Inlägg från: Anonym (Avdramatisera) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Avdramatisera)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Jag tror, som många andra har skrivit, att en stor del av det hela är att det är din och kollegans hemlighet. Du skulle nog till att börja med berätta för din man att du finner en annan man attraktiv och ta saker och ting därefter. Du behöver inte berätta om sexuella fantasier osv.

    Det skulle få dig att må bättre, ta udden av flirten lite grann då jag är övertygad om att det inte skulle kännas lika spännande längre.

    Hemma blir det nog lite, minst sagt, ansträngt ett tag men om du och din man älskar varandra och det ni har tillsammans kommer ni reda ut det.

    Alla som har varit i förhållanden under lång tid finner väl förr eller senare en annan människa attraktiv.

    Men otrohet eller att fortsätta att smyga och ge bränsle åt det du känner för kollegan kommer aldrig föra något gott med sig.

    Lycka till!

  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 14:47:58 följande:

    Jag håller med föregående och tycker inte att du TS ska berätta för din partner. Åtminstone inte som någon självklarhet och inte utan att noga väga alternativen mot varandra och verkligen överväga alla följder med dess fördelar och nackdelar.

    Min bedömning är att många som skriver i denna och i andra trådar som handlar om s k otrohet tillåter sig själva att styras helt av deras egna känslor.

    Förmodligen är de så svartsjuka och avundsjuka att de har ett behov försöka försäkra sig om att deras egen partner alltid skulle berätta allt för dem. Därför ställer de alltid och generellt detta krav även på andra.

    Även i andra trådar har jag funderat kring detta ämne.

    Vad är egentligen svartsjuka och avundsjuka? Det är ju bara känslor, eller hur?Varför tillåter sig så många att styras så av sina känslor att de blir så extremt svartsjuka, avundsjuka och/eller missunnsamma?Jag tycker det är intressant att resonera runt frågan och jag undrar fortfarande så där i största allmänhet: 

    Rent faktabaserat, vad är det som är så himla dramatiskt med att ens partner har en tillfällig sexuell upplevelse med någon annan? 

    Alltså om allt annat är lika, t ex att vår ömsesidiga kärlek till varandra är opåverkad eller kanske tom starkare?

    Och om jag aldrig får reda på det: 

    Vad är då rent faktabaserat, de negativa konsekvenserna?På dessa mina funderingar har ingen hittills kunnat ge några vettiga svar eller ens några vettiga tankar.


    Jag tror inte det har med svartsjuka, avundsjuka eller något liknande att göra att man är emot otrohet. Det har med moral, värderingar och erfarenheter att göra.

    Kommer det aldrig fram, vilket det dock oftast gör, för det är få som kan gå med en sån hemlighet utan att det märks på något sätt förr eller senare, så får det kanske inga negativa konsekvenser, men bara kanske eftersom det likaväl skulle kunna leda till att hon minskar sitt intresse för sin man.
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2018-11-05 16:11:51 följande:

    Du har säkert rätt gällande moral, värderingar och erfarenheter.

    Men om händelsen nu sker, att partnern har en tillfällig sexuell förbindelse, trots att det var fel mot bakgrund av bl a moral och värderingar, och båda är överens om att det var fel.

    Varför måste det innebära så dramatiska följder?

    Jag menar att all denna dramatik, att de inblandade set till att det får dramatiska följder för deras förhållande, framförallt styrs av känslor som svartsjuka och avundsjuka. Eller menar tvärtom?

    Om den ömsesidiga kärleken och allt annat är lika som innan "gärningen", varför då denna dramatik?

    Hur vet du att det oftast kommer fram?

    Hur kan du veta att det är få som kan gå med en sådan hemlighet?

    Undersökningar visar att otrohet inte är särskilt ovanligt.

    Det verkar vara mycket vanligare än enbart de fall som kommer fram.

    Men de fall som inte kommer fram får vi ju aldrig reda på, eller hur? Och alla dessa fall får ju inga negativa konsekvenser.

    Många har vittnat om att en tillfällig sexuell förbindelse i allmänhet inspirerar och ökar lusten och intresset för sex. Vilket medför ökad lust, intresse och aktivitet även i sitt fasta förhållande.

    Alltså kan det leda till hon ÖKAR intresset för sin man!


    En otrohet är dramatisk för att tilliten i ett förhållande krossas totalt. För att någon ska ha varit otrogen måste en gräns, som båda parter i förhållandet satt, överskridits. Alltså kan du inte längre lita på din partner. Enligt mig vill jag kunna lita på alla i min omgivning, vänner, släktingar, grannar men framförallt på min partner. Att någon har ett öppet förhållande för att det ger mer liv i den egna sängkammaren är inte otrohet.

    För övrigt har jag svårt att se att man skulle kunna vara otrogen mot sin partner utan att det märks på något sätt om man verkligen älskar den. Möjligen med någon form av känslomässig störning.
  • Anonym (Avdramatisera)
    Inga bekymmer skrev 2018-11-05 22:43:36 följande:

    Ja, TS hade sannolikt fått många andra mer uppmuntrande svar om hon skrivit att hennes förhållande var dåligt och att sexlivet dött ut. Men TS har gång på gång intygat att hon är lycklig i relationen med sin man och det gemensamma liv de har, så hon har stor anledning att värdesätta detta så pass att hon gör det rätta här. Det är trots allt inte alla förunnat att ha ett lyckligt äktenskap efter många år, så det är synd om man tar risken att förstöra något så fint!


    Håller med...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (FYI) skrev 2018-11-06 13:02:36 följande:

    Har du också tröttnat på att läsa hans teorier? Det är som en gammal skiva som hakat upp sig..Samma budskap om och om igen.

    Men ts gillar honom...

    Citat:

    Ville bara säga tack, för att du flera ggr i den här tråden försökt nyansera en del av det jag menar när jag skrivit här. Jag skriver ju här för att höra bägge sidor av myntet. Hade jag inte haft något samvete hade jag ju legat med min kollega för längesen (om han hade velat, det vet jag ju inte). Men jag ville iaf säga, tack för det.


    Det den mannen inte verkar förstå är att om man har en deal att vara exklusiva i ett förhållande så är det ju ett enormt svek att vara otrogen....

    Sedan kan man ju komma och säga att det man inte vet har man inte ont av osv men man har ju tappat all självrespekt...

    Empati för den man älskar och lever ihop med måste ju saknas totalt...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (Kär) skrev 2018-11-06 12:14:21 följande:

    Jag höll på som du i ett tag. Känslorna var enbart att jag ville ligga med honom. Kände att jag var TVUNGEN att ligga med honom!!!

    Jag fick 2 chanser men fegade ur. Istället började vi smyga runt på jobb, kyssas i smyg. Inte mer.

    Det blev sen att vi möttes utanför ICA på kvällen när vi skulle handla och satt i bilen och prata och höll varann i handen.

    Så höll vi på i ett år.

    Tillslut var det inte bara att ?få det ur systemet?, utan jag VILLE HA hela honom!!

    Från början var jag helt jävla kåt och ville bara ligga med honom sen skulle jag sluta träffa honom.

    Men desto mer vi umgicks så gick det över till att vi blev kära i varann.

    Han hade fru och 2 barn. Jag hade sambo sedan 6 år.

    Vi beslutade att vi skulle vara tillsammans, jag och kollegan.

    Han sa till sin fru att han ville separera, jag sa till min sambo.

    Idag 2 år senare är jag och denna man sambos och fortfarande väldigt kära i varann.

    Jag har två bonusbarn.

    Helt ärligt så kan jag säga att trots att jag älskar denna man så ångrar jag mitt beslut.

    Hans ex är helt förstörd och mitt ex med.

    Jag har två barn som inte är mina.

    Jag skulle vårdat min relation som jag hade och tagit rejält med avstånd från min kollega!!


    Här är en människa som var rakryggad nog att bryta upp och starta om med sin nya förälskelse, som kan vara ett alternativ.

    Men när tom HON ångrar sitt val borde det väl vara en väckarklocka... Eller?

    All heder till henne, hon saknar inte empati i alla fall...
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (FYI) skrev 2018-11-06 14:36:04 följande:

    Rakryggad vet jag inte..men en människa som i.a.f. tagit konsekvenserna av sitt svek. Något som ts också borde tänka på.


    Tja man kan ju kanske tycka att de var otrogna innan de bröt med sina respektive men om man nu blir upp över öronen kär i någon är det ju rakryggat enligt mig att göra slut istället för att fortsätta bakom ryggen på sin partner.
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (man) skrev 2018-11-06 15:44:54 följande:

    Njae, att gå omkirng och kyssas och hålla hand bakom ryggen på sin partner i två år käns inte speciellt rakryggat. Det enda de inte gjorde var att ligga, de verkar ha gjort allat annat däremellan. 


    Håller med om att de kunde kommit fram till vad de ville LIIIIITE tidigare....
  • Anonym (Avdramatisera)

    En fundering är vad ts man räknar som otrohet?

    Vet ts var gränsen går?

    Är den överskriden redan?

    Var går ts gräns för vad som är ok?

  • Anonym (Avdramatisera)

    Grattis till dina myrsteg ts! Keep up the good work!

    Hur känns det att börja ta distans till kollegan?

    Får det dig att må bra och känna dig lite stolt över dig själv och dina val?

Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift