• Äldre 18 Feb 20:50
    411415 visningar
    2871 svar
    2871
    411415

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-02-18 20:37:24 följande:
    Om inte annat är den kontakten ev dum med tanke på mitt startläge och att ja, jag vet. Men - det har gått ett år. Vi kommer inte helt plötsligt börja skriva annat till varann. Jag har svårt att se att det skulle ske nu. Men, ja, jag borde bryta det med för att helt avskärma mig om jag känner att jag inte kan vara bara vän.
    En gradvis nedtrappning behöver inte vara fel. Att styra över på oskyldiga memes gör kanske att känslorna trivialiseras på ett sätt som ett abrupt slut inte hade åstadkommit. Ungefär som när en rökare går över till nikotintuggummi. 
  • Äldre 21 Mar 23:23
    +1
    Anonym (felix) skrev 2019-03-21 19:48:42 följande:
    Jag kan kanske omformulera min första fråga.

    Innebär "avslut på ett vis" att du vill/tänker/önskar förändra ditt beteende på något vis för att avsluta den känslomässiga delen av er affär? Eller är det OK om hängmöten/intimfika/spellista/fritidskommunikation också fortsätter in i framtiden?

    Du verkar leva i en värld där man antingen är fysisk otrogen eller "bara vänner". Finns det ingenting därimellan, som innebär att man etablerar ett intenst känslomässigt förhållande med en tredje part, som inte är OK mot din lyckligt ovetande man och som du borde avsluta asap?
    Intrycket vi utomstående får är att du och anonym(man) längtar intensivt efter att TS är otrogen så ni får säga "vad var det jag sa" och därför försöker ni göra henne osäker och provocera henne till att göra saker  hon varken vill eller har tänkt göra. Säger mer om er än om henne...
    Nu har TS kontroll och har skött processen alldeles utmärkt hittills. Dessutom har hon en ängels tålamod som orkar fortsätta svara olyckskorparna som tjatar om samma sak gång på gång. Så lägg ner, TS kommer säkert att uppdatera oss om något spännande händer.
  • Äldre 22 Mar 18:35
    Anonym (FYI) skrev 2019-03-22 15:08:39 följande:
    Jag måste ändå fråga hur du kan få det till att hela denna ettåriga affären som ts haft, någon gång haft kontroll och skött processen utmärkt. Kan du ge ex. från det att hon öppnade tråden och var så kåt på kollegan att hon t.o.m kunde tänka sig att ge mannen ett frikort, bara hon fick ligga med kollegan, tills idag då hon visserligen inte varit fysisk med honom men enligt dom flesta gjort varje annat fel som finns i boken. Inte tagit något råd utan bara kört på
    T.o.m ts själv inser att hon inte är igenom.

    Men visst...Hon är förhoppningsvis på rätt väg, om inget bakslag kommer.
    Och hon är fantastisk på att svara och stå ut med oss "olyckskorpar eller moralpoliser" (beroende på vem som skriver) som inte riktigt litar på vad hon skriver av ovan nämnda orsaker.
    Däremot tror jag ingen försöker...eller vill provocera in henne i otrohet, Varken "man, felix, eller jag.
    Som du skriver var hon på gränsen till fysisk otrohet i höstas, om bara mannen viftat med lillfingret hade hon fallit. Men hon har ventilerat frågan, tagit råd (så där har du fel) insett vad hon riskerar, gradvis trappat ner kontakterna, avstått de mest "farliga" mötena och blivit mer på det klara över vad han känner och vill/inte vill. Och därefter landat i att det inte blir mer än så här utan snarare åt det svalare hållet.

    Min tro är att det varit sämre om hon brutit tvärt och totalt. Då hade hon känt att hon förlorat något som kunnat bli fantastiskt, det förbjudna är alltid mer lockande, och ältat om vad han egentligen ville och vad hon skulle gjort istället. Nu har hon haft chansen, övervägt, trappat ner och avstått. Precis så gör förnuftiga personer!
  • Wed 15 May 2019 21:37
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-05-14 21:14:47 följande:
    Även om en del av mig önskar att jag kunde göra samma med samma icke-samvete så kan jag inte det. Det skulle äta upp mig inifrån, jag vet det. Dvs, det kommer aldrig vara värt det för mig.

    Ang om han är attraherad eller ej. En del av mig vill säga - klart jag vet det. Vi skulle inte höras och ses såhär annars, inte haft den här kemin så länge. Han vill ju dessutom ses jämt. En annan del är inte säker alls. Eftersom inget sägs och jag kan feltolka allt om man ska hårddra det. Han har dessutom en naturlig utstrålning som gör att många kvinnor dras till honom, även om han verkar rätt oberörd av det. Han umgås inte med någon på jobbet som vi gör. Men om jag VET vad han tänker / känner? Nej.

    BILDEN: Igår när vi fick reda på att våra roller ändras mailade jag det översta i bilden till honom (det tar ca 10 min att utföra) och också för att signalera att vårt samarbete slutar lite nu. Hade tänkt att han också ville trappa ner kontakten, har känts så och tänkte att han bara skulle säga att han fixar. Hans svar var det nedan (har klippt bort våra mailadresser etc av uppenbara skäl).
    Hmm, önskar du att du vore en samvetslös bitch, det låter inte bra. Du borde istället vara stolt över att du inte är det...
  • Wed 15 May 2019 22:16
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-05-15 21:57:46 följande:
    Jag tror att du förstår vad jag menar. I en fantasivärld skulle jag kunna äta kakan och ha den kvar.

    Jag inbillar mig att han känner att jag drar mig lite undan, och då plötsligt hör av sig lite mer? Jag vet inte, men nåt är det. Och igår blev det ett hängmöte som blev lite för långt.

    Igår kväll smsade han också, det var väldigt längesen nån av oss smsade utanför arbetstid. Och vi hörs väldigt sällan på sms.
    Jo jag förstår.
    Låter som att han vill trappa upp, han känner att du är på väg bort. Låt dig inte dras med utan håll dig sval så kan du lägga er kontakt på den nivå som känns bäst för dig. Låt inte honom styra.
  • Thu 16 May 2019 19:10
    Anonym (Känner samma) skrev 2019-05-16 09:03:36 följande:
    Det är svårt för att vi bara är människor. En gång i tiden var vi inte skapta för att leva i monogama förhållanden. I slutändan får man bara välja det man tror att man kommer att må bäst av i längden och stålsätta sig. Men lätt är det inte..
    Tvärtom, vi ÄR skapta för att leva i monogama förhållanden. Annars skulle inte otrohet, polyamori och öppna förhållanden vara så känsligt. Under människans utveckling har monogami varit det effektivaste sättet för stammen att få de långsamt växande (i jämförelse med andra däggdjur) barnen att överleva och stammen att bli starkare och talrikare. I ett monogamt förhållande visste mannen någorlunda säkert att barnen var hans och han var motiverad att skaffa mat och skydda dem.

    Men i vår tid finns många alternativ, både i fråga om antal presumtiva partners och sätt att leva tillsammans - eller som singel. Plus att vi försörjer oss själva, har tid att umgås, fundera på om gräset är grönare... och jämföra oss med andra. Alla valmöjligheter kolliderar med vår instinkt att vara monogama och då blir vi osäkra och förvirrade som TS och andra i tråden.
  • Thu 16 May 2019 20:25
    Elefantmannen2 skrev 2019-05-16 19:54:16 följande:

    Att det är känsligt beror på normer och regelverk, inte evolution, tror jag. Du behöver ju bara byta världsdel för att man ska se på det med helt andra ögon. Eller att normen blir fler kvinnor per man, till exempel. 
    I delar av Asien är det socialt accepterat att ha en älskarinna, men regelverket kring det har utvecklats över tid. Det innebär skyldigheter och åtaganden mot bägge kvinnorna. 


    Att vi nu befinner oss högt upp i behovstrappan och har fler valmöjligheter är jag helt med på. Fast förvirringen ligger i att utmana normer inte någon instinkt att vara monogama. 


    Normerna utmanas ju hela tiden. Det är inte länge sedan det var helfel att skilja sig. Homosexualitet var en sjukdom. etc. etc. 


    Jag tror inte att man kan förklara det stora traumat kring otrohet bara med normer och regelverk, instinkt och evolution måste finnas med i bilden. Som du skrev förändras normer hela tiden och synen på sex har förändrats dramatiskt på låt oss säga 100 år. Men otrohet är fortfarande big no-no och öppna förhållanden sällsynta. Månggifte är något som få kvinnor självmant väljer, det är just de normer och traditioner du nämner som styrt det. I takt med att samhället utvecklas och kvinnor blir mer självständiga försvinner det.
  • Thu 4 Jul 2019 20:57
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-07-04 18:05:52 följande:
    Men ge dig nu.
    Han ger sig aldrig, han njuter av att skuldbelägga dig och har våta drömmar om att du ska vara otrogen på riktigt så han kan säga "vad var det jag sa".

    Men jag fattar inte hur du orkar tjafsa med en person som låter som en papegoja och har en hjärna i samma storlek. Vad får du ut av det? Du kan aldrig övertyga honom.
  • Fri 5 Jul 2019 16:59
    Anonym (man) skrev 2019-07-04 22:20:45 följande:
    Eller hur, och du njuter då av att spela räddaren i nöden ?

    Men om vi slutar fjanta oss och beter oss som vuxna så har din teori en ganska stor fet brist...och det är att det finns ett flertal personer som säger samma sak. Menar du att alla njuter av att skuldbelägga stackars TS ?
    TS behöver ingen riddare på vit häst som ilar till hennes räddning, hon är helt kapabel att ta hand om sig själv. Lite synd, det hade varit kul att agera räddaren i nöden åt en lady in distress. Men den tiden är förbi...

    Det finns många som njuter av att skuldbelägga andra, om de finns här i tråden vill jag låta vara osagt.

    Men jag ställer samma fråga till dig som till TS, vad får du ut av det? Du har skrivit typ 500 inlägg med ungefär samma innehåll, TS svarar ungefär samma sak varje gång och så skriver du igen, ni rör er i cirklar omkring varann på ett sätt som jag inte sett i några andra trådar. Varför?

    Sen har jag en fråga till, om du varit TS` man och hon berättat allt, som du vill att hon ska göra, vad hade du gjort då?
  • Fri 5 Jul 2019 17:11
    Anonym (man) skrev 2019-07-05 17:08:45 följande:
    Kom tillbaka när du lärt dig argumentera sakligt...
    Aha, du vet inte ens själv... Jag fick inget svar från TS heller på frågan varför, ni har kanske mer gemensamt än ni tror.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift