• Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 09:44
  23742 visningar
  57 svar
  +1
  57
  23742

  Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?

  Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-16 16:17:39 följande:
  strumpor m hål skrev 2021-03-16 12:39:18 följande:

  Håller med.


  Skönt att folk håller med, har varit med om övergrepp av styvpappa och sedan 2 okända män och inte va förlossningen triggande alls bara löjligt och ett sätt för kvinnan att slippa föda och bajsa/spricka som många är rädda för jag både sket å sprack då de va inte så farligt kände dock inte heller att de va ett övergrepp att dom tog i mig för att få ut mitt barn och kännde inte att de va ett övergrepp att dom skrev i journalen "tycker barnet är äckligt" de jag sa i verkligheten va " klä på henne hon fryser" klart man blev ledsen men feminister ska alltid överdriva om att allt är övergrepp. Vissa är ju så sjuka att dom tycker att bara att vara gravid är ett övergrepp på deras kropp och inte viste jag att ofödda foster kunde våldta
  Du är ju bisarr! Snacka om noll inlevelseförmåga eller förmåga att resonera och associera. 

  Föd du dina barn och ha det kul medan främmande personer i värsta fall gräver i ditt underliv och använder allehanda instrument, klipper i din kropp, medan du plågas och går sönder, eller som du själv skriver "skiter och spricker". Wow, vilken human och trevlig situation, full av integritet. 
 • Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 10:26
  #29
  +1
  Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 10:11:37 följande:
  Känner man så inför att skaffa ett barn så föder man själv hemma eller så skiter man fullständigt fan i att skaffa barn helt enkelt.. å klippt å dragen i blir man bara om kroppen inte kunde föda barn tyvärr å min kropp är gjort för det så kommer inte hända mig:)
  Eller så tar man den hjälp som finns, som tex ett kejsarsnitt om det är vad som funkar för en själv. 

  Vi lever i moderna tider nu, finns ingen anledning att utsätta sig för sånt som man vet skadar ens kropp och själ, om man är förlossningsrädd.

  Jag tackar ja till bedövning hos tandläkaren, tex. Det finns dom som har sån tandläkarskräck att dom får bli sövda istället för vara vakna med bedövning. 

  Men som sagt, alla gör som dom vill! För mig är det för stora risker med vf, både för barnet och för mig, så därför väljer jag alternativet som jag känner mig mer trygg med. :)
 • Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 10:28
  #30
  Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 10:11:37 följande:
  Känner man så inför att skaffa ett barn så föder man själv hemma eller så skiter man fullständigt fan i att skaffa barn helt enkelt.. å klippt å dragen i blir man bara om kroppen inte kunde föda barn tyvärr å min kropp är gjort för det så kommer inte hända mig:)
  Och just det, år 2000 gjordes klipp på över 20% av alla vf. Så det är inte jättemångas kroppar som är "gjorda för att föda". 
 • Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 11:01
  #34
  Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 10:42:16 följande:
  Om jag får gissa hejvilt (enligt statistiken så klart) så va kvinnorna som klipptes och fick använda verktyg runt 30 och inte runt 20 och då är kroppen inte längre gjord för att föda om man inte redan fött barn. Unga kvinnor har lättare att föda än äldre så är det bara då får kvinnorna som väntade helt enkelt lida. Kejsarsnitt är enbart till för medicinska fall när de är fara för barnets liv eller mammans liv inte för att man gått igenom ett övergrepp man valt att inte bearbeta innan man hade sex å blev gravid
  Det är möjligt! Men jag skulle inte vara så säker på det. Jag har inte tittat på åldrar dock. Det man vet är ju iaf att när klippen minskade, så ökade bristningar och rupturer. 

  Om kroppen, som du säger, inte längre är gjord för att föda barn när man är 30, då borde ju kejsarsnitt vara rimligt.

  Eller är du en sån som tycker att då ska man inte skaffa barn? Med tanke på att medelåldern för första barnet är bara månader ifrån 30 år så skulle ju födelsetalen börja minska väldigt snabbt. 
 • Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 11:17
  #38
  +1
  Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 11:11:12 följande:

  Tycker man ska skaffa barn men att man ska göra det när kroppen kan och inte börja då kroppen inte längre kan då har man ju väntat för länge :) jag är ju ung å jag sprack ju knappt fick 6 ytliga stygn på en förlossning som tog en timme hade jag varit 30 så hade jag nog dött eller haft väldigt svårt att sitta nu pga av bristande ringmuskel å avhoppade muskelfästen å så vidare. Sen kan jag även berätta att dom flesta kvinnor spricker månaderna efter dom fött vad ska vi gör åt detta??? Kejsarsnitt kommer inte kunna lösa det (man spricker pga hormonbrist efter man fött) är inte det ett övergrepp då? Vem ska tjejerna klaga till då när dom får hormonbristningar?


  Tror du folk väntar med vilje?

  Du har nog inte förstått. Det är inte det fysiska sprickandet som gör att man återupplever övergrepp. Läs på.

  Du kan inte tuta i mig att folk spricker så som vid en förlossning EFTERÅT. Bristningar är en sak. Herregud, det får jag av att bajsa ibland.
 • Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 14:24
  #41
  +1
  Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 12:15:34 följande:
  Jo om man är ung och frisk när man föder så är brstningarna efteråt precis samma som vid förlossningen :) dom flesta väntar ju faktiskt med flit tills dom har karriär,hus å allt sånt. Läs på vårt exakt? Har varit med om övergrepp å kan inte fatta hur en förlossning är likt? Så länge som inte blivit våldtagna av en medelålders kvinna som bara gör sitt jobb men så är det ju inte. Menar dom att det är ett övergrepp att en tant leder en till duschen efter man fött för att man inte kan gå? Eller att dom fångar bäbisen när den kommer ut? Som sagt denna övergrepp känsla folk får av verktyg och sån skit kommer bara för att dom är gamla och slitna när första barnet kommer å då får man faktiskt skylla sig själv att man valde karriär först
  Bristningar ja. Inte samma som sprickor. Bristningar får man i vardagen också, av sex, svamp, torra slemhinnor osv. 

  Jag hoppas du bara spelar dum, för jag blir nästan mållös. Hur du inte kan förstå att att vara helt utan kontroll under en förlossning + smärta i underlivet kan påminna om en våldtäkt där man är, just det - utan kontroll och har smärta i underlivet. Kan tipsa dig om att kolla in tyst_jag_föder på Instagram för att läsa folks berättelser hur det kan gå till. Det är inte bara lull-lull. 

  Men dina katastrofala tankevurpor ("är det övergrepp att en tant leder en till duschen") visar att det är meningslöst att förklara, du kan helt enkelt inte tänka i mer abstrakta banor och det är okej, alla kan inte det. 
 • Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 15:44
  #43
  Nimzay skrev 2021-03-17 15:37:23 följande:
  Men snälla, alla människor är inte du!
  Plus att det är väl en klassiker att människor gärna tänker "det händer inte mig" och sen så händer det just en själv. 

  Skulle vilja höra vad... vad nu nicket är, säger om en sfinkterruptur drabbar just henne. 
 • Anonym (Ofatt­bart)
  Ons 17 mar 2021 16:33
  #46
  +1
  Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 15:52:51 följande:

  [quote=81013836][quote-nick]Anonym (Ofattbart) skrev 2021-03-17 15:44:16 följande:[/quote-nick]Plus att det är väl en klassiker att människor gärna tänker "det händer inte mig" och sen så händer det just en själv. 

  Skulle vilja höra vad... vad nu nicket är, säger om en sfinkterruptur drabbar just henne. [/quote

  Vad som helst skulle vara bättre än att någon skär i mig, naturliga saker händer och det är okej å då tar man det då men att bli skuren i för att jag är rädd för att naturen ska ha sin gång är fel


  Då har jag ett till tips till dig, som du inte kommer kolla upp, men ändå; www.instagram.com/alltserfintut/

  Där har du kvinnors berättelser om sina förlossningsskador. Läs och fundera på hur okej det är att "naturliga saker händer". Dessa kvinnor lever med smärtor och att inte kunna bajsa eller ha sex. 

  "Permanenta muskelskador, tre olika framfall, muskler som släppt i mellangården och därmed skador som ska opereras."

  "
  Jag har fått en sfinkterruptur, grad 4. Fyra bristningar invändigt och mellangården gick av. Ja, min fiffi och rumphål är ett och samma hål."

  "
  Jag får aldrig mer lyfta tungt och aldrig mer ta i när jag bajsar."

  Alla gör som dom vill. Att du inte vill bli skuren i och riskera sånt som dessa historier är bara bra, desto lättare för oss som vill leva utan skador att få kejsarsnitt.
Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?
Logga in
Bli medlem