• Anonym (K)

    Varför anses det så illa att vara emot abort?

    Det är väl just den dåliga attityden vissa har, och att de tänker väldigt svartvitt.

    Hmmm, abortmotståndare borde väl ändå vara vegetarianer? Att döda djur är väl också mord? Djur har t.o.m. känslor, kan känna stress och smärta etc. Det gör inte ett embryo.

  • Anonym (K)
    Anonym (XXX) skrev 2022-01-06 10:16:57 följande:

    Inte ett embryo, nej, men ett foster på 20-21 veckor som kämpar för att orka andas med sina omogna lungor... det vill man inte ens tänka på vilken ångest det upplever, innan det dör. Och detta sker flera hundra gånger om året i Sverige. Vi är inte längre ett civiliserat land. Ett slaktdjur bedövas med slaktpistol, det går på ett ögonblick. Det är inte medvetet om att det avblodas och dör, hinner inte känna någon ångest, behöver inte kämpa. Vi skulle aldrig tillåta att våra djur i Sverige behandlades lika illa som våra oönskade barn. 

    Men när du ändå tar upp ämnet, så är det faktiskt lite ologiskt att abortmotstånd och djurrätt har hamnat i olika åsiktspaket, för det handlar ju i båda fallen om empati med de svaga, med de som inte har någon egen röst.

    Jag har en god vän som är både abortmotståndare och djurrättsförespråkare (vegan), ganska extrem i sina åsikter i båda fallen. Men vissa kan inte acceptera att han har båda dom åsikterna. När han gick i en anti-abort-demonstration iklädd en djurrätts-tröja, blev han till och med mordhotad av en vänsterpartist som var där för att protestera mot anti-abort-demonstrationen. Vänsterpartisten skrek att han skulle döda min vän, om han någonsin mer visade sig på djurrättsorganisationens möten...


    Dessa är ju nästan alltid fall där kvinnan inte klarat sig annars, eller barnet ändå dött. Eller kanske en våldtagen tonåring som levt i förnekelse.

    Jag tycker det är riktigt överjävligt hemskt att de inte dubbelkollar att barnet verkligen är dött innan det kommer ut. Måste vara den bästa döden, att somna in i varma sköna magen.
Svar på tråden Varför anses det så illa att vara emot abort?