• Yenn

    IVO-anmäla socialtjänsten

    Jag anmälde socialtjänsten till IVO efter att de lämnat ut uppgifter om mig till mitt barns pappa under barnavårdsutredningen om vårt barn. De informerade honom bland annat om sexuella övergrepp jag blev utsatt för som väldigt liten, oklart hur den infon är användbar för honom utöver att han nu berättat det för andra i vår omgivning och hållit det emot mig.

    IVO har beslutat att göra en tillsyn av socialtjänsten men när jag ser på statistik är det relativt få som leder till fortsatt tillsyn. Är det någon annan som har anmält socialtjänsten och hur gick det? Finns det något jag kan göra för att förbättra chanserna till att socialtjänsten får kritik/fortsatt tillsyn?

  • Svar på tråden IVO-anmäla socialtjänsten
  • Yenn

    Det är ju nu önskvärd följd, men tyvärr har jag pratat med chefen som inte ville svara på frågor mina frågor utan hänvisade tillbaka till den ansvariga socialsekreteraren:/

  • Yenn
    Anonym (Socialism suger) skrev 2018-10-27 15:11:44 följande:
    Att anmäla socialtjänsten till IVO är ungefär som att berätta för maffian att en maffiamedlem begått ett brott och du vill ha ett slut på det.

    Alltså, IVO och socialtjänsten jobbar båda för staten. Ganska naivt att tro på bättring genom att anmäla staten till staten... men,, lycka till!
    Vad förslår du att man ska göra då, vara passiv som du själv?
Svar på tråden IVO-anmäla socialtjänsten