• Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 19:32
  146845 visningar
  2871 svar
  2871
  146845

  Jag vill ligga med min kollega, är gift

  Anonym (Hmm) skrev 2018-11-27 19:26:29 följande:

  Men varför är det så viktigt att veta vad han tycker? Det enda du måste veta är vad du vill och vad som är viktigt för dig. (Din man).

  Om han besvarar dina känslor vad händer då. Jag tror ärligt inte du klarar av att motstå då. Jag tror att du intalar dig själv att du vill prata med honom för att han ska neka och att ni ska kunna vara vänner. Men om du är ärlig mot sig själv så vill du ju enbart få bollen i rullning.


  Det är väl inte så konstigt att jag vill veta vad han tycker? Sen hoppas jag ju att han ska säga att han ser mig som en asbra tjejkompis och så blir det mindre laddat. Men ja, visst håller jag med om att om han säger att han känner samma sak så gör det inte saken lättare.

  Ok. Ja. Jag griper efter halmstrån. Jag hör er.
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 19:37
  Anonym (Hmm) skrev 2018-11-27 19:34:06 följande:

  Sen det där med att du ska prata med din man. Det tycker inte jag du ska göra. Inte förrens du gått förlångt. Det du ska göra är att sluta uppmuntra din kollega. Sluta att tramsa. Det finns ingen anledning till att såra din man innan du gått förlångt. Därimot borde du fundera på varför du helt plötsligt blivit bixt kär i nån annan,nått fattas dig uppenbarligen. Kanske ska gå i par terapi


  Vi reser bort över jul, jag tror att det bli bra - både för mig och min man och att jag får distans till kollegan några veckor.

  Jag håller med dig. Det är sjukt tramsigt och så jävla jävla dumt. Jag förstår att ni undrar hur fan jag är funtad när jag trots att jag inser det, ändå umgås m kollegan.

  Jag blir trött på mig själv.
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 19:50
  Anonym (FYI) skrev 2018-11-27 19:40:37 följande:

  Det är väl kanske inte i första hand att din man skall må bättre som vi föreslår att du skall öppna dig för honom. Med största sannolikhet kommer han att må skit av att du har dom känslorna du har för någon annan. Men det kan ha den inverkan att det slår hål på spänningen ni har.

  Endast då kan ni ha ett konstruktivt samtal. Idag kan ni inte ha det i.o.m att han inte har en aning om vad du känner för kollegan.

  Men detta samtal med mannen måste du i så fall ha innan det går för långt. 

  Ännu behöver det inte vara någon katastrof. Det har ju inte hänt något oförlåtligt.

  Det kommer säkert vara ett jobbigt samtal, men det blir garanterat katastrofjobbigt om du och kollegan hamnar i säng med varandra.

  Det konstiga är att du säger att det samtalet kommer du att ta, men inte innan då det ännu går att lösa ???


  Jag menar att innan det gått för långt behöver jag inte såra min man, jag ser inte att det hjälper honom om jag (för en gångs skull i den här soppan) ska tänka på honom först. Men OM jag går för långt handlar ju mitt beslut om jag kan leva med att vara ett as resten av livet, eller vara ärlig mit min man.
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 21:08
  +1
  Anonym (Avdramatisera) skrev 2018-11-27 20:45:32 följande:

  Det är ju uppenbart att du är upp över öronen kär i din kollega...

  Du skriver ju själv att du bara känner MER OCH MER för honom..

  DISTANS är det enda som kommer funka.

  Om du inte ser en framtid tillsammans med kollegan förstås.

  Du måste ta reda på vad du VILL

  Vill du ha kvar din man MÅSTE du bryta med kollegan, punkt.

  Går du vidare utan att snacka med din man är du elak och egoistisk.

  Det du gör nu är lite som att söka ett nytt jobb...man talar inte om det för chefen där man redan jobbar ,för får man inte det nya jobbet så blir det jobbigt att jobba kvar på det gamla och man får alla skitjobb....och nu vill du kolla med chefen på det nya jobbet för att se om chanserna att få det är stora eller små...egoism...

  Bryt! Vakna!

  Just saying...


  Ok ok. Du har rätt. Jag ska börja med att inte ha kontakt med honom imorgon.

  (Rätt - Förutom det med jobbet - inte fan berättar man för sin nuvarande chef att man söker nytt jobb förrän man har ett nytt jobb. Då säger man till först när man fått ett nytt och säger då upp sig.)
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 21:21
  Anonym (Avdramatisera) skrev 2018-11-27 21:15:43 följande:

  Helt rätt.. Men VARFÖR berättar man inte för sin nuvarande chef?

  Jo man är rädd för KONSEKVENSERNA!

  Det var det ja menade med den något konstiga liknelsen.


  Nja, för att det vore dumt. Om jag trivs bra på mitt jobb, men blir headhuntad för ett jobb jag inte sökt och heller inte vet om jag vill ha - då vore det bara dumt att säga det till min chef att jag funderar på att ta det, innan jag bestämt mig. Dumt både för chefen och mig. Då är det bättre att jag bestämmer mig först.
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 21:23
  Anonym (Hmm) skrev 2018-11-27 21:19:37 följande:

  Nja.. i ditt fall säger man upp sig först innan man ens pratar om anställningsintervju på det nya jobbet ;)


  Ja, det var det jag menade - det är ju rådet till mig, att jag ska säga till min man, vilket jag förstår att ni råder mig till. Därför var rådet/jämförelsen med nytt jobb tokig. För då säger man INTE till.
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 21:37
  -1 +1
  Anonym (Avdramatisera) skrev 2018-11-27 21:28:15 följande:

  Varför skulle det vara dumt för chefen? Då får han ju en chans att leta upp en ersättare så inte företaget förlorar en viktig post?


  Hitta en ersättare får en chef chans att göra under en anställds uppsägningstid. Jag skulle inte råda någon att säga till sin chef att den söker nytt jobb under sökprocessen iaf, det kanske ni gör. Med det sagt tycker jag inte att det är chefen man ska sätta i första hand, jag anser inte att folk som söker jobb utan att berätta precis allt för sin nuvarande chef är egoistiska.

  I en kärleksrelation är dock parterna jämställda så där köper jag om man resonerar så. Men inte i jobbsökande.
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 21:50
  Anonym (Avdramatisera) skrev 2018-11-27 21:45:39 följande:

  Helt rätt men min poäng är att varför man inte har någon anledning att berätta för sin chef är att man SJÄLV har något att förlora på det...Chefen förlorar ju inget på det eller hur?


  Jo, chefen kan tappa förtroende i onödan för en bra anställd som väljer att stanna. Men jag anser inte att man har/ska ha en relation med sin chef som ger den skyldigheten. Det ingår i chef/anställd-relationen.

  Men skit samma - det här var ett sidospår. Jag tror att du förstår vad jag menar, och jag förstår vad du syftar på. Att man alltid, oavsett, ska sätta andra före sig själv, annars är det själviskt.
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 21:54
  Anonym (Hmm) skrev 2018-11-27 21:46:36 följande:

  Tycker du beskriver väldigt bra här vad det är du vill och hur du tänker. Läs igenom det du skrivit här.

  Du säger att du vill ha din man och att du bara vill vsra vän med din kollega.

  Men här så tycker jag att du är väldigt ärlig mot dig själv när du skriver att du inte bestämt dig om du kommer ta det nya jobbet. I ärlighetens namn så vill du enbart ligga med din kollega och letar febrilt efter en godtagbar lösning på det. Om du är ärlig så har du ingen kraft vilja eller tanke på att avstyra det hela. Du går omkring i en kåt och kärleksbubbla och ser inte stupet framför dig. Sen undrar jag om du verkligen trivs så bra med din nuvarande man som du säger att du gör.

  Du skrev för ett tag sedan att din man märkt av att du går igenom något. Tänk på att man inte alltid är så bra på att dölja saker för sin partner som man tror att man är.

  Hoppas att det löser sig för dig.


  Du har helt rätt, och jag hymlar inte med att jag griper efter halmstrån för att hitta en godtagbar lösning för att ligga med kollegan. Det VILL jag ju. Ha kakan och äta den, hur omöjligt jag än inser att det är. Och jag hittar ingen godtagbar lösning. Det är ju alla mina lösningar ni slår hål på :P (vilket alltså är bra).
 • Anonym (Villm­enfåri­nte) Trådstartaren
  Tis 27 nov 2018 22:04
  Anonym (Hmm) skrev 2018-11-27 21:58:48 följande:

  Men om du ska vara ärlig. Vart tror du själv kommer hända? Va nu super ärlig! Tror du att du kommer att ligga med honom? Tror du ärligt på att ni kommer att bara vara vänner? Eller kommer du att ta dig samman och lägga ner?

  Svara ärligt och inte vad du vill sak hända eller vad du tycker är rätt. Svara ärligt.


  Jag tror ärligt att det inte kommer att hända att vi ligger med varann. Jag tror att det kommer stanna i mitt (eller bådas) huvuden. Jag tror att vi kommer fortsätta småflirta fram och tillbaka ett tag till. Men - Hade han velat ta det dit hade han försökt redan tänker jag. Det har gått 8 månader. Jag kommer själv inte ta steget. MEN - ska jag vara ärlig - om han skulle försöka kyssa mig tror jag just nu ärligt inte att jag skulle dra mig undan. Men jag tror faktiskt inte att han kommer göra det.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift
Logga in
Bli medlem