Inlägg från: Anonym (FYI) |Visa alla inlägg
  • Anonym (FYI)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-08 15:50:05 följande:
    Men kan du bara lägga ner. Jag har inte ens skrivit / svarat ?jag kan inte kontrollera? NÅNSTANS som invändning när jag fått konstruktiva råd. INGENSTANS i denna tråd. Jag är väldigt medveten om mitt eget ansvar i detta och har aldrig skyllt på att det bara händer etc. Och hur kan du säga att det inte hjälper? Läser du öht vad jag skriver?!

    Idag har jag sagt nej till både kaffe och möte.

    Du ÄR bara otrevlig, till skillnad från många andra i den här tråden.
    Se där...Drömmer
  • Anonym (FYI)
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-09 15:46:11 följande:
    Du får ligga med vem du vill. Det är en rättighet vi människor har. Och en frihet.

    Men jag tycker du ska vara tydlig mot din partner. Gör inget bakom ryggen för det kan uppfattas som ett svek.

    Om du känner stark förälskelse för någon (som är en positiv känsla)- varför ska du kväva den?

    Om någon annan känner svartsjuka (som är en negativ känsla som tillohcmed fått namnet -sjuka och benämns med en färg som symboliserar ondska)- är det inte bättre att den personen lägger band på sin svarta sjuka?

    Varför ska par fängsla varandra och äga varandra och förhindra varandra från att känna stark njutning av förälskelse? Förälskelse är bland det härligaste en människa kan känna och det är bara grymt att tvinga varandra att leva ett liv utan den. Förälskelse och stark sexuell attraktion känner man inte hur länge som helst för samma person. Och känslan är till råga på allt ett grundläggande mänskligt behov. Jag anser att monogama parrelationer förstör livet för många människor. Att det inte är naturligt utan en förlegad kvarleva från medeltiden. Sexualmoral. Fy!!!

    Prata med din äkta hälft, berätta helt ärligt hur du känner och berätta vad du vill. Om din partner verkligen älskar dig så vill personen inte begränsa din frihet på grund av svartsjuka och vanföreställningar om hur ett förhållande "ska" vara.

    Det kan sluta i något riktigt bra för både dig och din partner.

    Och slutar det dåligt, ja då hade ni väl inte ett så bra förhållande. Då kanske det är bästa att gå vidare i alla fall!

    Jag är i precis samma sits, har min mans tillåtelse och har berättat för den andre gifta mannen vad jag känner. Vi ska ligga och har bokat in tid och plats för att träffas. JAG SKA LIGGA!!!

    Människor gör så stor grej av att en snopp doppas i ett hål. Varför då?

    /En som ville ge sin syn på saken :)
    Det finns en stor skillnad...Du och din man har pratat om detta och han har gett dig tillåtelse att ligga med en annan.
    Förmodar att du är sign. Anonym(Ella-Nora) i en annan tråd.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-24 11:17:58 följande:
    Vi hängde i torsdags, pratade och skrattade som vanligt. Jag tror att jag trots allt bestämt mig för att prata eller skriva till honom, hur jag känner och varför vi måste sluta hänga som vi gör. Att vi båda måste se till att vi drar ner på kontakten. Jag fixar inte att bara bli iskall, låtsas som ingenting och tacka nej till att ses när jag vill det mer än nåt annat just nu. Har vi lagt korten på bordet så får vi båda se till att vi inte hänger.
    Anonym (Kvinna) skrev 2018-11-24 10:58:43 följande:

    Har du inte legat med honom än??


    Nej, vi har inte gjort något fysiskt alls, inte ens en kram.
    Jag vet att du helst vill att jag lämnar tråden och tycker att jag bara är elak, men jag måste bara reagera på detta.

    Har du minsta tvivel på att han inte redan vet vad du känner ?
    Varför skall du bekräfta det han redan vet. Det kommer inte att hjälpa, tvärtom.
    Det kommer bara att ge honom extra bekräftelse, och förmodligen kommer han att lägga in en växel till med risken att du inte kan stå emot.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Ingen kul jul) skrev 2018-11-24 13:37:42 följande:

    Har du tänkt säga att du vill ligga alltså????? Då är det garanterat kört.


    Du sa vad jag inte vågade men så uppfattade jag det också och då är det kört.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-24 13:32:25 följande:
    Bäst vore ju om han sa att han inte alls tänkt samma sak, utan bara ser oss som bra kompisar, men att han respekterar om jag inte vill hänga så mkt som vi gör eftersom jag känner så.
    Ok, om vi antar att han säger att han inte har samma intresse som du har, hur skall ni då kunna fortsätta att vara kollegor och driva era projekt tillsammans. Det måste ju bara vara jävligt pinsamt.
    Hur det än blir, kommer ju ni inte kunna se på varandra som ni gjort innan.
    Att tala med varandra om din kåthet/attraktion är ju i mina ögon bara en 
    lose/lose situation
  • Anonym (FYI)

    Kan inte sluta förvånas över hur många som verkar vara slav under sina känslor..
    Finns det ingen självdisciplin och självrespekt över huvud taget i folk.
    Hur svårt kan det vara att säga till sig själv att det jag håller på med är FEL mot min familj och sedan sluta. Måste man alltid ta sina känslor på så stort allvar att man riskerar hela sin tillvaro när man är så medveten som ts är, att man älskar sin familj och sin man. Helt jävla sanslöst...! 

  • Anonym (FYI)
    Anonym (en karl) skrev 2018-11-26 06:39:51 följande:
    Kan inte annat än hålla med! Jag möter ganska ofta helt känslostyrda människor. De kan inte utföra arbetsuppgifter eller andra nödvändiga saker bara för att det "inte känns rätt", utan annan motivering. Undrar om det är samma människor som bruka vara otrogna.
    Jo, men hur har det blivit så ? Ts verkar ju i övrigt vara en begåvad kvinna, och så helt plötsligt faller allt ihop.
    Riskera hela sin tillvaro för en känsla..och ett knull ??
  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2018-11-26 12:26:06 följande:
    Fast det ena har inget med det andra att göra. Bara för att man är begåvad betyder liksom inte att man kan hantera känslor. Man kan vara hur intelligent som helst men totalt handikappad när det gäller känslor,
    Jo, jag anser att det har med saken att göra. Jag påstod inte att ts var intelligent. Det har jag ingen aning om.  Jag sa att hon verkar vara en begåvad kvinna.
    En begåvad kvinna, (eller intelligent, om du vill ha det så) måste ju ha ett visst mått av konsekvenstänk. Här har det blivit kortslutning totalt verkar det som.
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-26 12:27:55 följande:
    För att jag inte är otrogen? Ok.

    Och, jo ts. Du är otrogen även om inget fysiskt inträffat ännu...Enligt din trådstart ingick LIGG, inte bara att kunna fortsätta umgås. Sen har ditt fortsatta resonemang reducerats till att kunna umgås professionellt på ett normalt sätt, men ligget är fortfarande aktuellt om tillfälle ges.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2018-11-26 13:50:24 följande:
    Förstår vad du menar, men det verkar vara olika "delar" av hjärnan som hanterar sånt. Enligt freuds teori heter det jaget, detet och överjaget.

    lattattlara.com/psykologiska-perspektiv/psykodynamiskt-perspektiv/personligheten/

    Där detet är våra drifter (tex könsdrift), överjaget (den man borde vara), och jaget någonstans mellan dessa två. Brukar illustreras som en person (jaget) med en ängel på ena axeln (överjaget) och en djävul på andra axeln (detet)

    I normala fall har vi inga problem med att balansera mellan dessa, men ibland vid tex en förälskelse så rubbas balansen och detet tar för stor plats. Det leder till en dissonans mellan den man vill vara och den man är (man kanske gör eller känner något man vet är fel) som i sin tur leder till skuldkänslor. Sen finns det andra som har problem med det hela livet.

    Tyvärr är vi också utrustade med ett försvar mot skuldkänslor (försvarsmekanismer) som klickar igång när vi börjar må dåligt av våra skuldkänslor. Då sätter man igång och snackar bort saker för sig själv , skyller det på andra, ett förnekar saker för oss själva, etc... finns många olika sätt. Men allt har ett enda syftre, att få bort skuldkänslorna så vi ska må bättre.

    sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsvarsmekanism

    Så mao, om man är begåvad och smart så kommer man vara precis lika begåvad och smart på att hitta sätt att snacka bort saker för sig själv. Och TS har visat sig vara väldigt duktig på att rationalisera Flört
    Låter som "En dåres försvarstal"Oskyldig
  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2018-11-26 14:28:58 följande:
    Är inget fan av strindberg så jag har tyvärr inte läst den. Men det finns nog många böcker och filmer kring temat, det är ju ett ganska klassiskt dilemma när någon slits mellan begär (vad det än må vara) och samvete Flört
    Strindberg och Freud är samtida (Senare del av 1800 tal)
    Har vi inte kommit längre på 100 år..?? Eller är det en accepterad sanning som man inte skall ha några invändningar mot ?
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift