Inlägg från: Anonym (Villmenfårinte) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Tecum skrev 2018-12-02 20:21:40 följande:

    Jag förstår inte vitsen med att riskera göra din man orolig och ledsen? Vill du att han ska börja uppvakta dig igen, alltså spela ut männen mot varann? Eller ska han göra jobbet åt dig och försöka hindra att ni träffas?

    Jag tycker att du ska sköta det själv, alltså trappa ner kontakterna med den andre. Om du talar om det för din man och han inte reagerar som du förväntat eller hoppas kan du ta det som en förevändning att trappa upp med den andre istället, "buhu, min man förstår mig inte". Det som hänt eller kan hända är helt ditt ansvar och det är du som ska reda ut det!


    Det är det jag ockdå känner. Jag ser inte vitsen med att göra honom ledsen om han inte behöver bli det. Men eftersom flera gett det rådet tänkte jag iaf överväga det. Jag är helt med på att allt är mitt ansvar.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Orolig man) skrev 2018-12-03 08:25:39 följande:

    Var nog lite otydlig inser jag.

    Att bara prata med din man hjälper naturligtvis inte.

    Den andra komponenten är ju din kollega och så länge detta är en hemlighet så tror jag pirret fortsätter och därmed kommer du att fortsätta mata de känslor du har.....då är det stor risk att du trillar dit.

    Får känslan av att det är han som är drivande och du bara låter dig svepas med?

    Visa att DU har en vilja. DU är inte skyldig att rådfråga honom om nått för att få slut på detta. Det är DU som skall bestämma din och din familjs framtid.

    Avveckla intima möten med kollegan nu de sista veckorna innan er semester, ta sedan ett samtal med din man, säg bara vad du anser behövs sägas (du har faktiskt inte gjort nåt än). Tar du bort hemlighetsmakeriet så tror jag pirret försvinner.

     


    Han är väl drivande i form av att det är han som börjat boka möten när vi inte behöver, bokat upp konfarum för att sitta och snacka han och jag, och oftast han som frågar om vi ska ta en kaffe etc. Men som sagt, han har inte sagt nåt över gränsen. Jag vet att det är mitt ansvar att säga nej.

    Vi kommer inte ens hinna ses på tu man hand innan jag åker till Bali. Jättemycket på jobbet, han också. Så det blir nog självsanerande. Och vi ska vara borta i över tre veckor så det blir en bra tid ifrån varann och att nyktert få reflektera.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2018-12-03 16:39:06 följande:

    TS. Hoppas du haft en bra dag på jobbet.


    Fullt upp m möten idag, så ja det har gått bra. Vi pratade lite med varann och tog en snabb kaffe, men det gällde jobb.
    Anonym (FYI) skrev 2018-12-03 16:40:47 följande:

    Helt rätt..Håller med.

    Ts, vill du inte svara på hur din kompis reagerade när du delade med dig av ditt dilemma??


    Hon lyssnade mest. Dock framkom det att hon har det tufft i sin relation, och att de båda varit otrogna mot varann, och att det berodde på att de inte har det bra. De är på väg isär efter 13 år. Så vi pratade inte bara om mig, men konstaterade att våra situationer var annorlunda. Hon var otrogen med one-night-stands, mycket för att hon är missnöjd med sin relation (de går i terapi nu dock), så är inte mitt utgångsläge. Men hon rådde mig till att åka på semestern, få distans och då kanske kunna se saker klarare.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2018-12-03 23:04:25 följande:

    Jag är inte elak nu... men tycker du verkligen det var rätt person att tala med om dina problem/lust.

    Vad jag förstår visste du inte om deras otrohet. Men allvarligt, man kan ju inte ta råd av någon som löser sina egna relationsproblem med ons. Eller tänker jag helt fel nu ?

    Hon försökte alltså trots sina erfarenheter inte avstyra det du är på väg in i utan bara råder dig att åka till Bali för att tänka och komma bort ett tag ???

    Det är ju bra att dom går på terapi för att lösa sina problem...och det är väl det rådet hon skulle gett dig också om hon tänkt till lite..

    "Sök en bra terapeut och tala med honom om dina tankar. Gå inte över gränsen för risken finns att du får ett helvete om du gör det."


    Jag visste inte om deras otrohet nej. Och vad är rätt person? Får den någon man rådfrågar inte ha varit i samma sits? Hon har ju t.o.m varit med om det - åt bägge håll - så jag anser inte att hon är fel att prata med. Hon tycker mycket om min man, och mig, och hon har aldrig gett mig rådet att bara köra på. Men hon har lyssnat, utan pekpinnar eller dömande, och påpekat att oavsett är valet mitt och ansvaret för mina handlingar bara mitt. Men hon tycker såklart att jag ska låta bli. Det tycker ju jag själv också.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2018-12-04 23:37:17 följande:

    Ts..Jag är ledsen att behöva säga detta, men..Du lever i en villfarelse att du skall klara av detta på egen hand utan terapi. Du tar heller inte till dig för fem öre vad folk råder dig till i tråden. 

    Personligen tror jag inte att du kommer att kunna motstå kollegan, utan hela den här sorgliga historien kommer att sluta med katastrof för din familj, och kom ihåg då, att det är ditt fel.

    Säg nu inte att du visst tar till dig råd här. Du har en förmåga att säga "Ja jag vet att ni har rätt, bla bla. men sen gör du precis på det sättet som du blivit varnad att göra. Ser du inte det själv ?

    Ett uppehåll på Bali kommer inte heller att hjälpa dig att komma bort från dina lustar till kollegan. Du har redan redovisat att det inte hjälper. Redan i #5 hoppades du att 5-6 veckors semester skulle göra att du inte hade sådana känslor för kollegan längre...Det sket sig, och dina känslor bara stegrades när du började jobba igen.

    Hur kan du då tro att 3 veckor på Bali skulle kunna ändra det ?

    Ibland funderar jag på om du är ett troll, och att "Moralgubben" har rätt i att du försöker slå "Mickes" rekord.

    Jag kan bara hoppas på att det är så, och att det inte ligger 14 års "lyckligt äktenskap" med två barn i potten.

    Är det inte bara bäst att göra slut med din man, trots att du påstår att du älskar honom...Det är ju inte så.

    Hade du gjort det hade du struntat i kollegan även om du känt attraktion till honom.

    Alternativet som jag ser det är att ta upp med partnern (Inte kollegan..Att prata med honom skulle vara spiken i kistan) att ni har problem..sätta er ner och prata om det..Så som du håller på nu är ohållbart för både dig och din man.

    Du kan vara övertygad om att han känner något är fel. Och att inte tala om vad som gjort att du är annorlunda är nästan...lika stor tortyr som att berätta om hur du känner.

    Du har ju fått berättat för dig av trådmotsvarigheten, hur jävligt det är att stå på andra sidan och inte veta vad som är på gång, bara att något är fel.

    Säg nu inte att jag är elak utan ta till dig och fundera lite på vad jag skriver för en gång skull.


    Nej nu upplever jag dig inte som elak. Men - Du har redan bestämt dig för att jag kommer att trilla dit, och att jag inte får säga att jag tar till mig råden här, så vad ska jag ens svara?

    Bali kanske inte hjälper, men tre veckor ifrån är bättre än tre veckor ihop och ger bättre chans för mig att känna efter på riktigt. Nej, jag tänker inte lämna min man bara för att jag känner något för min kollega, och när jag inte gjort något. Och min man får mycket närhet och vi har mycket och bra sex (snarare mer) så det är inte som att jag dragit mig undan från honom. Skulle mina känslor för min man ändras eller om jag går över gränsen är det en annan ball-game.

    Och jag önskar att jag vore ett troll, då hade mitt liv känts lättare om allt bara var fiktion. Och jag har noll intresse i hur lång tråden är / blir - är det nån tävling på något sätt? Har ingen aning om vem Micke är och han får mer än gärna ha världens längsta tråd. Jag går in och svarar på era inlägg / frågor men har inget behov av fler inlägg själv just nu så skriver ni inget så försvinner nog denna tråd bort i flödet snart.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Ingen kul jul igen) skrev 2018-12-05 21:24:36 följande:

    Hej TS

    Tyckte nog att du ändrade ton i och med den bekymrade mannen i den andra tråden. Du fick ju lite ont i hjärtat/ångest när du omsatte det till din man och affär så tre veckor på Bali kan inte göra saken värre. Kom bara hem med en plan på HUR du avslutar, inte om och inga men.

    Hoppas veckan varit bra hittills.


    Ja, jag blev som sagt kallsvettig när jag först trodde att det var han. Och ont i hjärtat. Jag tror också att Bali iaf kommer hjälpa - annars ses vi ju till o från varje dag. Vi har hörts lite den här veckan men inte lika mkt som förut. Och nu har jag tokmkt på jobbet sista veckorna, och han är borta några dagar och sen åker jag i tre veckor. Att ta mig bort från frestelsen och fokusera på min man och familj några veckor är nog precis det jag behöver.
  • Anonym (Villmenfårinte)

    Jag ser att flera sv er tycker att jag ska prata med min man. Men nej, det känns inte rätt. Ju mer allt sjunker in och när jag fått bolla det här ?högt? med bl.a er så landar jag mer och mer. Jag sa ja till att jobba utanför kontoret för några dagar sen med kollegan som tyckte att vi kunde lämna kontoret istället för att sitta där när han bokade in ett möte. Och jag sa ja, med dubbla känslor (shit vad gör vi?! / spännande! / helvete vad dumt). Så satt på en närliggande restaurang och jobbade för några dagar sen (ville inte skriva det här just då) - men vi pratade mer än jobbade, vilket vi båda visste att det skulle bli.

    Kände dock när jag gick därifrån en ledsamhet. Ville nästan gråta i bilen på väg hem. Inte för att något hänt utan för att jag kände på riktigt att nej, det här går inte. Det är inte ok. Varför ledsam? För att beslutet landade att det här går hit, men inte längre. Nog nu. Det finns inget gott som kan komma ur detta. Känner mig fortfarande tung i sinnet, som lite ledsen för nåt som aldrig blev. Jag vet inte om nån kan förstå den känslan, men så känns det nu. Jag vet inte varför det landade så hårt just när jag gick därifrån där och då, men det gjorde det. Kanske för att jag kände att jag fortsätter att flytta gränserna. Jag tycker om honom väldigt mycket, men det är nog nu.

  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (man) skrev 2018-12-07 16:42:13 följande:

    Låter ju bra om man bara pratar känslor, du KÄNDE att du gick därifrån med en annan KÄNSLA än vad du hade innan.... men om vi ser det ifrån vad du GJORDE så gjorde du raka motsatsen till vad du sagt att du skulle göra... du skulle ju inte prata om din känslor med honom eller hur? Du var ju själv med på att det inte var en bra idé men ändå var det precis det du GJORDE.

    Så nej TS, du är inte det minsta övertygande, för du GÖR hela tiden saker du själv sagt att du INTE skulle göra. Vilket bevisar att det är inte ditt förnuft som styr utan dina känslor.

    Om vi säger såhär, du har sagt att du inte ska ligga med honom men vad är det som säger att du inte kommer GÖRA det och sen gå därifrån med en hel annan KÄNSLA än vad du hade innan? Du har ju gång på gång brutit mot vad du sagt att du INTE skulle göra.


    Vi har INTE pratat om känslor med eller för varandra. Vart får du det ifrån?! Vi har inte sagt nånting till varann om det. Inte då heller.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (FYI) skrev 2018-12-07 16:42:57 följande:

    Ja, ts..Nu kommer du med säkerhet att få en massa glada tillrop och klappar på axeln.

    Faktum är att jag inte tycker du är förtjänt av det...ÄN...

    Det enda som hänt är att du tog det ett steg längre genom att ta ut det utanför kontoret. Vad du kände när du åkte därifrån ändras från dag till dag.

    Varför tar ni inte in på ett hotell nästa gång så ni får "jobba ostört"

    Men jag som arbetsgivare tycker också ni är arbetstidstjuvar som någon nämnde tidigare. Det är fan inte ok det heller..!!

    Nu kanske jag är lite elak..:)


    Jag ska verkligen inte ha några klappar på axeln. Jag ville bara berätta vart jag står och vad jag landat i. Ja, vi tog det ett steg längre genom att ses utanför kontoret och med det gick gränsen för mig. Infen kan ju svara för hur man känner för nåt framåt, men såhär är läget för mig och det har varit detsamma senaste dagarna.
  • Anonym (Villmenfårinte)
    Anonym (Hygglo) skrev 2018-12-07 16:54:00 följande:

    Tror det blir tungt känslomässigt när känslorna blir förankrade i nuet. Kan förstå vad du menar.

    Det är bara att ta det därifrån och "återgå" till vardagen och se det som en erfarenhet.


    Det känns tungt. Men det kommer säkert även kännas som en lättnad när tiden fått gå. Jag är tacksam för att insikten landat känslomässigt och inte bara logiskt, det är ju det som gjort att jag fortsatt hänga med honom, känslorna har fått styra. Och jag förstår hur jävla förmätet det låter att känna sig ledsen för att jag kommit fram till att jag inte kommer bete mig som en skit, att det landat. Men jag ÄR ledsen. Right people, wrong timing.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift