Inlägg från: Anonym (Kvinna 35) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna 35)

    Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt

    Anonym (Massinvandringen) skrev 2018-10-02 01:36:39 följande:

    Det du skriver stämmer. Har bekräftats vid studier på läkarstuderande. Knappt någon kvinna där kan tänka sig en man med sämre status/lön medan männen oftare kan tänka sig det. Inte ovanligt med manlig läkare tillsammans med sak eller usk.


    Men statistiken säger att äktenskap mellan lågutbildad/högutbildad har sämre möjligheter att hålla. Dom som håller ihop livet ut är äktenskap där båda är välutbildade. Så även om den manliga läkaren väljer en undersköterska så är sannolikheten stor att det bara är en kort romans.
  • Anonym (Kvinna 35)
    Sandraberg skrev 2018-10-01 21:47:08 följande:

    Ett nytt forskningsprojekt som ett par nationalekonomer vid Stockholms universitet håller i visar att andelen lågutbildade män som är barnlösa ökar drastiskt. På 1970-talet hade 28 procent av de 45-åriga männen med låg inkomst inte fått barn. Nu på 2010-talet är andelen 41 procent.

    Bland män i Sverige i åldrarna 25 till 45 år som har ett akademiskt arbete lever 73 procent i ett hushåll med barn. Bland arbetslösa eller långtidssjukskrivna män i samma ålder är siffran 23 procent. För jämnåriga kvinnor finns ingen sådan koppling till ställningen i arbetslivet.

    fof.se/tidning/2018/8/artike...an-blir-pappor

    Några citat:

    "Dessa siffror är inget för vekhjärtade romantiker." (Bo Rothstein)

    "Män som inte lyckas på arbetsmarknaden går helt enkelt inte hem hos kvinnorna", (Marianne Sundström)

    "På sätt och vis för ju kvinnorna den här ojämställdheten vidare eftersom de premierar män med höga inkomster" (Marianne Sundström)


    Det är ju superbra att män inte skaffar barn som dom inte har råd med! Mycket forskning visar ju att barn mår bättre psykiskt och fysiskt om föräldrarna är välutbildade. Dessutom slipper barnen många separationer om föräldrarna är välutbildade.

    Dom ensamma männens välmående skiter jag i här. Jag tänker på att barnen ska ha det så bra som möjligt.

    Det bästa vore ju om kvinnor tänkte likadant och utbildade sig först. Men många kvinnor skaffar ju barn för sin egen skull och bryr dig inte så mycket om vilka förutsättningar dom ger barnen.
  • Anonym (Kvinna 35)
    Anonym (Massinvandringen) skrev 2018-10-02 01:31:23 följande:

    Tänker på ALLA lågutbildade människor som kommit hit med massinvandringen. Inget arbete, ingen utbildning och många av dem har livslångt bidragsberoende.Den här gruppen föder okontrollerat många barn. Finns en 10 - barnsfamilj i mitt kvarter. Och många flrrbarnfamiljer.


    Nja.. enligt statistiken så kommer de flesta ut på arbetsmarknaden.
  • Anonym (Kvinna 35)
    Anonym (Charles) skrev 2018-10-02 09:41:23 följande:

    För att det säger en del om kvinnors människosyn. Många gånger vill man ha kvinnor till att vara godhjärtade och empatiska men detta visar på att det är status som värderas högt i deras val av partner.

    Ser vi ur ett samhällsperspektiv så gynnar det inte vårt samhälle att människor hamnar i utanförskap. Många män som är och blir ensamma blir ofta utåtagerande, bittra, hatiska till samhället och drar sig till extrempartier eller kriminalitet.

    Ser vi ur medmänskligt perspektiv så vill vi väl att alla ska ha en möjlighet i samhället. Det tjänar vi alla på i långa loppet.

    Ser vi ur ett eget egoistiskt och personligt perspektiv så ja människor väljer den man själv vill. Självklart kan vi inte tvinga människor till vem de ska välja men det kan blir knepigt när status

    och ytlighet får styra.


    Nu finns det faktiskt kvinnor som skaffar barn med vem som helt. Så många missbrukare, fattiga och kriminella får barn. Men om kvinnor enbart hade valt välutbildade män så hade det varit possitivt för människan som art.
  • Anonym (Kvinna 35)
    sextiotalist skrev 2018-10-03 17:03:55 följande:

    Så jag som växte upp under den tiden vet inget men de som aldrig upplevt tiden vet massor. Ok, jag växte upp i Stockholm, i en storstad, medelklass. Så självklart kan jag inte svara för vad som gällde i småstäder och byar.

    Ja, det var mer jämlikt då, det var mindre stereotypt. Vi växte upp i efterdyningarna av 68-års-rörelsen. Under 80-talet och 90-talet började det sakta svänga tillbaka och man möter 40-talssyn och 50-talssyn på män och kvinnor bland många yngre, som inte fanns på det sättet


    Nej det var inte mer jämlikt då. Visst skilde ni er oftare, skaffade barn med olika personer och brydde er inte lika mycket om stabilitet. Det blev en motreaktion på detta hos era barn. 80talisterna var trötta på skilsmässor, varannanvecka boende osv. Därför gifter sig 80 talister oftare och fler barn växer upp i kärnfamiljer. Du tycker kanske det är en 40-50tals syn men samtidigt så utbildar sig fler kvinnor än män, föräldrar delar oftare lika på föräldraledighet och pappor vabbar oftare. Är det också en kvarleva från 40-50talet ;)
Svar på tråden Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt