• Äldre 5 Oct 04:56
    2674 visningar
    38 svar
    38
    2674

    Varför får endast kvinnor hata?

    Anonym (***) skrev 2018-09-22 16:33:27 följande:

    Du verkar ha en mycket snäv bild av verkligheten. Hat riktas mot många olika grupper, och av många olika grupper.

    Annars kan du ju presentera fakta som  stöder din åsikt att bara kvinnor får hata?


    Hur har man en en "snäv bild av verkligheten", när man uppmärksammat något man läser om ofta? Måste det stå i klartext "kvinnor får hata män"? För att man ska bli övertygad om att det existerar, eller kan man se mellan raderna att det faktiskt gör det?
    Och när en cool popsångerska skriker ut att hon "hatar alla män" så hamnar man på omslaget till en veckotidning för att man är en cool feminist och dessutom får jämställdhetspris! Det är mer socialt accepterat för kvinnor att säga att dom hatar män och tråden handlar väl kanske inte om det är rätt eller fel, (även om det är sinnesjukt fel), utan att det faktiskt händer utan att man behöver förklara sig eller be om ursäkt. Faktan du vill ha finns att hitta överallt av kända "feminister" och deras uttalanden om hur mycket män förpestar världen, men som samtidigt producerar deras låtar, så dom kan tjäna sina miljoner och sova gott! 
  • Äldre 5 Oct 06:29
    #14
    Anonym (555) skrev 2018-10-05 06:21:12 följande:

    Kvinnor som "hatar" män kanske skriver om sin ilska och sitt hat.

    Män som "hatar" slår ihjäl kvinnor, "svartskallar", "bögar", eller vad det är de hatar.


    Ok, ja det finns väl en oändlig lista med "hat" men diskussionen handlade väl mer om varför det är mer eller mindre accepterat när kända kvinnor, blir gullegullade med när dom öppet går ut med att hata en viss grupp människor, i detta fall män. Om en programledare eller en politiker skulle försöka göra sig cool över sitt hat mot kvinnor, skulle han knappast få jämställdhetspriset?
  • Äldre 5 Oct 06:54
    #17
    -1
    Trent skrev 2018-10-05 06:44:59 följande:

    Vad är det som hindrar dig från att starta en tidning och spotta ur dig såna artiklar? Enligt dig så finns ju målgruppen så ekonomin blir nog inga problem.


    Om du citerar mig, får du gärna citera mig så jag vet vem du skriver till.

    Varför ska jag starta en tidning och vilka "artiklar" syftar du på? Vilken målgrupp? Om du tror jag hittar på är det upp till dig att tro det.
    Har gärna en diskussion, men håll dig gärna till ämnet som var, varför det är mer accepterat som kvinna att uttrycka sitt hat mot män, än tvärtom. Har ingen lust att käfta med någon, det enda jag gjorde var att svara dig, och jag gjorde det sakligt. Förväntar mig detsamma tillbaka, Adios! 
  • Äldre 5 Oct 07:15
    #18
    +1
    Mimosa86 skrev 2018-10-05 06:51:25 följande:

    Vad är det för hat du refererar till? jag har aldrig läst en text där kvinnor skriver att de hatar män bara sådär upp och ner.

    Vad som idag refereras till manshat är när kvinnor påtalar saker som män gör. Och detta bygger nästan alltid på dessa komponenter: våldtäkt, mord, misshandel, hot och rädsla.

    Jag har sett en enda artikel av en radikalfeministen som skriver att hon hatar män. Hon skriver också att det är hennes största sorg i livet men att det är ett sätt att tackla det kvinnohat hon tvingas leva med. Och även om manshat är fruktansvärt fel så finns det en stor skillnad mellan kvinnohat och manshat: när kvinnor hatar män så använder de sin tunga att utrycka åsikter och de drar sig undan från män. När män hatar kvinnor blir detta vanligtvis en fysisk aggression som i värsta fall kan kosta kvinnan livet. I bästa fall får hon leva med hot och ständig rädsla.

    En man som upplever manshat tror jag inte behöver titta sig över axeln en extra gång innan han går utanför dörren eller behöver begränsa sitt liv pga rädsla. Och det är en viktig skillnad.

    Vi måste kunna prata om vad vissa män gör och synen i samhället på mannen utan att detta ska anses vara hat.

    Och varför står inte ni killar bakom detta? Ni drabbas ju också! Och det är inte någon brud som slår er på käften och snor eran klocka, det är en annan man. Varför höjer inte ni rösterna och säger: stopp nu. Det här är inte ok. Eller varför går inte fler män ut och säger att låt oss ta efter tjejernas beteende för de har uppenbarligen ett vinnande konsept?

    Jag förstår inte all denna ilska som riktas mot kvinnor som berättar hur deras liv ser och sett ut (metoo), ifrågasätter det fruktansvärda våld och rädsla som främst kvinnor måste förhålla sig till. Varför riktas inte ilskan istället mot den klick män som utför detta och som drar ner alla män i skiten med det. It makes no sense.


    Bara för att du sett en enda artikel, av en radikalfeminist, betyder det väl ändå inte att trådstartaren bara sett ett han med? Bara för att enskilda personer ej uppmärksammat något, är det väl knappast så att det är så det ligger till? Finns sinnesjukt många bloggar och artiklar där ute som visar hur vanligt det är.

    Ett väldigt tydligt exempel är Zara Larsson, som skriker ut hur mycket hon hatar män, vilket har blivit hennes "grej" och endast blivit hyllad för det och dessutom får jämnställhetspriset. Hur hade hon reagerat om en man som skriker ut att han hatar kvinnor, fått det istället?
    Det är befogat att hata alla män som våldtar och förtrycker, men hata då brottslingen, individen pga hans handlingar, och inte för att han råkar vara född med ett visst kön. Sen är det ett vidrigt hyckleri när hon tjänar miljoner med hjälp av män som hon skriker ut att hon hatar, som antagligen inte är benägna till att våldta henne, utan hjälper henne i hennes karriär. Om vi återigen ska ignorera och försköna en inflytelserik sångerskas hat mot ett kön, och inte anse det vara allvarligt   nog, så ja, då får det stå för dig. Det är inte endast kvinnor som fått uppleva hot, våld och förryck som går ut med sitt "hat", utan mediakåta småbrudar som vill vara speciella and gets away with it.
    De riktiga offren, de kvinnor som utsatts för hedersvåld , som importerats från länder med en helt annan kultur, har inte en enda känd person blivit upprörd över, även fast statistiken visar groteska nummer, men som det inte finns resurser att utreda.
  • Äldre 5 Oct 07:35
    #20
    -1
    Trent skrev 2018-10-05 07:26:16 följande:
    Jag har inte ens läst något av dina inlägg och det inlägg du svarade på var det första inlägg jag skrev i tråden. Om jag mot förmodan skulle svara på något fler av dina inlägg kommer jag citera.

    Get your shit together!

    Sen kan jag hjälpa dig lite. Om du påstår något är bevisbördan din. Inte min. Jag har ingen aning vad du påstått eller inte men det är en allmän regel.
    Jag har mitt shit together, brukar läsa trådar innan jag kommenterar siddu. Sen kan kan man ju undra varför du väljer att diskutera, om du inte har koll på diskussionen. Du hade tydligen så stor koll att du bad mig starta en tidning...(?) Ha det!
  • Äldre 5 Oct 07:40
    #21
    Trent skrev 2018-10-05 07:26:16 följande:
    Jag har inte ens läst något av dina inlägg och det inlägg du svarade på var det första inlägg jag skrev i tråden. Om jag mot förmodan skulle svara på något fler av dina inlägg kommer jag citera.

    Get your shit together!

    Sen kan jag hjälpa dig lite. Om du påstår något är bevisbördan din. Inte min. Jag har ingen aning vad du påstått eller inte men det är en allmän regel.
    Om det inte inlägget var menat till mig, så var det mitt fel från början! Då ber jag om ursäkt!
Svar på tråden Varför får endast kvinnor hata?