• Äldre 26 Nov 16:49
    93459 visningar
    3835 svar
    3835
    93459

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Hej! Jag hoppar in i tråden! Är 44 år från Malmö. Har gjort 2 äggdonationsförsök på Gennet i Prag i somras/höstas utan resultat (blev aldrig gravid). Har 4 blastocyster kvar i frysen. Min sambo har barn sedan tidigare och blastosarna är tydligen av bra kvalitet (donatorn har tydligen donerat tidigare med lyckat resultat).

    Jag har gjort immuntest på kliniken men aldrig gjort hysteroskopi. Ska göra en hydrosonografi (koksaltlösning) hos min gyn i Sverige den 5/12 som ett första steg.

    Jag har två funderingar:
    1. Jag vill gärna göra en hysteroskopi (gärna i närheten av Malmö/i Skåne/Köpenhamn) men letar förgäves efter en klinik som kan ta emot mig utan remiss. Är det någon som vet någon klinik? (Min gyn skriver nämligen inte remiss om han inte hittar något "fel")
    erbjuder =(
    2. Kliniken i Prag vill att jag gör ett s.k. ERA-test. Är det någon här som har erfarenhet av detta? Genom testet kan man se om man är receptiv/mottaglig för ett embryo dag 19 eller om insättningen behöver ske tidigare eller senare än så.  Igenomix i Valencia, Spanien är det enda labbet som utför denna analays.

    Tack på förhand! =)

  • Äldre 11 Dec 15:09

    Det finns olika sorters garantier på olika kliniker runtom i Europa som jag förstår det. Ava Peter har Babygaranti, det betyder att man är garanterad att föda ett levande barn efter ett visst antal försök (tex 3 färskcyklar, inkl alla frysta embryon som kommer ut av dessa och sätts in) annars får man tillbaka ex 80% av sina pengar. Det är nog därför de är så dyra. Andra kliniker brukar inte ha denna "take-home-baby" garantin utan en s.k. graviditetsgaranti, dvs att man kan uppmäta hjärtslag hos fostret genom ultraljud ett visst antal veckor efter insättning. 

    En sådan garanti finns hos tex Reprofit och kallas "Risk sharing Programme" där man får rabatt på den tredje färskcykeln om de andra har misslyckats.

    Jag går hos Gennet i Prag. Där har man garanti på att få 3:e färska cyklen gratis om inget hjärtslag kan uppmätas innan dess. Ett färskförsök kostar runt 4900 euro tror jag och varje frysinsättning efter det går på ca 750 euro.

    Jag har jämfört ett stort antal kliniker i Europa vad gäller variabler såsom garanti, pris, antal år i branschen, "success rate", kötid etc och då kom bla Gennet i topp =)

  • Äldre 11 Dec 16:07

    Hej! Jag och min sambo har gjort ett färskförsök och ett frysförsök på Gennet utan resultat att ha plussat tyvärr. Vi har tre blastocyster kvar i frysen. Det är bara att fortsätta kämpa och hoppas typ...

    Jag har utgått från nedanstående länk och kontaktat olika kliniker runt om Europa och dubbelkollat och valt ut och jämfört vissa kliniker härifrån. Polen och Tjeckien är mycket billigare jämfört med övriga länder, de ligger på ca 40% av priset för ett färskförsök. Om jag inte valt Gennet hade jag valt en annan klinik i Tjeckien, tex Cube, dels med tanke på det låga priset men även men tanke på deras s.k. "success rate" och garantipaket.  

    Det som skiljer när man inte betalar så mycket vad gäller ex äggdonation, är att man inte har samma valmöjlighet. I vissa länder har man färgkataloger (=dyrt) och i andra (som Tjeckien) matchar de en med en donator som stämmer i längd, vikt, hårfärg och blodgrupp typ.

    www.eggdonationfriends.com/best-egg-donation-program-packages/

  • Äldre 11 Dec 16:12
    LadyMaria skrev 2018-12-11 15:59:42 följande:

    Jag skrev att jag vi ville boka en tid för DNA Fragmentationstest till AVA Clinic och då fick jag frågan varför vi vill göra det... svarade att vi vill undersöka spermierna närmre för att veta om vi ska göra ÄD eller ED fick detta svar:


    "This test can perform only when patient  have good sperm concertation and motility if coacervation low we can?t made this test.


    Regards,


    Katerina"


    Hur ska man nu veta... fattar inte varför inte det går, det är ju inte så få att man inte kan se några


    LadyMaria jag tror att de menar att det inte är lönt att göra DNA-Fragmenteringstest om det redan har visat sig att din partners spermier är i dåligt "skick" vad gäller antal och rörlighet för då är det andra saker än rupturer i DNA-t som spelar in.
  • Äldre 3 Jan 16:44
    Shitai skrev 2019-01-01 21:50:45 följande:

    Jag o min man planerar att göra äggdonation med baby garaunte paket hos AVA Clinik i ST. Petersburg men vi är lite svårt att lita på o betala 230 tusen (21900 ?) i förväg till en rysk kampanj.

    Har någon gjort detta förr eller?

    Hur kan lita på att få 80% tillbaka om man inte få barn?

    Snälla om någon kan hjälpa mig ????????


    Hej! Jag tror inte du behöver oroa dig. Jag har en kompis här i Svertige som har köpt paketet. De är seriösa =)
  • Äldre 9 Mar 16:05

    Hej Alla ni som diskuterar hur mycket man får lyfta under ruvning. Jag var också nojig första gången och vågade knappt röra mig. Men det där med att bara få lyfta ett mjölkpaket är bara skitsnack. Kliniken måste säga så för att inte bli anklagade om något skulle gå fel. Embryot kan inte ?lossna? och man ska leva helt sim vanligt, dvs träna, bära etc. (kanske inte styrketräna 2 timmar efter insättning eller ta ut sig fullständigt bara). Kör på som vanligt bara men försök däremot att inte stressa.

  • Äldre 10 Mar 12:36

    Man kan och ska leva som vanligt efter en insättning. Dock tänker jag som ni att har man betalt o offrat så mycket är det bättre att vara safe than sorry under ruvningen och inte anstränga sig (mest för att inte anklaga sig själv). Annars är det ju som med alla andra gravida på naturlig väg. De lever ju och tränar och jobbar som vanligt innan de får ett plus. Kroppen är byggd för rörelse och det är bra att hålla igång blodcirkulationen. Du som är tveksam till om du inte klarar att jobba behöver inte oroa dig! Det viktiga är att inte stressa så att en massa kortisol frigörs som i sin tur kan störa hormonbalansen tex östrogennivåerna.

  • Sun 21 Jul 2019 23:16
    Snurranfian skrev 2019-07-21 14:54:54 följande:

    Ingen som har nån erfarenhet av varken kliniken i Helsingfors eller av antideppresiv medicin? Stort grattis till er som är gravida o som ruvar! Härligt att ha kommit dit! ????


  • Mon 22 Jul 2019 00:59

    Hej! Det är inga problem att du tar antidepressiv medicin för att göra en äggdonation. Jag gör också det. (Har dock inte lyckats bli gravid efter två försök hittills). Om och när man blir gravid får man väga fördelarna mot ev risker med att fortsätta.


    Snurranfian skrev 2019-07-21 14:54:54 följande:

    Ingen som har nån erfarenhet av varken kliniken i Helsingfors eller av antideppresiv medicin? Stort grattis till er som är gravida o som ruvar! Härligt att ha kommit dit! ????


  • Tue 28 Jan 2020 14:28

    Hej alla! Jag vill bara nämna något om det här med chanser i procent. När en klinik skriver till exempel 65! eller 70 Procents chans så menas inte det för en enskild insättning utan de räknar på en ?naturlig cykel? dvs chansen att bli gravid efter att ha satt in ett färskt alla embryo från frysen. Efter att ha satt in alla embryon efter tre cyklar ökar chansen till runt 97-98 procent (det är därför många kliniker erbjuder sista cykeln gratis eller med reducerat pris)

  • Tue 24 Mar 2020 22:35

    Hej! Jag är lite smått desperat. Min gynekolog (Ottenståhl) i Malmö som hjälper mig med äggdonation utomlands ska gå i pension i juni och har i princip fullbokat tills dess. Jag är 45 år och det tog månader av letande att hitta en som var villig att hjälpa till pga min ålder. Är det någon som har tips på var jag kan hitta en ny gynekolog som kan hjälpa mig. Bor i Malmö

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019