Inlägg från: Anonym (FYI) |Visa alla inlägg
  • Anonym (FYI)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-01-29 09:48:44 följande:
    Jag har redan svarat:

    "...Och att jag inte varit otrogen för att jag fikat med en kollega (felet är ju att jag tycker om honom). Men att fika med någon är inte att vara otrogen, inte heller att jag tänker på det  - inte i min värld, och jag skulle aldrig kalla min man otrogen för att han han fikade med en kollega eller för att han tänker något. Så nej. "

    Min gräns går vid om han fysiskt skulle göra något - eller skriva med henne om hur mycket han tycker om henne etc. Men för mig är han inte otrogen för att han tänker något, nej. 

    Sen kan jag tycka att det inte är ok att fortsätta hänga så mkt med min kollega - eftersom jag ju har känslor för denna man - det betyder dock inte att jag varit otrogen - men att hålla än mer distans skulle jag även önska att min man skulle gjort om han varit i min sits. Och det är det jag jobbar på nu. 
    Ok, då vet vi att du för din egen del, drar gränsen för vad du, menar vara otohet, är fysisk otrohet. Allt annat kan man tillåta sig själv.

    Men om jag halverar förra frågan...
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-28 23:30:12 följande:
     Hade det du håller på med varit ok om det gällt din man?
    ??
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-01-29 10:12:37 följande:
    Jag har inte skrivit att "allt annat kan man tillåta sig själv". Det är dina ord. Oavsett - i det här fallet är det ju min gräns för otrohet, eller min och min mans gräns,  som är det viktiga - inte din gräns. 

    och din halva fråga har jag också svarat på, dvs jag hade önskat att min man hade slutat hänga så mkt med kollegan om han kände så:
    "Sen kan jag tycka att det inte är ok att fortsätta hänga så mkt med min kollega - eftersom jag ju har känslor för denna man - det betyder dock inte att jag varit otrogen - men att hålla än mer distans skulle jag även önska att min man skulle gjort om han varit i min sits. Och det är det jag jobbar på nu. "
    Bara det att din man inte får någon gräns att förhålla sig till, eftersom du inte kommer att öppna dig för honom.

    Min gräns är oviktig i sammanhanget...Vi för väl en diskussion..Bli inte irriterad.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-01-29 10:26:32 följande:
    FYI - motfrågor 

    1. Om jag skulle vara kär i/trånade efter en kändis, som inte ens visste om jag var kär i hen, men ex läste alla artiklar, instagram och kollade på klipp jag kom över med hen i - skulle jag vara otrogen då?

    2. Om jag skulle berätta för min kollega att jag känner att det är något mellan oss, och han skulle svara med att han inte ALLS kände samma, att han enbart ser mig som en bra vän/kollega, 'ledsen om du missförstått' - har jag ändå varit otrogen då alltså? Jag, men inte han (eller han också?) eller hur blir det då?
    1. Nej...Däremot fjortisFlört

    2. Filosofisk fråga men...Ja, detta var ju länge en fråga, och i olika omgångar, en önskan från din sida att göra just detta, och då undrar man ju vad som hade hänt om du hade förverkligat det, och fått ett svar att kollegan hade samma känslor för dig? Vet du det själv?
    Så ja..Intentionen är ju då att vara otrogen, och att man vill ta det vidare. Då är man enligt min definition otrogen, egentligen oberoende vad för svar du får av kollegan... Men du fick många argument att låta bli, och du tog till sist till dig det....Bra !
  • Anonym (FYI)
    Kråkungen skrev 2019-01-29 11:00:08 följande:
    Fast man får väl anta att hon känner sin man tillräckligt väl för att veta var hans gräns går? Sen håller jag med om att det finns alldeles för mycket irritation och polemik i många av diskussionerna här på fl, fast ts har väl inte uttryckt sig irriterat? Att en viss frustration lyser igenom när man blir utfrågad och förmanad om saker som man redan har svarat på eller skrivit väldigt tydligt (ofta flera ggr) är ju kanske inte helt konstigt. Jag tycker snarare att ts har hållit sig beundransvärt lugn, och tålmodigt gett svar varje gång, trots att det ofta gällt exakt samma sak om och om igen, och trots att vissa inlägg varit ganska hårda. 
    Att ts är medveten om var gränsen går för sin man tror jag också, och jag förmodar att hon misstänker att den gränsen är överskriden.
    Därmed inte sagt att han skulle ta ut skilsmässa för det, det tror jag inte. Det skulle vara konstigt.

    Sen håller jag med..Jag är full av beundran att ts fortfarande hänger med och inte bara slutar. Det hade varit jättetråkigt. Men det har hänt vid ett tillfälle tidigare då hon uttryckligen lämnade tråden. Då var hon hårt ansatt...kanske även av migRynkar på näsan.

    Men ämnet berör många, och många kan sätta sig in i partnerns situation, och då kan argumentationen bli hård stundtals.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-01-29 11:22:46 följande:
    2. Nej, jag kan inte veta vad kollegan skulle svara om jag adresserade det, och jag har ju inte gjort det med rädslan att han säger att han känner samma. För nej, jag vet inte vad som skulle hänt då  - och därför har jag heller inte gjort det. Efter bl.a. en hel del bollande här - precis det jag var ute efter med tråden.

    DOCK  - enligt min definition är man (minst) två om man är otrogen. Dvs jag och en motpart som antingen gjort något med varann - fysiskt eller skrivit / sagt något om vad vi känner. Och det har jag/vi alltså inte gjort. Jag anser inte att man kan vara ensidigt otrogen utan motpart (om man inte har såna regler i sitt förhållande, det har iaf inte vi). Dvs den andra parten måste på ett eller annat sätt - skriftligt / uttalat eller fysiskt också vara med på noterna Och det kan varken jag eller ni veta om kollegan är eftersom vi varken rört varann eller sagt / skrivit något rakt ut om vad vi tänker / känner. 

    Annorlunda om vi hade pratat om det jag och kollegan och sen fortsatt  - DÅ skulle det vara annorlunda. 
    Får jag fråga...Har du och din man satt upp/kommit överens om vad för regler som gäller ang. ert förhållande och otrohet...Var gränsen går?
    Kan säga att det har inte min fru och jag gjort, och tror heller inte det är vanlig att man gör det, även om man läser om det i många trådar. Kanske man gör det om man gemensamt går vidare till en annan typ av relation där man involverar utomstående. Då kan det vara nödvändigt med tydliga regler. Annars gör man  inte inte det. Man tar troheten för given, även om man inte borde göra det.

    Visst är man minst två om att vara otrogen...men det är bara en som är intressant för din man, och om du har känslor för din kollega och vill ligga med honom är det ju hos dig hans problem ligger, eller hur?
  • Anonym (FYI)
    Kråkungen skrev 2019-01-29 11:39:25 följande:
    Helt sant alltihop :) Det är ett ämne där känslorna lätt springer iväg med en, oavsett vilken inställning man har. (Men jag tycker inte att du hör till dem som tappar tonen; jag tycker att även du hållit dig saklig och lugn - iaf i de inlägg jag läst) :)
    Tack för detSkäms, men måste nog erkänna att även jag "tappat tonen" iblandFoten i munnen
    Är rädd för att ts syftar på mig när hon refererar till "det är kört" osv.

    Till mitt försvar för detta kom jag från en affärsresa i Tyskland där jag och en kund, över ett par stop öl på kvällen, av någon anledning kom in på detta med otrohet på jobbet mellan kollegor, med påföljden att jag visade ts trådstart.
    Han var helt klar med vad som skulle hända efter att han läst. Och han har stooor erfarenhet av dessa situationer...
    Det var kört...
    Kom hem missmodig, och så skrevs det som det skrevs.

    Men rent allmänt...det som triggat i denna tråden är att ts varit helt medveten om vad hon borde göra, men sedan gjort helt tvärt om vad hon sagt, och tagit kontakten med kollegan ett steg ytterligare.
    För många, inkl. mig har det varit en aning provocerande. 
    Men jag hoppas på ett lyckligt slut med partnern. Jag tror inte det finns något annat lyckligt slut.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-01-29 12:44:01 följande:
    FYI, och alla dina andra nick?, nu tror jag att du kanske blandar du ihop saker och ting igen?
    Det är nog uppenbart för alla, utom möjligen för dig?, att TS och jag inte är samma person, åtminstone av olika kön.
    Men du får givetvis tro vad du vill.

    Som så ofta verkar du döma andra utifrån dig själv.
    Om du väljer att ha flera olika nick så måste det väl inte innebära att andra har det?
    Du anklagar andra för att uppträda med olika nick i samma tråd. Kanske gäller att: Utifrån sig själv känner man andra?

    Jag döljer inte att jag, som så många andra, använder olika anonyma nick men då i olika trådar.
    Men om jag tolkar dig rätt så har du kommit på något knep hur att använda dig av olika nick i samma tråd? Oklart dock i så fall ditt syfte? Kan det vara för att hylla dig själv och hålla med dig själv i dina inlägg? Eller framstå som att en majoritet stödjer din åsikt?

    Nåja, det är väl ingen stor sak,
    jag önskar dig en bra dag och bättre lycka nästa gång.
    ???Du får nog läsa en gång till, och mig veterligt kan man bara använda ett nic i en tråd.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (Man med egen erfarenhet) skrev 2019-01-29 12:51:14 följande:
    Jag tycker att du är mycket snabb i att döma andra människor och att du ofta är oerhört hård i tonen.
    Men läs en gång till vad du själv skriver.

    Du erkänner att du "tappat tonen" ibland.

    Men i nästa andetag skyller du ifrån dig och du skyller ditt fel på att det är en annan människas fel, nämligen din kund.

    Alltså min fråga till dig, mot bakgrund att du dömer andra, hur ser du själv på att du vägrar ta ansvar för att du "tappat tonen ibland" och i stället väljer du att skylla på en annan människa?
    Jag kan i.a.f. erkänna mina fel och brister vilket jag inte sett någonstans att du gjort.
    Jag skyller heller inte ifrån mig på en annan människa utan konstaterar bara att hans inställning tog musten ur min föreställningsvärld om hur dessa situationer ofta slutar. Därav min hårdare ton vid nästa inlägg

    Allt detta är ju OT och jag skulle gärna önska dig välkommen tillbaka i tråden...Men tyvärr. Att gå i polemik med dig ger mig inget.
  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2019-01-29 14:48:58 följande:
    PS! Man med egen erfarenhet är lite av en expert på att börja snacka person istället för topic när det passar och slänga siänga sig med starka ord som "påhopp", "kränkning". och "dömande"..... Gå inte på det.Flört

    Personligen tycker jag du skriver bra inlägg.
    Nej då...Jag går inte på det...Både du och jag har ju varit i diskussion med honom tidigare om hans "enda sanning" så jag vet mycket väl var han står i frågan.
    Bara det att jag tröttnat på honom..Det ger inget...
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift