• Anonym (Tja)
    Äldre 2 Oct 15:05
    22832 visningar
    425 svar
    425
    22832

    Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt

    Sandraberg skrev 2018-10-01 21:47:08 följande:

    Ett nytt forskningsprojekt som ett par nationalekonomer vid Stockholms universitet håller i visar att andelen lågutbildade män som är barnlösa ökar drastiskt. På 1970-talet hade 28 procent av de 45-åriga männen med låg inkomst inte fått barn. Nu på 2010-talet är andelen 41 procent.

    Bland män i Sverige i åldrarna 25 till 45 år som har ett akademiskt arbete lever 73 procent i ett hushåll med barn. Bland arbetslösa eller långtidssjukskrivna män i samma ålder är siffran 23 procent. För jämnåriga kvinnor finns ingen sådan koppling till ställningen i arbetslivet.

    https://fof.se/tidning/2018/8/artike...an-blir-pappor

    Några citat:

    "Dessa siffror är inget för vekhjärtade romantiker." (Bo Rothstein)

    "Män som inte lyckas på arbetsmarknaden går helt enkelt inte hem hos kvinnorna", (Marianne Sundström)

    "På sätt och vis för ju kvinnorna den här ojämställdheten vidare eftersom de premierar män med höga inkomster" (Marianne Sundström)


    Naturligtvis. Det är meningen att honorna ska välja att para sig med de hannar som har de bästa generna. I naturen väljer de därför de hannar med finast fjäderdräkt eller horn. Vi människor väljer de med utbildning och stabil ekonomi/jobb.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 2 Oct 15:07
    #52
    Hårfagre skrev 2018-10-01 21:58:02 följande:

    Inte alls konstigt med tanke på att majoriteten av västvärldens kvinnor är otacksamma, bortskämda och lata.


    Lata? Kvinnor jobbar minst lika mycket som män runt om i världen. Män sitter och röker eller fikar under träden medan kvinnorna slavar på fälten eller går mil för att hämta vatten.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 2 Oct 15:09
    #53
    Anonym (Charles) skrev 2018-10-01 22:47:52 följande:

    Inte så konstigt, kvinnor är oftare mer kritiska i sitt val av partner. Har läst någonstans att utbildade kvinnor inte väljer outbildade män. Välutbildade män har dock inga problem med att välja lågutbildade kvinnor.

    Med tanke på hur de flesta kvinnor utbildar sig idag och män inte så kommer det bli allt svårare för damerna att hitta likar eller bättre. Antagligen får vi väl hoppas på att män tänker om och utbildar sig eller så får damerna tänka om alternativt leva som singlar.


    Jag är gift med en lågutbildad men smart man. Han är påläggskalv för att bli chef. Har jobbat sig upp.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 2 Oct 15:10
    #54
    Anonym (Massinvandringen) skrev 2018-10-02 01:31:23 följande:

    Tänker på ALLA lågutbildade människor som kommit hit med massinvandringen. Inget arbete, ingen utbildning och många av dem har livslångt bidragsberoende.Den här gruppen föder okontrollerat många barn. Finns en 10 - barnsfamilj i mitt kvarter. Och många flrrbarnfamiljer.


    Nåt ska de väl syssla med. De tänker kanske också att barnen ska ta hand om dem - eller också vet de inget om preventivmedel (troligtvis är det så).
  • Anonym (Tja)
    Äldre 3 Oct 10:07
    #64

    En tanke: ja matematiskt blir en del män över, men det är ju inte så att det finns noll kvinnor som är singlar och man är ofta ihop med mer än en person under sitt liv.

  • Anonym (Tja)
    Äldre 3 Oct 10:37
    #66
    Sandraberg skrev 2018-10-03 10:32:48 följande:
    Det stämmer men artikeln handlar om vilka som blir pappor inte vilka som är tillsammans med en tjej.
    Det är väl så att det inte är meningen att dessa män ska föröka sig. Rent krasst.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 3 Oct 12:32
    #69
    Anonym (Ovlov) skrev 2018-10-03 12:22:37 följande:

    Man kan undra hur många av dessa som egentligen vill bli pappor överhuvudtaget. Jag är själv relativt välutbildad, på väg att bli högutbildad (Masterexamen). Har själv dock inget intresse alls av att ha några barn. Jag är inte heller intresserad av att umgås med någon kvinna som bara umgås med mig för min status skull, då tar jag hellre en lågutbildad kvinna, som gillar mig för den jag är, alla dagar i veckan.


    Om du får välja mellan en lågutbildad snygg kvinna som tar dig för pengarna eller en kvinna som är ännu mer välutbildad (typ professor), inte supervacker, men som verkligen älskar dig, vad väljer du då? De allra flesta män hade valt kvinna nummer 1.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 5 Oct 08:44
    Kermit1561 skrev 2018-10-04 10:01:10 följande:
    Det stämmer ju inte alls, det är alltid män som har blivit bortvalda och varit de som måste anstränga sig mer, det kan man avläsa tex ur genetiken. Det som händer nu är att skillnaderna blir ännu större beroende på skillnaderna i inkomst, offentlig makt och utbildning mellan könen minskar medans kvinnors preferenser fortfarande är väldigt traditionella, dvs de vill fortfarande ha någon som har mer av detta än de själva har.
    Eftersom empatin för män, och speciellt misslyckade sådana, är rätt låg generellt sett så tror jag inte det kommer åtgärdas förrän det betraktas som ett problem för kvinnor att de delar på ett allt mindre antal män. 
    Det SKA vara så att honor väljer bort odugliga hannar. I årtusenden har inte detta varit möjligt på grund av patriarkalt förtryck. kvinnor har inte haft något alls att säga till om när det gällt partnerval. Tvärtom har kvinnor varit tvungna att gifta sig och skaffa barn med den som ville ha henne för att över huvud taget överleva.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 5 Oct 10:59
    Anonym (SmurfKlunsen) skrev 2018-10-05 09:32:34 följande:

    Och nu skall kvinnorna hämnas på män som råkar vara födda nu?


    Så du anser att färgade i USA har rätt att hämnas på vita p ga slaveriet? 


    Nej, kvinnor hämnas inte på män (duh) utan ska göra det borde fått göra i alla tider nämligen välja att para sig med de hannar de tror har de bästa generna. Vi hade kanske sluppit en massa sjukdomar och problem om de sämsta hannarna ratats även tidigare i historien.

    Dessutom: man ska bara ha sex med människor man vill ha sex med. Det gäller både män och kvinnor.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 5 Oct 11:03
    Kermit1561 skrev 2018-10-05 09:04:14 följande:
    Fast det stämmer som sagt inte, titta på hur våra gener ser ut så ser du att det framförallt är män som blivit bortvalda. Det är färre män än kvinnor som fått avkommor. 
    Det är inget som säger att kvinnor ska välja, hos många djurarter avgörs det t.ex. med regelrätt kamp mellan hanarna och den som vinner får para sig oavsett vad honorna tycker.

    Men det spelar egentligen inte så stor roll hur det varit eller hur djur gör, vi har ju möjlighet att påverka hur vi vill ha det och då får man bestämma sig för vilket sorts samhälle man vill ha och anpassa sig efter det (så gott det går).  
    Honorna väljer den hanne som vinner.

    Kvinnor har inte haft någon talan när det gäller att välja partner förrän de senaste decennierna. Naturligtvis har inte kvinnor KUNNAT gifta sig och få barn med utfattiga män heller även om de velat och fått eftersom de var tvungna att ha en man för sin försörjning.

    Många män försvann från genpoolen på grund av att de dog i krig (som manliga kungar startat f.ö) under 1600- och 1700-talen. Under 1800-talet var det mest män som utvandrade. Det är alltså inte kvinnor som valt bort dem.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 5 Oct 11:24
    Kermit1561 skrev 2018-10-05 11:16:22 följande:
    Idag kan kvinnor välja men väljer ändå bort de fattiga som synes i trådstarten... och det finns inget skäl att tro att det skulle vara annorlunda förr.  

    Ett litet sidospår men det hade sett ännu värre ut med kvinnliga regenter: www.dn.se/nyheter/varlden/drottningar-mer-krigiska-an-kungar/
    De som är utfattiga, har någon diagnos (fler män än kvinnor har diagnoser), är arbetslösa ska givetvis väljas bort precis som älgtjuren med få taggar och sneda horn (eller vad som nu är dåligt när det gäller älgar).
  • Anonym (Tja)
    Äldre 5 Oct 13:17
    Anonym (SmurfKlunsen) skrev 2018-10-05 11:32:44 följande:
    Men kvinnors gener skall föras vidare oavsett?
    Ja det ser ju faktiskt ut så i naturen. Inte jag som har bestämt det.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 10 Oct 11:09
    +1
    Anonym (Kvinna, ej feminist) skrev 2018-10-10 10:12:36 följande:

    Tack feminismen...

    Arbetarmän är sexigast. Manliga kostymnissar kan gå an och ester går fetbort.


    Alltså vad har männens yrke med feminism att göra?????
  • Anonym (Tja)
    Äldre 10 Oct 11:10
    Anonym (a) skrev 2018-10-10 10:33:02 följande:
    Det är förstås större risk för det idag när låg utbildning drastiskt sänker chanserna att få jobb och etablera sig i normalsamhället. Förr gick det att få ett ok "knegarjobb" direkt efter folkskola/grundskola.

    Risken för social utslagning riskerar dessvärre att öka med dagens betygssystem där kanske 14% av eleverna, som ligger i den lägre delen av normalbegåvningsspannet, uppskattas sakna den teoretiska begåvning som idag krävs för att klara godkänt betyg i samtliga ämnen i grundskolan.
    Och dessa ska kanske inte föra generna vidare?
  • Anonym (Tja)
    Äldre 10 Oct 11:12
    +1
    Anonym (också anonym) skrev 2018-10-10 10:34:15 följande:
    Om inte prostitution vore olagligt skulle förmodligen ännu ännu färre män vara pappor. Många män har insett att ett effektivt sätt att säkra tillgången till sex är att vara i en relation.

    Kvinnor är ju oftast i första hand ute efter en relation och ser sex som en del av relationen.
    Nej kvinnor vill ha lika mycket sex och kan tänka sig sex med främlingar i lika hög grad - om de blir kåta på dessa män alltså. Däremot finns det så mycket risker för kvinnor att många inte klänner sig säkra på mannen förrän de har en stabil relation. Många våldtäktsmän där ute.
  • Anonym (Tja)
    Äldre 10 Oct 11:13
    KlunsSmurfen skrev 2018-10-10 10:33:13 följande:
    jag börjar förstå varför de håller sig undan
    Du menar att män är lata och vill ha en hushållerska de också kan ha sex med? varför ska kvinnor skaffa barn med dessa män?
  • Anonym (Tja)
    Äldre 10 Oct 13:21
    KlunsSmurfen skrev 2018-10-10 11:32:21 följande:
    nej då, tänkte mer på att vissa män råkar ju få en massa "påtvingad" övertid av samma anledning som kvinnor får "migrän"
    Du menar att det är bättre att kvinnorna tar all denna övertid och att de ska ha sex mot sin vilja?
  • Anonym (Tja)
    Äldre 10 Oct 13:28
    Anonym (Kvinna, ej feminist) skrev 2018-10-10 11:13:54 följande:
    Det har att göra med hur kvinnor har groomats att välja bort allt annat än elitistiska titaner. Det har skapat ett(för att använda ett feministiskt uttryck) skevt ideal. 
    Idealet är en man med ordnad ekonomi. Sedan vill många kvinnor inte ha en man med sämre utbildning än de själva. Jag har det, och flera andra. Eftersom kvinnor utbildar sig i högre grad än kvinnor hade väldigt många fler förblivit singlar annars.
Svar på tråden Andelen lågutbildade män som blir pappor sjunker drastiskt