• Äldre 21 Oct 15:07
    92773 visningar
    3835 svar
    3835
    92773

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej Alla!

    Hoppar in här trots att min äd process inte kommer att infalla 2019 men nästan :) hoppas det är ok? :) jag väntar på att få köra nu i dagarna då jag idag fick mens (enda gången man är glad för att den anländer, när man ska satta igång med behandling..haha). Eller nu i dagarna är ju inte helt sant, man ska ju börja med nedreglering och sen vänta in en mens till, sen insättning. Planerat insättning blir kring den 10-13 december om allt går väl. Jag går också på AVA riga och de letar just nu efter donator till mig :)

    Jag är så spänd och glad att äntligen komma igång! Undrande har ju hjälpt mig en del med tips och annat att tanka på så kul att du startat tråden undrande som är så kunnig :)

    Ha en fin söndag tjejer!

    Grattis till er som har lyckats, och till er som kämpar: kämpa på tills krafterna tar slut och då, ja vad gör man då? Köper ett hus i Barbados och flyttar dit? ;)

  • Äldre 22 Oct 14:29
    #45
    Baby74 skrev 2018-10-21 23:53:39 följande:

    Lycka till Evylina.

    Jag kommer nog jag med göra min andra äggdonation på Ava med frysta ägg jag har.

    Kul många som kan dela med sig av sina erfarenheter


    Tack! När planerar du att åka dit? :)
    Myran1979 skrev 2018-10-22 00:20:32 följande:

    Jahapp, då kom den där djävla mensen då! SKIT OCKSÅ!!!


    Shit Myran förstår precis vad du känner :( det är ett mörker men man tar sig alltid ur den till slut! Been there ett par ggr :(

    Jag har nu valt donator och nu är det bara att vänta, de sköt behandlingen med 5 dagar så nu infaller embryo transfer med min jobbhelg, vilket är lite trist för den är svår att byta, men ska se vad som kan göras! Detta är ju så mycket viktigare än jobb!

    Kram alla
  • Äldre 23 Oct 10:35
    #50
    Myran1979 skrev 2018-10-22 16:31:36 följande:
    Skit i jobbet! Inget är viktigare än dig och en ev jätte fin bebis! Dem får lösa det! Jag har haft lojalitet gentemot min arbetsgivare hela livet och skjutit upp barn. Med facit i hand skulle jag inte gjort det...Go for it! Lycka till!
    Jag vet! Haha, har redan kontaktat en kollega som ska byta helg med mig :) detta är miljoner gånger viktigare än jobb!
    UndrandeSökare skrev 2018-10-22 19:41:40 följande:
    Hoppas du kan byta jobbhelg med någon, håller tummarna för att du kommer iväg nån gång under december.
    Ja jag kunde :) så jag kommer iväg i december! Jag vantar inte en månad pga jobb! Tycker redan det kännas som evigheter att vänta två månader... Men värt det, helt klart!!
    Frazze skrev 2018-10-22 18:57:57 följande:

    Suck! Ett steg fram och två tillbaka hela tiden. Var på arbetsintervju idag och det kändes bra hela tiden tills hon sa att hon hade allt hon behövde, då var det så ja vi hör av oss om vi får in nåt jobb typ. Kändes som att ho inte var nöjd. Sen givetvis så får vi veta att den lägenheten som vi verkligen vill ha är vår om vi vill ha den. Men det betyer 3 månaders dubbel hyra! Så min man sa lägenhet eller Riga! Vi kan ju inte bo i en 2a om vi ska ha ett barn till. Det är ju trångt som det är. Antar att vi flyttar fram Riga ytterligare då


    Ja jag förstår! Men det är ett bra val, som du själv skrev: leva i en tvåa med två barn går inte! Hoppas att det lossnar med jobb! Får man fråga vad du jobbar inom?

    HA en fin tisdag tjejer!


  • Äldre 24 Oct 20:42
    #53
    Frazze skrev 2018-10-23 15:08:13 följande:
    Hej, jag jobbar som koordinator alltså i min värld besöksbokare och eventvärd. Men som sagt nu är det slut i nästa vecka. Söker både administrativa yrken som inom industri där jag har mest erfarenhet.

    Ja får vi nu ett extra rum så finns det ju plats i vårt rum för en liten till. Vi ska kämpa så att vi kommer iväg till Riga snart ändå! JAG SKA HA ETT BARN TILL! Bara så ni vet det

    Beklagar Myran, det är så tungt! Deppa ett tag, sen får du komma igen med nya krafter. Jag körde 3 ivfer, 1 äd, sen fick jag letrozol och östrogenplåster och smack pang boom så var jag gravid på egen hand. Var nog det absolut sista ägget som fanns kvar som var dugligt. Och så jäkla perfekt det blev Hoppas det händer er oxå! Kram
    Ok, tack för den infon Frazze! hopasp verkligen att du hittar ett jobb så att du kan slappna av och känna dig mer säker ekonomisk! Och ja, klart du ska ha ett barn till! Baby
    UndrandeSökare skrev 2018-10-24 17:13:19 följande:
    Skönt att du fått välja donatorer nu, hur många manliga donatorer och hur många kvinnliga fick du välja på?
    Hej undrande! Fick välja mellan två kvinnliga och sex manliga. Välja den kvinnliga var hur lätt som helst! Läste om båda och visste direkt vilken jag ville ha :) Har fortfarande inte bestämt den manliga, så svårt! Men har två favoriter, måste bara tänka nån dag till :)
  • Äldre 25 Oct 20:56
    #64
    PeeWee44 skrev 2018-10-25 16:56:43 följande:
    Hej, vi går på Ava Peter. Önskar att vi hade koll på dom från början. Vi började med äd på ivf Riga, 12 ägg som blev 8 fina blasto. Det resulterade i missfall i v6 på första försöket, sen ingenting. Inför sista försöket åkte vi till Aten och dr d, det hjälpte inte. Vi fortsatte hos d med två är som blev totalt 4 försök med 7 embryon, ett pluss fick vi på dag 10 med dag 13 var det inget längre. Inför sista försöket hos dr d så åkte vi till serum och gjorde hysto och DNA-Fragmentering på spermie, spermierna var helt ok. På hysto hittade dom en infektion och gjorde implantationssnitt. Hade stark immunmedicin men det hjälpte inte heller.

    Nu är vi i St Petersburg och har gjort en hysto och en insättning som inte heller gav +. Nu väntar vi på hysto nr 2 i december och insättning nr 2 i mars.

    Kan bara säga att dom är så proffsiga om jag jämför med dom andra. Som sagt synd att vi inte hittade Ava Peter först för jag kan klart rekommendera dom.
    Oj vilken resa ni gjort! Jag hoppas verkligen att det lyckas för er till slut! Vet själv inte vad jag gör ifall jag inte lyckas bli gravid med äd. Tycker att ni som kämpar är så starka, jag är dock singel och då kämpar man själv vilket är väldigt tungt ibland.
    Havet75 skrev 2018-10-25 14:16:28 följande:

    Hej!

    Jag följer gärna med i denna tråd. Är 43 år och vi har bestämt oss för Äd. Jag träffade stora kärleken för två år sedan , han har inga barn men jag har tre. Vi har ju min ålder emot oss o vi har försökt nästan i två år samt två ivf utan ett plus. I helgen var vi på seminarium för Äd som Ava-Peter hade och det kändes så bra. Nu har vi kontakt med kliniken och väntar på upplägget för Äd i januari. Är det någon mer som funderar på Ava-Peter??


    Hej havet75! Jag är också 43 och mötte kärleken sent i livet var 36 år han 26 och vi gjorde 4 IVF.r och jag hade 3 tidiga missfall allt detta slet på oss så han gav upp (han var 10 år yngre så det var kanske alldeles för tungt och jobbigt för någon i de sena 20, han var ju 27 när vi började försöka) och lämnade oss.

    Men skam den som ger sig! Jag fortsätter kämpa själv nu och var på AVA Scanferts seminarium i Köpenhamn. Var helt inne på att jag skulle gå hos dem, men valde till slut AVA Riga eftersom jag hört många som lyckats hos AVA Riga, plus att jag inte hade råd med ST petersburg. Ville gärna ha lite embryos till frysen för syskon och då var AVA scanfert för dyrt då de rekommenderade deras 12 äggspaken som kostar 11900 euros, så om jag valde jag dem då hade jag fått vänta ytterligare ett år för att börja då jag inte hade dessa pengar , så det blev AVA Riga. Men jag är nöjd med dem än så länge. De svarar snabbt på frågor och allt har gått smidigt. Nu väntar jag bara på att få börja behandlingen.

    Hoppas att 2019 bär med sig en massa plus åt oss i tråden!!!
  • Äldre 27 Oct 12:10
    #76
    UndrandeSökare skrev 2018-10-27 11:41:30 följande:
    Du kan kolla om infektionsproverna kan tas genom Werlabs.se eller Blodkollen.se Jag vet att man för många år sen kunde köpa ett blodremisspaket genom Werlabs som hette "inför ivf" eller liknande. Jag vet inte om de har kvar det nu, kan ju vara värt att kolla om du vill.

    Annars om du har en hjälpsam vårdcentral så kanske de kan hjälpa dig med infektionsproverna (hiv, syfilis etc) endera på högkostnadsskyddet eller mot betalning privat? Annars hoppas jag att du kan få hjälp hos gyn Urban Claesson som Frazze tipsade dig om.

    Förutom vul, och blodprover, behöver du också få recept på 1 nedregleringsspruta (Procren), östrogentabletter(Progynon) och Progesteron (Lutinus). Man kan också köpa dessa mediciner på kliniken eller be dem skicka EU-recept eller skicka medicinerna med posten från Riga. Men billigast blir nog om du kan få svenskt recept.

    Du behöver sen ta om dessa infektionsprover en gång per år och scanna in och maila till kliniken så länge som du har embryon kvar i deras frys.

    Hoppas det går bra med din behandling. Har du valt donator? Vilken månad planerar du att resa till Riga?
    Hej Undrande och ni andra som varit på AVA Riga (eller andra kliniker) Hur fungerar det med EU recept? De har skickat sådana till mig (inte fått de än), kan man lösa ut mediciner med dessa på vilken apotek som helst? Tar man nedregleringsprutan Procren själv då? Jag har faktisk lutinus hemma efter alla misslyckade IVF:r. Så kommer att använda det. Hur länge tog ni lutinus sen 12 veckor eller mindre? Och immunhämnande? Jag har bett om att få trombyl och kortison (vad den nu heter den pillen), vill maxa mina chanser!

    Mycket frågor! Hade kunnat googla allt detta men nu finns det ju experter här som kan berätta med info direkt från källan ;)
    samsam74 skrev 2018-10-27 11:22:24 följande:

    Hej! Tack för svar om tips på ultraljud o blodprovstagning. Tänkte annars att proverna går att ta mha Werlabs..Ja, första försöket, men har barn sen tidigare (ICSI).


    Har du någon fast gynekolog du går till? Kan löna sig att kolla med denna ifall de kan hjälpa till! Min gyn ville inte alls hjälpa mig med att översätta recepten, men hon hjälpte mig med blodprover och ultraljud, så jag behöver inte lägga pengar på det iaf. känns bra! Lycka till :)
  • Äldre 27 Oct 15:09
    #80

    Tack så hemsk mycket Undrande få
    är utförligt svar, nu vet jag lite mer om detta :) jag tror att jag klarar av att sätta nedregleringssprutan själv efter alla ivf sprutor man har satt är man ju expert ;)

    Jag kör så länge jag kan och får recept för med lutonus. Chansar inte!

    ;)

  • Äldre 8 Nov 18:47
    #89
    UndrandeSökare skrev 2018-11-07 11:07:38 följande:

    Evylina- Vilket datum ska du göra vul och ta Nedregleringssprutan?


    Hallå allesammans och undrande! Nu har jag varit hos gynekolog som konstaterade att ägglossning skett och allt såg fint ut så tummen upp för nedregleringsspruta den 18 november nån gång :) 

    Tiden segar sig fram! 

    Hopasp alla mår bra, ha en skön torsdag! Solig
  • Äldre 21 Nov 12:37

    Hej Alla!

    Jag har varit seg med att skriva då jag har haft fullt upp! Har tagit nedregleringssprutan nu och fick mensen igår. Enda gången man längtar efter mensen haha när man ska börja en behandling! Allt går som planerat och den 17/12 åker jag till Riga för insättning. Så nu är det mindre än en månad kvar, så spännande! 

    Hoppas att alla mår bra, var det inte dags för testdag för någon snart? Beklagar jag inte kommer ihåg vem, som sagt lite disträ och frånvarande. 

    Kram!! E

  • Äldre 21 Nov 13:45
    Hoppfull1976 skrev 2018-11-21 13:28:32 följande:


    Bild till mitt inlägg! :)
    Hoppfull! Du kan vara "hoppfull" inför testdag imorgon, jag tycker det där är ett klart och tydligt plus!!! GRATTIS :D
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019