Inlägg från: Nimzay |Visa alla inlägg
  • Nimzay

    Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?

    Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-16 16:17:39 följande:
    strumpor m hål skrev 2021-03-16 12:39:18 följande:

    Håller med.


    Skönt att folk håller med, har varit med om övergrepp av styvpappa och sedan 2 okända män och inte va förlossningen triggande alls bara löjligt och ett sätt för kvinnan att slippa föda och bajsa/spricka som många är rädda för jag både sket å sprack då de va inte så farligt kände dock inte heller att de va ett övergrepp att dom tog i mig för att få ut mitt barn och kännde inte att de va ett övergrepp att dom skrev i journalen "tycker barnet är äckligt" de jag sa i verkligheten va " klä på henne hon fryser" klart man blev ledsen men feminister ska alltid överdriva om att allt är övergrepp. Vissa är ju så sjuka att dom tycker att bara att vara gravid är ett övergrepp på deras kropp och inte viste jag att ofödda foster kunde våldta
    Fast alla som varit med om övergrepp och liknande upplever ju inte saker exakt likadant som du dock...
  • Nimzay
    Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-16 16:33:51 följande:
    Så efter övergreppet kunde dom ha sex utan att bli triggad men sedan när barnet föds så är det triggande... vad är det för övergrepp man varit med om då? Bara löjligt å en ursäkt att ta en lätt väg (ända gången kejsarsnitt inte är lätta vägen är när det är akut eller tvingat pga av medicinska andledningar)
    Det är jag nog inte rätt person att avgöra, är inte speciellt insatt i det här med förlossningsskräck nämligen. Svarade mer på just den personens specifika inlägg eftersom jag tyckte det lät lite märkligt att hon verkade utgå ifrån att hon hade rätt att bedöma huruvida andra som varit med om övergrep var tramsiga i sin förslossningsrädsla just för att hon själv också blivit utsatt för övergrepp och trots det just hon personligen samtidigt själv inte inte upplevt någon så form av rädsla/skräck,  detta pga av att olika människor kan ju reagera väldigt olika på att bli utsatta för likadana händelser.

    (Men om jag ska säga vad jag tror: Ja, jag tror att det KAN upplevas som betydligt mer skrämmande att genomgå en vaginal förlossning om man nu mår dåligt till följd av övergrepp tidigare i livet, än att t ex ha samlag tillsammans med en person man känner väl samt känner mycket stark tillit till (t ex make/pojkvän), för tänker t ex att man då kan ta det väldigt lugnt, gå försiktigt fram, maken/pojkvännen kan vara väldigt lyhörd inför hur frun/flickvännen mår och tar det hela, dvs man kan göra det hela helt utan stress och krav osv helt enkelt. Medan jag gissar att en förlossning nog mycket väl kan kännas som en mer stressande, främmande och otrygg situation, där man inte försiktigt kan bestämma takten på samma sätt som när man utforskar varandras kroppar hemma i lugn och ro, samt där det involveras personer som man inte alls känner lika väl som en person som man t ex bott tillsammans med i ett antal år. Men det är alltså bara min gissning, för vet inte egentligen.

    Och är för övrigt egentligen skeptisk till kejsarsnitt pga av lyx- och bekvämlighetsskäl och liknande, men tänker mig ändå att det kanske kan vara en viss skillnad på detta och stark rädsla. )
  • Nimzay
    Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 07:35:41 följande:
    Har upplevt rädsla och skräck många gånger speciellt vid min förlossning som tog en timme och där jag senare ?åg hela natten med Flashbacks å kallsvettades, är ändå inte rädd för varför skulle man vara rädd? 
    Varför man skulle vara rädd? Ja du, kanske för att man upplever det som skrämmande helt enkelt utan att riktigt veta varför, olika saker är ju olika mycket skrämmande för olika människor.

    Samt för att man är orolig för att förlossningen på något sätt ska påminna en om något traumatiskt som man varit med om tidigare i ens liv (alltså t ex om man varit med om sexuella övergrepp eller liknande), och därmed orsaka att man hamnar i en allvarlig stressreaktion. Kan bli så för en del människor som upplevt något traumatisk, att man kan må extremt akut dåligt om man utsätts för vissa saker som på något vis påminner en om det traumatiska, men behöver förstås inte vara likadant för alla (även om de kanske varit med om näst intill exakt likadana traumatiska saker) för människor kan reagera väldigt olika på att råka ut för traumatiska saker.
    Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 07:35:41 följande:
    Det jag är rädd för är dock kejsarsnitt.. känns jättejobbigt att föda mitt nästa barn pga att jag blev rädd efter förra men kejsarsnitt skrämmer mig mer... förstår inte hur att födda normalt är mer skrämmande för folk än att dom skär upp äns mage...

    Kan hålla med dig där, tycker för min del också att det verkar mer skrämmande med kejsarsnitt, men sådant kan ju vara olika för alla, dvs människor kan ju uppleva saker väldigt, väldigt olika.
  • Nimzay
    Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 10:11:37 följande:
    Känner man så inför att skaffa ett barn så föder man själv hemma eller så skiter man fullständigt fan i att skaffa barn helt enkelt.. å klippt å dragen i blir man bara om kroppen inte kunde föda barn tyvärr å min kropp är gjort för det så kommer inte hända mig:)
    Men snälla, alla människor är inte du!
  • Nimzay
    Anonym (Största frågan) skrev 2021-03-17 15:52:51 följande:

    [quote=81013836][quote-nick]Anonym (Ofattbart) skrev 2021-03-17 15:44:16 följande:[/quote-nick]Plus att det är väl en klassiker att människor gärna tänker "det händer inte mig" och sen så händer det just en själv. 

    Skulle vilja höra vad... vad nu nicket är, säger om en sfinkterruptur drabbar just henne. [/quote

    Vad som helst skulle vara bättre än att någon skär i mig, naturliga saker händer och det är okej å då tar man det då men att bli skuren i för att jag är rädd för att naturen ska ha sin gång är fel


    Jag, jag, jag, jag...
Svar på tråden Ni som beviljats KS pga övergrepp- vad svarar ni när någon frågar?