Inlägg från: Inalina |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-09-26 11:19:01 följande:
    Haha ja man känner efter lite väl mycket ibland kanske! Haha.

    Igår när sambon kom hem från jobbet, jobbat ett 14 timmars pass ute i regnet med grävning med spade för hand, så satt han sig i soffan bredvid mig när han kom hem, då börjar jag stoooor gråta för han luktade illa! Blev heeelt förstörd för ja tyckte han kom och smittade ner hela vardagsrummet med sin äckliga doft!

    vi båda två höll på att dö i skratt efter en stund över min reaktion... stackarn! :D Så himla kul idag när man tänker på de, haha :D
    Ja herregud - man är ju värre nu än någonsin! går o klämmer på mina bröst hela tiden för att se om de reagerarSkrattande! (och det gör de för det mesta!)

    HAHA skönt att komma hem till en storgråtande flickvän när man vart ute i kylan i14 timmarFlört de blir väldigt involverade i alla fall!  vi kollade på Suits häromdagen där ett par är gravida väldigt tidigt där tjejen började storgråta och berätta om sina hormoner för sin man - då kollade jag o min man på varann samtidigt o började asgarva också - STOR igenkänning!!

    Kanske var du även extra känslig för den där doften din kille hade - tydligen ska ju förbättrat luktsinne också vara ett tydligt grav-tecken - GRATTIS då får du lägga till det på listan! hahaTungan ute
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mjbo skrev 2018-09-26 13:26:48 följande:

    haha ja, de är så kul när man tänker på de i efterhand :P 


    Förstår att ni kände igen er, så himla kul dom där små detaljerna :D Tur att både killarna och vi kan ta det med en gnutta humor iallafall ;) 

    När får du svar på dina prover sa du? Förstår att du är spänd på resultatet. Skulle så gärna vilka ha några prover eller nått att "luta mig på", jag har lixom INGEN aning om hur de står till om de ökar eller minskar eller nånting.. Hoppas iallafall att allt är som de ska på proverna åt dig, och att de har ökat stadigt! 


    jag fick mailsvar för någon timme sen som inte gjorde mig särskilt trygg :( det är förmodligen därför man inte mäter hcg i vanliga graviditeter i början - för att svaren kan få en att bli så orolig för mf eller utomkveds...)

    jag hade 999 i hcg förra måndagen - sen ska det öka stadigt med en dubblering varannan eller var tredje dag. om jag räknar lågt - dvs dubblering var tredje dag borde jag ha ca 8000 idag men det var 6000.... så visst har det ökat men inte på de nivåerna som är 'normala'. jag har mailat min klinik för att se vad de säger..

    kör fortfarande efter premissen att jag är gravid till motsatsen bevisats men hade gärna fått högre resultat idag för att slippa klumpen i magenSkäms 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mjbo skrev 2018-09-26 14:04:42 följande:

    Åh ja förstår. Såklart man blir orolig, men försök tänka att det har ju faktiskt ökat kraftigt. Det är ju så olika för alla så de är nog svårt att förlita sig på mätningarna.. Tänk om det fortfarande var 999... DÅ hade du haft anledning att va orolig.


    Förstår som sagt självklart din oro, men försök sikta in dig på att det faktiskt hade ökat ordentligt.. Stor kram! 


    tack för pepp och att du ändå förstår min nojaHjärta 
    ja jag läste nu på någon sida att det är vanligt att det tar 3-4 dagar av fördubblingen när HCG ligger över 1200. så det är nog ingen fara ändåGlad och efter 6000 ska man tydligen inte mäta hcg då det är bättre att lyssna på hjärtslagen så om måndag bara kan komma NU!!! (haha har nog aldrig längtat så mkt till en måndag innan...Drömmer)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Saner skrev 2018-09-26 16:44:59 följande:
    Förstår du är orolig. Men det har ju ökat massa. Du ska se det är normalt. Viktigast se på VUL. Då får du bra besked. Håller alla tummar de ser bra ut
    åååh men grattis till att se lilla hjärtat och lilla pyret!!! =) vad underbart!!! och tack snälla för pepp Glad
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mjbo skrev 2018-09-26 14:33:06 följande:

    Nej de är inte ofta man längtar till en måndag! :D men ja förstår dig, jag längtar till måndagen efter denna måndag ;) 


    Så spänd för din skull, ser fram emot att se ditt inlägg efter ul :D vilken tid hade du ul?


    9:20 på måndag, nu hoppas jag på MASSOR med symptom innan dess så jag kan känna mig kolugn Cool (sure...)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mjbo skrev 2018-09-26 20:01:03 följande:

    Åh! Jag kommer gå som på nålar tills du hör av dig den förmiddagen! :D


    Jo jag med! :) har mått lite illa på kvällarna nu ett par dagar men vet inte om jag ätit nåt dåligt eller inbillar mig. Hoppas det är gravsymptom såklart.. har inte alls upplevt någon svullen mage som många här dock. Hur mår du idag :)?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Seb81 skrev 2018-09-27 08:28:21 följande:

    Blir inte klok på detta blodprovet jag gjorde för att mäta hcg.....

    Ska man räkna fulla veckor?

    Har bara gjort ett i måndags 5+1, tog inte ett till men funderar på det... men som min sambo säger, man blir inte klokare & du ska inte tita på dessa siffror!

    Denna lista räknas hcg i fulla veckor. Mitt resultat blev 8200, så då ansvar jag att det är normalt i över gången mellan v 5-6?

    Läste även på en sida att är man över 7000 så förbubblas hcg var 4 dag... stämmer det?

    Behöver jag vara orolig?

    Vecka 3: 5 - 50

    Vecka 4: 4 - 426

    Vecka 5: 19 - 7 340

    Vecka 6: 1 080 - 56 500

    Vecka 7-8: 7 650 - 229 000

    Vecka 9-12: 25 700 - 288 000

    Vecka 13-16: 13 300 - 254 000

    Vecka 17-24: 4 060 - 165 400

    Vecka 25-40: 3 640 - 117 000


    hej!! haha nä man blir verkligen inte klokare på de där blodproven!! jag har ändå tagit 2 men det hjälpte inte ;) det ser inte ut som att du har något alls att oroa dig för i alla fall då blodprovet är ganska högt och ligger bra mellan v 6-7! du går väl in i 7 i helgen också?

    jag läste att när man har över 6000 så är det inte värt att ta fler hcg - utan lyssna på hjärtljuden och mäta lilla räkan istället för att hänga upp sig på olika mätvärden! och där är det ju bara någon vecka kvar Hjärta

    sa barnmorskan något vettigt?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Seb81 skrev 2018-09-27 08:41:30 följande:
    Å tack gode gud för dina lugnande ord!! Ja jag går ju in i v 6+0 på söndag så då är det ju 6 fulla veckor & då lär jag ju vara över 10000 om jag var på 8200 i måndags!

    Ja ok, hahah ja då ska jag fan inte ta mer prover nu och bara njuta av att allt verkar gå som det ska än så länge!

    Ha en underbar dag!!

    Kraaaaaaaam
    nej gör inte det =) och ja precis vi är ju faktiskt gravida tills motsatsen bevisats så det tänker jag också vara fram till vul i alla fall :) ha en fin dag!{#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mjbo skrev 2018-09-27 08:53:46 följande:

    Va kul, ja önskar jag kände mig lite gravid jag med.. Idag har jag en sämre dag :( Känner mig inte ens svullen längre. och tuttarna ömmar knappt idag :( Så rädd för att de ska bli som sist... Mina symptom slutade helt 2 veckor innan ul sist när ja fick ma.. Så jag går verkligen på nålar.. Men ja försöker tänka positivt, och försöker hitta på saker för att tiden skall gå snabbare. Jobbar hela veckorna och i helgen åker vi iväg och myser lite i en stuga.. Fokusera på annat och försöka få tiden att gå. Ska bli mysigt.


    På Söndag går jag in i vecka 7.. Känns helt otroligt. Jag hoppas sååå att lilla räkan i magen mår bra där inne. 

    Vad gör du för att få tiden att gå? :)


    ja jag är ju glad att känna mig lite gravid (när jag nu gör det vill säga..) men fortfarande orolig för mina värden - så alltid har man nåt som ligger och skaver liksom.. Obestämd jobbar här med och får gäster i helgen så då blir det nog ingen tid alls till att googla hcg och annat tråkigt!! det verkar som att amerikanska sidor har mkt mer koll på HCG än svenska sidor - där kan man bli lite lugnad i alla fall!

    låter som att ni har en härlig helg framför er också! Hjärta 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Mjbo skrev 2018-09-27 09:22:23 följande:

    Hur skulle du göra med gästerna i helgen nudå med tanke på blodproven? ska du berätta för väninnorna eller hur ska du göra? :) Och om du ska berätta det, ska du göra det på något "roligt" sätt eller hur tänker du dig? :D


    Längtar så till ja ska få berätta de för mina vänner oxå. Jag kommer dock vänta till efter ul för min egen skull.. :) 


    ja du det känns inte helt enkelt inför helgen.. hade ju också velat vänta till efter ul såklart, konstigt att berätta för ett par innan man berättar för sin egen syster eller mamma liksom..Förvånad tänkte inte göra en stor grej av det eftersom det är så tidigt i alla fall. kanske får de helt enkelt bara märka att jag inte dricker alkohol..? 

    ska du/ni berätta direkt efter vul? vem ska ni berätta för först? Glad
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF