Inlägg från: Anonym (Charles) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Charles)

    Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt

    Inte så konstigt, kvinnor är oftare mer kritiska i sitt val av partner. Har läst någonstans att utbildade kvinnor inte väljer outbildade män. Välutbildade män har dock inga problem med att välja lågutbildade kvinnor.

    Med tanke på hur de flesta kvinnor utbildar sig idag och män inte så kommer det bli allt svårare för damerna att hitta likar eller bättre. Antagligen får vi väl hoppas på att män tänker om och utbildar sig eller så får damerna tänka om alternativt leva som singlar.

  • Anonym (Charles)
    sextiotalist skrev 2018-10-02 08:37:00 följande:

    För att?

    De inte väljer dig eller?


    För att det säger en del om kvinnors människosyn. Många gånger vill man ha kvinnor till att vara godhjärtade och empatiska men detta visar på att det är status som värderas högt i deras val av partner.

    Ser vi ur ett samhällsperspektiv så gynnar det inte vårt samhälle att människor hamnar i utanförskap. Många män som är och blir ensamma blir ofta utåtagerande, bittra, hatiska till samhället och drar sig till extrempartier eller kriminalitet.

    Ser vi ur medmänskligt perspektiv så vill vi väl att alla ska ha en möjlighet i samhället. Det tjänar vi alla på i långa loppet.

    Ser vi ur ett eget egoistiskt och personligt perspektiv så ja människor väljer den man själv vill. Självklart kan vi inte tvinga människor till vem de ska välja men det kan blir knepigt när status

    och ytlighet får styra.
  • Anonym (Charles)

    [quote=79104221][quote-nick]sextiotalist skrev 2018-10-02 10:28:28 följande:[/quote-nick]

    Skulle nog säga att det säger en hel del om dessa män. Godhjärtade, tja, en del män vill tydligen ha självuppoffrande kvinnor som sätter sina liv åt sidan så att den bittra mannen får sin kvinna.

    De män som blir bittra och utåtagerande för de inte får de kvinnor de vill ha (för ofta duger det inte med vilken kvinna som helst), de har ofta de egenskaperna latent och därmed inte speciellt trevliga partners heller.

    Utanförskap är en helt annan sak.

    Ja, både män och kvinnor har i alla tider blivit bortvalda, av olika orsaker beroende på vilken tid och vilka egenskaper som den tiden såg som viktiga.

    Men faktiskt är det så att en del kvinnor väljer hellre att vara utan en relation än i en relation med en man som de inte respekterar (och älskar).

    Status och yta styr inte mer idag än förr.

    [/quote. ]

    Min tanke var inte någon tävlan nu utan jag ser ett det i ett längre och större perspektiv. Ska vi ha ett okey samhälle där män och kvinnor kan fortsätta att mötas och föröka sig på ett sunt sätt så behöver vi kanske fundera lite bredare och större.

    Jo jag vill påstå att status och yta styr mer idag. Idag kan även kvinnor välja, det kunde de inte förr. Då hade de varken ekonomi eller utbildning utan skulle bli omhändertagen och försörjd av en man. Därmed inte sagt att kvinnor idag ska försörja och ta om hand en man av samma anledning det påstår jag absolut inte.

  • Anonym (Charles)
    Anonym (G) skrev 2018-10-02 10:54:17 följande:

    Så vad föreslår du? Hur skulle det fungera i din värld när det gäller val av partner?


    Har inga bra svar så men jag kan väl tycka att som ett flesta steg så vore inte fel att satsa mer på att få män att utbilda sig eftersom det gynnar samhället och då kanske även populationen.
  • Anonym (Charles)
    sextiotalist skrev 2018-10-02 11:01:59 följande:

    Och ja, status och yta var lika viktigt förr. Tror du att drängen hade mycket att hämta gentemot godsägaren?

    Självklart var den som ägde egen mark betydligt mer attraktiv partner än torparen eller stataren.


    Nej inte alls på samma sätt idag. För hade vi långt fler fattiga och de rika styrde och ställde. Oavsett grupp så var det män som bestämde. Idag har kvinnor egen bestämmanderätt och ekonomisk frihet vilket gör att det är långt fler som kan gå efter status och yta. I takt med att alla i Sverige har fått det bättre och friare så har också status och ytligheten blivit hårdare emot de som inte är med i matchen.
  • Anonym (Charles)
    Anonym (Kvinna 35) skrev 2018-10-02 11:59:19 följande:

    Nu finns det faktiskt kvinnor som skaffar barn med vem som helt. Så många missbrukare, fattiga och kriminella får barn. Men om kvinnor enbart hade valt välutbildade män så hade det varit possitivt för människan som art.


    Kan lätt bli så framöver, segriationen och ensamhushåll ökar ju i Sverige. 70 % kvinnor löser idag på högskola och 30% män, det kommer i så fall leda till en viss mansbrist framöver och trenden håller i sig. Problemet är bara dom som hamnar i isolering, där utanförskap och hatet frodas. Det är en negativ utveckling för samhället. Men det är vad jag tror.
  • Anonym (Charles)
    Anonym (Charles) skrev 2018-10-02 13:28:56 följande:

    Kan lätt bli så framöver, segriationen och ensamhushåll ökar ju i Sverige. 70 % kvinnor löser idag på högskola och 30% män, det kommer i så fall leda till en viss mansbrist framöver och trenden håller i sig. Problemet är bara dom som hamnar i isolering, där utanförskap och hatet frodas. Det är en negativ utveckling för samhället. Men det är vad jag tror.


    Nej jag dömer inte alls Sveriges kvinnor, däremot så diskuterar jag de problem som vi nu ser. vårt samhälle. Ska vi få ett jämställt och jämlikt samhälle så måste vi ju rannsaka oss själva. Om en grupp
    sextiotalist skrev 2018-10-02 13:28:17 följande:

    Vad du misskrediterar kvinnor, trist.

    Hur långt går du tillbaka i tiden?

    Men vet du, i och med att kvinnor inte behöver någon man för att leva ett liv, så slipper de välja män efter yta och status. Du kan inte döma hela Sveriges kvinnor efter ett fåtal kvinnor. De flesta kvinnor väljer män de älskar och status och yta är inte alls viktiga saker.

    De som inte är med i matchen är inte det för att de saknar yta och status utan för att de saknar förmågan att kommunicera med det motsatta könet och inte är beredda på att kliva ur sin bekvämlighetsbubbla.


    Nej jag dömer inte alls Sveriges kvinnor, däremot så diskuterar jag de problem som vi nu kan se i vårt samhälle. Ska vi få ett jämställt och jämlikt samhälle så måste vi ju kanske ibland rannsaka oss själva. Ett samhälle gynnas inte av att en eller flera grupper halkar efter eller om en eller flera grupper drar ifrån.
  • Anonym (Charles)
    sextiotalist skrev 2018-10-02 13:30:27 följande:

    OK, de männen har inget eget ansvar över sina val och hur de skapar sin framtid så att de blir en partner man kan räkna med eller?


    Klart de har egentligen men om de upplever ett utanförskap så måste ju samhället få dom att tänka om. Det kommer bara kosta samhället pengar att lämna dom med argumentet att de har ett eget ansvar. Tex vi har ju utanförsområden, det går bara inte att vifta bort med att de har ett eget ansvar.
  • Anonym (Charles)
    Överste Senap skrev 2018-10-02 13:40:54 följande:

    Då är det väl rimligt att denna grupp stimuleras att ändra sig och inte förvänta sig att den andra gruppen ska anpassa sig till förhållanden som rådde för 50 år sedan?


    Absolut, har inte hävdat något annat heller.
  • Anonym (Charles)
    sextiotalist skrev 2018-10-02 13:40:50 följande:

    Då tycker jag de män som känner sig ratade kan börja rannsaka sig själva. För är det något jag har lärt mig när det gäller män som gnäller över att det inte få tag i någon kvinna, är att de är bittra, lever i sin egen bubbla och vill helst ha en riktigt snygg kvinna, den ensamstående kvinnan med fyra barn som städar brukar inte duga för dessa män.


    Tyvärr sitter inte dessa män hemna på kammaren och rannsakar sig. Gjorde de det hade vi inte behövt diskutera det. Lågutbildade män som blir ensamma söker sig många gånger (självklart inte alla) till extrimism, de blir hatiska emot samhället och utåtagerande.

    De medelklassmän som jag känner skulle mer än gärna träffa en ensamstående kvinna med fyra barn men de männen anses inte spännande nog. De hamnar dock inte i utanförskap utan håller sig mest hemma med sina manliga kompisar.
  • Anonym (Charles)
    Anonym (G) skrev 2018-10-02 13:25:32 följande:

    Ja det kan jag skriva under på. Männen måste hänga med i utvecklingen av många skäl.


    Javisst men många verkar bara tycka att de får väl bara ta sig i kragen men om de nu inte gör det utan söker sig till dumheter då har ju samhället problem. Många här verkar inte förstå kopplingen.
  • Anonym (Charles)
    sextiotalist skrev 2018-10-02 14:31:01 följande:

    Har man en depression eller ett funktionshinder så är det självklart inte att ta sig i kragen, men gnällspikar och de med offerkoftor, ja, de kan ta sig i kragen och kliva ur sin bekvämlighetsbubbla.


    Tja kanske men nu handlade inte diskussionen om gnällspikar eller offerkoftor. Det var inte det jag spånade omkring. Det får du ta med någon annan.
  • Anonym (Charles)
    sextiotalist skrev 2018-10-02 15:44:18 följande:

    Men det är ju de som förblir ensamma, de andra männen fixar att få en relation


    De kanske blir ensamma med, det är möjligt men det är inte dom som denna diskussionen gäller. Då har du kommit helt tokigt i diskussionen.
  • Anonym (Charles)
    Anonym (mäns) skrev 2018-10-10 08:14:16 följande:

    Ah, det är Klunssmurfens livstid och sammanhang vi pratar om? I din lilla värld.

    Det har inte förekommit tvångsgifte i Sverige på länge, men under lång tid har kvinnorna varit i ett sånt ekonomiskt underläge att de mer eller mindre varit tvungna att gifta sig och även stanna i äktenskapet trots att de egentligen velat lämna.

    Jag är fortfarande intresserad av var du hittar dessa lågutbildade män som tar familje- och hushållsansvar medan kvinnan gör karriär. 

    De lågutbildade män som har något slags driv, vill något i livet, har något att erbjuda en partner kommer att ha stor chans att hitta någon och bilda familj. Men de som saknar driv och inte har något att bidra med till en familj kommer ju inte att hitta någon som vill ha dem i samma utsträckning. Är det så konstigt eller svårt att förstå?


    Inte så konstigt kanske men lågutbildade män som förblir ensamma blir många gånger ett problem för samhället. De söker sig ofta till extrimism och annan jäkelskap vilket då blir ett problem för oss alla.
  • Anonym (Charles)
    Anonym (a) skrev 2018-10-10 10:33:02 följande:

    Det är förstås större risk för det idag när låg utbildning drastiskt sänker chanserna att få jobb och etablera sig i normalsamhället. Förr gick det att få ett ok "knegarjobb" direkt efter folkskola/grundskola.

    Risken för social utslagning riskerar dessvärre att öka med dagens betygssystem där kanske 14% av eleverna, som ligger i den lägre delen av normalbegåvningsspannet, uppskattas sakna den teoretiska begåvning som idag krävs för att klara godkänt betyg i samtliga ämnen i grundskolan.


    Ja det kan bli stora problem i vårt samhälle framöver om vi ska ha en så stor grupp i utanförskap. Så att bara säga att de får skylla sig själva eller tro att de dör ut är en väldigt naiv inställning.
Svar på tråden Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt