• Äldre 4 Dec 00:26
    93632 visningar
    3835 svar
    +1
    3835
    93632

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej alla där ute. Jag och fästmannen planerar ÄD i januari, på NGC i St Petersburg. Har hittils inte sett någon annan som valt dem. Vi gjorde enorm research, egentligen i flera års tid, innan valet föll på den kliniken. Skälen var många... jag fyller snart 49, min fästman några år äldre ändå och har tre barn sedan tidigare. Vi träffades sent i livet och vill bilda en egen familj.

    Har kollat upp och varit i kontakt med alla kliniker man kan tänka sig - Danmark, Finland, Riga, Spanien (flera olika), Grekland m fl. Hade bestämt oss för AVA i St Petersburg men då hade de, av etiska skäl, slutat att erbjuda val av kön som alternativ. Vi vill absolut ha en flicka (vårt val, undanber mig dömande kommentarer). Hamnade till slut hos NGC, de erbjuder både val av kön, foton på donatorerna - både som barn och vuxna! Samt full medicinsk information man kan tänka sig, även på familjemedlemmar. Som kuriosa kan man även se donatorns handstil och lyssna på då hon läser om sig själv på ryska.. Dessutom är priset en tredjedel mot AVAkliniken. De har funnits i 4,5 år och vill antagligen slå sig in i konkurrensen med mycket den etablerade AVA och andra kliniker runt om i världen.

    Jag återkommer endera dagen om hur vårt första möte med dem i helgen gick. Både ris och ros. Kolla gärna in deras hemsida. Det är hypermodernt, snyggt och påkostat. De inger stort förtroende, värme och kunskap. Inga väntetider. Svarar nästintill alla tider på dygnet via mail.

    Det känns spännande, overkligt, skrämmande, glädjande, oroande... alla känslor samtidigt. I min ålder, självklart har vi vridit och vänt på alla alternativ, för och nackdelar innan beslutet fäste i oss ??

    Läste ni om Titiyo? Det var inspirerande och hoppfullt.

    Sov gott och lycka till allihopa ~ tänk vad många vi är. Det känns stort.

  • Äldre 4 Dec 00:29

    Lyckades få till två frågetecken istället för hjärtan.. hur det nu blev så..?!

  • Äldre 3 Mar 02:05
    +1

    Jag skrev här i höstas då vi planerade ÄD på NGC i St Petersburg. Den 17/2 efter införsel av flickembryot fick vi ett plus på graviditetstestet!! Jag går nu strax in i v 7 och det känns helt overkligt men fantastiskt! På måndag är det dags för första UL och Hcg-test. Är obeskrivligt trött och har lite svårt att klara arbetsdagarna utan vila. Vi fick köpa med oss en hel påse med mediciner och ett schema för hur de ska tas under graviditeten. Östrogenplåser 2x100 mg att byta 2 ggr/v, progesteron vagitorer 3 ggr/dag, blodförtunnande sprutor, folsyra och någon annan vitamin för gravida. Antar att allt detta, i kombination med graviditeten och den överväldigande känslan samt min ålder bidrar till min trötthet... jag är nyss fyllda 49 :). Åldern är inte bara en siffra, det ska gudarna veta.. men glädjen, förväntan, lyckan och kärleken jag redan känner är nog precis lika stor som om jag vore 25. Jag har inga barn sedan tidigare och jag träffade min man sent i livet. Är lyckligt lottad över att han ville gå in i detta trots att han har tre barn sedan tidigare <3 Jag hoppas innerligt att det lilla pyret väljer att stanna kvar hos mig. Det har varit en lång och känslomässig process. Om det inte går vägen känns det oerhört svårt att ladda om och börja på nytt.. Jag ville bara dela med mig av vår situation mitt upp i tråden. Hälsningar från en väldigt glad men lite orolig numera gravid 49-åring .

  • Äldre 3 Mar 02:12

    Jag svarar gärna på dina frågor kring det jag lärt mig under resans gång. Allt från val av klinik, kostnader, kontakt med sjukvården i Sverige och nämnda personer ex Eva Einarsson m fl. är ingen expert men har säkert svar på en del frågor som dyker upp i samband med processen. All lycka till er som försöker bli gravida där ute <3

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019