till ett fint ultraljud!:) men wow vad coolt att ni gjorde 3D!!! Vill också göra det! Var det på MVC? Vad märkligt att de flyttade ditt BF, gjorde du FET? Märkligt också att det klassades som högrisk men underbart att få se bebben vid varje besök!! Vilken lyx!:) vi har valt att vänta med att kolla könet till RUL. Dock väldigt svårt när svaret bara finns ett knapptryck ifrån!
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF