• hoppsa

    Missbrukande förälder med barn

    Anonym (TS) skrev 2018-10-03 23:48:28 följande:

    Tack för länken. Betyder det att urinprov två gånger i veckan räcker? Han kommer inte undan? Eller har jag missförstått?


    Vad gäller cannabis bör en gång i veckan eller t o m varannan vecka räcka. Vad gäller Centralstimulerande och opiater mm är två gånger i veckan rimligt då det är flyktigare men har han inte ett aktivt missbruk och du dessutom är med vid umgänge låter upplägget ni har fullt tillräckligt och iaf jag förstår varför han motsätter sig att det skulle vara befogat med fler prov.
  • hoppsa
    Furti skrev 2018-10-04 08:06:05 följande:

    Men då syns det väl på efterföljande test, efter en halv vecka?


    Ja, det skulle synas på nästa test. För att veta ifall en person är -påverkad- av cannabis behövs blodprov, ett positivt svar på urinprov innebär inte att personen är påverkad just nu utan det som syns är metaboliter ('nedbrytningsämnen') som i efterhand visar att personen använt cannabis, inte att hen är påverkad just nu, enkelt förklarat. Vid sporadisk användning syns metaboliter upp till några dar/en vecka och vid regelbundet bruk kan de upptäckas i flera veckor i urinen. Tar personen urinprov två gånger i veckan (utan att fuska på nåt sätt) bör det vara tämligen omöjligt att dölja mer än väldigt sporadiskt bruk( typ en gång i månaden max?). Så för detta bör du inte oroa dig. Svårare som jag nämnde innan med flyktigare substanser.
Svar på tråden Missbrukande förälder med barn