• Anonym (man)
    Äldre 9 Nov 13:53
    411458 visningar
    2871 svar
    2871
    411458

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Ingen kul jul) skrev 2018-11-09 13:34:48 följande:

    Ts. Vad vet du denna man? Har du kollat med andra kvinnor på firman. När man läser mellan raderna så känns det lite som det klassiska erövrarbehovet av "ny tjej på jobbet". Han verkade ju limma på direkten. Har en polare som satt detta som ett mål att rista ett jack i kolven inom ett år med nya tänkbara. Sen berättar han glatt om detta på våra AW/pokerkvällar där också andra kollegor är med.


    Haha, såg en bild framför mig med en snubbe som ristar på sin "kolv".... aaaajjj!!!!

    Men jag håller med dig, väldigt vanligt att charmknutten som får någon på kontoret på fall dratt över halva firman. Och precis varenda en av tjejerna kan svära på sin mors grav att just hon är speciellast av alla för honom. 

    Men jag vet ärligt talat inte om den vetskapen hjälper, människor som är förälskade blir lite "korkade" (inget illa ment TS) och idealiserar personen de är förälskade i, blir blinda för brister. Så även om snubben dratt över halva kontoret ink huskatten så spelar det ingen roll för just HON är så mycket viktigare för honom än alla andra, hans känslor för just henne är så mycket renare och sanna än alla andra. Många ggr är det inte ens snubben man är förälskad i utan känslan av att vara förälskad. spänningen och pirret.
  • Anonym (man)
    Äldre 9 Nov 14:29
    Anonym (Ingen kul jul) skrev 2018-11-09 14:11:31 följande:

    Känns bara tragiskt om TS riskerar allt för att bli en snackis. Jag vill bara henne och familjen väl i allt detta.


    Förstår det, och det vill alla som skrivit att hon ska låta bli också.
    Och visst är det tragiskt, familjer som slås i spillror, ledsna barn, bittra föräldrar. Det är extremt destruktivt.  Så du har helt rätt.

    Det jag skrev hade inget med din text att göra, för du har rätt, ville bara fylla i lite med hur ologiskt många i TS situation tänker. När begäret går igång så flyger tyvärr allt (eller stora delar) vett ut genom fönstret.
  • Anonym (man)
    Äldre 9 Nov 16:44
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 15:35:30 följande:
    Han har inte limmat på direkten. Vi har jobbat mkt ihop senaste året och han har inte varit flirtig / fysisk eller så - det är först nu typ 6-8 mån efter att jag började känna att det fanns en spänning mellan oss som han öht sagt eller skrivit ngt flirtigt. Jag har jobbat på ställen med flirtiga män, och jag upplever honom inte som en klassisk casanova. Det är han och jag som hänger för mkt, ingen av oss hänger enskilt med nån annan på det sättet (då tar man en kaffe i grupp). Hade han velat försöka eller verkligen velat flirta öppet med mig har han haft många chanser senaste halvåret - men isåfall låtit bli. Jag tror att han, om han öht har samma tankar, sitter med liknande dilemma / ångest som jag i grunden. Annars borde han vara rakare med vad han vill, när vi gått som katten runt het gröt så länge.
    tror du?
    Är det därför han bokar upp ensammöten för er två?
    För att han känner sån ångest?
  • Anonym (man)
    Äldre 9 Nov 17:18
    +2
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-09 15:46:11 följande:
    Du får ligga med vem du vill. Det är en rättighet vi människor har. Och en frihet.

    Men jag tycker du ska vara tydlig mot din partner. Gör inget bakom ryggen för det kan uppfattas som ett svek.

    Om du känner stark förälskelse för någon (som är en positiv känsla)- varför ska du kväva den?

    Om någon annan känner svartsjuka (som är en negativ känsla som tillohcmed fått namnet -sjuka och benämns med en färg som symboliserar ondska)- är det inte bättre att den personen lägger band på sin svarta sjuka?

    Varför ska par fängsla varandra och äga varandra och förhindra varandra från att känna stark njutning av förälskelse? Förälskelse är bland det härligaste en människa kan känna och det är bara grymt att tvinga varandra att leva ett liv utan den. Förälskelse och stark sexuell attraktion känner man inte hur länge som helst för samma person. Och känslan är till råga på allt ett grundläggande mänskligt behov. Jag anser att monogama parrelationer förstör livet för många människor. Att det inte är naturligt utan en förlegad kvarleva från medeltiden. Sexualmoral. Fy!!!

    Prata med din äkta hälft, berätta helt ärligt hur du känner och berätta vad du vill. Om din partner verkligen älskar dig så vill personen inte begränsa din frihet på grund av svartsjuka och vanföreställningar om hur ett förhållande "ska" vara.

    Det kan sluta i något riktigt bra för både dig och din partner.

    Och slutar det dåligt, ja då hade ni väl inte ett så bra förhållande. Då kanske det är bästa att gå vidare i alla fall!

    Jag är i precis samma sits, har min mans tillåtelse och har berättat för den andre gifta mannen vad jag känner. Vi ska ligga och har bokat in tid och plats för att träffas. JAG SKA LIGGA!!!

    Människor gör så stor grej av att en snopp doppas i ett hål. Varför då?

    /En som ville ge sin syn på saken :)
    Snacka om totalförvirring. Jag blir ärligt talat förundrad över hur du kan vara i ett förhållande öht när du ser på saker ur ett sånt "jag är centrum i universum" perspektiv.

    1) Man får ligga med vem man vill OM man är singel eller OM man lever i ett öppet förhållande INTE om man lever i ett exklusivt förhållande och har kommit överens med sin partner om att man ska vara exklusiva

    2) Att skita kan också vara en härlig känsla, med det betyder inte att man kan göra det var som helst, normala människor tar med i beräkningen vad deras handlingar innebär för andra. DJUR både skiter och gör lite allt möjligt var som helst när som helst eftersom de saknar förmåga att tänka längre än sina drifter. Människor har den förmågan och bör använda den.

    3) Att förvänta sig att ens partner ska hålla sig till det man KOMMIT ÖVERENS OM är inte svartsjuka det är en självklarhet och gäller i alla slags förhållanden.

    4) Ingen fängslar någon, man kommer överens om saker. Och man kan alltid ändra på saker men då måste BÅDA vara överens, precis som allt annat i ett civiliserat samhälle. Bara för att man har behov så betyder det inte att man kan göra som man vill mot vem man vill..man förväntas ändå ta hänsyn till andra även när det pirrar i trosan eller spänner i kallingarna

    5) Bara för att man inte vill leva i ett öppet förhållande så betyder det inte att det är ett dåligt förhållande. Allt som inte just du gillar är inte nödvändigtvis dåligt. Olika människor har olika smaker och önskemål.

    6) Va bra att du fick lov av din man men fick den andre mannen lov av sin fru? 

    7) Människor gör stor sak av sex NÄR det sker bakom ryggen på sin partner för då innebär det ett svek och utnyttjande av sin partners förtroende eftersom det är jävligt svinaktigt att göra så mot människor som älskar och litar på dig. Sex med andra som singel eller med sin partners medgivande gör man inte stor sak av. Och jag tror faktiskt att svek och lögner inte är välkomna i ett öppet förhållande heller. Det är nog snarare du som har lite svårt att skilja på sex med andra MED sin partners medgivande och sex med andra UTAN sin partners medgivande.
  • Anonym (man)
    Äldre 9 Nov 17:24
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 16:50:34 följande:
    Möten ensamma har vi alltid haft, eftersom det bara är hans och mitt ansvarsområde. Skillnaden har ju kommit nu - det var förra veckan han bokade upp ett mötesrum för oss utan att vi hade nåt att ha möte om, och var ärlig med det. Det har inte hänt innan. Jag har ju undrat väldigt mkt hur han känner och tänker, vet inte nu heller, men så tydlig med att han vill att vi ska vara själva har han inte varit förut, dvs jag börjar ju förstå att även han känner att det är nåt. Var hans gräns går vet jag ju inte, han kanske tycker att det är en kul flirt på den nivån det är nu, eller skulle kunna gå hela vägen utan samvetskval. Jag vet inte, eftersom vi inte pratat om det, eller vad som är mellan oss.
    Ja precis det är ju lite skillnad på jobbrelaterade möten och andra slags möten.
    Och jag tror att du vet varför han bokade in den andra typen av ensammöterna.

    Är det något man gör när man känner en sån enorm ångest som du säger att han gör? Nä förmodligen inte. Så gör man när man vill sätta på någon bakom ryggen på frun men inte vill vara alltför rakt på sak och fråga "ska vi knulla". Då skapar man istället tillfällen där man kan driva bollen vidare till mål.
  • Anonym (man)
    Äldre 9 Nov 17:36
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 17:31:15 följande:
    Jag har ibgen aning om hans ångest vara eller inte vara, bara att han inte flirtat öppet innan (som jag upplever dessa två mötesboknibgar vara)
    Du skrev att du trodde han kände lika mycket ångest som du
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 15:35:30 följande:
    Han har inte limmat på direkten. Vi har jobbat mkt ihop senaste året och han har inte varit flirtig / fysisk eller så - det är först nu typ 6-8 mån efter att jag började känna att det fanns en spänning mellan oss som han öht sagt eller skrivit ngt flirtigt. Jag har jobbat på ställen med flirtiga män, och jag upplever honom inte som en klassisk casanova. Det är han och jag som hänger för mkt, ingen av oss hänger enskilt med nån annan på det sättet (då tar man en kaffe i grupp). Hade han velat försöka eller verkligen velat flirta öppet med mig har han haft många chanser senaste halvåret - men isåfall låtit bli. Jag tror att han, om han öht har samma tankar, sitter med liknande dilemma / ångest som jag i grunden. Annars borde han vara rakare med vad han vill, när vi gått som katten runt het gröt så länge.
  • Anonym (man)
    Äldre 10 Nov 02:39
    Diversifierat skrev 2018-11-09 17:45:13 följande:
    Du verkar ju helt oförstående. Vad tycker du att man ska göra om man älskar en person, och är förälskad i en annan? Be mannen om råd, som du skriver om, är väl som att be om problem i relationen? Och menar du att man inte ska gå och lägga sig bredvid sin man för att man är förälskad i någon annan? Hur ska TS få existera då menar du?
    Det kanske inte vore så dumt att prata med hennes man ändå så han kanske kan tala lite vett i henne INNAN hon sabbar allt?.
  • Anonym (man)
    Äldre 10 Nov 02:52
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-11-09 19:09:52 följande:
    Ok, tack för input.du kanske har rätt i att jag inte bör prata med honom. Jag tänker dock om jag säger att vi måste sluta högt så spricker spänningsbubblan. Skulle han säga så åt mig att sluta och att han inte vill så skulle jag inte fortsätta med något som kan uppfattas som flirtigt. Men jag inser att jag måste vara kort och tydlig isåfall och inte sväva ut, det är nog sant.

    Dock tycker jag att du är orättvis när du säger att jag inte gjort nåt i rätt riktning, när det är precis det jag gjort. Sagt nej till fika och nej till icke-nödvändigt möte senaste dagarna. Men det är alltså fel riktning enligt dig alltså?
    Och så har du gjort ett varv och är tillbaka där du var för 150 inägg sen... du har ju redan tagit upp det där med att snacka med snubben om dina känslor och fick redan där rådet att det inte var en bra ide, men nu har du tänkt ett varv till och så är du där igen... alltså när ska du förstå att precis ALLT som för dig närmare snubben ÄR negativt?

    När ska du sluta ljuga för dig själv (och oss)? Du vet ju själv att den VERKLIGA anledningen till att du vill snacka med han om dina känslor är för att du vill få det bekräftat att han känner likdant vilket du egentligen redan vet men det är ju bara sååååå spännande och pirrigt att få höra det från honom.
  • Anonym (man)
    Äldre 10 Nov 03:00
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-09 20:22:56 följande:
    Jag tycker det är fel på dem som vill äga sin partners sexualitet och hur den kommer till uttryck. Så gör man inte om man älskar någon! Om man älskar någon förstår man att man inte är allt för en annan person även om man vill vara det. Man kliver ner från sin piedestal och inser att man är en vanlig människa som inte räcker till allt och som inte alltid kan dyrkas av en partner. Man inser och respekterar varandras önskemål i livet och man ställer inte krav som får någon att göra avkall på sina grundläggande behov som människa.

    Det här är det största anledningen till depressioner och skilsmässa. Det finns miljoner människor i det här landet som mår dåligt för att de lever i förhållanden med "rätt att kräva" som du uttrycker det.

    Det spelar ingen roll om man känner sig sårad, kräver man exklusivitet som om man vore den enda exklusiva och viktiga människan i världen är man fruktansvärt egoistisk. Då kretsar det verkligen runt det egna jaget. Då är man nästan sjuk, kanske till och med narcissistisk.

    Man har inte rätt att kräva exklusivitet som partner. Man kan göra slut om man inte får det. Men man har verkligen inte rätt att kräva det.

    Det är inte ansvarslöst att ha sex med olika människor, det är fullt normalt mänskligt beteende. Finns för övrigt hos alla däggdjur...
    Vad har ägarskap med saken att göra öht? Förstår du skillnaden mellan att äga och att komma överens öht?

    Vem fan har sagt att man KRÄVER exklusivitet? Det är ett gemensamt beslut som BÅDA är överens om när de går in i förhållande. Eller tror du den ene klubbar ner den andre och släpar in personen i ett monogamt förhållande och sen håller personen där fastspännd i en brits?

    Är du verkligen så naiv att du på fullt allvar tror att precis varenda kotte som springer omkring och knullar andra än sin partner är pollyamorös och skulle acceptera att hans / hennes partner gjorde likdant?

    Har tanken aldrig slagit dig att personen kanske smyger med sitt knullande just för att partnern inte ska kunna få göra likdant?
  • Anonym (man)
    Äldre 16 Nov 13:03
    Anonym (6a på!!!) skrev 2018-11-13 11:50:35 följande:
    Jag insinuerar inget. Jag har utelämnat viss information om mina studier. Det är inte samma sak som att insinuera.

    Däremot är ovanstående citat från dig insinuant!

    Du är utbildad inom sociologi och inte psykologi och därför förstår du inte att det är omöjligt att göra en analys angående en människas begåvning genom ett par inlägg i en sida på ett internetforum.

    Någon från en disciplin där man studerar människor mer ingående skulle förmodligen inte heller kalla andra för korkade då de vet vilken skada det kan göra för vissa personligheter. De skulle inte heller använda korkad som begrepp då det är odefinierat och vagt. De skulle istället se komplexitet. Motsägelser. Nyanser. Bli nyfikna och ställa öppna frågor för att uppnå högre förståelse.

    Ditt inlägg innehåller inte en enda fråga. Du är inte nyfiken. Du påstår. Du vill inte veta något nytt utan tror dig ha full kontroll på och över en främmande människa. Och där känner jag mig ganska manad att påbörja en analys men det är inte min uppgift.

    Du får däremot gärna analysera mig!

    Du påstår en hel del om mig och insinuerar eller uttrycker att jag skulle vara korkad, enkelspårig och förljugen. Vill du utveckla ditt resonemang till något konkret? Eller vill du fortsätta gissa? Eller ska vi släppa diskussionen i samförstånd och med bibehållen respekt?

    Annars får du gärna göra en djupare analys för att beskriva dina vinklar. Är det teoretiska begrepp du baserar dem på? Verktyg i form av diagnoskriterier, mallar eller checklistor? Egna livserfarenheter? Andras? Intuition? Tomt prat?

    Skulle vara spännande att få svar på det...

    PS! Vi har alla egna bagage :)
    Ehm, det blir ju lite svårt att tro på dina "kunskaper" när du kläcker ur dig saker som är så barnsliga att hakan åker ner ett par centimeter.... det är lite som att påstå att man pluggat astrofysik i 5 år och säga att jorden är platt. Möjligen har man läst i 5 år, men då har man förmodligen inte fattat det man läst.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift