Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-10-15 19:36:03 följande:
    Jag har skrivit sååå många saker gömt i min mobil, allt det jag vill säga till honom men inte får. Men det här ska inte bli nån sexnovell. Men det är ett sätt att få det ur mig, utan att någon inblandad mår dåligt av det. Jag kan bjuda på det oskyldigaste iaf...

    Vi pratar bara. Du står nära och orden ebbar ut men vi står kvar. Ser varann i ögonen, lite för länge. Nånting ändras. Ingen säger något, men luften är elektrisk. Vill. Får inte. Din hand som tar tag i min höft. Klämmer åt. Närmre. Jag biter mig i läppen. Jag vill. Jag vill så jävla gärna. Men får inte. Inte du heller. Ditt finger som löper längs min underläpp. En stöt genom kroppen. Shit. Snabbare andning. Nära. Nej. Jo. Båda vet var gränsen går, den går här. Herregud vad håller vi på med. Vill. Bara lite. Snälla. Farligt nära. Vill att du ska ta steget. Rädd att jag inte säger nej. Rädd att jag tar steget. Rädd att du säger nej. Rädd att du säger ja....
    Det där lät nog bättre medan det befann sig inuti huvudet (och i brallorna) på dig än det gjorde sig i text. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Fuck) skrev 2018-11-21 08:46:50 följande:
    Nej vi har fortfarande kontakt men har ibte sex, men jag känner mig fortfarande väldigt falsk och att man lever i en lögn.
    Antagligen för att du är det och för att du gör det. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-02-17 09:45:43 följande:
    Vi skickar i stort sett roliga memes till varann, inget mer. Vi är ju kollegor och vänner. Men ja, självklart skulle jag kunna bryta det helt eftersom det inte är jobbrelaterat.
    Så varför gör du inte det då?
  • Pope Joan II
    Anonym (felix) skrev 2019-03-12 18:18:50 följande:
    Förstår att den sexuella delen av er affär har blivit nedtrappad. Risken för att det händer något fysiskt mellan er, som inte var så stor innan, har nog blivit ännu mindre nu.

    Hoppas bara att den känslomässiga delen, som är det stora problemet just nu, inte växer sig större. Ni har ju nu indirekt erkännt att ni har haft ett dolt förhållande. Så är man ju per definition inte "bara vänner". Mer mycket intima, förtroliga vänner i så fall. Och den sexuella fantasidelen av er affär väl inte automatiskt slut nu.

    Så du måste använda ditt mentala avslut, till att också få ett slut på den känslomässiga delen av affären också. Råden som jag och andra har givit omkring att avsluta dom delar av 17 punkts listan som inte är OK gäller fortfarande. Dvs slut på insta/hängmöten/spellista/överdriven flirt etc. När du lyckats med det, så kan du trots allt gratulera dig själv att du klarade av att avsluta din förälskelse på ett någorlunda snyggt sätt.
    Jag tror tvärtom. Det är nu det börjar. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 18:36:39 följande:
    Nej. Det är inte nu det börjar. Det har varit i luften i ett år. Det var nu vi stack hål på bubblan. Så känns det. Varken mer eller mindre.
    Ni drog ur den lilla propp som funnits. Nu går det inte länge innan det är dags för nästa samtal och det kommer att vara lika immigt som insidan av en bil blir när folk hånglar i den. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-12 19:06:37 följande:
    Men NEJ. Det var inte den typen av samtal alls.

    Jag känner en lättnad av det som hände idag och här dras jag bara ner. Just nu är det mest olyckskorpar som kraxar och det är det sista jag behöver. Nu lämnar jag er för ett tag. Hej så länge.
    Det var exakt den typen av samtal av din beskrivning att döma. Nu kommer fantasin att gå på högvarv, som gjort för att ni senare inte kommer att "orka" stå emot. 

    Det här skiljer sig inte nämnvärt från de flesta andra affärer som finns beskrivna i världshistorien. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-04-03 15:48:45 följande:
    Hur kan du med 100% säkerhet veta att hennes man inte ser på saken på samma sätt som jag och många fler ser på det?

    Jag vill inget veta om min fru skulle ha varit otrogen. Jag skulle föredra att vara en ovetande man. Jag skulle absolut inte vilja att hon berättade det du kallar för sanningen.
    Oavsett om min fru skulle ha varit otrogen eller ej så önskar jag inte få ha någon älskarinna, oavsett om min fru skulle gå med på det eller inte.

    Det finns inget som helst krav, eller ens önskan, från min sida att min fru skulle skilja sig från mig för att hon skulle vilja ha en tillfällig sexuell förbindelse med någon annan.
    Jag skulle absolut inte vilja ha ett s k öppet förhållande och jag är övertygad att min fru inte heller skulle önska det. 

    Jag älskar min fru och hon älskar mig.
    För oss skulle skilsmässa absolut INTE vara att göra det rätta.
    Det finns inget som helst skäl för oss att skilja oss.
    En tillfällig sexuell förbindelse är absolut inte skäl nog för att ställa hela livet på ända för oss, för barnen och för många människor, så som genom skilsmässa.

    Jag förstår att du enbart utgår från dig själv.
    Men du måste försöka förstå att ditt sätt att se på saken inte är det enda allena rådande rätta sättet för mig och för alla andra människor.
    Jag accepterar din åsikt och förstår att det är ditt eget sätt att se på saken.
    Men jag för min egen personliga del gillar inte ditt sätt.
    Du har inget annat att göra än att också du måste acceptera mitt sätt att se på saken och du måste försöka förstå att det faktiskt finns fler än jag som ser det på ungefär samma sätt.
    Oavsett om du gillar det eller inte!
    För min del - ja, jag vet att du förde en dialog med en annan medlem - har jag aldrig ingått i en relation med mindre än att jag gjort fullständigt klart för min partner hur jag ser på otrohet. Jag låter inte någon sväva i ovisshet om sådana för mig viktiga värderingar. 

    Men du, och kanske Maria också, gör alltså inte så? Ni går i stället runt och tycker, tänker och avgör åt andra utan att vare sig delge dem era egna synpunkter eller vara intresserade av era partners tankar, känslor och moral kring ämnen där det tycks mig tämligen olämpligt att gissa sig fram. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-04-03 18:06:31 följande:
    Löfte om evig trohet tror jag inte existerar i verkligheten. 
    Den som tror på något sådant väljer bara att ljuga för sig själv.

    Som vi alla känner till så bryts löften hela tiden och återkommande. Det kan vara stora världsliga löften mellan nationer liksom små vardagliga löften i olika relationer, likväl som alla andra typer av löften, t ex löfte om evig trohet.

    Om en partner bryter ett löfte/överenskommelse så beror det med allra största sannolikhet på att båda parter inte helt ömsesidigt känner sig ha avgivit detta löfte på exakt samma bevekelsegrunder.

    Exempel: 
    Du kräver ett trohetslöfte, det är ett ultimativt krav från din sida.
    Hon älskar dig och vill vara tillsammans med dig och inser att en förutsättning är att hon "ställer upp" på ditt krav. 
    Kärleken och viljan är stark så hon avger ett löfte som hon sannolikt menar när hon säger det, men det måste inte tvunget vara lika starkt implementerat i hela hennes väsen på samma sätt som för dig.

    Omständigheter och tiden,
    t ex att du har ljugit om något helt annat, vi känner alla till de klassiska sakerna då exemplen är oräkneliga,
    vid en senare tidpunkt gör att det uttalade löftet inte alls är lika starkt och alls inte har samma innebörd.

    Det borde vara mycket enkelt för alla att inse att löftet självfallet inte upplevs exakt lika av två olika personer likväl som att det ursprungliga löftet senare i livet kan upplevas annorlunda, eller när omständigheterna har ändrats.

    Den som avkräver en annan ett evigt trohetslöfte, och begär att det helt och hållet alltid ska gälla bokstavligen, ljuger uppenbarligen för sig själv.

    Jag tror att de flesta av oss i denna tråden och i hela världen är överens om att otrohet förekommer och är alls inte särskilt ovanligt. 
    Jag är övertygad att du känner till detta.
    Om du då avkräver en annan människa absolut och bokstavligen 100% trohet, generellt och för all framtid, oavsett vilka nya omständigheter som kan uppstå, och din partner tydligt och utan reservationer svarar "ja", 
    och du väljer att okritiskt tro på hennes svar, 
    så är det ju helt uppenbart att du ljuger för dig själv!
    Du pratade om att det finns människor, varav du själv sade dig vara en, som inte vill veta om sin partners otrohet för den skull att sådan inträffat. Det var vad jag diskuterade. För min del har ingen partner jag haft behövt sväva i ovisshet om vad jag vill och inte. Och jag hade definitivt velat veta, jag vill nämligen fatta egna beslut på grundvalar av korrekt information om hur det förhåller sig. 

    Jag avkräver ingen evig trohet. Jag vill däremot ha respekt under den tid som jag och min partner väljer att vara tillsammans och i den ingår inte för min del att bli förd bakom ljuset och hållas ovetande om en otrohet. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-04-03 19:42:33 följande:
    Jag kan mycket väl förstå att du vill veta. Dock är det svårar för mig förstå varför du vill veta.
    Kan du förstå att jag inte vill veta?

    Fortfarande kvarstår ju några enkla fakta som du, jag och alla måste förhålla oss till:
    Du kan aldrig tvinga din partner att vara dig trogen.
    Det du inte vet mår du inte dåligt av.
    Du sitter aldrig inne med 100% full och korrekt information.

    Du önskar att din partner berättar om en otrohet.
    Men om din partner väljer att inte berätta och om du inte vet något om otroheten så händer det ingenting och det får då inga som helst konsekvenser.

    Vad är det som är så himla dramatiskt just för dig om din partner har en tillfällig sexuell förbindelse med en annan, om allt annat är lika, du vet inget och er kärlek är helt opåverkad? Vad är det rent faktabaserat som du upplever så dramatiskt?
    Jag har inte skrivit att det är så himla dramatiskt. Det är det du som skriver. Jag har skrivit att jag tycker att jag har rätt till korrekt information att utgå från när jag fattar mina beslut rörande min relation.

    Rent faktabaserat så händer förstås inget om jag inte känner till otroheten, precis som det rent faktabaserat inte heller händer något om jag inte vet om att min man spottar i min mat, lurar mig på pengar, slår min hund när jag inte är hemma eller på andra subtila och oupptäckta sätt beter sig oärligt. Det går förstås emot vårt avtal, bryter vår överenskommelse och är ett ohederligt och svekfullt beteende men det vet ju jag inte om. Jag saknar det faktabaserade underlaget i ärendet och äter därför maten med spottet i, märker inte att jag blivit av med pengar, förstår inte vad min hund som saknar verbalt språk försöker förmedla och så vidare - det vill säga, jag kan helt enkelt inte fatta riktiga beslut för jag saknar hela bilden, det fattas väsentliga bitar av underlaget för att göra det. Jag tror nämligen att min man är den han utgett sig för att vara vilket han nu dessvärre inte är. 

    Det du på något sätt förefaller ha fått för dig är att det vanliga är att otrogna människors känslomässiga investeringar i den stadigvarande relationen fungerar på samma sätt som när de inte var otrogna. Det är naturligtvis inte det vanliga. Människor som, likt ts, bara vill vara otrogna men som ännu inte varit det är trots det väldigt ockuperade av vad de genomgår. De, ni, Maria och många fler kan givetvis intala sig att intet är annorlunda på hemmaplan - i alla fall inte på något negativt sätt men det är mycket sällan sant. Det är därför ännu inte fullbordad otrohet ofta väcker många frågor i förhållandet, till och med i fall där det inte handlar om en svartsjuk partner. 

    När någon i en dittills monogam relation beter sig illojalt märks det. Marias man har kanske haft hetare sex med Maria, som kanske plockat upp nya sängtricks, men han har garanterat också fått mer av en känslomässig distans från hennes sida - i alla fall medan förälskelsefasen tog alla sina förutbestämda danssteg.

    Och om - i många fall när - otroheten ändå på något sätt kommer fram medför det förstås en enorm tillitsförlust. För många är just det, att tilliten blir så saboterad, en långt mycket mer dramatisk historia än att könsdelar träffats. Även om det senare också rent faktabaserat för många kan upplevas som otrevligt under något man trott var en monogam relation. 
  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2019-04-12 13:21:36 följande:
    Inte så konstigt, hon har ju hitta den perfekta ursäkten för att trappa upp och ner som hon känner för...."vi är ju bara vänner"
    En omskrivning för förspel. 
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift