Forum Otrohet - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag vill ligga med min kollega, är gift

  Sön 14 okt 2018 22:10 Läst 61755 gånger Totalt 2867 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Erfarenhetjagvet) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Sön 14 okt 2018 22:10 #13
  Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-10-14 21:43:55 följande:

  Det är just det här jag nånstans intalar mig - om vi bara ligger med varann så försvinner den otroliga spänningen mellan oss, och vi kan släppa det och gå vidare....


  Frågan du ska ställa dig, vad gör du om det inte går över?

  Vad händer om ni gillar varandras närhet?
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Sön 14 okt 2018 22:19 #15

  Jag har varit, är i samma sits. Det är både ett val jag ångrar och det bästa jag gjort. Vad du gör av den informationen är upp till dig.. men förvänta dig inte att det går över!

 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Sön 14 okt 2018 23:04 #21
  Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-10-14 23:01:23 följande:

  Jag vet. Det är jag ju livrädd för. Jag tänker att en gång räcker, men tänk om det bara är beskn på elden...


  Det är bensin på elden, pröva med vatten i stället ;)
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Sön 14 okt 2018 23:33 #25
  Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-10-14 23:19:30 följande:

  Har någon känt som jag för att sen ta steget att kyssa personen, och då inse att det känns helt fel och inte alls som man tänkt, och att det på så vis gått över?


  Släpp det eller köööör.. för det känns aldrig dåligt om ni har den där attraktionen. Just saying!!!!
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 15 okt 2018 08:25 #49
  Anonym (Två år) skrev 2018-10-15 07:37:35 följande:

  Ja du.... i 2 år har jag gått med dessa känslor för en annan man. Men för mig är det oerhört mycket mer än fysisk attraktion. Kanske för att det inte började med fysisk attraktion. Precis som du och din kollega klickar vi på alla plan och där finns en spänning man kan ta på. Jag har aldrig tänkt tanken att jag skulle vilja ligga med honom för att få honom ur systemet. Han lämnar inte mina tankar som det är nu, att ha sex med honom skulle med stor sannolikhet göra det hela om möjligt mer smärtsamt. För mig är han viktigare än att jag skulle låta det stanna vid någon tillfällig njutning. Jag har berättat för honom om mina känslor, för ca 1 år sedan. Det resulterade i att vi nu står varandra ännu närmre, trots att han sade sig inte känna riktigt samma sak. Men vår relation har blivit mer intensiv, mer sprakande än någonsin. Kanske är han hög på känslan av att veta att jag känner det jag gör, kanske är det en ego boost han lever på, kanske har hans känslor förändrats.

  Jag har valt att lämna mitt äktenskap. Det beslutet har paradoxalt allt och inget att göra med den andra mannen.

  Tillfälliga känslor för andra har hänt att jag haft tidigare, de har alltid gått över efter ett tag. Jag har då hållit mig undan och så har det lagt sig efter ett tag. Men i det här fallet har det känts som omöjligt. Viktigt att förstå är att jag inte valde bort mitt äktenskap på grund av honom. Kanske hamnar jag i slutändan i ett läge där jag varken har min man eller min kollega. Men de känslor jag har för min kollega har jag aldrig haft för någon annan människa och den vetskapen säger mig att jag inte älskar min man på det sätt man bör älska sin respektive och nog aldrig riktigt gjort.

  Vad jag vill säga är, rannsaka dig själv, älskar du din man, är känslorna för den andre tillfälliga? Är din kollega någon du verkligen egentligen skulle vilja leva med, eller vill du bara ligga med honom? Försök sortera ut dina känslor.


  Det svåra här är att det inte går att sortera sina känslor om man är mitt i det, att ta sig tid för reflektion är viktigt.

  Hur ska hon veta om det är någon hon vill leva med, hon kan ju knappast lära känna honom på alla plan i sin situation.

  Jag tror att hon ska börja med sin relation, vad vill hon med den? Är den något att bygga vidare på, när hon upplever starka känslor för någon utomstående?

  Släppa skuld och acceptera så här är läget, vad vill jag med detta?

  För otroheten har hon redan utfört emotionellt.
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 14:43 #232
  Anonym (Göran) skrev 2018-11-04 23:05:19 följande:

  Ibland kan man inte styra sina känslor. Tyvärr har jag gjort det för mycket i mitt liv iaf när det gäller kivinnor och känslorna för dem. Jag har varit hänsynstagande och inte velat såra någon.

  Man är ju alltid viktigast själv i sitt liv. Jag må ha ett gott samvete men har missa romanser och kanske roliga minnen. Det går aldrig att få tillbaka ungdomens tid då detta missades.

  Jag tror att det är värre att ångra det man inte gjorde än det man gjorde. Det kanske är så att din nyfikenhet stillas om du löper linan ut. Sen får du kanske dåligt samvete.

  Jag tror ändå att är man lycklig nöjd väcks inga lustar efter något annat. Nu har jag haft ett antal relationer och min sexuella nyfikenhet är stillad. Men visst har jag ånger för min blygsamhet och evigt hänsynstagande i min ungdom.

  Det är svårt att styra känslor om den man träffar nästan är elektrisk och utstrålar härliga vibbar. Men frågan är om det är värt ett äventyr. Tänk om det blir fantastiskt bästa sexet sen ska du leva med din man.

  ?Ja om det blir bästa sexet, då kan du aldrig återgå till din man och ha ert vanliga sexliv igen. Du kommer bara vilja ha mer och mer. Passionerat sex är fantastisk och faktiskt lite som en drog. Tro mig, för jag vet. Om du har sex med denna så kommer du få känslor. Förälskelsen blir ju bättre och man vill inte sluta där. Utan att få suga musten ur varandra.??????

  Det bästa är kanske om du har detta äventyr och det inte alls blir så fantastiskt. Då kan släppa det och känna dig nöjd och du har din man kvar. Visserligen en hemlighet att leva med men då vet du.


  Det är ingen liten hemlighet för en relation och hur blir det efter kan man radera och släppa då?
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 15:08 #234
  Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 14:47:58 följande:

  Jag håller med föregående och tycker inte att du TS ska berätta för din partner. Åtminstone inte som någon självklarhet och inte utan att noga väga alternativen mot varandra och verkligen överväga alla följder med dess fördelar och nackdelar.

  Min bedömning är att många som skriver i denna och i andra trådar som handlar om s k otrohet tillåter sig själva att styras helt av deras egna känslor.

  Förmodligen är de så svartsjuka och avundsjuka att de har ett behov försöka försäkra sig om att deras egen partner alltid skulle berätta allt för dem. Därför ställer de alltid och generellt detta krav även på andra.

  Även i andra trådar har jag funderat kring detta ämne.

  Vad är egentligen svartsjuka och avundsjuka? Det är ju bara känslor, eller hur?Varför tillåter sig så många att styras så av sina känslor att de blir så extremt svartsjuka, avundsjuka och/eller missunnsamma?Jag tycker det är intressant att resonera runt frågan och jag undrar fortfarande så där i största allmänhet: 

  Rent faktabaserat, vad är det som är så himla dramatiskt med att ens partner har en tillfällig sexuell upplevelse med någon annan? 

  Alltså om allt annat är lika, t ex att vår ömsesidiga kärlek till varandra är opåverkad eller kanske tom starkare?

  ??ja så här tror jag det är??

  ?Att en tillfällig sexuell upplevelse, är svår att glömma om man inte upplever samma sexuella njutning hemma. Vem säger då att man inte söker sig dit igen. Då saknar personen förmodligen något i sin relation, som hon söker utanför. Att den ömsesidiga kärleken skulle bli starkare tror jag är skitsnack, är man en empatisk person så behandlar man andra som man själv vill bli behandlad, med respekt och hänsyn. Om jag vet att det jag gör sårar någon så tar jag inte hänsyn till dennes känslor. ??

  Alltså påverkar det min egen person i slutändan!

  Och om jag aldrig får reda på det: 

  Vad är då rent faktabaserat, de negativa konsekvenserna?På dessa mina funderingar har ingen hittills kunnat ge några vettiga svar eller ens några vettiga tankar.


 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 16:08 #241
  Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 15:40:12 följande:

  ja så här tror jag det är Att en tillfällig sexuell upplevelse, är svår att glömma om man inte upplever samma sexuella njutning hemma. Vem säger då att man inte söker sig dit igen. Då saknar personen förmodligen något i sin relation, som hon söker utanför. Att den ömsesidiga kärleken skulle bli starkare tror jag är skitsnack, är man en empatisk person så behandlar man andra som man själv vill bli behandlad, med respekt och hänsyn. Om jag vet att det jag gör sårar någon så tar jag inte hänsyn till dennes känslor. ??Alltså påverkar det min egen person i slutändan! 

  Ja, för dig kan den kanske vara svårt att glömma.

  Men för mig och för många andra kan det vara fullt möjligt att gå vidare utan att det påverkar oss överhuvudtaget, annat än att vi bär på ett glatt och inspirerande minne som hjälper oss i förhållandet och i vardagen när vi väljer att gå vidare.

  Ja, det kan hända att du, jag eller någon annan söker sig dit igen.

  Men vad betyder det för ditt svar på mina tidigare ställda funderingar?

  Ja, självfallet erbjuder den nya tillfälliga partnern något annat och något som man saknar i sitt förhållande.

  Men det är ju exakt samma sak som med väldigt många andra accepterade aktiviteter man väljer att göra.

  Många tar en AW med polarna för att slippa från vardagen och sitt förhållande en liten stund. Eller spelar golf, går till hästarna, danskurs, fiskar, eller vad man nu hittar på...

  (Det är exempel på några olika aktiviteter, men ingen jämförelse i övrigt mellan sex och andra aktiviteter!)

  I mitt resonemang har jag förutsatt att i detta exempel så påverkas inte den ömsesidiga kärleken, och det kan tom vara så att den blir starkare.

  Eller är det din uppfattning att detta alltid är omöjligt och helt uteslutet att det skulle kunna inträffa?

  Ditt resonemang om empatisk, hur man behandlar varandra, respekt, hänsyn etc är helt rimligt, åtminstone för dig och troligen för många andra.

  Men det måste ju inte vara så för alla, i varje upptänklig situation och under alla tänkbara omständigheter, eller hur?

  Jag tycker att du beskriver dina känslor ganska väl och hur du själv känner för frågan. Men vet du varför du väljer att tillåta dig själv att känna så här? Du tillåter det påverka din egen person i slutändan, men innebär det att alla andra också måste känna som du?

  Och om du ser på det rent faktabaserat,

  Om allt annat i förhållandet är lika före och efter, vad är det som är så himla dramatiskt med att ens partner har en tillfällig sexuell upplevelse med någon annan?


  ?Om allt annat är lika i förhållandet, man ger varandra uppmärksamhet och är lika kärleksfull som innan, ja då finns inga problem ( bortsätt från ens egna känslor av ev skuld)

  Men ditt argument håller inte, du resonerar inte utifrån den andra personens känslor. Den som inte vill bli sviken och kanske dela sin partner sexuellt med någon annan. Så om man vill leva i en lögn, gå och bära på hemligheter då är otrohet en bra lösning. Annars Nej. !!
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 16:09 #242
  Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 15:40:12 följande:

  ja så här tror jag det är Att en tillfällig sexuell upplevelse, är svår att glömma om man inte upplever samma sexuella njutning hemma. Vem säger då att man inte söker sig dit igen. Då saknar personen förmodligen något i sin relation, som hon söker utanför. Att den ömsesidiga kärleken skulle bli starkare tror jag är skitsnack, är man en empatisk person så behandlar man andra som man själv vill bli behandlad, med respekt och hänsyn. Om jag vet att det jag gör sårar någon så tar jag inte hänsyn till dennes känslor. ??Alltså påverkar det min egen person i slutändan! 

  Ja, för dig kan den kanske vara svårt att glömma.

  Men för mig och för många andra kan det vara fullt möjligt att gå vidare utan att det påverkar oss överhuvudtaget, annat än att vi bär på ett glatt och inspirerande minne som hjälper oss i förhållandet och i vardagen när vi väljer att gå vidare.

  Ja, det kan hända att du, jag eller någon annan söker sig dit igen.

  Men vad betyder det för ditt svar på mina tidigare ställda funderingar?

  Ja, självfallet erbjuder den nya tillfälliga partnern något annat och något som man saknar i sitt förhållande.

  Men det är ju exakt samma sak som med väldigt många andra accepterade aktiviteter man väljer att göra.

  Många tar en AW med polarna för att slippa från vardagen och sitt förhållande en liten stund. Eller spelar golf, går till hästarna, danskurs, fiskar, eller vad man nu hittar på...

  (Det är exempel på några olika aktiviteter, men ingen jämförelse i övrigt mellan sex och andra aktiviteter!)

  I mitt resonemang har jag förutsatt att i detta exempel så påverkas inte den ömsesidiga kärleken, och det kan tom vara så att den blir starkare.

  Eller är det din uppfattning att detta alltid är omöjligt och helt uteslutet att det skulle kunna inträffa?

  Ditt resonemang om empatisk, hur man behandlar varandra, respekt, hänsyn etc är helt rimligt, åtminstone för dig och troligen för många andra.

  Men det måste ju inte vara så för alla, i varje upptänklig situation och under alla tänkbara omständigheter, eller hur?

  Jag tycker att du beskriver dina känslor ganska väl och hur du själv känner för frågan. Men vet du varför du väljer att tillåta dig själv att känna så här? Du tillåter det påverka din egen person i slutändan, men innebär det att alla andra också måste känna som du?

  Och om du ser på det rent faktabaserat,

  Om allt annat i förhållandet är lika före och efter, vad är det som är så himla dramatiskt med att ens partner har en tillfällig sexuell upplevelse med någon annan?


  ?Om allt annat är lika i förhållandet, man ger varandra uppmärksamhet och är lika kärleksfull som innan, ja då finns inga problem ( bortsätt från ens egna känslor av ev skuld)

  Men ditt argument håller inte, du resonerar inte utifrån den andra personens känslor. Den som inte vill bli sviken och kanske dela sin partner sexuellt med någon annan. Så om man vill leva i en lögn, gå och bära på hemligheter då är otrohet en bra lösning. Annars Nej. !!
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 16:39 #245
  Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 16:20:32 följande:

  Jag tycker inte att otrohet är en bra lösning, åtminstone inte rent generellt.

  Men mitt argument håller verkligen! Nej.. det håller inte!

  Det man inte vet mår man inte dåligt av.

  Om man inte vet och inte misstänker något så skapar det inga känslor, man känner inget svek.

  (((- det du pratar om handlar mer om en bra relation där någon ?råkar? ta ett snesteg. Det handlar inte om TS som faktiskt känner en åtrå, lust och längtan till ngn annan man. Hon kommer antingen att bli förälskad i situationen och än mer förvirrad, eller också rinner romansen ut i sanden pga att det inte var vad hon tänkt sig. (Det handlar alltså inte om en tillfällighet, mer en noga planerad händelse ..för att få uppleva hett sex med en annan man än sin partner))

  Undersökningar visar att det inte är särskilt ovanligt med en tillfällig sexuell relation utanför sitt fasta förhållande.

  Det bör följaktligen innebära att många klarar av att bära på detta och bevara en hemlighet.

  Men jag känner inte till hur alla lever, vilken personlighet de har och framförallt inte under vilka omständigheter de har valt att ha en tillfällig sexuell relation.


  Se svar..
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 16:43 #247
  Anonym (Avdramatisera) skrev 2018-11-05 16:39:10 följande:

  En otrohet är dramatisk för att tilliten i ett förhållande krossas totalt. För att någon ska ha varit otrogen måste en gräns, som båda parter i förhållandet satt, överskridits. Alltså kan du inte längre lita på din partner. Enligt mig vill jag kunna lita på alla i min omgivning, vänner, släktingar, grannar men framförallt på min partner. Att någon har ett öppet förhållande för att det ger mer liv i den egna sängkammaren är inte otrohet.

  För övrigt har jag svårt att se att man skulle kunna vara otrogen mot sin partner utan att det märks på något sätt om man verkligen älskar den. Möjligen med någon form av känslomässig störning.


  Bra tack för ett enkelt och konkret svar!
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 17:24 #253
  Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 17:11:19 följande:

  Jag har inte refererat till mig själv och till mitt eget förhållande, om du nu trodde det?

  Du kan alltså gå i god för att inga personer tar en AW med polarna (eller någon annan aktivitet) för att slippa från sitt förhållande en stund?

  I så fall tror jag att du har en ovanligt naiv syn på detta.

  Vad som är dina personliga bevekelsegrunder för att ta en AW med polarna har jag ingen kommentar till, annat än att det där låter ju bra.

  Men hur kan du med säkerhet fastslå att ditt sätt gäller för alla?


  Jag tolkar det som så, han menar att om ena partnern har ett sexuellt intresse i en annan person, kan detta likaställas med en typ aktivitet som tex ridning, golf eller aw med polarna.
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 18:08 #255
  Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 17:11:19 följande:

  Jag har inte refererat till mig själv och till mitt eget förhållande, om du nu trodde det?

  Du kan alltså gå i god för att inga personer tar en AW med polarna (eller någon annan aktivitet) för att slippa från sitt förhållande en stund?

  I så fall tror jag att du har en ovanligt naiv syn på detta.

  Vad som är dina personliga bevekelsegrunder för att ta en AW med polarna har jag ingen kommentar till, annat än att det där låter ju bra.

  Men hur kan du med säkerhet fastslå att ditt sätt gäller för alla?


  Stämmer!
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 18:23 #258
  Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 17:41:43 följande:

  Du får tolka det precis som du vill.

  Men det är anmärkningsvärt att du ens skriver ett enda inlägg i en sådan här tråd om din läsförståelse är så låg.

  För att du inte skulle misstolka så gjorde jag tom en extra notering inom parentes, som var direkt riktad till dig och några fler. De flesta andra ansåg nog min extra förklaring som onödig men tydligen behövdes den ändå...

  I positiv andra gör jag ändå ett försök att hjälpa dig förstå genom att citera exakt det jag skrev:

  Citat:

  "Många tar en AW med polarna för att slippa från vardagen och sitt förhållande en liten stund. Eller spelar golf, går till hästarna, danskurs, fiskar, eller vad man nu hittar på...

  (Det är exempel på några olika aktiviteter, men ingen jämförelse i övrigt mellan sex och andra aktiviteter!)" Slut citat.

  Hoppas mitt citat har ökat dina chanser att förstå åtminstone något?

  Observera gärna den extra info inom parentes som var direkt avsedd för dig.

  Men du får självfallet fortsätta tolka det som något helt annat om du vill.


  Det stämmer inga aktiviteter bör vara för att man vill fly hemmet, utan för att ge energi och näring till sig själv. Som i slutändan gynnar sin relation. Läsförståelsen är under all kritik, försöker multitaska här..
 • Anonym (Erfar­enhetj­agvet)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 18:31 #261
  Inga bekymmer skrev 2018-11-05 18:23:11 följande:

  Hon ÄR redan förälskad! Inte så lite heller som det verkar. Samtidigt som hon säger att hon älskar och inte vill svika sin man.


  Hon är attraherad och garanterat förälskad i känslan och kanske personen? svårt att veta när man är inne i det. Beror väl också på hur hon väljer att mata elden, den slocknar ju om hon/ han inte kastar in bränsle.

  Det kluriga här är att dom arbetar tillsammans och verkar träffas ofta, hur ska dom få det att svalna. Måste vara enklare om man tex har ett arbete där de möts ?nästan? aldrig, kanske tom går att undvika varandra helt.

  En annan fundering som inte framgår här, vad känner mannen? Är han bara glad att bli uppvaktad, eldar han också på? Vill han gå vidare och förstöra med sin familj?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll