• Tue 20 Aug 2019 12:41
    226526 visningar
    3525 svar
    3525
    226526

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hej alla fina!! oj så längesen jag skrev här såg jag nu, fullt ös med bebis ;)

    Min lilla tjej är nu precis 3 månader och hon växer o frodas :) tror hon väger runt 7kg just nu men ska i väg o väga o mäta i eftermiddag! vart på semster i sverige i 4 veckor och allt har gått toppen! ganska enkelt att resa med en liten egetligen då de inte har så stort behov av att röra sig hela tiden. Vi har haft henne i Ergo babyn på flygplatser etc och där har hon blviit rätt lugn och nöjd efter ett tag.

    Nu har hon stort behov av att se sig omkring och älskar när man bär omkring med henne så hon får kika runt och inte vara inåtvänd mot mig. hon sover superbra på nätterna då jag bara behöver mata en gång vanligtvis. Är nog någon sorts 'smekmånad' här runt 3 månader  - förstår att det kan bli svårare med sömn etc senare.

    Så roligt att höra era uppdateringar!! AkiraÖken - du har vl bf idag??? så himla spännande!! Kram på er alla!

  • Thu 22 Aug 2019 21:20
    Akira Öken skrev 2019-08-21 15:51:21 följande:
    Åh, Inalina! Vad roligt med en uppdatering från dig! Vad härligt att höra att allt går bra! Det kanske inte är en smekmånadsfas, det kanske blir så för er. :)

    Ha, igår var det BF. Men här är det tyvärr händelsefattigt på förlossningsfronten. Igår var jag så besviken och trött, men idag är jag piggare och vid gott mod. Snart så! Kram
    hehe ja jag hoppas det fortsätter såhär - då har vi haft  väldigt tur :)
    nu är mannen iväg på en resa i 4 dagar så jag o lillan är själva, rätt mysigt!

    åh så spännande för dig vilken dag som helst nu!!! jag kände inga tecken på att det skulle sätta igång förrän det faktiskt satte igång så det kan ju hända närsomhelst utan någon vidare förvarning.. men jag vet - de flesta verkar väldigt besvikna och otåliga när man passerar bf - åh andra sidan vet du ju att det inte är långt kvar nu ;) allt kommer gå fint - ser fram emot en uppdatering!

    Har ni fått ordning på allt hemma nu med lillens grejer etc? :) Kram!!!
  • Thu 22 Aug 2019 21:24
    tossaliten skrev 2019-08-20 12:50:12 följande:

    Här är det 2 v kvar tills jag ska bli snittad. Dock så har hen nog varit på g att vilja ut tidigare, fått mycket förvärkar som varit regelbundna men så pass "sällan" att de inte påverkat tappen. Så antagligen håller hen väl sig inne i 2 v till.


    Börjar att tröttna lite på detta tillstånd nu :p trots att jag "bara" gått upp 6 kg men jag känner mig klumpig och begränsad. Sedan är man ju nyfiken också på vad det blir och hur hen kommer må och se ut såklart! :) 

    Vi har ordnat det mesta nu tror jag, i alla fall det vi "måste" ha i början. Det andra får vi ta efter hand.


    De har sagt att hen kommer bli liten när den kommer ut men jag är inte helt övertygad om att den blir sååå liten, blir nog runt en normal vikt på 3 kg skulle jag tro. 


    kan förstå att de sista veckorna känns lååånga - men snart har du din lilla bebis i famnen ska du se =) och då har man fullt upp att tänka på annat ;) 


    skönt att dina förvärkar ej påverkat något - förstår att man kan känna sig lite orolig att något ska sätta igång etc.  6 kg - då kan du ju inte vara en valross i alla fall - så kände jag mig sista månaden.. men jag gick upp typ 18 kg.. dock försvann det ruskigt fort med amningen - nu ligger jag nog på 1-2 kg + - har ju inte direkt kört någon hårdträning och det blir gärna lite för mkt av det goda på sommaren :P
    så spännande att höra vad det blir för en liten krabatSolig


     

  • Thu 22 Aug 2019 21:31
    Ellencassandra skrev 2019-08-13 21:22:19 följande:
    Vad härligt :) det e nära nu för dig! Bodde du i Stockholm? Vart vill du föda? :)

    Vad skönt :)

    Ja verkligen det går jätte fort! Det går bra! Hon har haft lite problem med magen i början men nu är det bra! Får oftast sova 6 timmar i sträck på natten så hoppas det håller i sig haha! :) jag mådde lite dåligt psykiskt efter förlossningen å typ 2-3 veckor efter det. Var inte riktigt beredd på alla hormoner å sömnbristen osv.. men nu är det bra :) kommit in i rutiner å så! Kram :)
    heeej!!! åh hur trivs du nu i mammarollen? visst är det fortfarande ganska overkligt att vi har våra småjejer hos oss nu? jag och mannen är fortfarande helt chockade över att vi är här nu med en bebis som är våran. hon är ett underverk och mirakel och vi känner oss så sjukt tacksamma båda två. 

    låter ju toppen om hon sover 6 timmar i sträck - det händer att min lilla gör det också men på dagarna äter hon fortfarande ofta- varje 2-3 timme.. 
    vad har ni för rutiner? har ni strikta tider för när hon ska sova för natten etc? Vi lägger henne mellan 20-22 på kvällarna men nu när 'semestern' är över blir det nog lite bättre med rutinerna....vill inte lägga henne för tidigt heller då mannen ibland inte kommer hem från jobbet förrän vid 19 och han vill gärna gosa med henne såklart. hon är ett riktigt litet ljus på morgonen och väldigt trevlig och ligger o 'snackar' med mannen då och han byter på henne i lugn o ro och får lite egentidHjärta
  • Fri 23 Aug 2019 18:59
    Ellencassandra skrev 2019-08-23 13:55:45 följande:
    Jo men det går bra :) trivs jätte bra i min nya roll haha. Tyckte det var jätte jobbigt dom första veckorna. Tror det var mycket hormoner också. Eller egentligen allt. Hormoner, sömnbrist.. stor omställning helt enkelt. Ja det e svårt å ta in att man har en liten dotter :) hur går det för er?

    Nä vi har inga rutiner alls faktiskt.. måste nog börja med det. Men går ganska bra ändå på nätterna å så :) sover bra! Så det e skönt :P

    Vi som är med i iVF gruppen på Facebook ska ses i november i Stockholm! Om några är intresserade!
    ja vad härligt att höra, låter tufft att må dåligt i början. jag tror att som du säger - sömnbristen är en rätt stor bov i et hela. sedan tyckte jag att man hade en förväntan att allt bara skulle vara så mysigt hela tiden - men mina bröst och bröstvårtor gjorde så förbannat ont och även fysiskt i kroppen var man ju inte särskilt fit så det var rätt tufft tyckte jag.

    men efter ett par veckor när allt börjar läka och amningen funkade så blev det ju en stor vändpunktHjärta

    nu går det jättebra här, trivs så himla bra med henne och hon lär sig nya saker varje dag känns det som. vi tränar ganska mkt på att hon ska ligga på mage och bli stark i nacken och hon har börjat greppa saker och leker lite själv i babygymmet, och hon är väldigt 'med' hela tiden och ser sig omkring  etc så det är jätteroligt. nu vet man hela tiden varför hon blir ledsen om hon blir det så det är lätt att åtgärda Flört 

    har det gått bra för alla andra som är med i facebook gruppen? inte så många av 'de gamla' som skriver här längre!
    Kram!
  • Fri 23 Aug 2019 21:40
    Akira Öken skrev 2019-08-23 21:12:55 följande:
    Hoppas också på det! :)

    Ja, spännande! Men nu blir det tyvärr inte som jag hade trott och tänk. Igångsättning planerad till imorgon. Jag är orolig och lite rädd, både för själva igångsättningen men också för att gå sönder då bebisen är beräknad att väga kring 4,5 kg.
    det kommer gå bra Hjärta ang din oro så ska det inte vara någon större skillnad bara för att de tror att han är lite större, jag gick sönder lite men de fick även klippa lite då hon låg lite snett med huvudet och inte kunde ta sig ut.

    det spelade ingen som helst roll för mig och jag är så tacksam att de gjorde det så att vi fick ut henne. 

    jag har inte haft några problem efter det så oroa dig inte för det, fokusera på att du kommer få hålla ditt underverk i dina armar snart i ställetHjärtaSolig 
    stort lycka till, du är grymt stark!!! kram!!!
  • Sat 24 Aug 2019 21:27
    BaKu skrev 2019-08-24 13:27:40 följande:
    Åh så roligt att höra från dig, känns galet att hon redan är tre månader!

    Vi hade också smidigt med sömnen och hjälp så tacksam man är för det. Lider ju verkligen med dem som får kämpa mer! Hoppas det fortsätter för er. Vi har precis gått igenom en fas, som tydligen är typisk runt halvåret, där han sover sämre. Han har vägrat sova i egen säng och ett tag ville han äta varje timma. Men nu börjar det rätta till sig och han sover stor del av natten i sin säng och äter "bara" 2-3 gånger. Rent näringsämässigt behöver han inte äta, men låter honom hållas lite så får vi i alla fall någon sömn. För får han inte amma gråter han enormt och vägrar sova. Men snart ska vi börja kämpa lite mer för att se om han kan sluta äta helt på natten igen. Mannen ska vara ledig och känner att det är lättare när vi båda är hemma och kan turas om att vila på dagen sen.
    ja det är helgalet! och sååå spännande att följa hennes utveckling för var dag som går :) dock har hon inte bajsat på 10 dagar (!!) så idag har hon nog en del magknip för hon har vart totalt galen i flera timmar nu innan hon somnade för en timme sen. stackarn :( 
    hon kräks väldigt mkt också - efter varje måltid flera gånger.. visst hade du också en liten kräkbaby ;)? har det lugnat ner sig nu? har ni börjat ge honom något mer än bröstmjölk nu?

    nej det går ju inte ha en gråtande bebis på nätterna, jag förstår såklart att du ammar honom, tror de även blir hungriga av att skrika/gråta...

    så mysigt att ni ska vara lediga en del tilsammansHjärta vilken lyx!
  • Sat 31 Aug 2019 09:55
    Akira Öken skrev 2019-08-29 14:17:14 följande:

    Nu är han här! Straxt efter nio i förrgår morse kom han till slut till världen via kejsarsnitt efter en långdragen, misslyckad igångsättning. Han var stor: 54 cm och 4890 g. Allt gick bra och vi mår bra allihop. Jag har lite svårt att förflytta mig, men det går bättre hela tiden och imorgon ska vi nog få åka hem. Lycka.


    men åh stort stort grattis!! tänk att han är här nu, blir alldeles tårögd då du har kämpat så mycketHjärtaHjärtaHjärta
  • Sat 31 Aug 2019 09:57
    mammsen79 skrev 2019-08-29 08:08:55 följande:

    Hur fick ni igång eran förlossning? Här är det segt har bf i dag haft förvärkar o små blödningar till o från barnmorskan konstaterade att han är fixerad o att jag är öppen 3 cm men att tappen inte är helt utplånad hon gjorde en hinnsvepning trodde värkarna skulle komma igång men i stället börja blöda mera o så har det avtagit. Är det bra om man går ut o går? Sitter mest i soffan om dagarna. Detta är mitt 3 barn men det var 13,5år sedan jag fick min yngsts, kan det vara för att man är äldre idag o det tar sådan tid innan det kommer igång? Detta började för 1,5 vecka sedan o jag vill helst inte bli igångsatt. Berätta gärna hur det var för er och hut gamla ni är o om drt är första andra eller tredje barnet. Tacksam för svar


    kanske är din bebis här redan? min kompis tog ett glas prosecco så gick vattnet på bf ett par timmar efteråtFlört 
    men annars vet jag faktiskt inte - tror kroppen kör igång när den är redoHjärta
  • Wed 11 Sep 2019 10:56
    tossaliten skrev 2019-09-04 22:34:57 följande:

    Idag på morgonen kom vår dotter ut genom planerat snitt. Jag mår sjukt bra och lillan också.

    3080 g och 48 cm lång.

    Riktigt bestämd dam som är en riktig famnbebis!!


    stort grattis så härligt =)!!!!Hjärta
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF