• Äldre 22 Mar 21:03
    92810 visningar
    3835 svar
    3835
    92810

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Frazze skrev 2019-03-22 11:03:12 följande:

    Det blir ett nytt vul på måndag och sen får vi se, men troligen FET 1 april. Jag ville verkligen köra insättningen dag 19 el 20 i cykeln, men det ser ut att bli dag 23 istället. Alldeles för sent! Jag sa att jag är svårstimulerad och att det inte räcker med 5 dagar med gobal f. Skulle tagit i 6 el 7 dagar minst, men varför lyssna på en som vet? Någon mer som haft FET så sent i cykeln el konstgjord cykel etc och faktiskt lyckats?


    Hallå där! Brukar tjuvläsa er tråd men inte gett mig till känna (inte dags för syskonförsök f oss förrän i maj), nu tänkte jag dock att det passade att hoppa in och tala om att vi gjorde färskförsök VÄLDIGT sent i cykeln (konstgjord) och det gick vägen. Kommer inte ihåg exakt men 20+ var det iaf! Kanske 25? Väldigt sent.. Tror dock att det är skillnad på konstgjord och egen cykel så ev inte relevant att jämföra.. Frågade min koordinator nu när de brukar göra FET (som det blir i maj) och hon sa vanligtvis CD 18-22 men ibland lite senare. Verkar inte riktigt så känsligt som man tror. Lycka till!
  • Äldre 22 Mar 23:03
    Frazze skrev 2019-03-22 22:44:57 följande:

    Hej! Tack för att du lugnar mig lite! Det är ju inte i helt naturlig cykel utan jag kör ju östrogenplåster från dag 3 i cykeln och sen Gonal-F från dag 5- 9 för att få fram en ledande follicle. Allt för att få en så naturlig cykel som möjligt då jag inte kan få fram ägg själv längre. Det är därför jag nojjar mig. Jag är nog den värsta som finns och jag ska inte göra sånt här. Det är för mycket med analysering, tid att vänta och mer analysering etc. Om någon kunde söva mig nu och väcka mig när jag är i 4e månaden el så vore det toppen! Lycka till själv i maj nu då! Spännande! Hur gammal är er första?


    Ha ha, alla verkar mer el mindre nojjiga som håller på m detta så du är i gott sällskap!! Inte konstigt förstås. Jag håller tummarna! Ja, mycket mycket spännande är det. Dottern blir 15 månader om några dagar. Det bästa vi gjort, och f min del det bästa sedan vuxne sonen kom. <3 <3 Hoppas på en sista ögonsten från samma ?kull? som dottern. Vore väldigt kul med syskon men blir det inget är jag mer än nöjd ändå, har haft en välsignad tur!
  • Äldre 23 Mar 20:11

    [quote=79522381][quote-nick]Frazze skrev 2019-03-23 11:28:04 följande:[/quote-nick]15 månader är en bra ålder att börja i tror jag. Vi har ju 11 blastisar kvar i riga. Fick 13 satte in 2 på färskförsök men det blev inget ifrån den. Jag fick plus, men allt kom ut i v 7 el 8. Det är väl därför jag är extra nojjig eftersom att vi såg ett hjärta dagen innan allt kom ut. Sen fick vi en naturlig väg! Helt otroligt!!! Bästa miraklet någonsin. Efter han så blev jag gravid när han var 7 månader, men det blev ett MA blev liksom inget av det. Sen har det inget blivit mer. Nu tänkte vi köra på FET i Riga och jag hoppas nu att det går vägen denna gång. Laddat med antibiotika och kortison och trombyl. De har sagt att jag ska börja med sånt efter vul på måndag, men jag skiter i deras riktlinjer lite och kör kortison och trombyl redan. Måste lita på magkänslan liksom. Går det inte nu, så är det väl kanske mitt eget fel då! Men man hoppas hoppas ändå! Hur många blastisar har ni kvar? Hoppas ni oxå lyckas då blir kul att följas åt om det går vägen för oss![/

    Skönt att ha många eskimåer att ?falla tillbaka på?! Vi har 8 st i frysen så det finns ju möjlighet att göra så många försök, men känner att längtan kanske inte är SÅ pass stor att jag/vi orkar så länge/mycket.. och inte gratis direkt även om färskförsök såklart är mkt dyrare. Jaja, ingen idé att spekulera över det ännu, en sak i taget. Ja, känner till din historia, så coolt att ni lyckades spontant! Härligt. Jobbigt med MA osv dock.. Haft två missfall på spontana graviditeter, det suger verkligen! Våra embryon är testade m PGS, det känns verkligen skönt! Även om det KAN finnas fel på dem ändå (PGS är inte heltäckande, finns ovanligare fel som är svårare att fångar med ett sådant gentest) så är risken liten/mkt mindre. Vad jag förstår, expert kan man inte kalla mig även med god vilja. Det blir säkert bra m medicinerna, kan inte se ngn nackdel m att börja lite tidigare. Ja, hoppas vi kan starta en ny ÄD-gravid-tråd snart!

  • Mon 8 Apr 2019 12:55
    Frazze skrev 2019-04-08 09:26:28 följande:

    Verkar inte som att fl låter mig ladda upp bild idag. Men testet visar gravid 1-2 i alla fall. Nu ska jag åka oanmäld till gyn och tigga mig till ett hcg idag. Drt tar inte många minuter ju!


    Yeeeeey! Stort jättegrattis! Nu håller jag tummarna hårt att det löper på som det ska. Vad roligt!
  • Tue 9 Apr 2019 21:12

    [quote=79556542][quote-nick]Frazze skrev 2019-04-09 16:28:28 följande:[/quote-nick]Fick svar från Riga, Nadia trodde jag tagit testet idag dag 10 efter transfer och hon skrev att de var nöjda med resultatet och att jag ska fortsätta ta mina mediciner som jag gjort hela tiden. Men att jag ska göra nytt test den 11/4. Då skrev jag att jag att jag gjorde testet den 8/4 och dag 9 efter transfer, så då måste det ju vara ännu bättre då eller? Nu är det imorgon som gäller! Har försökt att prata vett med plutten i magen att den ska växa som attans nu tills imorgon. Får se hur det går då!? Inte mycket mer man kan göra nu i alla fall.[/

    Jag tog mitt dag 8 med 6-dagars, hade 85, fick till svar (AVA Riga) att allt över 50 var helt ok. Lugn och fin! Lätt att säga, jag vet.. Men ingen mening att titta på enstaka värden, såååå individuellt och varierar även mellan graviditeter hos samma person. Ökningen (dubblering varannan dag, men även var tredje dag har resulterat i friska barn) är det som man lägger störst vikt vid.

  • Fri 26 Apr 2019 04:53
    Frazze skrev 2019-04-26 02:32:29 följande:

    Och där började jag blöda mitt i natten! rött blod ja! Då vet vi väl att det är kört!


    Superjobbigt, jag vet! Men i mitt fall var det inte kört trots rött blod, rätt mkt, i vecka 5+6 och ständiga småblödningar fram till v 9 ungefär. Mkt vanligt vid ÄD, mejla kliniken för råd! De vill ev öka dina hormondoser el annat. Kram! Häng i (så gott du kan) o tappa inte modet o hoppet! <3
  • Sun 28 Apr 2019 22:13

    Hallå! Passar också på att hoppa in i tråden mer ordentligt. Hängt några år i diverse 40+ och ÄD grupper såväl här på FL som på Fb, fick en dotter mha ÄD i slutet av dec -17. Helt underbar! <3 Haft en sådan tur! Har 8 st potentiella syskon i frysen hos AVA clinic i Riga, och äter just nu Progynon inför planerad FET 13 maj. Håller tummarna för att nr 3 (har även en vuxen son, eget ägg) vill komma till världen! Vi ger det max två till tre (täta) försök, fyller 46 i augusti och passerar då min gräns för barnafödande (45 alltså) som jag satte i början av denna resa..

    Malka, när jag gjorde mina misslyckade IVF m egna ägg så dog många embryon just dag 3, enl min högst oprofessionella mening sorteras de bästa ut (så att säga) när man odlar till blastocyster istället. Är såklart bäst att t ex läsa publicerade studier i ämnet, här får man ju bara anekdotisk bevisföring, men det är iaf mitt bidrag till den. Lycka till, hoppas vi får följas åt i någon gravid-tråd!

  • Mon 29 Apr 2019 01:15
    Maika19 skrev 2019-04-28 22:33:09 följande:

    [quote=79593296][quote-nick]Maran73 skrev 2019-04-28 22:13:21 följande:[/quote-nick]Hallå! Passar också på att hoppa in i tråden mer ordentligt. Hängt några år i diverse 40+ och ÄD grupper såväl här på FL som på Fb, fick en dotter mha ÄD i slutet av dec -17. Helt underbar! <3 Haft en sådan tur! Har 8 st potentiella syskon i frysen hos AVA clinic i Riga, och äter just nu Progynon inför planerad FET 13 maj. Håller tummarna för att nr 3 (har även en vuxen son, eget ägg) vill komma till världen! Vi ger det max två till tre (täta) försök, fyller 46 i augusti och passerar då min gräns för barnafödande (45 alltså) som jag satte i början av denna resa..

    Malka, när jag gjorde mina misslyckade IVF m egna ägg så dog många embryon just dag 3, enl min högst oprofessionella mening sorteras de bästa ut (så att säga) när man odlar till blastocyster istället. Är såklart bäst att t ex läsa publicerade studier i ämnet, här får man ju bara anekdotisk bevisföring, men det är iaf mitt bidrag till den. Lycka till, hoppas vi får följas åt i någon gravid-tråd![

    Tack Maran! Då är vi typ exakt lika gamla :)) Jag är också 73:a med födelsedag i augusti och har precis som du satt upp 45 som en siffra för hur långt jag kan ta detta med graviditet. Har en vuxen dotter som jag fick som ung. Började graviditetsdrömmen för ca 4 år sedan. Nu sjunger jag på sista versen. Jag har haft sån himla otur kan jag säga. Tack för ditt svar och ska ta det i beaktande. Spännande för dig med syskonförsök nu snart. För mig blir det dags runt 27 maj om min menscykeln inte ställer till det för mig.


    Ah, ja det var lika, även vi började försöka på ?vanligt? vis för ca 4 år sedan. Det sket sig rätt rejält med två missfall och sedan två IVF i Riga som gav två resp ett genetiskt defekt/a embryo/n.. Sen tack o lov funkade ÄD på första försöket, så har förstås hopp om att det går lika bra denna gång. Men man vet ju aldrig hur det står till med livmoder, hormoner etc nu! Och embryon som ska klara upptining osv. Vad som helst kan hända i denna karusell känns det som..
  • Mon 29 Apr 2019 13:33
    Sjuttiosjuan skrev 2019-04-29 07:00:13 följande:

    Kul att höra att du är på G Maran:)

    Kram


    Japp, kul och liiite läskigt samtidigt! Har ju nu haft två bebisar/småbarn, dock aldrig samtidigt.. och så 25 år äldre på det typ..!
  • Tue 30 Apr 2019 13:14
    Frazze skrev 2019-04-30 11:17:51 följande:

    Idag har vi vart på vul och sett ett litet hjärta 11mm lång precis 7+1 precis som det ska. Nu ska jag försöka slappna av lite och ta det lugnt. Nu vet jag att där finns något


    Åååh vad skönt!! Stort grattis till den milstolpen! <3
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019