Forum Otrohet - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag vill ligga med min kollega, är gift

  Mån 15 okt 2018 17:40 Läst 64137 gånger Totalt 2871 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Känner igen mig) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Mån 15 okt 2018 17:40 #52

  Jag är i liknande situation fast det har inte gått lika långt. Kan vara bara jag som är intresserad. Jag är lyckligt gift och vill så förbli, han är singel.

  Tidigare när jag har blivit förtjust i ngn t.ex. på jobbet så har det gått över med tiden (har aldrig agerat på känslan) och i efterhand vet jag inte riktigt vad jag såg i mannen ifråga. Men arbetsdagen blir ju lite mer spännande när man vet att det finns en speciell person i lokalerna...

  Den här gången är det annorlunda, precis som du beskriver så känns det som att jag bara måste ligga med kollegan (avlägsen kollega). Har tom börjat tro att jag skulle kunna leva med den lögnen.

 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Mån 15 okt 2018 18:03 #57
  Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-10-15 17:48:33 följande:

  Jag inbillar mig också att jag kan leva medden lögnen, att det är den bördan jag isåfall få bära. Men helst vill jag ju bara sluta känna för honom, men det blir ju snarare starkare och starkare. Och känslorna kan jag inte styra över (men mina handlingar såklart). Som sagt, vi balanserar på gränsen men ingen av oss har sagt något rakt ut. Men herregud vad jag vill. FAN.


  Nästan alla i tråden verkar utgå ifrån att man blir upptäckt om man är otrogen. Jag tror tvärtom att det sker en massa som ingen någonsin får veta om. Och när det gäller samvetet så har jag, från att ha varit ganska svartsjuk när vi blev ihop för 18 år sedan, börjat tänka mer och mer att man kan unna varandra andra upplevelser när man är så pass trygga i relationen som vi är. Men, det är såklart inte samma sak som att vara otrogen. Och jag tror inte att min man ser det på samma sätt. Jag tror inte att han har lust att ligga med andra, även om han såklart tänder på andra. Tror det steget är helt onödigt för honom, han har ju mig. Menar inte att jag är fantastisk utan att jag känner honom som person och vet vilka drivkrafter han har och inte.
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Mån 15 okt 2018 21:32 #81
  Anonym (man) skrev 2018-10-15 19:02:03 följande:

  Fast på vilket sätt menar du att unna varandra svek och lögner skulle vara detsamma som att vara trygg i sin relation ? Jag kan absolut tänka mig att vissa kan tänka sig unna sin partner sex med andra, det är väl upp till var och en förutsatt att man är ärlig med det och båda är överens. Men jag tror få är ok med att deras partner går bakom ryggen på dem och ljuger.

  Att ogilla att bli förd bakom ljuset tror jag inte går att likställa med svarrjuka. Det är helt vanligt sunt förnuft. Vem vill ha något slags förhållande med människor man inte vet om man kan lita på?

  Att acceptera lögner och svek har ingenting med mognad eller att vara trygg att göra. Utan snarare väldigt destruktivt och tecken på extremt låg självkänsla.

  Det är väldigt stor skillnad på "jag kan acceptera saker bara du frågar mig först" och "jag accepterar att du ljuger för mig och går bakom min rygg"


  Ser att du har missuppfattat mitt inlägg så det måste ha varit otydligt.

  Unna varandra är självklart samma sak som att ha en överenskommelse, frikort, öppet förhållande osv.

  Det jag menade med att min inställning har ändrats och att det påverkar samvetet är att förr tyckte jag att exklusivitet hade ett värde i sig, det var självklart att om han ligger med en annan så blir jag "krossad" osv. Då är det ju enkelt att behandla sin partner så som man själv vill bli behandlad. Men nu när jag inte ser lika svartvitt på detta längre så kan jag liksom tänka att det finns andra regler som gäller för mig. Så att jag skulle kunna leva med mitt samvete så länge han inte fick reda på något. Men obs, det här handlar om TANKAR, det har gått över två år sedan jag först fick upp ögonen för kollegan och det har inte skett något alls mellan oss.
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Mån 15 okt 2018 21:45 #86
  Anonym (man) skrev 2018-10-15 21:38:09 följande:

  Allt går bara man saknar samvete är beredd att släppa alla sin principer. 


  Släppa DINA principer menar du? Man kan se på det på olika sätt, framförallt kan man tro att det går att komma undan med och då blir ingen skadad. Sedan att det finns många som blir skadade av otrohet, det har jag all respekt för och det är ju bara att beklaga och jättesynd om de personerna.
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Tis 16 okt 2018 11:32 #115 -1 +1
  Anonym (man) skrev 2018-10-15 21:53:30 följande:

  Att inte såra och förnedra andra människor trodde jag var en ganska generellt princip. Men du kanske tycker det är ok? Varför skulle du annars råda TS att göra just det?

  Ja det var ju stort av dig att tycka jättesynd om personerna som blir drabbade men ändå råder TS att göra just det som kommer göra dem illa. Det får dina kondolenser att låta en aning toma.


  Jag har inte skrivit någonstans att TS ska ligga med sin kollega. Har bara resonerat kring att jag också vill ligga med en kollega och tror att jag skulle kunna leva med att ha det på samvetet. För nej, jag tycker inte att man sårar och förnedrar om ingen får veta om att man är otrogen. Alltså ingen, man lättar inte sitt hjärta för bästisen, det går inte runt folk och vet att x har blivit bedragen.

  Leva i en lögn (som man inte har valt och inte vet om)? Ja det är ju en närmast filosofisk fråga. Vi har varit ihop i 18 år, hur vet jag att jag inte lever i en lögn redan? Han har haft gott om tillfällen, jobbat utomlands längre perioder mm. Jag tror att han är trogen men jag kan aldrig veta, och vill inte veta. Menar inte att det är ett argument för att vara otrogen, bara att långa relationer kan vara bra fast den teoretiska möjligheten att de inte är exklusiva alltid finns där.
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Tis 16 okt 2018 12:40 #125 +1
  Anonym (man) skrev 2018-10-16 12:03:09 följande:

  Så med andra ord det du säger är...

  1) Det är ok att göra vad man vill mot andra bara de aldrig får veta

  2) Det är ok att svika sin partner för personen kan ju ha svikit dig tidigare utan att du vet om det

  Tycker du på fullt allvar att det här låter logiskt? Resonerar du likadant i andra sammanhang?

  1) Det är ok att pissa i ditt kaffe bara du slipper få reda på det

  2) Det är ok att pissa i ditt kaffe för du kan ju ha gjort det i min tidigare utan att jag vetat om det?

  Ja långa relationer kan förändras med tiden och vill man ta bort exklusiviteten så är det helt ok men då är det ett GEMENSAMT beslut och inte ett beslut som den ene fegt tar ensidigt bakom ryggen på den andra. Så ditt argument håller inte. 

  Ett öppet förhållande är ett GEMENSAMT beslut som BÅDA kommit överens om, otrohet är ett fegt sätt att ge sig själv rätten att sätta gränserna i förhållandet lite som det passar en själv för tillfället och förneka sin partner samma frihet.


  Jag kan tycka att hela premissen, att det jag gör med min kropp är något jag gör mot min man, är fel. Jag tycker att det skulle kunna vara min ensak som han inte har med att göra. Till skillnad från om jag skaffade en ful tatuering eller 15 kg övervikt som han var tvungen att se varje dag. Men du och jag har uppenbarligen väldigt olika syn på detta. Och som sagt, är 100 % trogen så det som är så omoraliskt med mig är bara tankar och åsikter.
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 20:59 #282
  Canadasvensk skrev 2018-11-05 20:46:09 följande:

  TS - efter bokstavligt 100 tals svar så funderar du fortfarande på vad du vill göra!?

  Men låt oss vara lite realistiska. Du älskar din man och allt verkar faktiskt rätt bra hemma mellan er. Men spänningen mellan dig och din man har kanske mattats av lite. Inte så konstigt när man måste leva med sin bästa kompis, betala räkningar och tvätta och städa ihop. Allt sånt som är så osexigt.

  Men med din kollega så slipper du fundera på vardagliga saker. Du behöver inte fundera på om han pinkar på toalett ringen. Du behöver inte se honom släppa en brakskit framför TV:n. Du behöver inte komma på honom med att peta i näsan. Du har aldrigt kännt hans dåliga andedräkt eller behövt plocka upp hans skitiga kalsonger från golvet. Du har aldrig behövt fundera på vem av er som hämtar barnen om någon blir sen. Aldrig behövt skälla på honom för att han glömt köpa hem mjölk eller att han glömt din mammas födelsedag.

  Nä du får endast se hans absolut bästa sida. Välklädd, trevligt som fan... Håret är kammat och ansiktet renrakat. Kanske lite manlig parafym på det.

  Men för all del, spola fram bandet 5 år. Du har nu delad vådnad om dina barn. Du har bonus barn. Ditt ex bråkar och din nya mans ex vill inte veta av dig. Hur spännande blir din kollega (man) då? Trånar du lika mycket efter honom om 5 år? Eller är det då kanske dax for en ny relation?

  Mitt ex påminner om dig. Hon var förälskad (trodde hon) i den nya mannen. Han var spännande och ville leka 50 shades of gray. Sen kort efter att vi separerat så hann verkligheten ifatt henne. Hon hade lämnat den "perfekta" mannen, pappan till hennes barn. Hon hade aldrig funderat på hur det skulle kännas att bara vara mamma 50% av tiden.

  Hon hade aldrig funderat på hur det skulle kännas om hennes ex make hittade en snyggare, mer välutbildad ung kvinna än henne själv. Mitt ex hade aldrig funderat på hur det skulle kännas när den hon gav upp tog sig vidare i livet. Och inte nog med det, helt plötsligt upptäcka att den lyckligaste av dom båda var hennes ex (Jag!).

  Idag har hon gått upp ca 30 kilo och bor ihop med en man som inte respektera henne. Vad hände med hennes älskare tror du? Ja inte fan ville han bli bonus pappa. Det var ju bara roligt att få knulla med en gift tjej men så fort hon separerade från mig så försvann också spänningen. Det förbjudna frukten blev ju nu en vanlig snubbe och hon en vanlig tjej.

  Så du behöver nog inte mer information från oss. Vill du spela poker med din familj så gör det. Men kom ihåg att ?huset vinner alltid??

   


  Låter som att det har gått bra för dig men mindre bra för era barn? Inte roligt att växa upp med en mamma som inte mår bra.

  Upptäckte du otroheten eller berättade hon om den självmant?
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Mån 5 nov 2018 22:48 #293
  Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-05 22:11:05 följande:

  Ja, det känns som att jag verkligen vill veta vad han tänker. DOCK - får jag veta att han vill kan det också vara just det som gör att jag backar. Då kanske bubblan försvinner när/om det blir verkligt. Nu är allt bara fantasi och tankar - om verkligheten slår till kanske jag vaknar?


  Jag är alltså i liknande situation men utan den höga nivån av kontakt. Jag gift han singel. Osäker på om han är intresserad eller bara trevlig.

  Detta är inte den första mannen jag har haft en "crusch" på. Fantasierna om de andra har handlat en del om sex men främst gått ut på att nå fram till det där ögonblicket när bubblan spricker. Man erkänner sina känslor för varandra, kanske unnar sig en het kyss. Sedan tar man sitt förnuft till fånga och avbryter. Fattar att det kanske inte funkar så i verkligheten men som fantasi är den bra och jag tror att den tar slut på förälskelsen i längden.

  Kanske värt att prova som en tankeövning?

  Tyvärr så ser mina fantasier nu annorlunda ut, handlar om steget över till otrohet och hur det skulle vara att ha den här mannen på mitt jobb som älskare.
 • Anonym (Känne­r igen mig)
  Återställ
  Fre 9 nov 2018 20:44 #550
  Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-09 20:22:56 följande:

  Jag tycker det är fel på dem som vill äga sin partners sexualitet och hur den kommer till uttryck. Så gör man inte om man älskar någon! Om man älskar någon förstår man att man inte är allt för en annan person även om man vill vara det. Man kliver ner från sin piedestal och inser att man är en vanlig människa som inte räcker till allt och som inte alltid kan dyrkas av en partner. Man inser och respekterar varandras önskemål i livet och man ställer inte krav som får någon att göra avkall på sina grundläggande behov som människa.

  Det här är det största anledningen till depressioner och skilsmässa. Det finns miljoner människor i det här landet som mår dåligt för att de lever i förhållanden med "rätt att kräva" som du uttrycker det.

  Det spelar ingen roll om man känner sig sårad, kräver man exklusivitet som om man vore den enda exklusiva och viktiga människan i världen är man fruktansvärt egoistisk. Då kretsar det verkligen runt det egna jaget. Då är man nästan sjuk, kanske till och med narcissistisk.

  Man har inte rätt att kräva exklusivitet som partner. Man kan göra slut om man inte får det. Men man har verkligen inte rätt att kräva det.

  Det är inte ansvarslöst att ha sex med olika människor, det är fullt normalt mänskligt beteende. Finns för övrigt hos alla däggdjur...


  Jag håller egentligen med dig i dina tankar kring exklusivitet. Men jag tycker att du missar väldigt mycket när du sätter upp nya regler. "Acceptera att jag ligger med andra eller så kan vi göra slut". Hur många som har växt upp i dagens och gårdagens samhälle är redo för det?

  Jag kan tycka att "så levde de lyckliga i alla sina dagar" kan kompletteras med "och efter 15 år började de ligga med andra för att unna varandra ett spännande sexliv". Problemet är att sagorna (böckerna, filmerna, tv-serierna osv) bara har lärt oss den första delen. Att man ska hitta en partner. Sedan inget om hur det ska fungera över tid. Utan där har man mest sina föräldrar som förebilder. Av de par som klarar att hålla ihop och är lyckliga tillsammans kanske en liten del har öppna förhållanden. Hur många låter sina barn veta att mamma och pappa får ligga med andra? Jag skulle gissa på ingen.

  Resultatet blir att majoriteten har starka obehagskänslor inför tanken på att deras partner ligger med andra. Allt från att känna sig misslyckad och oattraktiv till att bli våldsam och vilja straffa. Jag tror att det sitter väldigt djupt och att vi är långt ifrån ett samhälle där normen är att man känner sig generös och kärleksfull när man låter sin partner ha egna äventyr.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll