• fornminne

    Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt

    Det klart att andelen lågutbildade och lågavlönade män som får barn sjunker. Kvinnor väljer - precis som män - det bästa de kan få. Utseende och pengar är inte allt, men ingen man skulle gå hem med en ful kvinna om han kunde få en snygg. Har aldrig hänt. Någonsin. Så varför förväntas kvinnor vara Moder Teresa? Idag har vi ett betydande mansöverskott i yngre åldersgrupper, främst till följd av de senaste årens stora invandring. Vi har alltså fått en skev könsfördelning. Dessutom kan kvinnor försörja sig själva idag, t om skaffa barn själva om de vill. Därmed väljs mindre eftertraktade män bort.

  • fornminne
    Anonym (Kvinnoforum) skrev 2018-10-03 22:07:40 följande:
    Även attraktiva män väljs ju bort och förväntas hålla tillgodo med mindre attraktiva kvinnor.

    Det är möjligt, men ju attraktivare en man är, eller uppfattas som, desto fler kvinnor vill ha honom. Och även fattiga och fula män har ju kvinnor. Men i samhällen där kvinnor är självförsörjande och männen dessutom är fler än kvinnorna, har de senare självklart råd att vara kräsna. Alla kvinnor är bevisligen inte kräsna, men att fler mindre attraktiva män blir över är inte så konstigt med den samhällsutveckling vi har fått. Hade kvinnorna varit fler samt beroende av en familjeförsörjare, hade vi haft den omvända situationen. Så var det ofta förr, när många män dog i krig, de överlevande männen kunde välja och många kvinnor bara väntade på att bli gifta.
  • fornminne
    Hårfagre skrev 2018-10-04 01:53:19 följande:
    Det är detta som är problemet idag. Kvinnor sitter med alla trumfkorten på hand och avfärdar alla som inte uppfyller alla deras horribla krav till punkt och pricka. Jag blir alltmer hatisk mot kvinnor ju äldre och ensammare jag blir.

    Innerst inne vet du nog att detta inte stämmer. Många mindre lyckade män har kvinnor. Men i ett samhälle med mansöverskott och självförsörjande kvinnor blir fler män över. Det är inte konstigt och det är inte kvinnornas fel.
  • fornminne

    Och de flesta kvinnor har inte skyhöga krav, men precis som Mimosa skriver behöver de inte längre nöja sig med nästan vad som helst. För första gången i historien har de makt över sina egna liv. Det klart att det ställer högre krav på män, som tidigare inte behövde anstränga sig alls för att få en kvinna.

Svar på tråden Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt