• Elise39

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej!

    Hoppar in här. Har 4 misslyckade ivf:er och vill inte ge upp. Vi har två fina barn men länge önskat oss en tredje. Nu funderar vi över äggdonation och har varit i kontakt med två kliniker i Riga. Hur gör ni med recept och undersökningar? Försöker hitta en läkare i Stockholm som kan göra undersökningar. Har ni något tips? 

  • Elise39
    UndrandeSökare skrev 2018-11-22 17:22:03 följande:
    Hej och välkommen till tråden !
    Jag kan rekommendera Avaclinic i Riga där jag och mannen går. När jag skulle välja klinik för något år sen, så var det många som skrev här på Familjeliv att de var så missnöjda med ivfRiga, så dem valde jag bort direkt.

    Däremot Avaclinic i Riga  (vissa kallar dem AvaRiga) hade många skrivit om att de var nöjda med så vi valde dem. Vi åkte till kliniken en månad innan och gjorde Sperm dna fragmentationstest och köpte alla mediciner av kliniken då. Annars kan också kliniken maila eller skicka EU-recept eller skicka medicinerna med posten.
    Tack! Det lutar åt AvaClinic eftersom koordinator förstod precis vad jag frågade om. IVFRiga så var koordinator snabb på att svara men jag fick aldrig svar på mina frågor.
    Vi har gjort en del undersökningar inför ivf så vi behöver inte åka över. Däremot behöver tydligen jag undersökas under behandlingen. Är inte helt säker på hur behandlingen ska gå till i detalj men skulle vilja ha en läkare här i Stockholm för att slippa åka över bara för UL. När man får EU recept, betalar man fullpris då? 
  • Elise39
    UndrandeSökare skrev 2018-11-22 18:13:43 följande:
    Du ska börja med att be kliniken maila dig ett Patientformulär och ett Donationsformulär som ni ska fylla i. Patientformuläret är info om er och i Donatorsformuläret fyller man i hur man vill donatorn (eller donatorerna om man ska ha både ägg och spermiedonation) ska se ut.

    Ska du gå hos Avaclinic så behöver
    BÅDE  du och mannen ta följande prover först:

    Hiv
    Syflis
    Hepatit B
    Hepatit C
    Anti HBC

    Mannen måste ta spermaprov med Morfologi. Måste vara med morfologi, det är viktigaste delen. Det räcker inte att endast mäta mängd och antal rörliga.
    Om detta provsvar blir onormalt så måste mannen ta Sperm dna fragmentationstest. Det kan inte tas i Sverige, endast utomlands tex på kliniken i Riga.

    Ja, när man löser ut medicin på EU-recept så gäller inte högkostnadsskyddet så man betalar 100% varje gång. Priset som gäller är det som står på Fass.se
    gå in på www.fass.se och skriv in medicinens namn, så kan du se priset och även vilka apotek som har det hemma.

    Kontakta kliniken och fråga om de har någon lista på gynekologer som de samarbetar med.
    Tack UndrandeSökare! Så tacksam att du delar med dig :) 
    Vi har gjort testerna och fått formulären som vi inte har tittat igenom riktigt än. Spermaprov gjordes för ett tag sedan men osäker på om det var med Morfologi. Vart kan man ta ett sånt test? När har ni planerat att göra Äd? 
  • Elise39

    Hej allihopa!

    Varit borta ett tag. Vi är nu igång och inom kort så ska jag och min man till Riga. Donator är vald och jag har påbörjat behandling. När jag läser alla inlägg inser jag hur lite jag är påläst. Börjar bli orolig och det känns som om jag måste ifrågasätta och vara mer engagerad. Är det för att jag inte vågar hoppas längre...??!

  • Elise39

    Hej,

    Hur tänker ni kring att berätta för barnet/omgivningen om äggdonation? Jag är så kluven i denna fråga. Vad är vitsen med att berätta om donatorn är anonym? Tänker ni berätta?

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019