• Äldre 21 Nov 15:45
    92777 visningar
    3835 svar
    3835
    92777

    Vi som planerar äggdonation 2019

    kolabönan73 skrev 2018-11-20 18:09:07 följande:
    Hej!
    Vi har gjort ÄD på Vitanova i Köpenhamn. Anledningen till att vi valde dem är att vi tidigare hade gjort tre Ivf-försök där, så det kändes naturligt att fortsätta där. De hade ju dessutom alla provsvar också. 
    Jag har bara positivt att säga om den kliniken! Trevlig och proffsig personal, finns några som pratar svenska om man tycker danskan är svår. Kliniken ligger centralt i Köpenhamn, ganska nära Centralstationen. Vi fick vänta 3 månader innan de hade en donator som passade våra önskemål. Och så lyckades det på första försöket, är i vecka 24 nu

    Hör gärna av dig om du undrar något mer!
    Lycka till!
    Åh, vad roligt att höra! Och stort grattis!!

    Vi planerar oxå ÄD under 2019 och har lite småpanik över valet mellan Vitanova (Danmark) eller Fertinova (Fi). Vi har haft lång väg hit vilket har resulterat i att vi inte fått möjlighet att testa IVF alls (jag var för överviktig och skickades bara hem varje gång vi sökte för att avvakta viktnedgång och när den väl var gjord sa de att det var för sent för AMH hade gått ner) så nu hoppas vi på ÄD (utomlands då landstinget säger att vi inte hinner fram i kön innan jag fyller 40 2019). Så det ska bli väldigt spännande att se hur det går.
  • Äldre 21 Nov 15:58
    Myran1979 skrev 2018-11-15 11:44:59 följande:
    Lyckliga du! Det innebär ju då att ni fått ut många befruktade ägg/embryon vid varje tillfälle. Jag har tyvärr åldern emot mig, fyller 40 nästa år och i bästa fall hinner vi med 1 ÄD nästa år...
    Jag är oxå född 1979... man kan ju inte fatta att man redan ska bli 40, men oxå att typ all hjälp ska ta slut då... Hur länge har ni köat och hur lång tid tror du att ni har kvar ? Vi beräknas inte hinna tyvärr så vi kollar utomlands.
  • Äldre 30 Nov 15:47

    Hej igen

    Maken och jag lallar fortfarande runt och kan inte bestämma oss vad vi ska välja. Vi känner oss så off eftersom vi aldrig ens fått testa en ivf så alla ord känns som grekiska å allt verkar ta så lång tid. Jag vill testa nu på en gång. Ava-clinic verkar ha kortast kö men är klart bökigast från mitten av Småland jämfört med två timmar tåg till Köpenhamn. Ska man vänta 6 månader på att sätta igång, sen behandling och sen förhoppningsvis 9 månader så hinner man ju adoptera fortare! Åh! Jag vill ju så gärna bli mamma och få älska ett barn så fort som möjligt. Känns som om väntan tar livet av mig.

    Har ngn erfaren av Vivaneo (storken för heteropar)?

    Hur tänker ni kring att kunna välja öppen/sluten donation så Socialstyrelsen poängterar att man ska göra en öppen?

    Kan man överallt välja att donatorn ska ha egna barn sen tidigare?

  • Äldre 30 Nov 19:36
    UndrandeSökare skrev 2018-11-30 16:02:01 följande:

    Hoppas ni hittar nån klinik ni gillar. Jag och mannen går hos Avaclinic och där är det inga köer. Bor man nån annanstans i Sverige så kan man ta anslutningsbuss till båten från Värtahamnen och ta båten till Riga. Läs mer här: www.tallinksilja.se/hitta-resa


    Tack för svar. Hur länge har ni varit hos Ava? Var i processen är du? Hur länge är man i Riga?

    Vi funderar på Ava, Vitanova och Vivaneo. Kanske borde välja utifrån snabbhet.

    Vet du/ngn hur det mottas i Sverige att barnet inte kan få veta vem donatorn är? För visst är det så i Riga?
  • Äldre 3 Dec 15:02
    kolabönan73 skrev 2018-11-30 22:37:25 följande:
    Vi har gjort ÄD på Vitanova, Köpenhamn. Fick vänta 3 månader, så det var inte så lång tid tycker jag. Sen är det ju en del prover som ska tas och skickas in först förstås.
    Vi är väldigt nöjda med kliniken, har bara gott att säga om dem.
    Vi valde anonym donator, men barnet är inte fött ännu, så jag vet inte hur det mottas här. Det kändes rätt för oss att välja anonym donator. 
    Jag var så glad då det på hemsidan står 0-2 månaders väntetid men när vi väl bokat tid sa de att det är 4-6 månaders väntan på donator och att det inte visste varför det stod så på hemsidan. 
  • Äldre 3 Dec 15:04

    Har någon erfarenhet av Vivaneo (Storkken för heteropar)?

  • Äldre 8 Dec 09:43

    Bell13> Åh så roligt!!! Grattis!!! Håller tummarna med er!!! ????????????

    Undrande sökare och övriga som läser tråden> tänkte bara kommentera ang adoption som du nämnde ovan, ifall ngn läser tråden, att åldersgränserna för att godkännas för adoption har ändrats till högre, åldern är nu mer rekommenderad och hänsyn ska tas till paret och den möjlighet som finna för adoption, ihop med ett gäng andra saker som oxå ändrats. Tex godkänner Colombia och flera länder adoptioner av äldre barn långt längre medan vissa länder har snävare åldersgräns för mindre barn. Och ja, vi passivt köar. Helt rätt att man bör börja köa direkt.

    Det där med köer verkar fluktuerande vad man än vill göra. Vivaneo sa att de inte hade ngn kö förra året å nu har upp till ett år...

    Stay strong out there!

    D

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019