• Anonym (*)
    Äldre 19 Sep 18:44
    4941 visningar
    13 svar
    13
    4941

    Blandade känslor om abort

    Ett barn är lyckligt om föräldrarna är lyckliga. Om ni inte har problem med att leva skralt utan har ett lyckligt förhållande så går det ju oftast bra att addera en liten till familjen. 


    Men om ni redan nu kan bråka om ekonomi och pengar och inte känner er lyckliga då är ju risken att ett barn bara kommer förvärra den krisen, och då är det klokt att vänta tills ert läge har stabiliserat sig. Men hur ni står i ert förhållande vet ni bäst själva. 


    Sedan hur man mår efter en abort tror jag har väldigt mycket med inställning att göra. Jag själv gjorde en abort för 10 år sedan, och är fortfarande tillsammans med mannen jag blev gravid med då, och nu försöker vi plussa. 


    Men där och då när jag var gravid var allt i hela situationen så himla fel. Jag har aldrig haft någon sorg över det aborterade fostret, har inte haft några tankar men tänk hur hen hade varit nu etc. Vilket jag tror har mycket med min inställning till aborten att göra. Då min inställning helt enkelt var detta funkar inte, romantisera inte en bild som inte kommer funka utan bara vålla problem, så fostret för mig var ett problem. Aborten var en lösning på problemet. Och eftersom problemet löste sig så har jag heller aldrig reflekterat över andra lösningar som då skulle kunna vara att behållt. 


    Så jag tror att om du redan nu har inställningen att du kommer känna sorg, och ha tankar kring hur livet kunde ha blivit då kommer du må dåligt över beslutet. Så mitt råd är att tänk igenom ert förhållande, och din inställning till en eventuell abort.

Svar på tråden Blandade känslor om abort