• Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 2 Dec 15:19
    411649 visningar
    2871 svar
    2871
    411649

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-12-01 18:44:53 följande:
    Det ÄR fel med otrohet. Det tycker jag också. Att jag ens tänker på det när jag har det bra med min man, ja det är ett jävla mysterium för mig också. Jag hade aldrig drömt om att jag skulle hamna i en situation att jag även fått känslor för en annan. Så jag förstår att du undrar hur det är möjligt, och hur det inte bara är att kamma sig, lägga ner och gå vidare. Jag har inget emot att diskutera med dig, jag startade tråden för att få bolla och få mothugg för att få hjälp att tänka klart (och det har jag fått) -men det blir så kontraproduktivt när varannat inlägg du gör bara är att du är så less på mig - då är det ju bättre att inte skriva mer. Ja, KÖR?s inlägg är mest äckelgubbe över det hela, håller med. Jag beklagar att du varit utsatt för otrohet, det har jag också som yngre och jag vet att det är ett fruktansvärt svek.

    Jag har inte hintat till min man om vad jag menade när jag sa att jag och kollegan hängt. Men vi pratade mkt igår om oss, vad vi båda behöver etc, vilket var ett bra samtal.

    Jag har dock inte lyckats distansera mig från kollegan än så mycket som jag vet att jag behöver för att det ska kunna gå över. Men jag kämpar med att resonera bort känslor och argumenten: vi ju har så kul ihop. Men jag kommer inte ta detta över gränsen, så känns det nu.

    Mannen från andra tråden här.
    Kan nog anta att jag har din mans perspektiv här. Tror han känner att nåt är fel, men liksom mig har han kanske ingen att prata med detta om, och då är det svårt, man vill ju inte visa sin svartsjuka sida, rädd att det kommer att sabba mer än det hjälper.
    Jag har inte hintat till min man om vad jag menade när jag sa att jag och kollegan hängt. Men vi pratade mkt igår om oss, vad vi båda behöver etc, vilket var ett bra samtal. 
    Bra att ni pratar, men det räcker nog inte med allmänt samtal här, du behöver nog adressera "elefanten i rummet". 


    Om du nu tycker att det är jobbigt att ha ett sånt samtal (jag vet), gör då en liten nödlögn och starta i stil med:
    "Du vet mannen på mitt jobb jag pratar om ibland, det börjar kännas lite konstigt, jag tror han kan ha fått känslor för mig"


    Då lär din man ställa den givna motfrågan om vad du känner....och sedan borde bollen vara i rullning.

    TS, Lös detta innan er semester, tror det kommer att gagna dig, din familj och ditt äktenskap.
     
    Lycka till nu, och lös detta!

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 3 Dec 08:25

    Var nog lite otydlig inser jag.
    Att bara prata med din man hjälper naturligtvis inte.
    Den andra komponenten är ju din kollega och så länge detta är en hemlighet så tror jag pirret fortsätter och därmed kommer du att fortsätta mata de känslor du har.....då är det stor risk att du trillar dit.

    Får känslan av att det är han som är drivande och du bara låter dig svepas med?
    Visa att DU har en vilja. DU är inte skyldig att rådfråga honom om nått för att få slut på detta. Det är DU som skall bestämma din och din familjs framtid.

    Avveckla intima möten med kollegan nu de sista veckorna innan er semester, ta sedan ett samtal med din man, säg bara vad du anser behövs sägas (du har faktiskt inte gjort nåt än). Tar du bort hemlighetsmakeriet så tror jag pirret försvinner.


     

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 7 Dec 17:25

    TS, vet inte om jag skall bli ledsen eller besviken på dig.
    Du verkar vara både intelligent och driven, säkert jäkligt duktig på det du jobbar med, MEN, du fattar hela tiden egoistiska och/eller ologiska beslut


    Om du inte är världens bästa skådespelerska eller din man är extremt okänslig på att läsa av sin fru/partner sedan 14 år tillbaka så MÅSTE han ju vid detta laget fattat att nåt är konstigt!
    Kan dock tänka mig att han tänker "snart semester, inte ställa till något nu och förstöra stämningen"


    Sanningen är ju att en annan man, långsamt och metodiskt, förför hans fru, bara väntandes på nästa tjänsteresa eller konferens med övernattning. 
    Tror inte du längre behöver tveka på vad kollegan egentligen vill. Han är smart och väntar bara på rätt tillfälle. Listig jävel, han har ditt fulla förtroende nu känns det som han långsamt pushar det mot slutmålet.


    Jag hoppas ditt senaste inlägg om dina känslor är ett slutgiltigt steg, för jag lider så med din man.

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 7 Dec 18:15

    Jag tror på dig TS.
    Ta en paus från FL, ta semester och njut. Droppa in och säg en mening när du är tillbaka så hoppas jag detta går riktigt bra för dig och din man!

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 8 Dec 17:31

    Som sagt, TS slår mig som en intelligent kvinna, säkert med en stor portion stolthet också (De sista 8 månaderna har kanske satt ett hack i detta dock).

    Tror hon kommer tillbaka efter semestern, bara för att visa att många av oss i tråden hade fel och att hon faktiskt löst detta, haft ett seriöst snack med sin man, och lämnat detta bakom sig.
    Känslor som inte matas dör, så enkelt är det.
    TS sista inlägg andades ju faktiskt insikt och ett embryo till positivt avslut.

    Men TS, om du läser detta, se upp med kollegan, han verkar lite för medveten om vad han gör för att det skall kännas bra.
    Som du sa "upp till bevis".

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 10 Dec 07:58

    Hej TS

    Stort, stort  plus åt att du nu känner att en gräns blev passerad och att verklighet och fantasi sällan blir lika.


    En reflektion.
    Du säger du har haft känslor för kollegan sedan i våras.
    Han har dock inte gjort något förrän fram till för nån / några månader sen (typ vid trådstarten kanske? Då du kände att nåt hände och du ville bolla lite tankar på FL.). Det kan ha varit nåt du sagt eller gjort som triggat honom och han har insett att "hey, hey här har vi ju ett läge". ....och så började han steppa upp gamet.

    Gift man vill ha en liten affär vid sidan om. Vad kan vara säkrare än en gift kvinna, hon har allt att förlora på att skvallra, särskilt om han kan få henne att ta steget...
    Hur länge har han hållit på nu? 6-8 veckor? Han kommer inte låta 3 veckors julledighet stoppa honom. Han har gott om tid på sig.

    Tippar på att han kommer höra av sig under ledigheten.
    Givetvis med ett oskyldigt God Jul etc, men säkert addera in nåt subtilt typ "hade varit kul att vara i värmen" eller "bokar in ett skitviktigt möte i Januari så vi kommer igång". Han vill hålla grytan kokande......

    Frågan är vad du gör i Januari. Då kommer ju ni att ses dagligen igen.
    Som nån sa, han har fått vittring och kommer inte att ge upp så lätt.
    1) Du blir iskall och stryper allt till rent kollegialt samarbete. (Kan bli svårt såsom Du beskriver det, tror jag)
    2) Bokar möte med din chef och säger att du vill ta nästa steg i karriären och byta arbetsuppgifter. 


    Lycka till!
  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 12 Jan 10:59

    Kul att det verkar ha löst sig, även om du inte verkar helt 100 än, kanske 99%Flört


    Hoppas din kollega kan hålla sig till vänskapsnivån och inte försöker med nåt mer.


    Hoppas du och din man nu får många sköna år tillsammans.

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 26 Jan 17:40
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-01-26 12:14:31 följande:

    Jag vill förtydliga: Jag står fast vid beslutet att inte agera på känslorna för kollegan. Dock måste jag distansera mig mer ändå eftersom det är nån typ av självplågeri att ändå hänga.

    Det kommer bli ett bra slut på detta.


    Hej TS, kul att se att det år åt rätt håll.

    Dock, kan det vara så här.
    DU: Bokar inga möten, föreslår ingen fika, är inte den som börjar skicka Insta, det är han som är initiativtagaren till all kontakt.
    På så sätt känner du det som att du inte driver detta vidare, känns lite bättre kanske?
    MEN: Du verkar inte ha styrkan att tacka nej, dvs han upplever det som tyst uppmuntran från din sida. Han kommer ju att hålla på tills du tar ett aktivt beslut att faktiskt börja ta avstånd!

    Frågan är då: Är du tillräckligt ointresserad av honom för att aktivt börja tacka nej? ....eller är det fortfarande lite rest-pirr kvar?

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 27 Jan 20:46

    Hej TS


    Man skall väl inte dra historier  från sitt eget liv för att råda andra, men whatever.... några ord inför veckan som kommer.


    För 8 år sedan var jag i samma situation som du. Nyss börjat ett nytt jobb och efter några månader kom en kvinna tillbaka från sin mammaledighet och vi började jobba ihop.
    Insåg efter ett tag att jag saknade henne när jag inte var på jobbet, började få mycket starka känslor för henne. Misstänkte att hon nog kände nåt för mig också.


    På det var det småbarn hemma och de riktigt jobbiga åren med lite sömn och inte så mycket man & hustru.... lätt att tappa fotfästet.... 


    Efter ca 6 månader kulminerade det under en företagsfest. Efter en intensiv stund på dansgolvet fick jag ett förslag om att hoppa in i en taxi, hem till ett hus utan man och barn.
    En Tipping-point om någonsin i livet.
    Jag stod och tvekade under vad som kände som de längsta sekunderna i mitt liv, men jag valde att inte hoppa in. Evigt tacksam för det idag, annars vet jag inte hur mitt liv sett ut.
    Veckorna som följde på jobbet blev jobbiga. Slutade med att hon sade upp sig efter någon månad och bytte jobb, hon kunde inte vara kvar och nära mig enligt henne.


    Men nu till poängen. Jag springer till och från på denna kvinna några gånger per år, ibland säger vi bara hej, ibland stannar vi och växlar några ord.
    ..och TS, det har gått åtta år, åtta långa år, och fortfarande varje gång jag träffar henne pirrar det till och jag känner att de gamla fantasierna som legat begravda kommer tillbaka.


    Vad jag vill ha sagt med detta (och detta kommer du nog inte att gilla) är att för att du skall lyckas distansera dig till denna mannen, som du uppenbarligen är, åtminstone lite, förälskad i, kommer innebära att du behöver undvika honom på daglig basis, veckobasis etc.
    Du behöver helt enkelt hitta andra arbetsuppgifter där ni inte behöver interagera. Så länge ni ses kommer fantasierna att matas, med risk för att de växer igen.

    Att tro att ni skall kunna jobba ihop och ha nåt slags vänskapsförhållande blir nog mycket svårt, med tanke på att det nog är båda som har känslor för varann.

    För att parafrasera mäklar-jargongen, det viktigaste är "distance, distance, distance"


    Lycka till i veckan nu.

  • Anonym (Oroli­g man)
    Äldre 29 Jan 09:59

    Hej TS


    Som jag ser det har du, med det beslut du har tagit, tre alternativ


    1:           
    Du väljer att berätta för din man. Då lär väl en direkt konsekvens bli att han vill att du omedelbart byter jobb. Han lär ju knappast vilja att du går tillbaka, av uppenbara skäl.
     


    2:           
    Du väljer själv att byta jobb/arbetsuppgifter för att distansera dig, då kan nog förälskelsen ha en chans att ebba ut.
    Inget mer SMS/instagrammande då heller givetvis, för ni är ju inte kollegor längre.


    3:           
    Ni fortsätter er jobbrelation/känslorelation och du hoppas att förälskelsen kommer att ebba ut, och att ni kan fortsätta som kompisar och goa kollegor.


    Jag får känslan att du siktar in dig på 3.
    En fråga då:  Om ni kommer att ses på daglig basis, skratta och ha kul ihop, tror du då själv på, (helt ärligt nu!), att dina känslor kommer att försvinna?

Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift