• Anonym (Kaffedraken)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Utveckla) skrev 2019-07-05 17:21:23 följande:
    Tror det sista TS behöver är fler män inblandade. ;)
    Haha, ja hon borde lärt sig läxan...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ly) skrev 2019-07-05 17:48:22 följande:
    Jag har lärt mig något av inläggen i den här tråden: Män anser det vara en otphetsaffär om man flörtar med en man som förtar tillbaka och gör det under en period. Då har jag nu insatta att jag varit otrogen jämt och ständigt i 25 års tid.
    Så här är en kvinnas perspektiv: Ända sedan jag varit 12 år har killar män och pojkar sprungit efter mig, vissa var kära, andra sexuellt intresserade. Halva klassens pojkar stirrade och var intresserade, halva skolans killar stod i kö. Jag valde en som pojkvän. Vart jag än befunnit mig cirkulerar män sunt mig som flugor. Ibland har jag tyckt någon av dessa är fin tillbaka och det har säkerligen märkt - vi flirtade enligt tråden här och bara genom att vara intresserade av varann så var det alltså en otphetsaffär även om jag stannade hos den jag valt? Den killen som är med mig hoppas jag verkligen inte delar er åsikt om att om jag blir intresserad tillbaka ytligt av någon av alla de män som ständigt cirkulerar runt mig och har gjort så hela mitt liv så är det en otrohetsaffär för det betyder ju att jag aldrig någonsin i ett förhållande varit trogen. Självklart kan man som kvinna också bli fysiskt attraherad hela tiden av andra än sin man och det är lätt hänt att den man man är attraherad av är attraherad tillbaka vilket gör det svårare för oss kvinnor att vara kvinnor. Män är attraherade många gånger per dag av olika men kan inte vara känslomässigt otrogna eftersom de inte får attraktion tillbaka. Vi kvinnor får alltid attraktion tillbaka då vi är attraherade av någon. Så varje gång vi får respons på vår attraktion och ett gensvar har man alltså en affär med personen om man talar med personen? Om man gör saker som hade varit okej att göra om man INTE varit attraherade t ex prata på jobbet, diskutera youtuveklipp och äta lunch ihop, är en otrohetsaffär om man gör det när man är attraherad av mannen som i mitt fall alltid självklart varit attraherad tillbaka. Är det mitt fel att jag får mäns intresse "för" lätt och att ibland gör min mänsklighet att jag faktiskt kan bli attraherad tillbaka av någon intresserad kollega fast jag väljer att inte gå över gränsen och ha sex eller hångel utan låter det bara vara och njuta av att vara mänsklig och ha sex med den partnern jag har? Ja, själv har jag alltså aldrig varit trogen någonsin om definitionen män har av otrohet är att två personer attraheras av varann. Då är det lätt för män att vara trogna för deras kåthet på kollegor och kvinnor på jobbet är sällan besvarat. Medans kvinnors kåthet på någon man är alltid besvarad och därför så räknas hennes kåthet till en annan man som en affär, för att attraktionen är ömsesidig?
    Väldigt bra inlägg, det visar hur svårt det är att dra gränser och att  man ska akta sig att skrika otrohet så fort en kvinna är vänlig mot "fel" man. Det devalverar begreppet otrohet. Som du skriver får kvinnor alltid attraktion tillbaka, så är det ju men det innebär inte otrohet att man flirtar lite. Jag är man men betecknar inte det du beskriver som otrohet. Men vissa här tycks anse att så fort man blir attraherad av någon annan när man är i en relation ska man bryta direkt, springa åt andra håller och helst byta både jobb och umgängeskrets. Men på sig själv känner man andra heter det, de har inte tillräcklig självkontroll för att kunna dra gränsen mellan flirt och sex...
  • Anonym (Kaffedraken)

    TS skrev: "Men i fredags blev jag bara...less. Less på honom. Less på mig själv. På att vi hängde igen.
    Han retades ang en grej och jag bara...orkade inte. Fräste rätt duktigt åt honom och både sa och kände att jag lämnar min del till en kollega fr.om nu. Om det blir så vet jag inte. Men nästa vecka kommer nog vara rätt frostig och gissar att vi återgår till nästan radiotystnad. Lika bra det. "

    Det är inte ett steg tillbaka, det är ett steg framåt i att avsluta den känslosamma delen av kontakten. Less, trött, irriterad, TS är i ett annat stadium nu. Om det varit för ett år sedan hade hon bara skrattat åt det som nu irriterar. Jag känner igen det, been there, done that. Man undrar vad man håller på med, det som nyss var häftigt och spännande är nu på väg mot slentrian. Man håller kontakten men tittar på klockan istället för i ögonen på den andre...

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-09-26 13:07:31 följande:
    Eller ja, ni har bara varit med 1 år iofs. Men ändå.
    Men det är ju din förtjänst, eller fel, som hela tiden svarar och orkar tjata om samma sak gång på gång när många låtsas att det inte fattar.
    Ärligt talat förstår jag inte att du orkar och ditt stora intresse att diskutera "relationen" till din kollega i det oändliga gör att jag inte är helt säker på att du är utom all fara...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (FYI) skrev 2019-09-26 17:22:49 följande:
    Samtidigt är det ju det som är bra med denna tråden. det finns inget enligt min mening som är så frustrerande som när ts bara upphör att svara.
    Ibland blir det för mycket av det goda...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (felix) skrev 2019-10-03 12:46:01 följande:
    Motsägelse nummer 1 är att Pelle kan inte vara både en förälskelse och en kompis på samma gång.

    Motsägelse nummer 2 är att om du är förälskad i Pelle så kan ditt förhållande till din man inte bli bättre än nånsinn av den anledning.

    Motsägelse nummer 3 är att din man inte både kan acceptera din relation till Pelle och vara lyckligt ovetande om din förälskelse.

    Det är helt enkelt omöjligt att dom positiva effekterna som din relation till Pelle har på dig, inte motsvaras av negativa effekter i din relation till din man. Alternativet skulle ju vara att han på något sätt gick in för att ert förhållandet skulle vara öppet på det känslomässiga planet, bara så länge du "inte gick över gränsen" eller lämnar honom. Så cool tror jag inte han är.
    1. Fel, en förälskelse som inte besvaras eller om man väljer att inte agera på den utan håller det på ett vänskapligt plan blir motparten i praktiken en kompis även fast det finns fler känslor i bakgrunden.

    2. Också fel, förälskelsen kan innebära att TS blir gladare, aktivare och mer positiv i relationen, hon är ofta på gott humör. Det gynnar alla i familjen - så länge det inte går längre... 

    3. Mer oklart här, han kan förstår acceptera den relation han TROR finns med Pelle och då vara lyckligt ovetande om förälskelsen. Men hans liv blir inte bättre och lyckligare om han vet om förälskelsen även om TS försäkrar att hon inte ska agera på den. Så hade du formulerat om påståendet hade det stämt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-07 16:12:59 följande:
    Tecum...Skall man alltså vara glad åt att ens fru "blir hungrig på jobbet" men äter hemma? Orsaken att frun blir kåt och på så gott humör och skall man inte bry sig om utan bara hon är glad är allt ok...??
    Nu behöver det inte bara handla om kåthet utan allmänt välbefinnande tack vare den bekräftelse hon får och de endorfiner som förälskelsen ger.

    Men även om hon blir kåt är skillnaden inte jättestor mot att läsa porr eller dregla över en snygg skådespelare. I verkligheten är det väldigt få personer som bara och alltid blir kåta på sin partner och är oemottagliga från intryck från annat håll. Även om en del skenheliga individer hävdar det... Om mannen får en het och villig fru av det drar han också nytta av flingen.
    Men det förutsätter att TS har bestämt sig för att hålla gränsen och inte vara otrogen, vilket hon har i detta fall. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-10-07 21:18:18 följande:
    Vi definierar ett förhållande olika, uppenbarligen.

    Ang vår ev fördelning oss emellan med romantik / erotik , ja det kan man säkert diskutera. Han har ju inte försökt få omkull mig i den bemärkelsen om det var det han ville iaf. Då skulle han vara segast i stan, och borde dessutom ha både försökt och annars tröttnat för läängesen.

    För min egen del har det aldrig handlat om romantik med Pelle. Jag kan inte föreställa mig ett liv med honom, eller jag vill inte ha det helt enkelt. Jag tror inte att han och jag skulle funka väl i ett förhållande, det har jag aldrig fått för mig.
    Ja om han velat komma in under trosorna på dig borde han agerat mer aktivt åt det hållet. Nu är intrycket att han är nöjd som det är och att det var du som var mer sugen på ett fysiskt förhållande.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-11 08:37:37 följande:
    Ja vad skall han säga...Han är väl "barn av sin tid" och att ställa krav eller visa svartsjuka är fy fy.
    Men vad skulle du gjort om du varit i hans situation och fått veta det TS` man fått veta?

    I en relation är alltid den som älskar minst starkast. I detta fall är det utan tvekan TS, då hon trånat efter en annan och velat ha sex med honom. Men samtidigt har hon tagit ansvar för den makten, avstått sex, tagit kontroll över känslorna och tvingat ner samvaron med kollegan till en vänskapsnivå. Jag vet ärligt talat inte vad TS´ man skulle gjort annorlunda utan att framstå som ett kontrollerande svin som vill styra sin kvinna och visa att han har noll förtroende för henne. De har ju diskuterat sin egen relation och enligt TS är det inget fel där.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (FYI) skrev 2019-10-11 10:35:01 följande:
    Jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra, men med tiden skulle jag tycka att det blivit mer och mer ohållbart. Det har ju trots allt pågått i två år, och han har sannolikt varit medveten minst ett halvår.
    Kalla det gärna att vara ett "kontrollerande svin" eller vad du, vill men tycker du att mannens situation är ok? Bara luta sig tillbaka och se vart det bär hän?
    Vad hade du själv gjort?
    Som sagt, jag vet inte heller. Alternativen är ytterst begränsade om man vill behålla en god och förtroendefull stämning i relationen. Som någon skrev har TS en stark ställning och att neka henne att ha en manlig vän gör att man genast klassar in sig som "kontrollerande svin".

    Att kontakten pågått i två år utan att något mer hänt ser jag som ett gott tecken. En eld som inte får bränsle falnar ner, det vet jag både av egen och andras erfarenhet. Förnuftet stärks på känslans bekostnad. Det jag reagerar på är att du och andra avfärdar maken som en handlingsförlamad mes, men vad ska han göra?
    Den stora faran är att det händer något i relationen, konflikt, krav, avståndstagande, som driver TS närmare Pelle. Då kan det gå riktigt illa. Det förstår säkert maken och det gör att hans handlingsutrymme begränsas än mer.
    Det bästa han kunde göra är att få till en liknande situation med en kvinnlig kollega. Det finns inget bättre sätt att få partnern att sluta ta den andre för given. Men det är lättare sagt än gjort. 
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift