Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Fre 5 okt 2018 12:33 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av Seb81 - Visa alla inlägg
 • Fre 5 okt 2018 12:33 #558
  Inalina skrev 2018-10-05 11:10:16 följande:

  Tack snälla  åh jag läste om dina flytningar också - så jobbigt :( så länge du inte blöder mycket och klarrött ska man ju inte behöva vara orolig men vad hjälper det...

  jag pendlar mellan hopp o förtvivlan och är såklart också livrädd men känner att jag inte kan göra nåt åt det.

  Jag gick in i v 8 idag - och tycker bara att symptomen försvann huxflux stämde lite för bra med min otroliga magvärk igår :(  Jag har inte hört om symptom som försvinner redan vecka 8.. - till saken hör också att igår kväll när jag skulle lägga mig mådde jag så sjukt dåligt - kunde inte ens sitta upp utan att ta på mig mina åksjukearmband och jag bara ville gråta.

  sen när jag vakna i morse var precis ALLT borta. Ingen blödning här ännu men det vet jag ju kan dröja om det är ett MA.


  Fy gumman, jag förstår din oro!! Ring in till dom & be att få komma in. :( Känns konstigt att du ska behöva gå över helgen och vara så orolig.

  Fy fan, jag vet vad du går igenom!!!

  Nej det kommer inte färskt blod utan mest brunt, som kan vara lite rosa i bland. Men det kanske är en matsked per dag som kommer nu... inte ens det. Det kommer ju massa Lutinus oxå, speciellt på morgonen när man klivet upp. Jag är skjukt nervös för att det har blivit nått... :( Idag tycker jag mina bröst inte är lika ömma som de varit.

  När jag hade ma i v 9+0 så sa de att det är väldigt vanligt att just runt denna tid så kan symtomen försvinna.

  Men som sagt, ring in så du får komma på ett vul. För visst är det till veckan som du ska kolla för största gången va? Eller har du gjort det?

  Kraaaaaaam
 • Fre 5 okt 2018 12:38 #559
  Annanathalia skrev 2018-10-05 10:50:48 följande:

  Hej

  Jag hoppar gärna in här också, är gravid ÄNTLIGEN efter vårt första IVF försök, inga andra ägg klarade sig så detta blev enda chansen efter första processen. Vi har försökt bli gravida i 1 1/2 år efter missfall i v. 10+0. Det känns galet men jag är så mentalt slutkörd efter denna långa period så när vi fick ett plus så blev jag så glad men det bytes direkt ut över total skräck för missfall. Jag känner mig ganska likgiltig och vågar inte hoppas på något sätt utan går mer eller mindre och väntar på att det skall gå illa.

  Vet inte riktigt vilken vecka jag är i eftersom jag inte hänger med på hur man räknar efter IVF men bör kanske vara i v. 5 alt v. 6 så det är super tidigt.

  Jag tror efter att ha läst på att jag har endometrios och att det är därför vi inte lyckats. Har haft molande värk i livmoders trakten sedan några månader efter missfallet som är något bättre i perioder och sämre i perioder. Har fortsatt samma känsla men kanske kanske lite bättre.

  Så gott att kunna dela denna period med er andra som verkar känna ungefär som jag vilket inte är så konstigt såklart.

  // Anna


  Hej! :)

  Grattis!!

  Man räknar från din första dags sista mens, sen får du ett korrekt datum när du har första ultraljudet. :) Så sa se till mig ialf!

  Vi har försökt i 3 år med ett MA i bagaget, så när vi plussade så övergick det till skräck precis som du säger!! Fortfarande tänker jag på mf varje dag och är sjukt nervös :/ Så det är inget konstigt, tror alla ivf are känner så!

  Molvärk har jag oxå haft sen dag ett typ, nu är det mer ett tryck jag känner... typ som magen spänner. Värken kommer lite då och då men trycket är alltid där nästan.

  Hur mär du för övrigt då? :)
 • Fre 5 okt 2018 13:39 #561
  anina skrev 2018-10-05 13:25:32 följande:

  Åh neeej lilla vännen.

  Ring eller åk in till akuten. Har ni nån gynakut där? Vänta inte till måndag.

  Det finns nåt som heter spökveckor när symptomen försvinner. Kan magvärken bero på tarmarna? Jag får kramper i tarmarna ibland. Jag ska be för dig.

  Stoooooooor kram


  Jag hade ju en kväll och natt med jätte värk och hade svin ont dom sedan gick över... det kan ju vara tarmarna!
 • Fre 5 okt 2018 15:16 #568
  Inalina skrev 2018-10-05 14:22:39 följande:

  Jag är så trött på den ständiga oron man känner - försöker intala mig att så länge det inte blöder är det lugnt - men egentligen är det ju bara att jag stoppar huvudet i sanden..:/

  jag hade mitt första vul i måndags (v 6+3) där hjärtat pickade så då levde den lilla krabaten i alla fall - åååh orkar inte springa och göra vul varje gång jag får en krämpa/inte känner några symptom.  kanske lite knäppt i sammanhanget men varje vul får jag dessutom betala ca 1500kr för - så det svider också!

  tack för stöttning känns som en jäkla bergochdalbana som aldrig tar slut


  Ja jag med, fy fan... det enda man tänker på. Så fruktansvärt jobbigt!! :( Vill bara att tiden går nu, fort som satan!!! Är så trött på att inte få njuta av livet och att man faktiskt är gravid.

  Ja så länge du inte blöder så är det ju ingen fara, man får leva på hoppet! Oj, ok.. är det så dyrt... då förstår jag. Men jag hade ändå inte kunnat vänta hihi. När är ditt nästa vul?

  Kram!
 • Fre 5 okt 2018 18:43 #571
  Mjbo skrev 2018-10-05 17:25:42 följande:

  Hej hörrni.

  Har läst allt ni skrivit. Ville bara meddela att jag kommit ur min svacka litegrann. Den va inte rolig. Men, nu ska vi prata om roligare saker :)

  Fick mitt vul idag istället för måndag pga hur mitt mående var. Visade sig innan undersökningen att jag endast är i 6+2 idag enligt läkarens uträkningar med insättning osv, embryots ålder vid insättning osv.

  Vi fick iallafall se ett litet hjärta ticka, och den lilla va 6mm lång, precis som den ska va i 6+2 sa dom, helt underbart.. <3

  Men, eftersom det va så tidigt i graviditeten, eftersom sköterskan räknat fel åt mig första gången jag ringde när jag plussade, så fick vi en ny tid om 1,5 vecka igen. Kommer då precis gått in i v 9, 8+0.

  Känner mig lite lugnare. Klart man är orolig, men känns så skönt att den lever just nu, och den va så stor som den ska just nu, så det hade inte kunnat gå bättre:)

  Önskar er en trevlig fredag och helg! Nu blir det att fira med tacos och cola :D


  Men så härligt att höra!! Stort grattis! Jag längtar till måndag då mitt vul är!! Såg ju hjärtat i 5+5 men man blir ju orolig att något hänt på vägen, speciellt när jag blött/bruna flytningar i ev vecka nu. Men nu ser jag slutet, peppar peppar, i dag har det knappt kommit något!!

  Ha härligt tacos kväll!

  Kram
 • Lör 6 okt 2018 09:18 #575
  anina skrev 2018-10-05 20:27:32 följande:

  Jag mår sååå dåligt ikväll. Jag har tidigare varit väldigt trött och matt i kroppen. Men igår kväll och idag så är min kropp värre än nånsin. Jag orkar inte stiga upp. Jag orkar inte ens gå på toa. Det känns som influensa gånger 10. Det känns som när jag blev stucken av en thailändsk sjöborre och hamnade på sjukhus. Kroppen klarar inte vara stilla i sängen heller för det liksom nästan kryper i den. Så jag ligger här och vänder och vrider på mig. Har druckit cola och c-vitamin. Fick i mig pizza så inget sånt.

  Nån som känner igen sig? Är det normalt? Börjar bli orolig nu. Har ingen feber tror jag inte, får väldigt sällan det.


  Hej gumman!

  Du behöver nog gå i väg och kolla ditt järnvärde skulle jag tro. Min trötthet försvann i förrgår och nu är jag orolig för det i stället... att jag inte är trött längre! Men ja.... jag har hade en sådan period där jag inte orkade något och det är inte likt mig, är annars en person som grejar å står i.

  Det är alla hormoner som rusar i din kropp som får dog att må dåligt, jag hopps det vänder snart för dig <3

  Kram!!
 • Lör 6 okt 2018 09:19 #576
  Inalina skrev 2018-10-05 14:22:39 följande:

  Jag är så trött på den ständiga oron man känner - försöker intala mig att så länge det inte blöder är det lugnt - men egentligen är det ju bara att jag stoppar huvudet i sanden..:/

  jag hade mitt första vul i måndags (v 6+3) där hjärtat pickade så då levde den lilla krabaten i alla fall - åååh orkar inte springa och göra vul varje gång jag får en krämpa/inte känner några symptom.  kanske lite knäppt i sammanhanget men varje vul får jag dessutom betala ca 1500kr för - så det svider också!

  tack för stöttning känns som en jäkla bergochdalbana som aldrig tar slut


  Hur mår du idag? <3
 • Sön 7 okt 2018 10:47 #592
  Inalina skrev 2018-10-06 11:55:45 följande:

  Hej alla, förlåt om jag verkar vara en riktig Drama Queen det är normalt inte alls jag. Jag är så glad att jag har er här i tråden som peppar och stöttar i svåra tider!

  Nu gråter jag så tårarna sprutar av lycka istället - var precis på akutgyn som såg min lilla baby med ett tickande hjärta igen!!! :) den hade vuxit till sig till 8,2mm och gyn sa att allt såg bra ut.

  Tydligen kan man tappa ALLA symptom (förlåt att jag inte trodde på er..) utan att det är något fel. Jag har varit helt förstörd hela morgonen,legat i fosterställning och mannen försöker trösta, bröt totalt i hop i receptionen så receptionisten fick trösta mig när jag skulle berätta varför jag var där, och sen började tårarna spruta igen när jag såg att grodan lever.

  Nej nu ä det jag som slutar noja och börjar leva!!!jag mår ju faktiskt bra och är så fantastiskt glad över det! Jag hoppas ni alla får en fin helg- stor o varm kram på er allihopa!!! <3


  Åh så sköt att höra <3 Stort grattis!! Vilken vecka är du exakt i nu? Minns ju aldrig Hahha

  Kram!!
 • Mån 8 okt 2018 10:35 #613

  Vill vara säga att jag var på vul idag och allt såg super ut tack gode gud för det!! Jag åkte fram lite, 3 dagar så nu är jag i v 7+4. Så lycklig att myran mår bra!!

  Puss på er!!!

 • Mån 8 okt 2018 15:16 #617
  Inalina skrev 2018-10-08 11:26:28 följande:

  Vad härligt att höra!! är så glad för din skull!

  oj då är du längre fram än mig haha, jag är på 7+3 idag tror jag :) kram!


  Tack!!! Det är en sådan lättnad att veta att myra mår bra! Nu kan man slappna av ett tag, sen börjar väl oron komma tillbaka igen... haha! För det är ju minst en månad kvar till nästa ultraljud!

  Haha ja en dag före dig men jag kan ju lika gärna åka tillbaka i vecka 12 haha...

  hur mår du idag? Några symtom?

  Jag har mått illa idag, typ varannan dag illa denna vecka.. så det kanske förbereder sig för det konstanta illamåendet haha. Vi får se. Men jag har ingen matlust för fem öre även om jag är as hungrig... är knte sugen på nått. Det enda som går ner är limpa med aromat/salt på haha. Salt ska det vara... annars kan allt annat kvitta. Sjukt alltså med tanke på att jag är hungrig hela tiden! Men nej, ingen mat!

  Kram
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll